Ombytligt värre

Det är vad man kan kalla vädret! Ena dagen sol och någorlunda varmt iaf, nästa strilregn och si så där 7 grader varmt. Eller kallt kanske man ska säga. Idag blev det iaf en riktigt härlig dag då det plötsligt började blåsa varmare vindar och molnen drog bort. Hoppas långhelgen blir fin! Kanske blir det så att vi åker och hälsar på pappaD´s familj i helgen. Får se.

Min allra första mors dag

Det är ganska overkligt ibland ändå. Det faktum att man är mamma.

Att man fött ett helt nytt liv till denna jord, en individ som man ska älska och fostra till någonting starkt och bra.
Jag hoppas vi lyckas mer än väl med den uppgiften.  Att vår lilla skatt blir en självständig individ med en god självkänsla och med båda fötterna stabilt på jorden.

Av min älskling fick jag idag en jätte fin ros. Sedan har han ju varit så där galet underbart romantisk att han gömt 4 presenter på olika platser i huset. Så jag har i barnslig förtjusning fått leta efter en massa gömda klappar idag! Jag har hittat en än så länge. Tror jag väntar med de andra tills han kommer hem. ♥

Innan jag somnade igår låg jag och tänkte på vår lilla tös, som btw haft feber i helgen, och hoppades att hon ska älska mig och känna sig stolt och lycklig över att ha mig som mor. Och i mina tankar växte en dikt till mor upp. En önskan om att hon någongång ska känna allt det där.


Kalas

Helg igen! Härligt! Idag skjutsade vi pappaD till flyget, det är ju Elitloppet på Solvalla i helgen. Så han är iväg och roar sig med sina vänner. Min bror ska också vara där. Vore ju ironiskt om de skulle springa på varandra. 
Jag och lillpruppan ska roa oss med att gå på vårt första 1-årskalas samt passa på att träffa lite vänner och bekanta. Det är inte mycket man hinner på veckorna då man jobbar, så det blir ganska intensiva helger. =) Intensiva men roliga. Ha en fin helg allihopa!


Häggen står i blom

Jaa, jag har sagt det förut och jag säger det igen. Helt otroligt hur tiden rusar! Detta är fjärde veckan jag jobbar och snart har jag inte länge kvar innan jag går på mammaledighet igen. Och häggen den står redan i blom. Sommar. Ljuvligt... Och idag är det även premiär på Baggböle Loge. Dags för sommardanserna igen! Vårat Shake inleder logdanspremiären på Baggis. Underbara tider! 

Här ett foto på oss förra hösten på Baggböle, dansade den kvällen till just Shake. =) Myyyyysfox!


Växtvärk

Jag planterade ju om mina tomater för ett tag sedan. Vissa av dem växte så fort att de ville börja böja sig ganska rejält, så då tog jag lite grenar som fallit till marken från våra vinbärsbuskar. Som stöd. Men en liten gren verkade gilla att bli instoppad i en kruka tillsammans med en tomat. =) Nu har det kommit fler blad på den och den har även gjort små blomknoppar! Se själv!


Stekfantast

Jaa, jag gillar verkligen att laga stek i ugn. Det är ju så enkelt! Det är bara att knåpa ihop en marinad av det man har och sedan slänga in den i ugnen. Den sköter liksom sig självt, det är så skönt! Till det är det så gott att ha potatisklyftor och en mumsig sås till. Tacka vet jag de smaksatta creme fraicherna! Mee like! Till efterrätt blev det kladdkaka och årets första jordgubbar, som faktiskt var söta och goda.








Sett en sån förut?

På väg hem från stán idag såg jag denna roliga skylt! Tydligen skatevänligt här i Umeå. =) Har verkligen inte sett en sån förut! Var ju tvungen att fota den. Ha en fin helg allihopa!


Helg igen!

Denna helg ska vi träffa en massa mysiga människor. =) Fika i ett antal omgångar, få träffa en liten nyfödd gosse och kika en sväng på stadens utbud under Kulturnatta. Så härligt att det är helg igen!


