Långfredag

Och vi njuter av påskledighet!
 
Vi gav Olivia ett påskägg redan i morse för pappa var också hemma och ledig idag. Det är väl nästa natt man brukar få påskägg egentligen...? Eller hur brukar det vara? Iaf så hade påskharen lämnat ett litet ägg med godis och tjoppan blev så glad i morse! =)
 
I dag var vi även iväg till Yttersjö och njöt av solen med Åsa. Jag fick låna hennes skidor och de andra promenerade på isen. Tjoppan fick åka pulka. Satte oss i en liten lähörna och satt där, fikade och åt lite påskskumgodis. Njöt av det vackra vädret! Rara Åsa bjöd på räkmackor, kändes lyxigt värre! Och pappaD hade köpt mami lite alkoholfri cider. Det var götta! Och en liten tjoppa ville ju smaka på mammas bubbeldricka. Det såg för jäkla roligt ut då det såg ut som att hon drack riktig cider ur flaskan! Shit, vad vi skrattade!
Åsa hade en väninna med där och då vi skulle tillbaka till bilen kom hennes dotter och hämtade oss med skotern. Så vi slapp gå. Supersnällt då tjoppan var galet trött, så pass trött att hon somnade på den korta skoterturen till bilen. Hennes första skotertur. Lillhjärtat. ♥ Hemma ordnade vi en liten påskmiddag och sedan hade vi myskväll. Härlig dag mao!
 

Glad Påsk!

Vår lilla familj vill önska alla bloggläsare en riktigt Glad Påsk! Hoppas vädret blir underbart och att alla får njuta av en skön ledighet.
Vi hade riktigt rejält gófika på jobbet denna soliga och vackra skärtorsdag. Påskledigheten kunde inte ha börjat bättre! Och så jobbade jag bara fram till lunch. Härligt! Nu sitter jag ute i solen och njuter och ska strax väcka lilltjoppan. Ska bli skönt med lite långledigt. Njut nu allihopa!


Vårväder!

Åh, vad vi har njutit av sol, plusgrader och takdropp i helgen!
 
Samtidigt har vi fått mycket gjort då vi båda varit hemma och lediga hela helgen. Supernice! Har till och med fått fönstrena i köket tvättade. Inte illa. Idag då tjoppan och pappaD sov så satt jag ute i solen och njöt av vädret. Slumrade till i värmen och i bakgrunden hade jag ljudet av kvittrande fåglar och vatten som rann i stuprören. Det var helt underbart! Och lillhjärtat fick prova sina nya skidor för allra första gången idag! Det verkade vara spännande, men ändå krångligt att behöva ha fast skorna i långa, otympliga skidor. Så hon hade inte riktigt tålamod att "åka", men tyckte det var kul att testa dem iaf.
 
I går var jag även hos rara Sofia och firade henne då hon fyllt år tidigare i veckan.Då jag inte kände mig helt kry och fräsch valde jag att inte följa med ut på restaurangen och käka. Inte så skoj att sitta där och snora.... Och så kände jag mig lite trött, så det var skönt att få komma hem i tid och bädda ner sig i soffan en stund.
Jaha, måndag i morgon igen. Påskvecka framför oss. Skönt med lite kortare vecka! =)
 
 
 

Förkylningspyssel

Det är skönt att ha nåt tidsfördriv då man ligger hemma och snorar.
 
Ja, man orkar ju inte direkt bara ligga i sängen eller på soffan hela dagen. Å andra sidan orkar man inte ta sig för något att göra heller. Man vilar, äter och sen pysslar man. Lagom ansträngande! Sitter ner på en stol och knåpar på. Det är så himla roligt! Tiden bara rusar då man får sitta och skapa lite. Underbart!
Jo, jag orkade ju iaf vara till mvc idag. Fick höra lillkillens hjärtslag. Härligt! ♥ Allt såg bara fint ut och jag är fortfarande Linus på linjen. Varken mer eller mindre. Och lilleman sparkade järnet då Lena kände på magen. Full rulle där inne! 
 
Igår var det ju vårdagsjämning så nu är det väl onekligen snart vår! Eller? Minusgraderna håller dock envist i sig...  
Vi hade basenhetsfest igår (dvs med jobbet), samtidigt avtackades även arbetsledaren som nu går i pension. Jag var hemma hela gårdagen från jobbet, snorade på här för mig själv och pysslade lite. Men på kvällen gick jag på festen och åt & umgicks lite. Började bli lite smått hes igår, men det är inget mot vad jag är idag! Haft mest ett kväkande läte.
I morgon är det fredag och min dag att ordna fredagsfika på jobbet. Så det är bara att pallra sig iväg till jobbet i morgon. Och hoppas att jag har lite mer röst. Som tur är har jag ju kortare dag i mon, så jag borde orka med det.
Jag blir ju lynchad om det inte är nåt fredagsfika färdigdukat då alla kommer och fikar! Det är alltid veckans höjdpunkt!
En bild på lite av mina pyssel kommer här.
 

Oh my!

Veckan den bara rusade förbi!
 
