Bärens tid

Nu är verkligen hösten här.
 
Oavsett om man vill det eller inte. Faktum kvarstår. Sommaren är slut. Man märker det på mörket, det är snart kolsvart ute och klockan är 21. Sedan så har ju temperaturerna gått ner en del och man ser att naturen ändras och bärens tid är här. Och det, om något, vittnar ju om att naturen håller på att förändras. Våra krusbär är jätte stora och fina så jag passade på att plocka lite idag. Ska skänka några liter till Ml och hennes man. De gillar också krusbär. =)
Ett till bevis på att hösten är här är när man  på jobbet pratar bokning av nya tider med patienterna så säger vissa "helst inte under älgjakten". Ja, just ja! Det är ju dax för det också snart. Galet!

Rasp, rasp

Så känns det i min hals just nu... Bläää! =(
 
Jag kände i morse att det kändes så där bläigt i halsen på mig. Drack varmt te med honung och tänkte inte mer på det. Jag hade ju lite ont i halsen för ca 1 vecka sedan också, men det gick över. Men det verkar det inte göra denna gången. Under dagen på jobbet så blev det bara värre och värre och när jag sen tittade i halsen såg jag hur illröd den var! Aj, aj... Och vips, så kände jag mig även lite snuvig. =( Olivias förkylning börjar bli bättre, men hon är fortfarande lite snuvig.
 
Idag var Nisse från Köksluckan här. Vi har ju funderat ganska länge på att göra om köket lite. Fål väl se om det blir av! Vore ju skoj!
Nu ska jag kurera mig med varm dryck och muffins! ;)

Effektiv helg!

Känns som att vi hunnit med en hel del i helg!
 
Ja, vi har klippt häck, påbörjat ett litet projekt nere på toaletten, planerat in mer renoveringar. Jag har även hunnit jobba på jouren ett par timmar idag, efter det hade vi besök av rara Mariel och hennes man och sen har vi även hunnit vara på Sandras 5-årskalas. Men så känns det också som att helgen bara swischat förbi! Nästa vecka blir en lite rolig vecka, vi har ju tandvårdskongress torsdag och fredag. =) Njut av denna sköna söndag!

När hände det här?

Ja, när hann det börja bli smågult i vissa träd?
 
Jag blev så paff en dag då jag var på g till jobbet och såg några enstaka gula löv i en björk. Det till och med låg några på marken! Jag var tvungen att stanna till och fota. Men jag undrade ändå; När hände det här?! Är sommaren verkligen slut nu? Den som knappt ens börjat. Kändes tråkigt att inse att de varmaste dagarna är över för denna sommar och att hösten börjar göra sitt intåg. Vi är så otroligt glada över att vi bokade en utlandsresa i oktober. Så får vi lite mer sol och bad! Riktigt semester! =)
 
Idag har vi varit effektiva! Gjort lite ärenden och sen har jag tvättat fönstrena och pappaD bytte toastol. Vår nya har ju stått på bron och bara väntat på att bli ikopplad. Och nu är den det!
Lilltjoppans andra dagisvecka avrundades med en liten snorig näsa. Jepp, hon har blivit lite förkyld. Får väl se hur det artar sig, om hon får feber osv. Idag har det iaf varit full rulle! Vi har inte märkt av förkylningen nämnvärt.
Nu ska vi chilla och bara ta det lungt. Tända massa ljus, dricka vin och käka ost och kex. Lyxig lördag med andra ord! =) Och utanför fönstret dansar älvorna på ängen.
 
 
 
 
 

Myspys!

