Grattis älskling!

På din 33-års dag! We lööööv U! ♥

I hemmets vrå

Så var man tebax i verkligheten igen. ;)

Kom hem igår kväll kl 21. Lillpruppan sov, så jag fick inte goa och busa med henne. Men jag stod och tittade på henne i mörkret och strök henne över håret. Vår lilla tös! Vad gött det gör att vara hemifrån lite! Känner att jag har ny energi och ork. Härligt!
Jag och mina gamla klasskompisar hade det jätte mysigt i helgen! Bowling, middagar med vin, massa surr, stros på stán och julkonsert i St Johanniskyrkan igår, på första advent. Det var mysigt! Jag fick även snusa på en 6 dagar "gammal" liten tös. Så små de är! Man glömmer verkligen så fort... Stort grattis till Rosie och Peter!
Och jag hann träffa raraste Annelie också! Jag är så glad för det! <3 Magen hennes var så där mysrund, kring v 19 för dem nu. Så spännande tid de har framför sig! Vi surrade och surrade och sen var jag tvungen att gå till planet, hade kunnat sitta och prata och umgås i timmar.

Det var härligt att komma hem! Jag har saknat mina 2 kärlekar! Jag och pappaD tände adventsljuset och drack lite julmust och bara myste en stund innan vi stupade i säng. Lillpruppan sov oroligt, så hon fick komma och sova med oss. Ligga som ett frimärke mot mig.

Lägger upp lite bilder, vet ju att många velat se adventslådan jag gjort. Jag har inte hunnit sätta nån text på den än, men den är praktiskt taget klar. Ljusen har jag dekorerat själv med sk decoupageteknik (servetter). Men jag tog enkla vägen och värmde fast motivet genom att värma teskedar på spisen, stryka heta skedarna på servett och ljus så att stearinet smälter och suger fast servetten. Smidigt! Ja, siffrorna har jag också gjort själv. Målat trähjärtan vita och målat röda siffror på. Fäste sedan nuffrorna runt ljusen med hampasnöre. Fyllde lådan med mossa, kottar och tomtar. Kul med en helt egengjord adventslåda! Personligare än så här blir det inte. =)
Och regnet smattrar på rutan... Tar bort allt vad julkänsla är.
Imorgon fyller papi år, hela 33 år, och då ska vi fika lite!




På plats

i stora staden.

Kom igår kväll och resan gick bara fint. Smidigt då J, S och barnen bor så nära Bromma flygplats också. Tog 5 minuter hem till dem sen. Idag har vi varit och shoppat lite plus inhandlat lite glögg till kvällen. Ska äta och dricka gott i kväll, umgås och surra. Inväntar raraste Ulson också och imorgon ska även Tiina ansluta brudgänget. Mys!
Papi flydde fältet där hemma och drog iväg till Sundsvall. Lämnar mig sen nästa vecka med en trött pruppis som fått "roada" runt hela helgen igen. Lagom tacksamt.
Idag ska jag snusa 6 dagar gammal bebis! Så mysigt!


Mami och brudarna!

Jag ska iväg på tjejresa till Stockholm över helgen. Ska bli så roligt!

Det är dessutom min första resa som jag gör ensam efter att Olivia kom. Jodå, det är helt sant. Papi har varit på Elitloppet med killarna mm, men jag har faktiskt inte varit iväg något alls. Själv. Så nu ser jag galet mycket fram emot det! Att få åka och träffa mina gamla käftiskompisar i Stockholm! Surra, dricka vin, gå ut och käka, se julskyltning etc mys. På tiden att jag också gör något själv! ;) 

Sjukstuga

Ja, pruppis har inte varit så pigg...

Eller jo, det har hon iofs visst varit. Men igår kväll spydde hon. Men det var bara den enda gången, SOM TUR ÄR! Vilket fick mig att undra om hon fått i sig något konstigt... Men å andra sidan hade hon sedan feber under natten, så kanske ändå inte. Vem vet. Men idag har hon ätit frukost och varit glad i hågen så det är ju jätte skönt! Ska strax äta lunch.
Rara Elina fyller år idag. Grattis! Hon ska få ett hänge till dörren av mig. Hon har ju önskat sig det.




Ja, se det snöar!

De första flingorna dinglade ner från Umeås himmel idag! Mysigt!

