5-7

Hela 5-7 minuter per dag förlängs dagsljuset med just nu!
 
Så det blir ju ganska många minuter på en vecka. Ca 40 minuter har mängden av dagsljus ökat jämfört med förra veckan. Det är ju ljuvligt! Och det märks verkligen att det blivit ljusare. För nu är det inte längre mörkt då jag åker till jobbet eller ska hem.
 
Idag har jag sorterat mina fina pärlor i sortimentslådor och jag kan ju verkligen konstatera att jag har mycket fina pärlor nu. Och det är faktiskt lite beroendeframkallande, mycket vill ha mer! =)
 
Rara Sus var förbi ikväll. Hon ville ha hjälp med att fixa håret inför helgens dansmara i Övik. Så klart att jag ställer upp på sådant skojgöra! =) Och hon den söta ger mig en present för att jag brukar hjälpa henne med frisyrer och sånt inför danser! Hur glad och överraskad blir man inte då?! Att det som är ens "hobby" och nåt man mer än gärna gör, är så uppskattat att man får en present, ja, det värmer själen! En supersnygg tubsjal fick jag! I en av mina favoritfärger dessutom! =) Tusen tack rara du! 
 

Kinapärlor!

Igår kom min efterlängtade leverans av pärlor från Kina!
 
Jag stod på toaletten och pratade med hjärtat om min pärlbeställning från Kina. Sa att jag är så nyfiken på att se allt jag beställt och hoppas att de kommer snart. Då knackar det på dörren och en kille står där ute med ett paket från FedEx. Till Petra. Och jag som just stod och pratade om det! Shit vad glad jag blev! Lilltjoppan och jag var sååå nyfikna på paketet och se allt jag beställt. Och även pappaD slet upp ett par inplastade paket. Åh, så mycket fint som kom! Tjoppan tjoade ivrigt "Åh, titta! Mammas fina pärlor!" Hon ville inte slita sig från dem. Jag ska lägga upp lite bilder sen på det jag beställde, när jag sorterat det fint i asken. =)
Om någon gillar pärlor och diverse smyckestillbehör och vill beställa sjuuuuukt billigt från Kina så kan jag varmt rekommendera www.pandahall.com  Visst kostar ju frakten en del, men det är ändå inget i jämförelse med svenska frakter och priser. Alla pärlor och smyckestillbehör kostar ju dessutom bara en bråkdel av vad de kostar här i Sverige, så det är det ju ändå värt. Åh, så det kliar i mina fingrar! Vill göra massor med smycken! NU!
 
 

Slask

Konstigt värre det här vädret! Förra veckan nästan 20 grader kallt och nu plus en grad och snöblandat regn. Skumt att det kan skilja över 20 grader ibland från dag till dag!

Igår träffade jag rara MaG. Vi åt pizza och surrade och surrade. Tiden susade iväg och till slut var det bara att pallra sig hem och sova. Då jag var borta hade tjoppan och pappaD bakat mer semlor! =) Jupp, vår andra sats med semlor börjar vara slut, så det var bara att baka för att bunkra upp förrådet igen. Doftade underbart i huset då jag kom hem! Idag blir det att mumsa semla efter middagen! =) Om man orkar... Vi fick ju även en underbar prinsesstårta på jobbet idag, plus fika från en hygienist som slutar. Man känner sig som en Volvo. Man rullar.

Helggöra

I helgen har vi båda varit lediga, och på hemmaplan i övrigt, så vi har fått en hel del gjort plus att vi hunnit mysa tillsammans.
I går var vi och storhandlade och sedan på kvällen åt vi kinamat med familjen Cléns. Tjejerna fick ha lite myslördag med popcorn och det var mycket uppskattat! =)
Idag var jag på travbanans loppis och där träffade jag rara Åsa. Surrade en del och sen hittade jag en vagn som jag inte kunde lämna kvar på loppiset. En Brios sittvagn, i grönt och svart som jag ju kikat efter på Blocket. Med  ratt, sufflet, litet fårskinn för sätet och en Teutonias  åkpåse i fleece. Plus en sele. Allt det gick på 350.-. Kan inte klaga! Sen var jag tom i plånkkan, så det var bara att åka hem.
Tjoppan och pappaD åkte med Cléns till Holmsund och badade. Så jag marinerade kött, plockade och donade i lugnan ro. Plus fick några samtal gjorda. Prata i lugn och ro i telefon är lyxigt!
Sen när de kom hem åt vi fläskfilé och klyftpotatis till middag och svullade lite semla på det hela. Och sen mådde vi gott!
Och så var den helgen över. Dags för en ny arbetsvecka. Får se hur den blir. Jag är lite less vissa saker och ting. Och har känt av lite små sammandragningar då det blir lite för tungt emellanåt... Mindre kul.
 