Vi hann knappt reagera så var det fredag och nu är helgen slut. Vi har haft ganska full rulle hela veckan.
 
I måndags hade vi utvecklingssamtal på tjoppans förskola. Åh, det var så underbart att få höra hurdan solstråle hon är där och så snäll med alla andra barn! Man blir alldeles varm och glad i själen som förälder då man får höra hur fint och duktigt barn man har. Vi pratade även om det här med att lillhjärtat ska få ett syskon, hur det kan komma att se ut med dagis då osv. Om hon vill vara hemma eller på förskolan med kompisarna. Tjoppans inskolningsfröken sa att det är ganska tydligt att hon är väldigt social av sig och lär vilja vara på förskolan med kompisarna. Hon såg det som en självklarhet att hon ska vara där efter sommarsemestern! Kändes verkligen ûberskönt att få höra förskolefröken säga en sådan sak! För vi vet ju hur social hon är och hur hon alltid vill ha kompisar och leka med, vill åka och hälsa på, få gäster hem på besök osv. Men att höra det från dem på förskolan känns verkligen skönt, så man inte känner att de har inställningen "jamen, nu är ju mamma hemma med ett syskon och då ska ju hon få vara hemma med dem". Alla barn är ju olika, olika sociala av sig med olika behov osv. Det verkar de kunna se.
 
I tisdags var jag och rara Sus och fikade på Café Gbg. Hon har ju fyllt år och the treat was on me den här gången. Vi hade en mysig kväll med massa surr och lite gófika. Hon är verkligen en sån rar vän! Me like! Onsdag var jag på kontaktpersonsuppdrag. Det kommer jag att avsluta nu senare under våren, känner att det nog inte kommer att finnas så mycket tid för det då det är en till liten på väg i familjen. Jag har ju jobbat extra som kontaktperson i ganska många år nu. Så en paus är på sin plats ganska snart.
I torsdags jobbade papi sent och jag och tjoppan hade mest en mysig kväll efter middagen. Jag var aptrött och hade redan lagt mig då papi kom hem. Blev en tidig kväll.
I fredags var jag och lillhjärtat och hälsade på pappaD på jobbet, handlade lite och sen åkte vi hem och lagade middag. Hade mysfredag med massa frukt och lite bolibompa. Och jag började känna av en förkylning som kom krypandes... Fixade oss redo för natten och inväntade papi. Han kom hem och hann mysa si så där 10 min med tjoppan och sen var de sovadags. Mer än det. Tjoppan hade verkligen tunga ögonlock.
Igår hade vi en trevlig lördag med Cléns. Åt tillsammans, tjejerna fick lite glass och pop-corn, vi hade lite minidisco och såg på tecknat. Efter allt bus satt kvällsgröten och fruktsalladen fint i småmagarna. Sen åkte gästerna hem.
 
Idag har vi gjort lite ärenden, Åsa var och hälsade på och på em kom Per hit och fotade oss. Han riggade upp sin lilla "studio" i vårt vardagsrum och vi hade en liten fotosession. Tjoppan var svårflörtad. Inte alls sitt vanliga jag. Ville inte skratta utan gjorde bara till sig och svamlade. Nåja, fick nåt fot på henne där hon skrattade och ett par mysiga foton på hela familjen och magen. Ska bli spännande att se hur de ser ut då Per gallrat i dem lite grann. Per är ju den som även tog mina 30-årsfoton. Hans hemsida finns här, om nån är intresserad av att kika: http://www.northernlightphoto.se/
Min förkylning har eskalerat och nu snorar jag en hel del. Får se hur jag kommer att orka jobba i veckan. Och lillhjärtat har sovit i sin egen säng, i eget rum, hela veckan! Inga konstigheter med det liksom. Hon vill gå dit och sova, säger att hon vill sova i sin egen säng. Lilla älskilngen! Stolta vi är över dig! ♥

Egen säng

Idag fick vi så äntligen våra tummar ur och skruvade ihop lilltjoppans nya säng och bäddade rent osv. Vi har ju tänkt göra det här i veckor, men det har bara inte blivit av. Men idag storstädade vi och fixade sängen. Och den är ju i s.k datarummet, alltså Olivias room to be. Känns så konstigt! Är hon redan så pass stor att hon ska sova i en egen barnsäng, i eget rum? Ja, så pass stor har hon ju iofs varit länge. Känns både kul och vemodigt. Lillhjärtat!

Det är ju så himla olika det här med hur man väljer att ha sina barn sovandes. I eget rum från början, i egen säng hos föräldrarna, med föräldrarna i deras säng osv. Alla gör ju så som känns bäst för dem. Vi har velat ha tjoppan i vårt rum, men i egen säng. Jag sover ju så dåligt då hon är som en propeller bredvid en. Plus att jag nu helst inte vill bli sparkad i magen osv. Det har funkat fint. Men vi inser ju att det klart vore smidigt att hinna vänja henne vid hennes eget rum innan lillebror kommer. Får väl se hur det går. Men vi har pratat om den egna sängen nu ett tag, hon fick vara med och fixa den i ordning idag, och vi har pratat om spjälsängen som börjat bli lite liten för henne. Så nattningen idag var inga problem! Gick hur fint som helst. Vi inväntar så klart lite bakslag. Brukar ju inte alltid gå så här smärtfritt. Men våra hjärtan smälter för vår duktiga tjej, vår älsklingsunge!

