Tillökning

Vi har lilla underbara Fiaiola hemma hos oss nu! =)

Denna charmerande burmakisse har jag suktat efter lääääänge nu. Och nu bestände vi för att ta hem henne och prova & se om våra kissar accepterar henne och vi kan få en trygg kattflock. Hon är helt galet söt! Huvva! Och hon har gosat med oss i soffan hela kvällen. Vår lilla bebis! =) Nancy har suttit på andra soffan och gluttat lite avundsjukt. Men inget bråk. Än så länge. Här kommer länken till Evas burmakatteri, om någon vill läsa. http://www.globetrotterburmor.com/sida10.html


Vänner

Det är underbart vilka fina vänner man fått på senare år! ♥

Det hade jag aldrig kunnat ana för några år sedan. Men det där är ju inte statiskt det där med vänner. Vissa flyttar, man tappar kontakten, man träffar nya och hittar kemi. Andra flyttar men man tappar aldrig kontakten med dem ändå. De finns i ens hjärta för alltid. Oavsett tid och avstånd.
Så klart är det ju trist då vissa bara glider ifrån en, men det är ju så det är i livet. Det är ju inget illa menat. Det bara blir så.

Jag har en gång haft en syster jag var väldigt nära med, men den kontakten bara försvann och vi är mer som främlingar nuförtiden. Trodde inte sånt kunde hända. Men joo, man kan göra slut med sina familjemedlemmar också. Som jag faktiskt hört även har hänt hos många andra. Men det känns verkligen skumt! Så dålig sammanhållning som vår släkt ändå har, så trodde jag familjebanden var viktigare är stolthet.
Men jag är oerhört glad att jag kommit närmare min bror istället på senare år! =) Det är så totalt otippat! Så mycket som vi bråkat osv. Men det ändrades ganska mycket då jag blev mamma och fick en liten jänta. Då han också har flickor och ser hur glada de blir över att träffa vår lilltjoppa, så var det som något som blev en gemensam nämnare. Otroligt kul! Och så har han ju en galet mysig kvinna vid sin sida, som gjort mycket för hans välmående och det har ändrat hans sätt att vara ganska radikalt.

Jag har några riktigt mysiga vänner här på hemmaplan. Som jag känner mig totalt trygg med. Vi har ett ärligt "förhållande". De kan säga vad som helst till mig och vice versa. Jag kan säga till om något inte känns bra, och vi kan reda ut saker. Utan gnabb. Bara lyssna på varandra. Se varandra. Ta till sig, förstå. Och säga förlåt om något blev tok. Det är kärlek det! ♥ Så underbart att kunna ha det så. Det kallas respekt. Man får tycka och tänka olika. Och allt är inte endast på den enes eller andres villkor. Och så ringer man ibland bara för att säga "hej, hur har du det?" "Jag tänker på dig". Inget avancerat.

Eller som poeten Publilius Syrus sa:
"Framgång ger vänner, motgång prövar dem"

Jag är så himla glad över våra sommarplaner med rara Sus och Ped också! De är så underbart trevliga och lätta att umgås med! Härliga människor. Och nu ska vi till Öland tillsammans i sommar. Dansa på Dansveckan på Lundegård och bo tillsammans på ett urmysigt Bed & Breakfast som kallas Gamla Bryggeriet. Vi ser såååå mycket framemot det. Och det är allra första gången jag och pappaD gör något på tu man hand, utan vårt lillhjärta.
http://www.gamlabryggeriet.se/


Mors dag

Grattis alla underbara mammor!

Jag blev uppvaktad av lillhjärtat i morse i form av en sovmorgon! =) Vi steg inte upp förrän vid 8:30. Det uppskattades mycket! Mitt livs andra mors dag. Häftigt! ♥

Som alltid rusade helgen förbi. I fredags skjutsade vi pappaD till flyget och han åkte till Hufvudstaden för att festa med grabbgänget och gå på Elitloppet. På fredag kväll kom raraste Åsa hit och barnvaktade så att jag fick åka på Gräsmyrs logdanspremiär! =) Åh, så kul det var att få åka iväg! Dessutom var det ju Blender som spelade. Jag hade en superbra kväll! Men var ganska trött så jag åkte hem vid paus. Det kändes alldeles lagom. '
Och just ja! I fredags fick ju Isabelle och Brian sin lille Lukas 1,5 mån för tidigt! Massa grattisar till dem!

