Gott nytt år!

Vi vill önska er alla en riktigt bra avslutning på det gamla året. 2013 är till ända. Och vi hoppas att det nya året 2014 blir ett alldeles superbt år!! ♥♥ Vi har firat denna nyårsafton med the Odes. Hade en riktigt trevlig kväll! Förrätten bestod av blinier med löjrom och creme fraiche, huvudrätten var helstekt kalkon och klyftpotatis. Första gången jag gjorde en helstekt kalkon. Det blev riktigt gott och mört! Den var i ugnen i tre timmar. Efterrätten blev massa god frukt i ugn och glass till det. Ungarnas favvo! Mycket gott var det! Och mysigt umgänge. Barna lekte så fint hela kvällen. Sen pangade vi lite raketer vid halv nio så att barna skulle hinna få se innan de somnade stående. Nu blire förhoppningsvis lite mys med pappaD i soffan med en film och alkoholfri cider. Skål!

För 37 år sedan

Då föddes jag.

Ja, det är hemskt vad tiden går... Det är något som man lugnt kan konstatera då man måste tänka en stund då man får frågan "Hur många år fyller du?". Hmmm, hur många år är det nu jag fyller egentligen...? Det är lite spooky. Och då man i sitt sinne och i sin tro är si så där 28 år.
Tack alla som messat, ringt, sjungit och kommit ihåg mig! Och tack för alla fina presenter! Fick en keramisk stekpanna, ljusstakar, fritös, presentkort, tidning och choklad, ljuslyktor, blommor och härliga duschgrejer. Tack! Det värmer en kvinnas hjärta!! ;)
 
Julen firades i Haparanda med min syster och hennes familj. Sista julfirandet i huset i Mattila. Nästa jul firar någon annan jul där i huset då syrran och gänget flyttar söderut. Det kändes vemodigt men ändå himla kul att just därför få vara där och fira jul med dem. Det var så mysigt! Ingen stress, god julmat, utebastu och glada barn. Och tomten kom ju dit också! En riktigt fin jultomte! Vi kom hem på annandagen pga att papi skulle jobba 27:e. Landade hemma med mysiga juleminnen. ♥♥

Fjärde advent

Och vi börjar vara redo för avfärd norröver!
 
Igår bakade jag efterrätten för julafton, min sk årliga grej att göra. Det fick bli en blåbärs- och citroncheesecake. Jag som inte gillar cheesecakes i normala fall, tycker de brukar kunna bli så sliskiga och mastiga. Men denna ville jag göra i alla fall. Den kändes som fräsch då jag läste receptet. Och citron ihop med blåbär måste ju bara bli jätte gott! Vi får väl se sen då vi smakat den.
 
Idag var vi på julavslutning på ridlekis och vi fick fika, gå tipsrunda, borsta hästar och ta en liten rutt på banan. Det regnade ju, som vanligt, vilket ju innebar att banan var ganska halkig. Inte så skoj för hästarna det heller. Så det blev en snabbis barnen fick rida. Och lilltjoppan fick rida Berra igen! En sista gång. Så glad hon var! =)
Sen gjorde vi ett mini-julbord hemma, åt och njöt av fjärde advent. Myste sedan med glass och pop-corn. Och jag hann stansa klart ett halsband som en kille beställt. Blev riktigt bra!
 
Nu har vi julefrid, trots avsaknaden av självsate julkänslan. Ska bli härligt att få se lite snö då vi kommer uppåt landet! Hit har de ju lovat fortsatt regn hela julen och mulet och nån enstaka minusgrad till nyårsafton. Suck, detta trista väder...
Ha det nu så fint allihopa! Hoppas ni inte behöver stressa och istället kan njuta av lediga dagar och julemys med familj! Kram!

Ojdå!

Hoppsan! Det var länge sedan jag senast uppdaterade bloggen! Ser jag nu. Dagarna bara rusar förbi med andra ord! Det har varit lite mycket. Lite snuvigt och lite sömn här hemma. Olivia som nu drömmer mycket och vaknar på nätterna. Hon som alltid sovit så bra! Vi försöker prata om varför hon vaknar osv, men det är ju så klart ganska svårt för en treåring att förklara. Lillhjärtat. Hon vill inte vara ensam om jag går till andra änden av huset, busar och leker monster/spöke och då passar jag på att påminna om att sådana inte finns. Oerhört livlig fantasi just nu! Och inlevelse då hon ser på tecknat osv.

Lucia har hunnit passera och det innebar ju naturligtvis luciafirande och fika på förskolan. Kidsen var ju bara för söta! Blyga för att framträda, så det var inte så himla många som sjöng. Och vår lilla spelevink ropade till oss många gånger "Får jag komma nu?". Shit, vad vi skrattade! Efter det åkte jag med barnen till Ulsson. Vi blev bjudna på tacos och glass. Mysigt! PappaD jobbar ju alltid sina piss-pass på fredagarna... =(

Tredje advent fick vi besök av Engmans och tjejerna fick leka och busa. De är ju som små söta "bästisar" på dagis. Pussar och kramas då de ses, går hand-i-hand osv. Urgulligt! Vi fikade, surrade och klädde granen med barnen. Sååå mysigt!!