Max

Så är helgen åter här. Skönt! Jag har haft sjukt mycket på jobbet den här veckan och kan inte påstå annat än att det var extranice med helg denna helg. Hoppas nästa vecka inte ser likadan ut.

Igår jobbade papapD ganska sent så vi besök av rara SaBe och Alli. Flickorna fick leka och äta kvällsfika ihop och vi mammor hade vår mysstund med fika och surr. Härligt med lite sällskap så där en fredagkväll.
Tjoppan sa redan efter frukosten idag att hon ville åka till Max och äta. Så efter besök med fika och bus hos Cléns så åkte vi hela gänget till Max och åt. Tjejerna tyckte det var mys! Sen åkte vi hem och nu har vi precis slängt oss på sofflocket och har lite lördagsmys. Sen blire Melodifestivalen! =)

Strul

Vi har det lite struligt på jobbet. Det har det ju varit i ett par års tid nu, ingen direkt nyhet. Bara det att folk börjar uttala det mer öppet nu. Inte direkt på den avdelningen där jag är, men på den andra. Usch, inge kul att höra talas om "vuxenmobbing" och att folk mår dåligt och försöker tala om det för ledningen. Som gör... Ingenting. Usch! Kan inte någon komma och röra om i grytan riktigt rejält?!

Nötter

Jag har varit så sugen på nötter de senaste dagarna. Undra vad jag haft brist på då? Protein, fett? Kanske mest ett sug på salt, då jag ju föredrar saltade och inte naturella nötter.
Men på tal om nötter! Så pratade jag med en riktig nöt på telefon idag. På jobbet, i ett jobbärende. Helt galet! Personen hittade på saker och sa att jag hade sagt så. Jisses! Försökte förklara att det nog blivit ett missförstånd men denna nöt ville inte lyssna. Pratade bara på, jag fick knappt en syl i vädret. Till slut fick jag säga att samtalet inte riktigt leder någon vart, ja, då blev nöten sur och sa "nu vill jag inte prata mer med dig". Och lade på. Man blir ju bara helt paff! Och inser sedan ganska snabbt att denna nöt inte hade alla hemma. Meeen suck, så de drar energin ur en.
Som en av mina rara vänner sa, som också är tandläkare och råkade ut för ett par nötter för ett par veckor sedan, att såna patienter gör att man har lust att gå i pension!

Åter en skön söndag

Vi har haft en mysig och lugn helg. PappaD jobbade igår och efter att han slutat hämtade vi pizza och åkte hem & åt. Det blev inte mycket utevistelse igår då det i princip var snöstorm ute. Lilltjoppan sa att hon tyckte det var jobbigt att vara ute, det lilla vi nu var ute. Det drev ju nåt så vansinnigt när snön yrde, så vi fick skotta oss ut en bit för att kunna ta oss ut från gården och gå till bilen. Efter pizzan var det megamys med popcorn och ostbågar som gällde. Idag stod skottning och lekrumsstädning på agendan. Efter lunch vilade hela familjen och vi sov som små stockar. Muffinsbak, middag och målning avslutades kvällen med. Mys för hela slanten! Lillhjärtat är så söt då hon ska leka doktor. Drar på sig mössa, handskar och hänger sina stetoskop runt halsen. Och så ska hon lyssna på hjärtat och se att man mår bra. Sötnöt! Jag beställde ju ett riktigt stetoskop åt henne på nätet. Kostade bara 50 pix! Det var inget avancerat stycke, men duger så himla gott och väl för lek. Den hittar man på medistore http://www.medistore.se/stetoskop-med-enkelt-huvud-p-1686-c-694.aspx

Mitt i prick!

Jag ligger mitt på kurvan, mitt i prick.
 
Idag var jag till mvc för ett litet besök. Det var länge sedan senast. Jag möts av min rara barnmorska som ler och säger "Åh, så fin mage du fått" och jag blir så glad! Jag sa till henne att det märks att hon är barnmorska  och vet hur man ska bemöta gravida, och inte säga "Oj, vad stor du blivit" eller "titta en tjockis". Hon konstaterade bara att så säger man väl inte, ingen gillar väl att bli kallad nåt sånt. Ah, äntligen någon som tänker som jag!
 
Allt såg bara finfint ut. Järnvärdet bra, blodsocker fint, blodtryck perfekt och magmått precis på medellinjen. Precis som det var med Olivia. Varken över eller under medellinjen, utan mitt i prick. Och lillfisens hjärtljud var superfina. Känns skönt att få det bekräftat att allt bara är bra. Nog för att jag antagit det då jag ju mått bra och så-men ändå. Skönt att se att alla värden var så bra.
 

RSS 2.0