Trevlig Valborg!

Vi firar in Valborg med att vara hemma och mysa.
 
I morse åt jag frukost i vanlig ordning, fixade mig klar och väckte tjoppan. Tänkte för mig själv att hon minsann orkade sova länge idag. Fixade henne i ordning inför avfärd till dagis och tyckte hon kändes lite varm. Och såg så trött ut. Tänkte jag skulle kika febern bara för säkerhets skull. Och så visar den ju att lillhjärtat har 38 graders temp. Och när jag frågar henne om hon har feber säger hon "jaa, mamma, det har jag". Så det var bara att stanna hemma. PappaD hade ju redan hunnit åka till jobbet.
Vi har mest tagit det lugnt idag. Myst, sett på tv och spelat lite spel. I kväll kommer rara Ulsson hit och grillar med oss. Det är ju ändå Valborgsmässoafton. Vi brukar ju grilla då. Inget undantag detta år. =)
 
Jag måste bara säga att I love Amazon!!! Det är ju bara för nice då man hittar massa saker sååå mycket billigare på Amazon än på svenska hemsidor.
Då min brorsdotter Thilde fyllde år hade hon en klurig födelsedagsönskan. En Monster High-docka som inte gick att få tag i i Sverige. Men jag hittade den minsann på www.amazon.com. Och beställde den från USA. Med frakt, import etc blev kostnaden ungefär den samma som för dockan köpt i butik i Sverige. Dessutom fick de den hemlevererad. Så perfekt!
Nu då vi köpte en ny bilbarnstol till tjoppan, som vi ska ha i Avensisen, så tänkte jag köpa även sätesskydd från samma hemsida som vi hittade stolen på, dvs www.sakerhetsbutiken.se
Men så tänkte jag att jag borde kika på Amazon. Sagt och gjort. Samma sätesskydd fanns ju där, men frakt etc från USA gjorde det ungefär lika dyrt. Men så kikade jag på www.amazon.co.uk och där fanns ju sätesskydden med fri frakt till Sverige. Så vi beställde dem från England i stället. Hur bra som helst! Tjänade 300 pix på det. Näthandel är ju bara för jädrans bra!

Mer armband

Idag har jag haft både tid och iver att sitta och pyssla med lite fler armband.
 
Det var himla skoj att få sitta och pyssla med det igen! Jag har varit ganska trött i veckan, så jag har inte haft vare sig ork eller kreativitet för att sitta och dona med mina pärlor. Men idag så! Och så har jag ju fått 2 beställningar till, så det kändes ju ännu roligare.
Helgen den susade förbi. Igår hade vi Cléns på grillbesök och det var riktigt trevligt! Och gott åt vi. Idag var vi och hälsade på familjen Önne/Karl. Lillkillen hade vuxit så mycket sedan sist! Tiden går fort och de små växer så otroligt snabbt. Vi fikade, surrade och köpte en massa killkläder från dem. Familjen har 2 pojkar och är ganska säkra på att det inte blir fler bebisar, så de har en hel del pojkkläder "över". Rara I hade plockat undan en hel kartong med fina killkläder, som jag fick äran att lägga vantarna på! Supertack till er! Guld värt! ♥
Skönt att det inte utbryter någon strejk bland städare/städerskor, kokerskor/kockar m.fl inom kommunen i morgon. Slipper vi tänka på matsäck till vårt hjärtebarn till dagis.
 

Mamma-boken

Tjoppan är ganska söt hon. Hon har alltid sagt att det är mamma på bilden på en bok vi har på toaletten. Och idag tyckte hon att jag skulle läsa i mamma-boken. Kommer bärandes på den och ger mig den. Ja, inte illa att ens gounge tycker man är lik Pamela!


Isen har släppt sitt grepp

Jojomän! Isen har gått nu här i björkarnas stad!
 
Igår kväll då jag kom hem från S.vall med raraste Ulsson såg vi att isen gått och istippningsflotten tagit sig ända ner till Kyrkbron. Härligt att få se vattnet glittra på älven igen! Och bilen gick så fint, så fint. Tog oss säkert och bra hem till Ume igen.
Tjoppan och honeybun stannade ju i Sundsvall för pappaD var ledig idag. Så de passade på att hälsa på släktingar och vila sig lite där borta. Skönt för tjoppan att slippa åka fram och tillbaka Umeå-Sundsvall på en och samma dag. Hade ju blivit ett antal timmar i bil. Och det var ju ett tag sen hon träffade pappaD´s familj. De är inte så himla ofta hitåt och hälsar på. Farfar och farmor kan ju naturligtvis inte åka hit själva, så det är ju inte konstigt att de inte tittar in här alltför ofta. De var så glada att de fick träffa sin son och sitt lilla barnbarn så de bara sprudlade! =) Härligt!

Vi har blivit med ny bil!