Julfest var det på förskolan i onsdags, 18 december. Gott med julmat! Och gulligt att se spänningen och all förväntan inför julen hos alla barn. Dock har julkänslan inte riktigt infunnit sig...
Snön har kommit och gått. Senaste dagarna har det ösregnat. Verkligen smattrat mot rutorna. Och all den fina, vita snön är borta. Så trist! Hoppas på lite snö i dagarna. Behöver ju inte komma en meter. Bara så där lagom.

I övrigt har jag stansat en del smycken. Kul att det är några som beställt av mig! det känns smickrande och jag tycker ju det är så himla roligt att göra olika smycken! Namnsmyckena är populära.

Igår var jag till bvc med Lilleman. Han vägde precis under 9-kilos strecket och var 69,3 cm lång. Om jag nu minns rätt. Vår tösabit var över året då hon vägde 9 kilo... Lite kul att jämföra då de är så himla olika i storleken! Så fick ju vår Lilleman vaccin igår också. Han fick reaktion på sprutan den här gången. Var febrig och lite ledsen förra natten. Och har sovit mkt idag. Men han har inte haft feber nu på em/kvällen iaf. Skönt!
Efter förskolan igår var vi även och hälsade på Ida och pojkarna.

Nu är julförberedelserna igång och vi ska ju åka norröver. Sista julen i Mattila. Känns konstigt. Verkligen. Julisarna är fixade och vår tös frågar efter tomten. Vem har tutat i henne det där om Tomten? Inte då vi. Kommer nog från vänner och förskolan. Dit kom ju tomten och delade ut frukt mm till barnen. Hon frågade mig, då jag skulle hämta paket, om vi hade handlat paket och skulle skicka det till tomten! Sötis!

 

Andra advent

Svischade förbi! I fredags fick vi efterlängtat Stockholmsbesök i form av min rara vän Annelie och hennes lillfis Eric. Så himla roligt att ha dem här! Och verkligen hinna umgås. Ordentligt. Mysigt! Vi var och shoppade lite och käkade på Taj Mahal. Sedan var vi ute i snön med barnen och vi hann även kura upp oss i soffan och titta på film och ha lite julmustprovning. De åkte hem i söndags, på kvällen. Tjoppan var på ridlekis med papsen medans jag skjutsade Annelie och lilleman till flyget. Sen blev det tomt i huset efter att de hade åkt.
Igår var papi på jobbet och jag var ute med kidsen. Skottade snö i det härliga vädret! Sen åt vi och for hela familjen på lite fika hem till grannarna. Det var mycket trevligt! Idag började pappaD först 12, så han hann vara ute med tjoppan och skotta lite mer snö. Sedan efter lunch åkte jag och barnen och hälsade på rara Sus och Vik! Fikade, barnen lekte och sen åkte vi hem. Mysigt att träffa dem igen! Trist då vi åkte hemåt när vi upptäckte att det regnade för fullt! Hoppas all den härliga snön inte smälter bort nu....

En liten en

Denna vecka har bjudit på lite av varje. I måndags var Cléns här och tjejerna fick baka lite pepparkakor. Det doftade juligt och härligt i huset! Mysfaktorn var hög. Sedan på em var Ronja och Maria och hälsade på. I tisdags var vi och tittade på snöslungor. Inser ju att man knappast kommer att orka skotta då det kommer lite tyngre snö... Sen var vi på Max och käkade. Mums!
Igår var min kollega Maria och hälsade på med sin dotter. De fick se vårt nya hus också. Kul med besök!
Idag gjorde jag bort mig och tjabblade ihop dagarna helt. Vi skulle ju till Ulsson och hon hade tänkt bjuda på mat. Jag hade helt glömt bort det och trodde det var i morgon. Så jag lagade mat och bjöd gäster hit för att äta med oss. Och då Ulsson ringde kändes det ju lite dumt. Nåja, amningshjärna.

Vi fick träffa Flygarna idag! Och deras nytillskott i deras familj! En sådan söt liten kille! PappaD vågade knappt hålla i honom. Så liten och så tokgullig! Bjöd dem på mat här, umgicks och hade det mysigt.
Imorgon kommer rara Annelie och hennes lilleman Eric hit!! Ska bli så skoj att ha dem här över helgen! Så denna vecka har handlat mycket om besökare. Så mysigt!

Och nånting skoj hände med vår lilleman idag! Han vände sig från mage till rygg för första gången i hans liv. Sötungen! Han skrattade bara. Jag försökte få det få film. Lyckades ju tyvärr inte.

Första advent

Så var december månad här och som på beställning började det snöa ute igår kväll. Fina flingor som dalade ner från himmelen. Och idag är det vitt ute på marken! Så vackert! Och så mycket ljusare ute. En del skottning står på agendan. Snöslunga måste införskaffas.
Idag fick lilltösa öppna första luckan i adventskalendern. Det var spännande! Hon har en muuminkalender och första figuren var ju självaste
Muumintrollet. Och nu vid frukosten tände vi första
ljuset för att välkomna första advent. Mysigt!