Lördag var sovmorgon för mig och lillpruppis, sen massa morgonmys och lek ute. =)  Sen lunch, sova/sola ute och på eftermiddagen var vi förbi rare Fredrik på lite födelsedagsfika. Gott var det! Och tjoppan blev rejält bortklemad av Fredde!;) Det var himla gulligt att se! Sen blev tjopps trött och sa "hem" så då kte vi hem, donade på med gröt och kvällsmys innan hon somnade och jag bänkade mig framför tv:n. Och tittade på Eurovision Song Contest. Jag röööööös hela bidraget igenom då vår duktiga Loreen sjöng sin "Euphoria"!!! Så galet duktig hon var! Och så vann hon hela kalaset!! Jag trodde faktiskt på henne, jag tycket vi hade ett överlägset bidrag i år. Och trodde & hoppades att hon skulle vinna. Och det gjorde hon. Så glad jag blev! =)

Idag har vi varit ute hela förmiddagen, lekt med vatten, grävt i blombänken och haft mysigt i den härliga sommarvärmen! Sen på em var vi med Åsa till Hörnefors och shoppade lite. Kul att göra något annat mellan varven, inte direkt ofta man är till butik HH. PappaD grattade naturligtvis på mors dag och hade gömt ett paket. Som vanligt. Denne underbare man! ♥ Fick ett himla fint sett med Italienska grejer; olivolja, chilipeppar, oregano, gourmet glaze, balsamvinäger, salt etc. Hoppas alla mammor haft en underbar dag! Imorgon kommer my love hem. Längtar! Och tjopps ska äntligen få träffa sina kompisar på dagis.


Björkarnas förvandling

Nu slår björkarna äntligen ut med full kraft!

Det är så härligt svagt limegrönt ute nu. Massa björkar som slår ut sina blad i solens värmande strålar. Så härligt! Inte en dag för tidigt, om man frågar vad jag tycker... Jag kan verkligen förstå att pollenallergikerna har det lite tufft just nu. Det formligen exploderar i naturen nu! Men fint blire! =)

Idag var vi till djurkliniken med Nancy. Hon hade tid för kastrering, vaccinering och id-märkning. Men det blev ingen kastrering! För lilla Nancy var redan kastrerad. Så kan det gå. Men hon fick iaf vaccin och en tatuering i vänster öra.
I morgon har vi stormöte på jobbet med efterföljande middag på Le Garage. Ska bli najs! Mums! PappaD ska vara hemma med lilltjoppan. Och njuta av vädret.




Skorpan

Nu börjar kopporna bytas ut mot skorpor på lillhjärtats kropp.

Vilket ju tyder på att det värsta i vattkoppeväg kanske är över. Hoppas, hoppas! =) Natten till måndag kliade det ganska mycket på lillhjärtats lilla kropp. Vaknade flera gånger av hennes krafsande, baddade och smorde med alsolgel och det lindrade tydligen lite. Men det var en orolig natt för stackar´n... Jag var på jobbet igår, hämtade Tavegyl på apoteket och pappaD var hemma med tjoppan & lunchvilan var inge vidare heller... Så det värsta var söndag natt och gårdagen, då hon var lite olycklig emellanåt. Men annars har hon varit så glad i hågen! Tapper lilljänta! Och idag, då jag varit hemma, har hon varit på strålande humör! Hon sooooooov hela natten och jag fick faktiskt väcka henne 10:15 för att hon inte skulle sova hela dagen!!!! Fatta! 10:15! Fast jag kan ju förstå att hon hade mycket sömn att ta igen. Trodde inte att hon skulle vilja vila mer under dagen, men det ville hon. Efter den sena lunchen. Och då fick jag också lov att väcka henne efter en dryg timma. Och så svårväckt hon var!

