Offerter...

... Check!
 
Nu kommer vi framåt i våra renoveringar och fix. Fönsterofferten samt offerten för målerijobb inomhus är påskrivna och klara. =) Underbart! Snart får vi det lite finare här hemma. Slipper de bajsbruna fönsterkarmarna på insidan, slipper se den "underbara" vävtapeten med snitsig struktur. Det blir att spackla utav bara tusan för målaren! Och sen får vi vitt och fint på väggarna. Längtar!!!

Målarmästare

Yupp, det är vi det! =)
 
Jag har blivit klar med målerijobbet av staketet och nu har nytt projekt på högre höjder tagit vid.
Vi har hyrt byggställning från Ramirent och har påbörjat målandet av fasaden. Ett varv av den högsta delen av gaveln är klart nu. Men det omväxlande vädret gör ju tyvärr så att det blir avbrott emellanåt. Och så måste fasaden få torka lite om det regnat. Bläää! Men sånt är livet. Vi är dock sjukt nöjda med hyrpriset som vi fick av Ramirent, så vi känner oss inte så stressade med att pengarna bara tickar iväg och ställningen bara står. Vi rekommenderar att hyra byggställning från dem! Skitbra kundbemötande, bra pris och nya, fräscha grejer.
 
Vi byter ju även färg på fasaden. Den har ju varit lite mer utevit (mer åt grå hållet) och nu målar vi den mer gräddvit. Den vanliga 0509Y. =) Blir en mjukare färg. Inte för att så många kanske ser skillnaden. Men det gör vi. Och jag har förresten fått en fasadfärg döpt efter mig! Ha, ha, haaa! Beckers har ju bytt färger igen, så den som vi målat knutarna med fanns inte i år. Men den vänliga Markus på Coop Bygg mixtrade till en blandning och döpte den till Petra. Så ni vet, om ni skulle gilla den grå färgen, då går den att få tag i. I mitt namn. Ganska kul.
 
Och så råkade vi ut för lite fågelräddningsarbete en kväll! Vi har ett fågelbo ganska nära nocken på gaveln. Och en liten unge hade trillat ut. Vi trodde den var död. Men det var den inte! Jag värmde upp den i handen och den blev jätte pigg! Började pipa och röra sig i min hand. Lilla livet! Så pappaD fick klättra upp och stoppa in ungen i boet igen. Vi hoppas och ber att den klarar sig! 
 
 

Galet och vackert

Helt otroligt sådant skiftande väder vi haft!
 
Ja, det är faktiskt helt galet. Det vänder verkligen fort! Ena stunden soligt och vackert, i nästa stund helgrått och ösregn. Sedan fint igen. Vackert att se hur himlen skiftar färg och hur hela naturen förändras då det drar ihop sig för ösregn. Idag var det samma sak. Helmulet, grått och trist. Sedan uppsprucket, sol och fint. Hips, vips mörkt och grått igen. Muller, blixtar och brak. 15 minuter senare fint igen.
Så idag då familjen Ode var här och grillade så hann vi se ett flertal olika väderlekar och himlafärger. Vackert! Och så himla skumt att det kan vända så fort.
 
Bilderna nedan är tagna igår. Från tidpunkten då det drog ihop sig och blev helt mörkt på himlen till att det åter sprack upp igen är skillnaden ca en halv timma. Dvs snabba vändningar. Och ett riktigt busväder blev det! Kort och intensivt. Bilderna kan tyvärr inte helt återge det vackra skådespelet av färger som vi fick se.
 
 
 

Sommar och sol

Idag har vi njutit av denna sommardag. Hela 20 grader varmt och soligt. Härligt! Det verkar som att man inte kan begära så mycket mer än så av denna sommar. Cirka 20 grader max.

På förmiddagen roadade vi runt och kikade fönsterpriser etc och på em åkte vi till Yttersjö och badade. Vi tajmade dock ett mörkt molnparti och enstaka droppar, så det var ju inte helt optimalt. Men det hela slutade bra, med middag och fika hos raraste Åsa. Och lek & stros i hennes fina trädgård. Denna vecka är ju pappaD´s sista semestervecka, så vi tar vara på de vackra dagarna.