Oväntat

Idag hände något väldigt oväntat!
 
Och något som "chockade" mig ganska rejält! Eller ja, kanske inte chockade, men ändå. PappaD hämtade tjoppan från dagis och fick där veta att vår tösabit hade knuffat en annan tjej, så att hon ramlade. De hade kivats om något och så knuffade tjoppan den andra tjejen, som är i hennes ålder och som kan vara ganska rättfram och bestämd ibland. Jag blev helt paff! Tjoppan brukar ju aldrig knuffas! Verkligen aldrig. De har till och med sagt på dagis att hon är så himla snäll med alla och inte är sån som knuffas och håller på. Och det tycker ju vi är jätte skönt. Så vi blev otroligt förstummade över att hon faktiskt knuffat någon så där. Första gången ever! Men som tur är tar de tag i sådant direkt på förskolan och vår tösabit hade skämts rejält och börjat gråta. PappaD kom dit strax efter att det hade hänt och kunde ta ett prat med tjoppan och det gjorde även jag med henne då de kom och hämtade mig direkt efter det. Jag anser att det är viktig att ta sådana diskussioner direkt, påpeka att det är fel och att man inte får göra så. Och tjoppan verkade förstå, en del av vad vi pratade om iaf, trots att hon bara är 2,5 år.  
De sa på dagis att många är lite trotsiga på avdelningen just nu och att en del knuffar förekommer. Ja, visst kan det ju göra det, men tjoppan ska banne mig inte ta efter och börja med sådana dumheter! Man kan ju faktiskt göra någon väldigt illa om den andra ramlar framåt och slår i ansiktet i en bänk eller något. Hoppas verkligen detta var en engångsföreteelse!

Sorgligt

Ibland berör andras öden en riktigt hårt...
 
I några dagar har jag tänkt på ett par bekanta, undrat hur de har det och tänkt att det vore trevligt att ses. Jag skickar ett sms och får så himla tragiskt nog veta att de inte riktigt orkar ses på grund av att de troligen kommer att förlora bebisen de väntar... Och jag blir så himla ledsen för deras skull! Ibland är det bara så orättvist! Usch... Och klart att jag blir extra illa berörd för att jag ju själv är i samma sits, väntar barn. Det hade ju kunnat vara vi... Man vet knappt vad man ska säga. Trots att jag alltid varit av den åsikten att det är ganska otroligt att kroppen kan särskilja det som är livsdugligt från det som inte är det, så kan jag inte tänka så den här gången. Så himla ledsamt bara! Tänker på er och skickar massa värmande styrkekramar. Föga tröstande kanske.
 
Ja, annars då? Jag och tjoppan har njutit av vädret idag. Varit ute med pulkan, bakat fler semlor och inväntat pappaD. Oj, så glad hon blev då han kom hem! Så himla roligt att se. Nu är det slapp på soffan och försöka samla kraft inför en ny arbetsvecka.

Grattis mor!

Mamsingen fyller år idag, massa grattiskramar skickar vi till henne! Hoppas dagen varit fin.

Idag åkte papi söderöver med tåget och det var ju strul med det, som vanligt! Att man inte kan lita på tågtrafiken här uppe i Norrland! Skamligt. Inte kan de skylla på kylan nu iaf, då det endast var 1-2 grader kallt idag! Ett annat tåg spärrade spåren i Övik pga fruset/söndrigt hjul, så de som skulle söderöver fick åka taxi. Taxi från Övik till Svall! Via Härnösand. Taxametern hade landat på ca 3900 pix! Inte är det billigt det här med ersättningsresor...

Rara Soffan var förbi idag. Länge sedan vi sist satt och fikade och surrade tillsammans. Mysigt var det! Och vi fick se deras supersöta hund! =) Tjoppan tyckte det var så roligt att busa med henne!