Idag har vi varit ute mycket. Det har ju varit så soligt och fint. Varmt. Pruppan fick sin kärra med sandleksakerna idag; kanna, hink, spade, sandformar etc och hon var så stolt över den! Gick omkring och drog på den runt vårt bostadsområde. Den finns under denna länk om nån vill se, men vi hade lite tur och betalade bara 69:- för den på rea.
http://www.jollyroom.se/produkter/leksaker/leka/utelek/playshoes-leksaksset-vagn.



19:e maj och 19:e maj

Det kan verkligen skilja mycket på månaden från år till år.

Och då menar jag i hur långt våren/försommaren hunnit, hur grönt det hunnit bli. Förra året hade vi ju en otroligt fin maj månad. Jag jobbade och pappaD var hemma med lillhjärtat. De var ute i solen och gottade sig och jag cyklade till och från jobbet i princip varje dag. Soligt och varmt var det. Annat har det varit nu i år... Ganska kyligt, en hel del regn (som igår till exempel!) och endast pyttelite grönska. Se bilderna så får ni se skillnaden. Båda är tagna 19:e maj.

I övrigt så kan vi ju klart konstatera att det bara small till så hade lillhjärtat massa vattkoppor över sin lilla, söta kropp. Idag har det poppat upp en hel del. Även några enstaka på armar, ben och i ansiktet. Men hon är tapper, pigg och glad i hågen. Sötunge! Lite temp fick hon nu ikväll och efter en grillkväll hos familjen Clén (som väldigt gärna vill ha vattkoppor till sin lilljänta!) var hon mer än glad över att få komma i säng. Nu blire slapp framför tv:n. Hade varit skoj att ta sig ut en sväng på stán, det är ju trots allt Kulturnattelördag! Ha en fortsatt fin helg!


Somewhere over the rainbow!

Vackert!


Vattkoppor in da house!

Och som vi har väntat på att de ska anlända till vårt hus.

På förskolan har det ju cirkulerat ett flertal fall av vattkoppor och vi har bara väntat på vår tur. I morse tyckte jag att tjoppan var lite varm, och jooo, mycket riktigt. Hon hade lite lätt feber. Tittade igenom kroppen och hittade en vesikel på bröstkorgen. Senare under dagen dök det upp en på ryggen, sen såg jag en bakom vardera örat, en i nacken och ljumsken. Så det rasslade bara till och det dök upp fler och fler. Hon har varit lite lätt febrig, men på gott humör ändå. Kopporna har inte börjat klia än, verkar det som. Hoppas det blir en lite lagom lätt variant. Jag fick tipset att smörja in med aloevera-kräm, ska tydligen minska klådan.
Ha en fin helg allihopa! Tjing!


16 grader!

Åh, en sådan underbar dag det varit!

Äntligen, äääääntliiiiigen kom det lite värme! Idag har det varit soligt och varmt och även då det blev molnigt var temperaturen kvar på hela 16 grader. Det gillas oerhört! Snart kan jag ju lägga ut mina plantor i mitt lilla växthus. Det är så roligt nu då det poppar upp en massa grejer i krukorna. Squash, tagetes, tomat m.m. Ska även plantera lite gladiolus och tigridia i rabatten. Jag hoppas att det kommer bli så fint.

Nu är jag ledig hela kristi himmelfärd, pappaD jobbar dock på fredag. Vi ska njuta, äta god mat och titta på utlandsresor. Vi har tänkt åka iväg i september. =) Underbart! Någon/några som är sugna på att haka?! Med fördel någon som också har barn. ;)
Förresten! Djurskyddet har troligen hittat ett hem till Nancy... Vemodigt är inte ett ord som tillräckligt beskriver vår känsla! Tok-katten kommer att vara mer än saknad om hon flyttar.


Grattis alla finska mammor!