Åh, ljuvligt!

Det är verkligen underbart att kunna gå ut och plocka sina egna sötaste söta jordgubbar !
 
Det känns som enkelt vardagslyx. Verkligen. Och lilltjoppan är överlycklig varje gång vi ska till vårt lilla land och plocka jordgubbar och smultron. De är så underbart goda! Saftiga och söta. Och vi njuter.
 
Idag var vi runt och kikade på byggställningar och skyliftar, jämförde priser. Okej. Cramo ska vi iaf inte hyra av, överlägset dyrast! Över dubbelt så dyra som Hiss & Lift på Ersboda! Otroligt vad man kan tjäna pengar på att åka runt och titta lite. Så snart ska vi måla gaveln. Med en skylift. Jippieeee!
På em var vi och hälsade på rara Ml med familj. Kul att få se hur de bor och få träffa hennes himla trevlige make lite mer. Och Ml hade ju bakat också! Hon som sa igår att det sällan händer att hon skulle få bakil och vilja baka. Men jodu, idag bjöd hon minsann på supergod sockerkaka! =) Tack för den! Och vår lilljänta fick låna en leksak av söta Nat, en leksakshamster i bur. Oj, så stolt hon har gått omkring med den! Burit på lilla buren och tyckt det varit så roligt med den hela kvällen. Tack Nattis! Du ska få tillbaka den. Självklart.
 
 
 

Brors dag

Idag fyller bror min år. Stort grattis från oss!
 
Olivia fick ringa och gratta morbror på hans dag och sedan fick mamma ett bakil och bakade kolamuffins och chokladmuffins. Mumma! Rara Marielouise var förbi och fikade med söta Nattis. Alltid lika trevligt. =)
 
Igår var jag och klippte håret. Äntligen! Inte en dag för tidigt. Långt och risigt kändes det som att håret hunnit bli, men frissan klagade inte på det iaf. Skönt det! Var till en helt ny frisör och jag blev himla nöjd med henne. Var faktiskt till Klippsalongen på Mariehem, till en tjej som heter Anna. Hon var noggrann och frågade ingående hur jag ville ha det innan vi började. Jag kan helt klart rekommendera henne. Jag blev himla nöjd!
 
I övrigt har jag pysslat med att måla färdigt staketet, endast småduttande kvar nu. Det blir himla fint! Lägger upp en bild sen då det är klart. Ha en fin fortsättning på denna söndag! Tjing!
 
 
 

Lata dagar

Oj, sådana härliga lata dagar vi haft!
 
Vi har njutit av solen och värmen. Smuttat på goda drinkar i kvällssolen. Mys! Och jag har målat lite staket. Fint blir det! =) Och så har vi påbörjat offerteringen av resterande fönster som ska bytas ut. Så lite projekt är på gång trots sköna, lata dagar.
 
Förmiddagen ägnades åt poolbad. Vi hade även en fönsternisse här och kikade på fönster och sen åkte vi och badade på eftermiddagen. Vi åkte ut och badade i en sjö för första gången för denna sommar. Underbart! Åkte ut till Yttersjö och det var hur varmt vatten som helst! Vi var i ett bra tag, plaskade och busade. Det var sååå roligt! Och så dök även Åsa upp med sin dotter och hennes två barn. Vi hade en supertrevlig dag.
 
Rundade av dagen med god mat och sedan lite jordgubbs- och rabarberpaj. Och kaffe. Det ville ju även lillhjärtat ha. Prompt! Sötnöt! Och när tjoppan sov tog jag och pappaD en goooood drink i den varma kvällssolen. Lovely day!
 

Mumma!

Idag lyxade vår lilla familj till det och var på Café Göteborg & åt.
 
