Gott nytt år!

Vår familj vill önska alla ett riktigt gott nytt år! Hoppas 2013 blir ett underbart år med massa roliga händelser och lyckliga stunder! Vår lilla familj har iaf något väldigt stort framför oss i och med att vi 3 ska bli 4 till sommaren. =)

Underbar dag!

Ja, en helt underbar födelsedag blev det idag!
 
Middagen på Taj Mahal var ju bara såååå himla god! De kan verkligen det här med indisk mat! Vi åt upp precis allt. Inte en smula blev kvar på våra tallrikar. Och lillhjärtat åt så otroligt mycket att vi knappt trodde det var sant! Och hon konstaterade lugnt att hon tycker om deras ris. Mmm, de har verkligen så gott ris också.
Tårtan jag gjorde var omtyckt och blev faktiskt lyckad. Till och med jag tycker att den blev saftig och god. I morgon kommer det fler vänner på besök, faktiskt fler än som kunde komma idag. Men känns bara skoj att sprida ut det hela lite. =)
 
Hjärtat mitt gav mig en massa presenter. Jag blev alldeles paff! Förstod inte riktigt varför jag skulle få allt det där. Men inte tackar jag ju nej till bl.a en hel burk med spickesill-godis!!
Ett fint halsband, presentkort, en Wrapmaster, massa choklad, en upplevelse-/tjejkväll, Triss och ett paket med massa cider, skumpa, te etc blev det också. Alkoholfritt så klart. =) Så himla kul att det kommit en massa alkoholfria alternativ till Systembolaget nu. Så nu ska jag avsluta kvällen med en kall cider och film på tv.
Tack ALLA som kommit ihåg mig och tack för alla presenter! ♥
 

Hipp, hipp, hurraaa!

Det är min födelsedaaaaaag!
 
Imorse då jag vaknade hade hjärtat lagt en stor, fin, röd ros och ett kort på nattduksbordet. Och när jag och lilltjoppan kom ner såg vi en bukett med rosor som stod på köksbordet. Mina favoritrosor dessutom! ♥
Idag har jag och tjoppan garnerat tårtan, det gick väl si så där. Hon ville mest äta upp all garnering jag skar upp. Men nåt fick vi till iaf.
Middag blir på indisk restaurang, pappaD har bokat bord där efter jobbet. Ska bli så gott! Och sen blir det kompisar som kommer över på lite fika. Mysdag!
 

Se så vackert solen skiner!

Efter flera veckors snöande fick vi äntligen se solen idag!
 
Åh, så fint det var! Jag hade nästan glömt bort hur fint det är med blå himmel och en sol som skiner. Helt galet, men sant! Detta enkelt vackra i vardagen var jag tvungen att fota, för så fint var det med all den nya snön som kom igår och solen som sken.
 
Idag har pappaD återgått till vardagen, back to business så att säga. Jag och lillhjärtat har myst, varit ute och skottat, åkt pulka och så har vi städat lite. Man vet ju aldrig om det är någon som kikar in i morgon på lite fika. ;)
 
 
 
 

Bakdag

Idag blev också en bakdag!
 
Det doftar så härligt i hela huset då man bakat. Idag blev det ett par plåtar med bullar och så mer av frallorna jag gjorde tidigare i veckan. De var ju så otroligt populära så alla försvann i ett nafs nu under julhelgen då vi hade besök. På affären fanns inga nybakade varor direkt, så jag passade på att baka egna. Lika bra det. Och bullen i ugnen gillar nog också hembakt lite mer. =)
Jag lägger upp frallreceptet här på bloggen då jag förstod att fler än en ville ha det. Håll till godo.
 
Petras frallor:                                      Ca 12-16 st, gräddas i mitten av ungnen ca 250 grader i 8-10 minuter
 
* 50 gram smör eller margarin
* 5 dl mjölk
* 50 gr jäst
* 1,5-2 msk socker
* 1,5-2 tsk salt
* ca 12 dl vetemjöl (jag brukar byta ut ca 4 dl till grahamsmjöl annan mjöl)
* 1-2 rivna morötter
solrosfrön, pumpafrön och linfrön
garnera med ägg och sesamfrön
 
Smält smör och ha i mjölken. Värm till ca 37 grader. Smula färsk jäst i en bunke och häll i den ljumma mjölkblandningen. (Torrjäst blandas ut direkt i mjölet.) Tillsätt socker, salt, mjöl, morötter och frön. Låt degen vara lite halvlös, inte för hård. Jäs ca 30 minuter. Baka ut degen till en rulle/längd och dela den i 12-16 lika delar. Forma till bullar, låt jäsa ca 30 min till på bakplåten, pensla med ägg och strössla på sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen ca 8-10 minuter, i ca 250 grader. Ät och njut! =)
 
 
 
 

God fortsättning!

Hoppas ni alla haft en underbar julafton!
 