Tiden rusar

Det är otroligt hur snabbt tiden går! Imorgon har jag redan jobbat i 3 veckor. Bara det. Men sen det faktum att vår lilla skatt blir ett år relativt snart. Lilla L har redan fyllt ett och snart är det söta C som står på tur. De små växer så galet fort! Och lär sig så mycket nytt hela tiden. Lillpruppan säger nu pappa, mamma, bomma (blomma), ampa, maa (macka) och hej. Så himla roligt! =) Och hon kan minsann äta själv! ;)


Jaaaa!

Jag är så glad att det gick bra!


Mina mumsiga muffins!

Jag lägger upp mitt recept på muffinsen jag brukar baka, som brukar vara ganska populära. Nu har jag bakat ett gäng nya, så det finns lite gotti gott gott att bjuda fikagäster på. =)

Receptet är på ca 25-28 muffins. Grädda i 225 grader mitt i ugnen, ca 10 minuter.

4 st ägg
2 dl strösocker - ägg och socker vispas poröst
3 dl mjölk
100 gr smält margarin
6 dl vetemjöl eller ca 6,5-7 dl glutenfri mjölmix
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker.

Blanda i resten av ingredienserna i ägg- och sockersmeten. Blanda till en jämn och fin smet.
Om man vill kan man byta ut 1 dl vetemjöl till 1 dl kakao, så blir det chokladmuffins. =) Eller smälta ner lite mörk choklad i smeten.
Jag brukar fylla muffinsen med en blandning av blåbär, mörk och vit choklad samt nougat. Ibland med Dumle. Mums!


Varför...?

Varför väljer man att svälta sig själv...? Hur kan det få gå så långt att man sätter hela sitt liv och sin hälsa på spel? Bara för att få vara smal, sjukligt smal... Det gör mig så ledsen. Att stå vid sidan om och se hur det barkar åt fel håll. Inte veta vad man ska göra... Känna sådan maktlöshet, oro, rädsla! Jag har sett det på nära håll en gång förut. Med en av mina bästa vänner från norr. Men tillsammans lyckades vi vända det hela och idag lever hon ett hälsosamt liv. Och är vackrare är någonsin! Jag hoppas det lyckas denna gång också. Men man måste ju även själv vilja ta sig därifrån.

Dagens ideal är inte vad de borde vara. Det är min åsikt. Se bara H&M´s bikinireklam som går på tv nu! Galet, galet! Sjukligt smala tjejer som struttar omkring... Jag har, som tur är, aldrig haft det där sjukligt smala idealet. Men jag ser ju att många i min omgivning har det. Det är så otroligt sorgligt! För vem tycker egentligen att det är vackert? Ingen. Det handlar ju om något helt annat. Ett sår i själen. Höga krav på sig själv etc. Tror jag.

Läste om anorexi på 1177, som finns under denna länk http://www.1177.se/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Anorexi/  och det mesta stämmer. Nog för att jag läste på otroligt mycket om det då för 15 år sedan, då vi var mitt uppe i det hela. Men det kändes bra att fräscha upp minnet lite. Och det är rysligt hur väl det passar in. Och jag blir så ledsen då jag läser allt det där. Igen.

Det står bla.: "Många som får anorexi har svårt att inse omfattningen av sina problem. Enligt deras sätt att se på saken är det andra som har problem med deras låga kroppsvikt och inte de själva. Denna inställning kan göra det mycket svårt att söka och ta emot hjälp. Ofta går sjukdomen hand i hand med överdriven träning. Man är fokuserad på det som känns som en livsviktig uppgift - att ha kontroll över sin kropp och minska vikten. Man tycker att man mår bra, och märker inte hur man både fysiskt och psykiskt påverkas av svälten. 

Många som får anorexi blir hyperaktiva trots svälten. Det är vanligt att man får svårt att sova och koncentrera sig. Tankarna kretsar ständigt kring mat, ätande och kroppen. Livets andra delar lägger man knappt märke till. Allvarliga problem med depression kan uppstå, och många börjar isolera sig från en omgivning som känns både oförstående och hotfull. Man kan också få problem med tvångstankar och tvångshandlingar främst när det gäller mat och motion. Om man har anorexi kan man få en rad kroppsliga besvär som kan bli livshotande. Kroppen tar skada så risken ökar för att livslängden förkortas. Man kan få problem med hjärta och blodcirkulation, njurarna kan börja fungera sämre och benskörhet kan uppstå på grund av brist på det kvinnliga könshormonet östrogen. "