Men så klart stannade de inte kvar, marken var för varm så de smälte.
Igår kom vi så hem från vår norrlandsresa, skönt att landa här hemma igen! =) På kvällen for vi på Åsas och Åkes 50+50-fest. Riktigt skoj var det och himla god mat! Men vi stannade inte så länge, både jag och Olivia var ganska möra... Sov som stockar hela natten!
Idag var pruppis på shoppingrunda med papi och jag bakade lussebullar. Gjorde dubbelsats på en gång, så jag slipper baka flera gånger som jag var tvungen att göra förra året. Papi älskar lussebullar och vräker i sig dessa i ganska rask takt, så det gäller att fylla frysen!

Lite av dagarna som varit i bilder. Bl a Luleresa, fest, bak och 4 generationer. Gammelmormor som är 85 år, mormor 62, mams 34 och pruppis 1 år.




Next stop-Luleå

Då har det resande cirkuset så anlänt till Luleå.

Ja, det känns nästan som att vi är ett resande cirkus. Hela halva bohaget med och från det ena till det andra stället. Jag har fått se nya sidor av dotra vår... Inte så roliga sidor alla gånger, men så är det väl då man börjar bli blyg. För det har jag blivit varse om på denna resa. Hon kan stå och tokgråta bakom toadörren, blir så ledsen då jag försvinner utom synhåll. Men det är kanske inte så konstigt... Hon känner ju inte igen nån, träffar släktingarna alltför sällan. Men det gick bra hos moster och killarna. De har hon ju träffat lite mer. Där flörtade hon hejvilt med syrrans man! Skitkul att se! Så skönt att få lite andrum där, kunna vara 1/2 timma helt själv och gå och basta. För jeeees, vad det är påfrestande att inte få nån minut själv utan gråt.

Nyfriserad

Att det är skönt att få klippa håret!

Min frisör sa då hon såg mig idag; "Åh, så härligt långt hår du fått" och började försiktigt fråga hur mycket hon fick klippa osv. Jag är ju inte ett dugg rädd för sådant där, tycker det är snyggare med fräscht klippt hår än långt och risigt. Så jag sa att hon fick ta en rejäl bit. Trots att hon tog ca 15 cm så syns det inte så särskilt mycket. Eller jo, det klart att det gör. Men det är ju fortfarande långt. Men det ser ju så mycket fräschare ut! Och äntligen fick jag tillbaka av det röda i håret! =) Så härligt! Jag var ju fejk-rödhårig ganska länge, men avslutade det kapitlet då jag tyckte det var så jobbigt att underhålla glansen och lystern i det röda. Men nog är jag allt sugen igen...
Imorgon ska vi åka och hälsa på pruppans gammelmormor! Ska bli roligt!

Rent hus!

Så var vi då framme uppe i Haparanda. Resan gick superbra, igen. Trots att pruppis endast sov ca 40 min av hela resan. Vi hade det så mysigt! Vi sjöng, låtsasnös, åt, skrattade och hon lekte lite med sina grejer. Hoppas hemresan går lika galant! Vi har bara tagit det lugnt idag, varit hos mormor. Och jag har nyttjat bastun och skrubbat mig så pass att jag fick små rivmärken här och var på huden! Ja, duschen kan ju slänga i väggen vad gäller att bli ren, iaf om man jämför med att basta!

Packa, packa

Så var det då dax för en resa norröver. Igen.

Jag tycker det var nyss vi var upp, men det är ju ett tag sedan faktiskt. Augusti. Ja, och alla ni som läser detta tolkar det hela alldeles rätt. De norrifrån ÄR dåliga på att ta sig söderöver hit till oss. Det är alltid vi som måste åka uppåt. Hade önskat min familj var mer ett resglatt folk, så att de också kom hit lite oftare. Det är ju lite enklare för dem, då de inte behöver ta med halva bohaget... Men, what to do, what to do?
Annars tycker jag det ska bli lite lyxigt då min mor faktiskt tagit ledigt från jobbet då vi ska vara där. Detta innebär att jag kan få gå till frissan alldeles SJÄLV! Tjohooo! Ja, vete tusan hur det hade gått att ta med lillpruppan?! Hon hade nog dragit ner alla schampoflaskor från hyllorna medans jag bara hade hunnit sätta mig ner. Men ffa tycker jag det är lyxigt för Olivias skull, så får hon träffa mormor lite mer. Hon vet ju faktiskt knappt vem hon är. Nu ska jag fortsätta packa! God natt!