Det har vi haft! Massa mys med lillhjärtats kusiner och moster & morbror. Tokmycket gott att äta och en massa julklappar. Tack ALLA för alla fina julisar! Tjoppan var alldeles speedad igår av alla grejer hon fick. Stetoskopet & läkarkitet, rittavlan, pianot och sparken var en hit och idag har hon bakat med play doh och alla bakformar. Så kul hon tycker att det är.
Ett litet axplock av bilder kommer här. Ha en riktigt god fortsättning!
 
 
 
 
 

God Jul!

Vår familj vill önska alla en riktigt God Jul!
 
Vi har haft en riktig mysdag idag. På fm fick lillhjärtat en av sina julisar, sparken. Oj, så glad och stolt hon var! =) Var ute i det härliga och vackert frostiga vädret, sparkade runt lite och åkte pulka. Sen fixade vi i ordning det som kunde förberedas och det gick ju så galant då vi var så många som hjälptes åt. Supersmidigt! Efter det lite Kalle, sen en massa, massa, supergod julmat och sedan kom tomten förbi med alldeles galet mycket julklappar. Och så var det dags för efterrätt och godsaker. Vi har varit så tokmätta hela dagen, så det har varit helt sanslöst. Nu jäser vi i soffan och tar det bara lugnt. Hoppas ni andra också haft en underbart mysig julafton! 

Dán före dán

Står då granen så grön och grann i stugan!
 
Idag har vi pyntat granen och den blev ju så himla fin! ♥ Sen har vi städat för fulla muggar. Tjoppan åt lunchen och så försvann hon upp med tutten och natti. PappaD dammsög där uppe och jag skurade. Gick upp och tittade och såg henne ligga färdigbäddad och sovklar i sängen. Sötunge! Jag sa till henne att jag bara skulle skura klart och komma och mysa med henne sen. Men då jag gick till henne sen då jag var klar så låg hon redan och sov så sött. Det kallas att gå och sova själv! Góungen! Så fick jag och pappaD städa klart i lugn och ro.
Nu inväntar vi att min bror och syster med familjer ska komma. Det ska bli så mysigt att ha dem här över jul! ♥
 

Vi blev med gran!

Vi ska tydligen ha en riktig gran i år också! =)
 
PappaD stack nämligen iväg och fixade en. Han utnyttjade den fina "allemansrätten". Och en riktigt fin gran hittade han! Åh, ska bli så mysigt att pynta och fixa den i ordning i morgon. ♥
 

Vintersolstånd

Underbart att bara veta om det faktum att det är den mörkaste dagen på året nu. Och att det vänder och blir ljusare framledes! =) Sååå härligt att det äntligen vänder. Inte en dag för tidigt.

Vi har fixat i ordning det mesta för julhelgen. Känns himla skönt. Lite småfix kvar, städa och sånt bland annat. Och bestämma om vi ska ha gran eller ej. Jag tycker ju det är en enorm mysfaktor med levande gran. Om än lite slöseri. Hugga ner, ta in ett tag, slänga. Nåja, allt för julkänslan. Eller?

Min rara sköterska överraskade mig idag! =) Hon hade en liten julis till mig och la familia och jag blev så himla överraskad! Och glad! Jag ska ju ge henne en liten grej, men hade bara inte hunnit fixa det än, men hade verkligen inte förväntat mig något själv. Himla snällt av henne!

Snö, snö

Och mera snö!
 
Det har snöat i ett par veckor nu känns det som. Jag minns faktiskt inte när jag såg solen senast... Men, men, snart vänder det! På fredag är det väl vinterstolståndet. Sedan vänder det och blir bara ljusare och ljusare. Redan i slutet av januari kan man se skillnad på ljusets klarhet och mängd ute. Det ska bli härligt med ljusare tider! Det har varit ganska grått och trist länge nu.
 
Idag hade vi jullunch på jobbet. Det var mysigt! Äta en liten jultallrik tillsammans, tända ljus och fika massa gott efter det. Det behövdes för att späda på julkänslan lite.
Jag har varit ganska duktig och köpt de flesta julklapparna redan. Endast små fix kvar. Känns himla skönt. Skönt att slippa julstressa så där galet mycket. Och vi ser så fram emot att få besök av mina syskon med familjer under julen. Vi kommer att ligga utspridda överallt i vårt lilla hus, men det ska bli så mysigt!

Tredje advent

Idag har vi myst på hemmaplan. Tjoppan har haft feber så hon och papi har gjort ingenting och jag har varit och gjort lite ärenden och så har jag bakat. Bakade helt underbart goda limpor! =) Mums! Sedan så knåpade vi snabbt ihop ett par julkort. Så att vi nu äntligen kan skicka iväg dem!

Och idag ringde jag även samtalet till privatkliniken. Huga, vad jag våndats! Velat fram och tillbaka. Men jag tog det beslutet att inte tacka ja till att börja hos dem, inte i nuläget. Lillhjärtat är ännu så liten och de ville ju även att jag skulle bli delägare framledes. Det känns som ett steg att ta då man inte har alltför små barn hemma. Så, så blev det.