Prover

Sagas blodprover visade inte på några konstigheter alls. Ingen diabetes, ingen B-vitaminbrist. Njurar och lever hade fina värden osv. Så diagnosen blir då det klassiska "nån typ av epilepsi". Medicin mot det finns. Tabletter som ska tas varje dag. Det kan ge en del påverkan på levern, så det måste noga kollas med jämna mellanrum med leverprover/blodprov. Jag pratade med veterinären om "vinsten" med medicin då Saga haft anfall relativt sällan och med långa mellanrum, ej kissar ner sig då det händer samt att de ju inte håller i sig mer än ca 1 minut. Max. Dvs är ganska kortvariga enligt mig. Hon tyckte som jag, att hennes kramper i nuläget är så lindriga att det kan vara bättre för henne att vara utan medicin. Slippa alla biverkningar från dem. Men om kramperna blir längre och mer frekventa så tar vi till med medicin. Så nu hoppas vi att de inte ökar i antal och intensitet. Håll tummarna för vår lilla kissemiss!

Annars så är pappaD i faggorna med att byta jobb. Han börjar jobba ute på Ersb på måndag. Hans chef från stán började ju jobba på den butiken, så nu släntrar han efter. =) Skämt och sido. De trivdes att jobba ihop och han tycker hon är en bra chef och hon ville att han skulle söka sig dit. Så det blir ju helt perfekt! Hoppas han kommer att trivas fint där!

En liten passus angående parveln i magen... Jag har ju blivit spådd 2 flickor, men jag är (och har varit det hela tiden) helt bombis på att det är en pojke vi väntar nu! Helt galet att man kan ha en sådan känsla i kroppen. Jag är helt hundra. Jag och pappaD har pratat massa pojknamn, men inte diskuterat flicknamn en endaste gång. Jag har till och med köpt en overall redan! En som bebis ska få till hösten och som inte är röd med blommer på. Dvs Olivias gamla. Inte för att det spelar någon roll. Men ändå. Jag har sagt det hela tiden till alla, att jag tror att det är en pojke vi väntar. Att lilltjoppa får sin önskade lillebror! =) Får väl se om jag har fel. Tror inte det.

Ha en underbar helg allihopa! Jag och lillhjärtat blir ensamma hemma i helgen då pappaD ska på fest i S.vall. En kompis till honom fyller 30 år! Tjing!

Saga liten

Idag var pappaD och lilltjoppan lediga så de fick ta våran lillplutt Saga till veterinären en sväng. De tog lite blodprover pga att hon krampat några gånger. Inte som ett epileptiskt anfall att hon hamnar på sidan, krampar, kissar ner sig osv. Utan ståendes där hon är, blir stel i kroppen, stirrig och det håller i sig en kort stund. Jag brukar ta henne i famnen, hålla om henne och stryka henne över ryggen då det händer. Och sen vips!, är det över och hon skuttar iväg. Riktigt konstigt. Så nu hoppas vi att vi kan få en hint om vad det rör sig om. Hoppas bara det inte är nåt allvarligt som en tumör i hjärnan eller nåt sånt! =(

Semlepremiär

Japp, då var det dags för dessa godsaker!
 
Vi städade ut julgrejerna förra helgen, men granen har fått stå kvar. Och jisses, vad den barrat! Så idag då vi var lediga och hade tid så skickade vi ut granen. Skönt det kändes att få mer plats i vardagsrummet också! Och få bort allt barr. Så nu då julen städats bort helt och hållet så tyckte vi att det kunde vara dags att inviga vårens "trend och tradition", dvs semleätandet. =) Hi, hii! Egengjorda så klart. Och gott var det! Lilltjoppan åt en hel egen. Vi höll på att smälla av då vi såg henne mula i en hel semla.
Nu blire lite lördagsmys. Ha en fin helg allihopa!
 
 
 
 

Pärlor

Igår och idag kom mina första pärlor hem i brevlådan! =)
 
Det var pärlorna jag beställde från England. Himla snabbt kom de! Lade in beställningen på kvällen den 5:e och de kom redan. Åh, så skoj det var att sortera in alla pärlorna fint i min nya pärlbox! =) Det var en viss annan också som tyckte att det var superskoj!
Jag har tänkt börja pyssla lite med smycken. Göra lite armband, halsband och örhängen. Jag har ju haft funderingar på att göra detta i ett par års tid, men så blev det välkommen-skyltar, tavlor och ljusstakar och lite grejer i betong i stället. Men nu kliar det i fingrarna att få göra lite smycken! Åh, det ska bli så roligt! Hade väl tänkt göra ett gäng, fota och kanske lämna info på jobbet osv, så att man kan köpa/beställa av mig. Det blir ju väldigt unika saker. Kan ju vara kul. Får se hur det faller ut.
Inget samtal har kommit från genlab idag. Vi är glada och lättade! =)
 
 

Sticket

Nu är det gjort! Idag kl 9:30 hade vi tid på spec.mödravården för fostervattensprov. Doktor Per-Åke var en mycket trevlig man som visste vad han gjorde och sticket kändes knappt. Jag var ganska nervös innan! Skönt att det gick så smidigt. Och barnmorskan Karin var med, som vi träffade även i tisdags. Hon visade oss bebis och bebis vinkade glatt och gav oss en "high-five"! Ha, ha, haa! Så då var det bara att tuta och köra. Bebis var redo för sticket. Efter det åkte jag och pappaD och åt lunch och nu är jag hemma och vilar. Inget mer jobb för idag och så bara ta det lugnt resten av dagen. Inte mig emot! =)

Back to work!