Idag är er alldeles egna dag! =)

Jag blev faktiskt uppvaktad här hemma idag, på finska mors dag. =) Det har inte hänt förut. Men inte tackar jag då nej till att bli uppvaktad idag, då pappaD ändå kommer att vara borta på min "riktiga" mors dag. Han kommer ju att vara på Elitloppet då, som vanligt.
Fick de vackraste rosorna ever och ett "miniväxthus" så att jag kan ha mina små odlingar där ute! =) Slipper med andra ord att belamra köket med alla krukor och don! Underbare man! Jag älskar dig mer än du anar! ♥


Helgens bravader

En händelserik och rolig helg har vi även denna vecka! =)

Igår fick jag ett plötsligt sug att åka iväg och dansa. Det var Shake som spelade på Ersboda och jag har ju inte dansat till dem på länge. Det är ju Shake som jag och pappaD brukar kalla "vårt" band. Det var dem vi dansade till de allra första danserna vi var på tillsammans, då vi precis träffats. Mysiga minnen...
Så igår då pappaD kom hem från jobbet fikade vi lite tillsammans och sen drog jag iväg. Och så glad jag är över att jag åkte! Jag hade en skitrolig kväll! Och Shake var verkligen kanonbra! Jag var så nöjd med kvällen till paus, så jag åkte hem då.

Idag åkte vi med Umeås finska förening till Övik och badade på Paradisbadet. Föreningen betalade bussresan och inträde plus mat i cafeterian. Super! =) Lillhjärtat tyckte det var så himla roligt och spännande att åka buss! Sötis! OCh som tur var somnade hon en stund i bussen också, så hon orkade med att bada då vi kom fram. Åt lunch där, badade och busade och sen kl 15 åkte vi tebax till Ume. Direkt då vi kom fram till Umeå åkte vi till föreningens stuga på Nydala. Vi fick lite att äta (baguetter, sallad, finska piroger mm) och sedan fick vi även äran att få besök av "Norrbottens Neo". I samband med MADE-festivalen görs ett antal "hemmakonserter" och finska föreningen fick därför besök av 3 mannaensemblen Norrbottens Neo. De spelade vacker klassisk musik. Himla trevligt var det!

Imorgon ska vi på lille Emils kalas, som eg var idag. Men eftersom vi hade bokat upp oss på badresan idag så får vi fira honom i morgon i stället. Och papi och hans vänner har tydligen haft tur idag på V75! Resa i sikte! =)


Val

Kan vara jobbigt med massa val ibland...

I förrgår, dvs i måndags, fick vi ett kuvert från Umeå Kommun. Ett brev med svar om att vi fått plats till lillhjärtat på förskolan precis bakom vårt hus. Det vi valde i första hand från allra första början. Smidigt och bra då det är så nära! =) Det blev dock inte så mycket att fundera över för vår del. Vi tackade nej. Tjoppan trivs så sjukt bra där hon är nu, de har egen köksa, superfin gård med skog och grillplats, fin personal på avdelningen och så är det ju det där med att hon får ett till språk helt gratis, som kommer med på köpet så att säga. Så vi vill inte flytta på henne. Inte nu iaf. Kanske då hon är 3-4 år och börjar leka mer med andra, så att hon då får lära känna kompisar i bostadsområdet. Vi får se hur det känns då.

PappaD har varit ute och flängt. Måndag till tisdag i Lycksele. Kom dock hem på tisdag kväll så han hann mysa med tjoppan innan hon skulle i säng. Han gosade med henne i morse och sedan iväg till Luleå och hem igen imorgon. Jag har faktiskt haft det väldigt mysigt med lillhjärtat. Vi har haft det så lugnt och skönt, inget testande av pappa med gnäll och kink. Idag efter förskolan var vi och hälsade på Kerstin och hennes döttrar Esther och Inez en snabb sväng.

Ja, i övrigt så hämtade jag hem bilen från Toyota igår. Jag lämnade in den på måndag morgon för lackering på grund av en parkeringsskada. Ett riktigt snyggt skrapmärke i sidan. Dröm om att någon hade lagt en lapp i rutan! =( Nåja, nu är det fixat och fint igen. Snabbt var det gjort! Och några tusenlappar flög iväg. 