Det var ena väldigt väl tilltagna måltider, kan vi ju lugnt säga. Och riktigt gott! Efterrätten hade egentligen inte så mycket plats i våra magar efter den stora plocktallriken, men vi beställde varsin marängsviss ändå. Lilltjoppan blev alldeles till sig då hon fick se dem komma in! Ögonen stora som tefat! Och så fick vi ju även en stor tallrik med geléhallon. Tur det är lördag! ;) Oj, oj, vad gott det var! Vi kunde konstatera att det kändes som att vi rullade ut därifrån då vi hade ätit klart. Vi kan verkligen rekommendera Café Göteborg här i Umeå! Gå dit, du lär inte bli besviken.
 
 
 
 
 

Tropikhuset

Idag drog vi med familjen Waara/Sjörén till Tropikhuset i Holmsund.
 
Och jisses, vad uppskattat det blev! Både hos de mindre och de större. ;) Ja, det var verkligen himla trevligt att strosa runt och titta på alla dessa djur. Vandrande blad, ormar, geckos, ödlor, skorpioner, apor, snokar, pygméigelkottar mm. Ett par små apor, två rödhandade Tamariner, fick springa fritt i lokalerna och var himla charmiga och nyfikna. Svingade sig i sina lianer precis ovanför huvudena på oss. Så söta! Och så tog de ju fram en orm så att man fick hålla och känna i den. Till och med Rosie vågade sig på detta! Våra små tösar var verkligen modiga och ville hålla och gosa med ormen Sara. Sötisarna!
 
http://www.holmsundstropikhus.se/
 

Inte blev det vackert...

Nä, inte kan man väl påstå att det blev så vackert då buskarna på framsidan rök!
 
Men det är nog välbehövligt att kapa dem mellan varven. De hade vuxit sig så stora, var inte så gröna och fina nertill längre. Våra fina brudspireabuskar. Hoppas på lite mer insynsskydd nästa år! Jeees, kolla bara bilden så ser ni ju hur det ser ut... Illa, illa.
 
Gavlen är iaf tvättad och klar nu! Ni som inte har ett ljust/vitt hus har ingen aning om hur mycket skit som växer på er fasad! URKENS!
PappaD har gjort ett underbart jobb och vi fick hjälp av snällaste familjen Clén som kom hit idag med Cla så att tjejerna kunde leka och jag & pappaD kunde tvätta klart gavlen. Kändes underbart! Guld värt! TACKAR såååå mycket! Så papi åkte tillbaka med byggställningen redan idag. Fort var det gjort! Härlig känsla i kroppen att ha det fixat! Nu ska det torka och sen är det måleri som gäller. =) Hoppas fåglarna har hunnit flytta ut från taknocken tills dess...
 
Nu inväntar vi Rosie med familj. De har kört upp från Stockholm med husvagnen. Resan tog lite längre tid än vad de hade beräknat. Men bättre sent än aldrig!
 

Gavelprojekt

Nu är det dags för det största rycket vad gäller husmåleriet!
 
Japp, för nu äntligen har vi hyrt målarställning och ska fasadtvätta översta delen av gaveln. Ska bli så skönt då detta skitgöra är över! =) Och då vi äntligen får börja måla det vitt och fint. Längtar! Men först ska det ju torka ca 1 vecka efter fasadtvätten. Vi hoppas på bra väder, så att allt inte drar ut på tiden så himla mycket.
Vi hyrde målarställningen från OF bygg, de hade faktiskt himla bra priser.
 
Igår åkte Brändögänget hem igen och vi var till HarryBoy på kalas. Oj, oj, så mycket tårta det blivit för oss de senaste dagarna! Vi är aningens less alla sötsaker... Kan man lugnt säga.
Idag har vi varit ute hela dagen. Häcken på framsidan kapades, pappaD hämtade målarställningen och så har jag och tjoppan badat i den nya, fina poolen i omgångar. Skoj!
I morgon får vi besök av familjen Waara/Sjörén som stannar till hos oss på sin resa uppåt mot Haparanda. Ska bli så roligt att träffa dem igen!

Åh, tack!

Vi vill verkligen tacka alla som var och firade lilltjoppan med oss idag!
 