Massa vuxentid hade vi igår på vår 3-årsdag! =)
 
PappaD hade fixat en liten överraskning åt mig och det började med att han hade hämtat lillhjärtat från dagis då jag slutade. Han åkte till Cléns med henne och jag skulle bara åka hem och chilla lite och fixa mig. För vi skulle ut och äta och sen dansa. Men Olivia då?! Så tänkte ju jag. Hon skulle vara hos raraste Cléns. Så galet snällt av dem att kunna ställa upp och hjälpa då pappaD hittat på nåt sånt här! Mitt i veckan dessutom. ♥ 
 
17:30 kom så Sim och hjärtat och hämtade mig och vi blev skjutsade till Båten. Och jag tyckte ju naturligtvis att det hade varit enklare att ta egen bil. Så man slipper besvära andra med att skjutsa osv. Men icket.
På Båten satt vi och åt god mat, drack ett glas vin och sen blev det även efterrätt. Mysigt värre! Sen blev vi hämtade av Fredde som vi åkte med till Baggböle loge för att dansa till Blender. Härligt med dans igen!
Kändes så konstigt att på hemmaplan vara utan lillhjärtat. Men underbart att få göra något tillsammans med hjärtat mitt. På tu man hand. ♥
Sen hämtade snällaste Sim oss från dansen strax efter 22 och vi åkte och hämtade tjoppan och sen for vi hem. Hon var i princip att bara lyfta ur den ena sängen och lägga ner i den andra här hemma. Hon bara fortsatte sova. Som tur var började pappaD 11:30 idag, så de kunde ha mysig sovmorgon tillsammans.
 
Har inte jag då gett pappaD något på vår årsdag? Jo, det har jag ju så klart! Jag gav honom en Emporio Armaniklocka. =) Superfin!
Nu stundar helgen och det är lite kalas på schemat på söndag plus jobb på jouren. Ha en underbar helg!
 
 
 

Mer tid

Ja, nu tillbringar jag mer tid på jobbet.
 
Jag har gått upp till 90 % nu, från och med igår. Det känns som att det är min smärtgräns. Tror inte att jag varken vill, kan eller orkar jobba mer än så. Ffa också för lillhjärtats skull. Så nu går jag 8-16 må-tors och slutar 13:15 fredagar. Känns helt okej ändå! Igår var min första dag till 16. Det gick mycket bättre än jag trodde. Och tjoppan hade haft det bara skoj på dagis, fick ju vara ute och leka utan en tjatande mamma "nu ska vi åka hem". Och dessutom så var det ju papi som var och hämtade igår, redan vid halv fyra.
 
Imorgon är vår dag. ♥ Dagen då vi träffades för 3 år sedan. Kärlek!

Än är det sommar!

Ja, än kan vi njuta av sol, värme och bad! Ljuvligt!
 
En aning bittert var det ju att börja jobba denna vecka. Just den här veckan har det ju varit strålande sol och varmt & härligt VARENDA dag. Hade gärna njutit av dessa dagar under semestern! Nåja, bättre det här än inte alls.
Igår drog jag och lillhjärtat iväg till Yttersjö och badade efter jobb och förskola. Jag slutar ju tidigt på fredagarna, så det var bara att passa på! Härligt varmt vatten!
 
Idag åkte jag och Olivia med rara Sofia till Järnäsklubb, till deras stuga. Daddy dj åkte till Sundsvall i morse, så han kunde inte haka på. Farmor har ju fyllt år i veckan. Men vi orkade inte följa med, vi har varit helt knäckta efter första veckans jobb och dagis.
Vi hade en härlig dag i Nordmaling och Järnäs! =) Vi var och badade, åt lunch tillsammans, jag plockade blåbär och hallon medans pruppis vilade och sen gick vi och badade vid Fårskäret. Fikade, hade det gosigt tillsammans och kastade sten i vattnet. Såg en liten snok också. Eller orm. Vad det nu var. Sen åkte vi hem. Hade riktigt lördagsmys med lillhjärtat. Åt chips och ostbågar och tittade på Bolt på tv. Och när jag gick till köket en sväng hörde jag "klonk"  (ljud av ett glas som läggs på bordet) i vardagsrummet och efter en stund tassade tösabiten till köket med mitt colaglas i handen och sa "en till!" !! Hoppsan, hon tömde mamsingens cola! Tokfia! Sen slocknade sötaste lilljäntan och jag sitter nu här för mig själv och njuter av "ensamheten" och tystnaden.
 