Ja, ibland svänger det fort i hockey! Vi såg en bil på annons i morse och bestämde oss för att åka iväg och titta på den. Så hips vips hamnade vi i Sundsvall! Och vi blev himla förtjusta i bilen och slog till! Så nu har vi en Toyota Avensis. Superfin!
 
 
 

Vad hände?!

 
All snö på vår framsida bara försvann! Svisch, sa det bara! På en vecka ses en enorm skillnad. Helt otroligt. På baksidan ses dock en ganska rejäl snöhög än. Men hoppas det också smälter fort. Underbara tid!

Idag hade jag med mig lite smycken till jobbet och fick en del sålt på en gång och sedan även en specialbeställning. Känns himla roligt! Alltid roligt att se att det man gör är uppskattat.
Imorgon drar vi iväg på en liten tripp till Skeå. Ska kika på en Avensis där. Ha en härlig stundande helg!


1 år

För ett år sedan blundade min farfar för allra sista gången. Tänka sig att det redan gått ett år. Känns nästan lite overkligt. Tiden går så fort. Jag minns honom som en söt liten man. Med glada bruna ögon och en sångtrudelutt som han sjöng mellan varven. Hoppas du har det bra farfar! Var du nu än är.

Igår sa en kollega till mig att hon gärna ville köpa ett armband till sin väninna som fyller år nu i april. Med pärlor i turkosa färger. Sagt och gjort. Efter jobbet fick jag tid till att göra ett och det blev himla fint. Tog med det till jobbet idag och min kollega blev stormförtjust och tror det kommer att passa hennes väninna superfint. =) Så roligt! Och fler ville få titta på det jag gjort, så på fredag blir det att ta med lite av mina alster till jobbet.
Nu ska vi bänka oss framför tv:n och se på serien The Following!
 

Oliviadagen

Grattis våran älskade lilltös på din namnsdag! Och hoppas alla andra får en fin start på arbetsveckan.

Mvc

Idag var vi så åter en sväng på mvc. Och det är så sönt att få höra att allt bara är så bra. Inte för att man förväntar sig att det ska vara annorlunda men ändå. Alla värden fina och lillfjongen verkar må prima. =) Ha en fin helg!

Dimmig torsdag

Som dock ser ut att spricka upp nu och ge oss soligt och vackert väder.
 
Vi har varit bortskämda med vackert väder den senaste tiden. Sol, sol och åter sol. Ett litet bakslag i helgen med snö. Men jag kan inte klaga. Mars och april har varit riktigt vackra månader detta år. Underbart!
 
Igår jobbade jag på tandakuten. Det var skoj att bryta av med lite jourtandvård och träffa de trevliga människorna på jouren. Allt gick fint och jag slutade tidigt så jag och tjoppan hann göra en massa saker med papi. =) Härligt! Vi var och tittade på Avensisen också. Har ett svårt val nu. Silverfärgad eller svart?! Vilken ska vi välja? Svarta ser lite lyxig ut. Flashigare. Silvriga ser man inte skiten på lika väl. Grubbla, grubbla...
 
Igår kom våran vagn! =) Vi gjorde en rejäl kovändning där. Hade nästan bestämt oss för vilken syskonvagn vi skulle köpa, och gärna begagnat på nätet, men så hittade vi ett billigt pris på en annan vagn på Toyland.se, så vi slog till där. De hade kampanj på vissa vagnar just då. Så det blev en helt ny vagn, en helt annan än vi hade tänkt oss. Vi slog till på en 2 ME syskonvagn, Los Angeles, med sittdelar som är vändbara och sen en liten liggkorg. Fick hela baletten för ca 4800:-. Ska packa upp den idag och se hur den verkar. Spännande!
Här kan den som är intresserad läsa mer om vagnen http://toyland.se/product.html/2me-syskonvagn-los-angeles-svart?category_id=377
Ha en fin dag!

Fåglarna flyger

Gissa vad jag såg alldeles precis?! Flygandes ovan ängarna på baksidan. Jopp, två Canadagäss! Är de redan här? Himla tidigt känns det som. Men de är mer än välkomna tebax! Våren är här.

Målat

Då har jag varit i målartagen igen.
 
Eller, som vanligt. Jag gillar ju att måla, så det är jag som står för det görat i det här huset. Jag målade ju taklisterna i tjoppans rum för ett tag sen och nu har jag målat taket och justerat lite på listerna. Igår påbörjade jag projektet och fick klart det redan idag! Nöjd! Det är inte den smidigaste mamman som står på pallar och stolar och målar tak. Med en kagge i vägen. Men det gick bra ändå! Och fint blev det! Jämnt och fint. Och taket ser så vitt och fräscht ut nu. Det som återstår är att justera det målerifirman inte kunde fixa snyggt på väggarna, sen ska hyllor och tavlor upp i lillhjärtats rum. Det kommer att bli så mysigt! Har fixat en liten sovhörna till henne. =) Bilder kommer upp så småningom. Idag har vår lilltjoppa iaf inte haft feber. Känns jätte skönt! Så imorgon är det dagis och jobb som gäller. Hoppas alla får en fin början på arbetsveckan!