Superdupertack för alla otroligt fina presenter! Vilket poolparty det blev! =) Så himla skoj vi hade, hoppas ni också hade det. Vår lillälskling somnade som en stock ikväll. Helt slut efter dagens bus och sedan även besök från morbror Pasi, Carola och kusinerna Thelma och Thilde. De stannar till imorgon. Nu ska vi fortsätta vår myskväll med dem.Tjing!


Stor vs liten

Ja, så slog vi äntligen till på en lite större pool till tjoppan! Hon är ju som jag var då jag var liten; en som älskar att bada. Och lilla poolen började kännas... ja, just liten. Så idag slog vi till och köpte en ny. Vi har spanat på den ett par veckor, men nu då mormor skulle ge födelsedagspengar till lillhjärtat så tyckte vi det var ett utmärkt läge. Så då är det mormors 2-årspresent. Jisses, såååå lycklig tjoppan blev då hon såg den efter sin lunchvila! Lycka! =) Den lär nog vara poppis i ett par år!

Så passade vi även på att köpa ett trädgårdsmöbelset för barn, men parasoll och allt. Och oj, så kul det var att få sitta där och fika! =) Perfekt att ha inför morgondagens barnkalas. Jo, för i morgon kommer det en massa kompisar hit och firar lillhjärtat. Så vi har bakat och förberett en del här idag. Trots den 26-gradiga värmen. Underbart väder!

Och så har jag ju hunnit måla lite också. Kuvösväggen är nu målad och klar. Känns skönt! Bara resten av gavlen kvar då! Blääää....
 
 
 
 
 

Grattis vår underbara busfröken Olivia!

Vårt älskade hjärtebarn fyller hela 2 år idag! Helt otroligt att tiden gått så fort! Hon känns så himla stor, fastän hon ju fortfarande är liten. Idag fick vi alla en rejäl sovmorgon och steg först upp vid kvart i tio! Åh, det var då verkligen välbehövligt! Lillhjärtat var ju ganska glad och speedad då vi kom hem, så hon somnade senare än vanligt.

Idag har vi firat henne hemma hos Ann. Faster Eva och Ann, farmor och farfar och fadder Thomas var med oss och det var himla mysigt! Och alla skämde verkligen bort henne med massa fina saker. Tack för allt! Och ett stort tack till Ann för barnvaktandet och för att vi fått husera i lägenheten! Guld värt.

Hemlängtan är enorm, lillhjärtat har sagt "hem, hem" flera gånger idag och pratat om katterna, så vi beslutade oss för att åka hem nu på kvällen. Födelsedagsbarnet sussar sött i bilen. Hon var helt knäckt efter dagens festligheter.
Borta bra men hemma bäst. <3

http://www.vk.se/familje
Här kan ni se grattisannonsen vi lagt in.



Hemma!

Ja, inte riktigt, men nästan, vi är i Sundsvall nu. Kom hem idag tjugo över sju och lillhjärtat kom med söta Isabelle och hämtade oss. Åh, så underbart det var att se dem! Och lilltjoppan hon tokskrattade och kramade oss i massor. Vi hade ett mysigt återseende på flygplatsen, verkligen. =) Allt har gått galant då vi varit borta, så klart. Inget testande, inget kink, inte ens en tår har hon fällt. Varit ett riktigt mönsterbarn. Skönt för oss! Att det inte varit massa gråt och jätte jobbiga dagar då vi varit borta. PappaD tycker att det känns orättvist. Att det bara är vi som får se alla kinkiga sidor och måste ta konflikter. Men så är det ju med alla barn. Om det är någon de trilskas med så är det ju föräldrarna. Allt är som det ska mao.

Vi har haft underbara dagar på Öland. Sol, bad, massa god mat och mysiga  danskvällar. Vi har verkligen njutit av dagarna tillsammans och kunnat koppla
av. Så välbehövligt! Så härligt att faster Ann ville, kunde och orkade vara med lillhjärtat! Det är vi så tacksamma för. Nu blir det tidig kväll och imorgon firar vi vår älskade dotters 2-årskalas!

RSS 2.0