Just ja! I torsdags blev vi färdiga med gaveln! =) Nu är den färdigmålad, hela 2 varv! Skönare än skönt att det är gjort! Det blev så himla fint! Som en helt ny gavel.
Ha en fin helg alla!
 

Sötnosen!

Igår var första dagen på jobbet för mig. Alltså efter semestern. Tillbaka till verkligheten och tidiga morgonuppstigningar. Oj, oj... Men dagen rullade på i ett behagligt tempo och allt gick bara bra. Skönt! Men det är ju så, det går bra då jag har en bra sköterska vid min sida. =)

Lillhjärtat var så söt igår och idag på morgonen då jag väckte henne. Hon konstaterade då hon blev väckt att "mamma jobba", "Livia dagis". Jaa, så är det. Nu är den karusellen igång. Man vill ju helst bara låta henne ligga kvar och sova på morgonen. Där hon ligger utsträckt, så där härligt morgonvarm och avslappnad. Gounge! Tar emot att måsta väcka henne. Sötnosen.
Det var inga problem med lämningen, varken idag eller igår. Puss, bamsekram och vink åt mamma. Och jag fick tjata 45 min på att få hem henne igår. Som vanligt. Ett tecken på att hon trivs alltså. =)

Dagar som gått

En liten sammanfattning kommer här.
 
Jag har inte uppdaterat bloggen lika flitigt som förut, men det har sina orsaker. Det har varit fullt upp. Som vanligt. På kvällarna, då lillhjärtat somnat, har vi ju målat gaveln. Fixat nockbräda etc. Och nu har ju gavelns nedre dels första varv blivit färdigt! Härligt! Det blev vi färdiga med igår och det firade vi med lite rödvin. Min favvo: Monti Garbi, 2009 Ripasso. =)  Påbörjandet av varv 2 hoppas vi orka ta tag i imorgon kanske. Vi får se.
 
Tidigare i veckan, närmare bestämt i måndags då solen sken och det var varmt och härligt, passade vi på att åka i väg och bada. Cyklade till Bölesholmarna och där var vi med brudarna från familjen Clén. Kändes underbart att kunna njuta av en solig dag så där, för de dagarna är nog räknade. Man känner att hösten börjar göra sitt intåg. Sakta med säkert... Det är ju ganska mörkt redan vid 22-tiden nu. Värmeljustiden är här.
 
Idag har vi varit i la Gunnis och hjälpt till med tapetsering. Kul var det! Och fint blev det. Lillhjärtat fick leka med HBoy och vi blev gödda mellan varven. Lagom pömsiga nu då!
Nu blir det att slappa på soffan, se på OS från London och sen sova. På måndag är det dax för jobb och dagis. Oj, vad semestern rusade!
Just ja! Mina fina tagetesblommor är som små buskar och blommar så fint nu! =)
 
 
 
 
 

En liten blå katt

Det är vad lilla Fiora är.
 
Eller kanske inte direkt blå, men hon har en sjukdom (ungefär som baby blue syndrome) vilket innebär ett hål i hjärtat. Det ger henne ett blåsljud men också en lite störd blodcirkulation. Hon kan leva med det, och få ett långt liv. Men som om det inte vore tillräckligt så har hon även en förträngning i lungartären. Stackars lilla sötklump! Det är ju så klart en försämrande faktor.
Vi har märkt att Fiora blivit andfådd ganska lätt och förra måndagen åkte uppfödaren Eva iväg till veterinären för att kolla upp exakt hur det står till. De hade nämligen en hjärtspecialist på plats. Så ett ultraljud togs på henne och det konstaterades det här. Tyvärr så var det av den värre sorten... Veterinären hade inte sett ett lika allvarligt fall på länge. Usch! Vi var inte så muntra den dagen. En liten klump satte sig i mellangärdet...
 