Jaha, då var man tebax på jobbet. Som att man aldrig varit borta ens en gång. Ganska skönt ändå att komma tillbaka i de dagliga rutinerna, trots att jag höll på att krevera i morse då klockan ringde! Jag trodde det var nåt fel, att min klocka ringde mitt i natten! Bara att pallra sig upp. PappaD och lillhjärtat fick sovmorgon och åkte till förskola och jobb först kring 10:30. Lilltjoppan hade varit så glad i hågen vid lämningen idag och ropat på finska till en av förskolefröknarna "Nu har jag kommit hit!" Men góungen! Skönt att hon tyckte det var skoj att vara tebax "i verkligheten".
Härligt med mjukstart och lite kortare vecka.

En liten parvel! =)

Ja, se! Det huserar en livs levande, liten parvel inuti mig!
 
Helt otroligt men sant! Iofs så fattade vi ju det redan vid inskrivningen på mvc den 20:e december, då vi fick höra hjärtslagen. Men ändå. Det är ju ganska häftigt att få se parveln på en stor tv-skärm. Få se att den har ett hjärta som slår, händer som viftar, tår på fötterna osv. Idag var vi ju på förberedande ultraljud inför fostervattensprov. Och jupp, tiden är inne för det nu och de hade kunnat utföra det idag, om det inte hade varit för att de var för få på specialistmödravården pga sjukdom. Det var lite trist. Så nu ska vi tebax om ett par dagar. Iofs får vi se parveln igen! =) Men då är det dags för sticket. Håll tummarna att allt e fint med bebis!
Fick inga jätte bra bilder, ska försöka få bättre nästa gång.
 

Välkommen sol!

Underbart med lite sol och gnistrande snö!
 
Man måste passa på att vara ute och njuta då det bjuds på lite sol. Tanka lite energi. Jag och tjoppan är lediga 2 dagar till, börjar jobba först på onsdag. Skönt att inte drämma till med en hel arbetsvecka på en gång efter denna julledighet. Och skönt för lillhjärtat att inte behöva vara på dagis en hel vecka, få en liten mjukstart.
I morgon är även pappaD ledig, så då ska vi bl.a ut och äta på restaurang, vara på vårt första ultraljud och bara mysa hela familjen. Tjoppan ville åka och äta på resraurang även idag! Försökte förklara att vi ska göra det i morgon i stället. Hon gillar att äta ute, góungen.
Dagarna blir just nu 3 minuter längre för var dag som går, eller dagsljuset om man ska uttrycka sig korrekt. Säg, är inte det bara för underbart?!
 
 
sol
 
 

God fortsättning på det nya året!

Önskar vi alla våra bloggläsare. Så var då år 2013 här. Ska bli spännande att se vad året har att erbjuda! =)

Nu har jag iaf meddelat chefen på jobbet om att vi, om allt går bra, kommer att få en till bebis i vår familj. Känns faktiskt lite konstigt än att uttala det högt, som att det är lite overkligt fortfarande. Känns så himla roligt och spännande, men samtidigt som "vad har vi gett oss in på?!". Och jag minns ju hur tungt det var att vara gravid den sista månaden...

I tisdags hade vi besök av the Odes! Inte igår vi träffade dem senast! Jag minns faktiskt inte när vi träffade dem senast... Men det var kul att catch up lite.
I går var vi till Anton och fikade, han fyllde år. Tjoppan dansade järnet till Gangnam style och hade så himla roligt! Och idag var rara Åsa här och fikade och surrade på fm. Det var ganska länge sedan som vi också sågs senast. Och bara satt och pratade.
Nu på em var pappaD och hjälpte Backlunds med att smälla upp en vägg i deras vardagsrum och då passade jag och tjoppan på att gå till Cléns så att tjejerna fick leka lite. Och så smällde vi i oss lite pizza. Jag trodde jag skulle spricka! Men jeeees, så goda pizzor Pizzeria Roberto gör! MUMMAAA!!

RSS 2.0