Hoppas ni haft en underbart härlig tredje advent!

2 veckor kvar

Ja, nu är det bara två veckor kvar till julafton!
 
Det känns ju helt galet det! Vi satt och diskuterade det på jobbet idag, att det är helt otroligt att det snart är jul. Inte många som kan fatta det, verkar det som.
Igår var en härlig andra adventssöndag! Julmarknad, sedan besök av RIAm, barnen fick leka och busa. Lite middag med dem och på kvällen kom flygarna hit på lite kvällsfika. Bara massa mys hela dagen lång! =)
 
Och idag påbörjades näst sista veckan på jobbet innan julledigheten. Jag ska vara lååååångledig. Hela 2,5 veckor! Ska bli riktigt skönt. Det har varit ganska mycket av allt möjligt i höst, ffa på jobbfronten. Så det ska bli skönt att få ett brejk. Verkligen.

Andra advent

Och lite julmarknad på Gammlia stod på schemat.
 
När jag och lillhjärtat stod och höll på att fixa degen till lussekatterna på förmiddagen ringde rara Li och frågade med mig till Gammlias julmarknad. Tur att någon påminde mig om den, jag hade ju helt glömt bort att den var i helgen! Vi strosade omkring på området i det härliga vädret. Stora snöflingor dalade ner från himmelen. De hade häst och släde, eldar sprakade här och där och en massa försäljare och julmarknadsstrosande människor överallt - det var en mysig känsla man fick i kroppen. Och lite grejer hittade vi också. Kul att vi tog oss iväg!
 

Julbord

Idag var vi till Hotell Vännäs och åt lite julmat!
 
Vi åkte dit med våra rara Flygare. Vi var och åt julbord tillsammans för 3 år sedan också, då var vi till Brännlands Värdshus. Jag tyckte det var dags för en favorit i repris. Och våra rara vänner var inte bangens! Så idag åkte vi till Hotell Vännäs och åt deras julbord. De hade en hel del att välja mellan och efterrättsbordet var mer än välfyllt! Oj, oj, vi rullade ut därifrån. Jag satt och försökte minnas tillbaka till Brännlands julbord... Och mitt minne säger att de hade snäppet vassare mat. Men, men, minnet kan ju svika.
 
På kvällen bakade jag och tjoppan. Bakade vörtbröd som innehåller både julmust, öl och kvarg bland annat. Degen står på jäsning i detta nu. Ska bli spännande att få smaka på brödet sen! Om det är mumsich så lägger jag ut receptet här på bloggen. Det är ett himla enkelt recept, bara att blanda ihop allt i en deg, men det ska jäsa hela 2 timmar.
 
Annars har veckan bara rusat! De ringde mig igen från privatkliniken. Erbjöd mig till och med lite bättre lönevillkor nu. De vill verkligen ha dit mig! De sa att de vet att jag har bra rykte osv. Roligt att höra! För vem är väl jag? Jag är ju bara en tandläkare bland alla andra. Eller? Tydligen verkar folk tycka att det jag gör är bra. Annars borde jag väl ha ett annat rykte? Kanske.
 
Imorgon är det redan andra advent! Jag börjar få ågren! Har ju knappt köpt några julklappar än och normalt brukar jag ju vara ganska klar med julisarna vid det här laget. Jag gillar inte att julstressa. Men jag har  inte riktigt hängt med i år, har inte förstått att det är december ens en gång.
 

 


Första advent!

SÅ härligt det är med snö och lite mer julkänsla!
 
Ja, för snö var en vara vi verkligen fick ta del av igår! Det snöade och snöade som bara den! Det damp ner en si så där 3-4 dm. Lägligt att snön kom med besked den första december. Julmånaden. Och helt plötsligt fick man sååå mycket mer mys- och julkänsla i kroppen. =)
 
Pappa D åkte igår morse till S.vall med tåget. Tur var väl att han tog tåget med tanke på snömängderna som kom och det faktum att E4:an varit avstängd i Sundsvall. Där kom det ca dubbelt så mycket snö som vi fick igår. Det hade bara vräkt ner!
Jag och tjoppan städade lite igår, skottade, var på Max och käkade och julpyntade. Det var så mysigt att få plocka fram alla julstjärnor, adventsljusstakar, lite tomtar och annat julekrims. Och se snön falla där ute. Synd bara att det blåste ganska rejält.
 
Idag, denna första advent, har vi varit ute i snön. Det var minsann skoj! =) Plumsa runt och skotta lite! Ja, för skotta behövdes verkligen. Sen gick vi in och bakade lite tillsammans, jag och tjoppan svirade ihop en saffranskrans. PappaD som älskar allt som har med saffran att göra. Så ikväll då han kommer hem ska vi äte lite gott och fika saffransbulla. Mums!
Ha en riktigt underbar första advent alla ni som följer vår blogg!
 
 

RSS 2.0