Vi här hemma har diskuterat fram och tillbaka, vi har pratat med Eva och funderat vad som kan tänkas vara bäst för goseklumpen. Lugn tillvaro, inte så mycket stress? Eller är det bra hos oss? Hur mår hon här? Är det påfrestande för henne pga sjukdomen? Ingen kan ju veta säkert. Men vi har ju en liten lilljänta som mer än gärna går efter Fiora, vill leka, lyfta henne osv. Och så har vi andra katter som hon busar med. Hon verkar verkligen trivas hos oss, men vi beslutade tillsammans med Eva att Fiora kanske mår bättre av en lugnare tillvaro. Som ensamkatt, i ett hem utan barn. Vet inte om det är rätt. Kanske. Men vi vill verkligen göra det allra, allra bästa för denna kisse. Även om det innebär att vi inte kommer att ha henne kvar hos oss. Och det är med stor sorg som vi kommer att överlämna henne till en annan. Busfröken kommer att bli mer än saknad!! Men i ett sådant här läge känner vi att vi inte kan vara egoister. Fioras välmående kommer först.
 
 

ÄNTLIGEN!

Jaaa! Idag, eller ja, nu, sent ikväll, blev vi så äntligen klara med måleriet av högsta delen av fasaden! Nockbrädan är på plats och byggställningen är nedmonterad. Underbart! Lovely day, lovely day! =)

Pass

Ja, man får pass på att fixa pass då man ännu är ledig!
 
Idag var vi iväg hela lilla familjen och fixade oss nya pass inför vår höstresa till Turklandia. Smidigt det går nu då de fotar på polisexpeditionen, man slipper roada runt till fotograf osv. Och nu får man minsann lämna fingeravtryck också! Jojjomän! De scannar av båda pekfingrarna och ett avtryck finns sedan på passet. Lite häftigt ändå! =) Man ska helst inte le på fotot, utan se helt neutral ut. Tjejen som skulle fota Olivia blev så imponerad över att tjoppan satt helt still, rakt upp och ner och satt så tills hon var klar med fotograferingen. Hon är väl så van att jag fotar jämt, ber henne sitta still osv. Och lillhjärtat hon såg helt neutral ut, lyckades så bra med det också. Tjoppeloppan! ♥  Hon ser så himla stor ut på fotot! Se bara själv. Sen åt vi lunch ute hela högen. Det var mysigt!
 
Jag var och träffade S idag, det var ett bra tag sedan sist. Vi strosade runt lite överallt på Ersboda och jag fyndade som en tok på H&M rean. En stor påse med kläder 399:-. Jag kände mig riktigt nöjd! Sen fikade vi på Coop. Det var trevligt att få fara ut själv och shoppa & strosa lite så där på kvällskvisten. Imorgon ska jag nog iväg med lillhjärtat för pappaD jobbar.
 
 

Resa bokad!

Jippiiieee!
 
Nu har vi så äntligen bokat en utlandsresa i höst! =) Ska bli så underbart med sol, bad och all inclusive! Hoppas vi alla håller oss friska osv. Nu har vi iaf något att se fram emot i höst. Klicka på länken så ser ni vart vi ska. Vi ska ju åka med familjen Clén, så det gör det hela ännu roligare!
http://www.ving.se/turkiet/side/sunwing-resort-spa-side-east-beach
 
I övrigt har vi haft hjälp av snälla Cléns idag, som tittat efter lilltjoppan så att vi har fått måla. Och som dessutom gjort detta på deras bröllopsdag.  Även Odes var ju här en dag så att jag och pappaD fick måla tillsammans. OVÄRDELIGT med sådana vänner! Vad hade vi gjort utan er? ♥
 
Och ikväll kommer raraste Åsa så att jag och papi kan åka iväg och dansa tillsammans till Baggböle. Det är ju "vårat band" Shake som spelar idag. Lovely!

RSS 2.0