Pappas alldeles egna dag

Grattis alla kärleksfulla pappor! Idag är er dag. ♥

Och ett speciellt STORT grattis till Olivias pappa! Som är den bäste pappan man kan ha! ♥
Idag uppvaktade vi honom som sig bör. Eller bör och bör... Men vi gjorde det iaf. Jag bakade en tårta igår och han fick sovmorgon idag, frukost på sängen och sedan kaffe och tårta plus ett par presenter och riktigt stora och ståtliga rosor. Vår papi blev glad. =) Sedan fick han mysa med lillpruppan några timmar medans mama var på fackmöte. Vi älskar dig tokmycket!


Strike a pose

Posera kan hon minsann, vår tös! När hon vill...

Det har blivit mycket poserande för lillpruppan de senaste dagarna. Vi har fotat på öf, vilket gick mindre bra. Men fick en bra bild trots att hon inte ville sitta still. Sen har vi fotat för VKs luciabilaga och det gick galant! Vi valde även att köpa bilderna. Och så har vi fotat för julkort här hemma. Inte lika lätt att fota som förra året. Det är något jag lugnt kan konstatera.
På första bilden poserar pruppis i sin nya mössa och på andra fotot är det full fart på luciafotograferingen. Så kul hon tyckte det var, ville knappt lämna stället! Vi hade ju bra tajming också. Bara 3 personer före oss i kön!
   

           




Värme

Ja, man kan då inte klaga på att det är kallt, trots att det är november.

Vi har ju haft upp till 8 grader varmt under dagarna. Helt otroligt om man jämför med förra året då det i princip var full vinter vid denna tidpunkt.
Idag var vi på söndagsfika hos familjen Claus och dit kom även familjen Ode. Kul att träffas igen, det var verkligen inte igår! Vore inte helt fel med sådana här träffar, med hela familjerna, lite oftare.
När vi kom från fikat sov pruppis i vagnen så vi passade på att städa på gården. Vi krattade, klippte ner blommor etc. Men så mitt i allt ser vi ju att vår höstflox har grenar som fortfarande blommar! Galet! En gren var jag ju tvungen att spara, ville ju inte klippa bort blommorna.


Bockstake

Eller ja, ljusstake kanske låter lite finare. ;)

Nu blev jag äntligen klar med min första ljusstake i form av en julbock. Jag blev faktiskt himla nöjd med den, trots vissa svårigheter... Den är till för de små klassiska julgransljusen, så det var inte det lättaste att borra hålet då bocken ju är ganska smal. Men skam den som ger sig!
Hoppas ni alla har en fin helg! Kram


Tomhet...

...råder i huset då Nisse flyttat till ett nytt hem. Så vi saknar hans tokigheter!

Han var ju bara för rolig den där katten! Hoppade på baktassarna efter disktrasan då jag torkade bordet, var en värsting på att tigga och såååå otroligt kelig. En riktig clown i kattkläder! =)
PappaD har varit hemma och kurerat sig idag också. Skönt för honom! Jag har pysslat vidare och visar väl er nyfikna vad det är jag gjort. Nu kanske ni förstår varför alla idéer hållit på att spränga mitt huvud?! Skönt att få utlopp för sin kreativitet.


Nisse kisse

Har fått ett nytt hem idag.

Ja, S från djurskyddet och Linda med sina 5 (!) barn var förbi här ikväll och tittade på Nisse. Hela familjen blev överförtjust i honom! Inte så svårt att förstå! =) Gokatten. Så de ville ha med honom hem på en gång. Trist för oss men samtidigt jätte kul. Nisse får en killkompis att leka med och han slipper vara jagad av en sur och svartsjuk Saga. Och han får leka med barnen tills han stupar. Vi hoppas att han kommer att få det superbra i den nya familjen!
I övrigt så är pappaD risig. Hans tur att få förkylningen. Paps skulle åkt till Stockholm idag, men det blev inget av den resan-han stannade hemma. Och har kurerat sig. Lika bra var nog det.

RSS 2.0