Provkörning

Igår hämtade vi hem en Avensis för att provköra lite i helgen. Och nu har vi varit runt och kört lite grann. Oj, så fin bil att köra! Jisses amalia! En gång Toyota, alltid Toyota. Vad tycks?
 

Pysselfia

Känns skoj att få lite tid till sina pärlor!
 
Tjoppan har haft feber även idag, hög sådan under natten som var. Stackarn... Jag baddade henne med svala servetter och gav lite febernedsättande. Så kunde hon sova ganska bra igen. Lillhjärtat! Undra om det är den där 3-dagars febern...?
Idag fick jag tid till lite pyssel med mina pärlor då pappaD kom hem. Himla skoj! Sen senare kom min gamla käftisvän, Ulson, och hälsade på. Hon flyttade ju hit i veckan och ska börja jobba i stán. Lyx att kunna ses så här en torsdag kväll, utan att behöva boka in helger man ska ses, betala dyra resor etc. Superskoj att ha henne back in town! =)
Ett par bilder på några fler av mina alster, så ni nyfikna kan stilla ert sinne lite. ;)
 
 

VAB

Det var verkligen inte igår senast som vi vabbade! I januari närmare bestämt. Kikade på kassans hemsida och såg att vi endast vabbat 2 dagar med vårt lillhjärta i år. Tills nu då.

I morse vaknade vi som vanligt, fixade oss och jag blev lite förundrad då tjoppan bara ville ligga på golvet och mysa med tutte och natti. Och hon sa att hon inte ville åka till dagis. Det brukar hon ju aldrig säga! Hon trivs ju så himla bra där. Så då tog jag fram febertermometern och kikade. Jupp, lite lätt temp. Men ingen direkt feber. Men det faktum att hon inte var pigg och alert gjorde att jag valde att stanna hemma. Och det visade sig vara ett smart drag. Tempen ökade under dagen och lillhjärtat orkade inte göra så mycket under dagen. Gosade mest, såg på tv och spelade spel på min mobil. Då hon är en lågtempare, precis som jag och pappaD, så blir hon tydligt påverkad och loj av så låga temperaturer som strax under 39 grader.
Lillkaminen var trött ikväll då vi lade henne. Riktigt trött. Och varm. Hoppas hon mår bättre i morgon.

Tebax till vardagen

Då var den härliga påsken över för detta år!
 
Vilket underbart väder vi haft. Hela påsken. Och det bara fortsätter. Soligt och härligt idag också. Just därför kändes det kanske lite mindre skoj att sitta inne på jobbet idag. Men jag är tacksam att vi kunde njuta av så fina dagar då vi var påsklediga.
På påskafton hade vi rara SaBe och Alli här på påskmiddag och sen på söndag, påskdagen, kom familjen Cléns till oss och hjälpte oss att göra slut på påskmaten och tårtan. Och tjejerna fick leka och busa!
Och just ja! På söndagen var vi ju även till Eva och tittade på hennes underbara små burmakattungar! =) De var kring 5 veckor och så fulla av liv. Och vi fick även se 4 dagar "gamla" små burmisar. Åh, hjärtat smälte! Och saknaden efter Fiora blev stor. Idag har tjoppan pratat om att hon vill åka till Eva och hälsa på henne och Fiora. Sötungen. Försökte förklara att det inte var Fiora vi såg, men vete tusan om hon riktigt förstår.
 
Idag var det då dags att återgå back to work. Jag hade medarbetarsamtal inbokat. Och lönesamtal inbakat i det. Jag var taggad till tusan då jag ju har en gammal kursare som kommer hit till Umeå och jobbar nu och får en hel del mer än mig i lön. Och i och med att jag tagit mig an en hel del nya arbetsuppgifter kände jag att jag verkligen kunde tala för mig själv. Och jag hade med mig fackets rekommendationer ang lön etc. Kul att se ens chef lite ställd! Han hade iaf inga motargument. Han insåg nog själv att det jag pratade om var sant och relevant. Så får se om han lyssnade till det jag sade. Annars kommer kliniken att tappa mig. Det har jag bestämt. Det blir annat efter föräldraledigheten i så fall. Jag har ju andra erbjudanden som dykt upp och fler har tillkommit. Känns faktiskt väldigt skönt att ha det i bagaget. Men jag trivs ju med sjukhustandvården och min underbart rutinerade och duktiga mentor Helén, så det känns ju lite trist om det ändå blir så att jag slutar där. Men, men. Allt har sitt pris. Eller hur?
 

RSS 2.0