HÄRLIGA HELG!

Det har varit en riktigt mysig och trevlig helg!

Fredagen började med jobb, städning och avslutades med barnvakt, mottagandet av gäster och dans till Expanders på Ersboda. Vi alla hade en himla bra danskväll!

Lördagen handlade om mys och god mat. Öbbe och pappaD åkte in till stán och strosade och jag & Kakan myste här hemma. Låg och pratade medans pruppan sov och sen då killarna kom hem fixade vi i ordning massa mat inför grillningen. Det kom snö varvat med snöblandatregn, men det sket vi i. Grilla skulle vi! Vi invigde även vår suveräna Looftlighter! YES! Nu slipper man stinkande tändvätskor och tjafs!  Christina anslöt oss och vi åt en massa gott, drack goda drinkar och bara njöt. Fikade gófika och efter det åkte jag och Kakan till Christina för vin och tjejsnack. Det var mysigt!! =) ♥ Hemresan avverkades med buss, med den kände reggaechaffisen! Snacka om skön filur! Sedan massa tjejsurr och hopp i säng strax efter 2:30.

Så idag var lilla jag ganska trött då jag skulle upp till jobbet. Jag jobbade på jouren idag. Som tur var hade vi en lugn dag, endast 2 patienter. Så jag slutade redan 12, åkte hem, myste en stund med Kakan och sen åkte hon och Öbbe hemåt igen. På em var vi över till rare Roger på födelsedagsfika. Sedan har vi bara varit hemma och rått om varandra. Pruppan har varit på så himla roligt humör! Gör massa miner, skrattar, busar och tokar sig. Och har pratat om "Öbbe och Kain". Sötnöt.

Så galet mysig helg vi haft! Denna lever vi länge på. Kärlek till er alla! ♥


Så glad!

Jag blir av små saker!

Det är ju iofs väldigt bra att man kan känna lycka och glädje av små saker. =) Jag blev bara så glad idag då jag kom hem och såg posten. Jag hade fått en tidning i brevlådan; ett nummer av Drömhem och trädgård. Jag har inte beställt någon sådan tänkte jag... Såg sedan att det var Ellos som skickat mig tidningen! För att jag är premiumkund hos dem 3 nummer ska jag få. Så himla glad jag blev! Superskoj överraskning!

Idag jobbade jag och Ml nästan hela dagen på narkosen. Det var skoj! Men det är samtidigt tungt. Man står och är så himla fokuserad så långa pass i sträck. Denna patient var dessutom intuberad via munnen, och inte näsan, vilket gjorde det hela lite svårare. Men allt gick himla bra! Och min kollega Helén är ju bara för duktig! Jisses, vilken kunskap hon besitter! Me like! =)

Underbara maj

Så har då äntligen maj månad börjat.

Känns så härligt! Maj tycker jag är helt underbar. Dagarna är så långa och ljusa, träden börjar grönska, blommorna börjar titta fram och det sprudlar av liv i naturen! Jag tycker det är så underbart! Tänkte på det igår då jag var iväg en sväng med bilen. Klockan var strax efter 21 och det var fortfarande ljust och härligt ute. Åh, så jag njuter!

Var och fikade hos söta Nina idag, hon har ju fyllt 27 år. Kul att träffa henne och sitta & surra om allt möjligt. Det var länge sedan sist, vi träffades senast på min födelsedag. Alldeles för länge mellan gångerna.
Senare idag var vi ute i Gunnis och grillade med familjen Ode och deras vänner Tom och Sand. Himla trevligt! Och det var vår premiärgrillning för denna säsong. Mums, vad gott det var! Och barna var toklyckliga över att de fick lite glass efter maten! Sötnötter!

Filmade tjoppan en dag då hon drog på sig baskern och tokdiggade till Don Omars Danza Kuduro. Så gulligt!! Se och njut!


RSS 2.0