Lite om vad som händer i kroppen då man blir mager och utmärglad:
Ont i magen
kroppstemperaturen sjunker och man fryser
får ibland yrselanfall och känner sig ofta mycket trött.
När vikten går ned strävar kroppen efter att anpassa sig efter svältsituationen. Det innebär att ämnesomsättningen går på sparlåga, hjärtfrekvens och blodtryck minskar och pulsen går ofta ned till 40-50 slag per minut. Risken finns att man även drabbas av hjärtrubbningar. Håret blir tunt och livlöst på grund av näringsbristen. Kroppen förbrukar i första hand de lagrade reserverna, men därefter blir musklerna allt svagare. Det är vanligt med sömnsvårigheter, man kan vakna tidigt på morgonen eller mitt i natten.

Det är inte lätt att själv inse att man behöver hjälp när man har anorexi. Ofta är det folk i omgivningen som reagerar på att man är för smal. Och många gånger inser man inte heller att det är förenat med livsfara om man går med det år ut och år in, utan att behandla det.

Jag får ta det om hon blir arg på mig, aldrig vill se mig igen. Om hon tycker jag är knäpp och försöker lägga mig i hennes liv etc. Men jag bryr mig för mycket för att bara sitta och se på och inget göra.
Kom ihåg det! Jag bryr mig om dig! ♥ Jag gör det därför, och bara därför.

 


Fredagen den 13:e

Vi har ju fortfarande fasterA på besök hos oss, så vi tänkte passa på att göra något tillsammans, pappaD och jag. Så idag ska vi ut och dansa till Zlips! =) Myyyys! Känns så härligt att kunna gå tillsammans, lyx att ha barnvakt. Det är ju inte så lätt alla gånger då familjerna bor på andra orter. Men idag tänkte vi passa på och nyttja fasterA!



Det blir bättre!

Imorgon är det redan torsdag. Redan! Känns så skönt att kunna säga så. Första veckan var tung, tungt att vara borta från lillhjärtat. Nu känns det bättre. Nog för att det är med enorm saknad man sitter på jobbet, men dagarna rusar på i rask takt. Så det är skönt. Lillhjärtat har blivit bättre i sin hosta också. Men nu känns det som att jag är på väg att bli förkyld... =( Varit ganska trött. Inte världens mest pigga och sociala. Undra vad fasterA tänker. Ha, ha, haa! Inte mycket hon sett mig! Nåja, jag är ju sån som går och lägger mig då jag är trött, bryr mig inte om vad klockan är. Men idag ska jag försöka orka se Grey´s i allafall! 

Planterade om lite tomater idag. De behövde onekligen större krukor. Man ser vilka som tidigt fick en egen, större kruka. De har vuxit galet mycket! Ja, bilden visar nog vad jag menar... Tjingeling!


Soliga dagar med pappa

Jaa, mina kärlekar verkar ha det mysigt på dagarna! Se bara själv! Inte alls avundsjuk... Jag får ju sitta inne och jobba mest hela dagen. Vem skulle inte välja det? ;)


Åh, sommar!

Jag unnar verkligen pappaD att vara hemma med lillhjärtat. Men visst ska jag erkänna att det SUGER att sitta på jobbet när det är såna här vackra dagar som idag! Klockan är snart halv tio på kvällen och det är fortfarande ca 15 grader varmt ute. Helt galet underbart!
Btw så går det faktiskt bra på jobbet. Det sitter som i händerna det där. Mitt hantverk till yrke. Det känns skönt! Och jag har en sköterska som jag trivs himla bra med! Vi har fått så mycket beröm från patienterna. Jätte skoj!

Lillhjärtat fick hostmedicin idag. Nu får vi verkligen hoppas att den eviga hostan släpper sitt grepp om våran tös! Nu är vi less. När vi trodde hon var helt kvitt den så tog den omtag. Uppskattas icket! =( Men nu får det vara nog.

Imorgon kommer fasterA på besök och stannar i några dagar. Det innebär att jag och pappaD kanske kan åka på dans tillsammans på fredag. Känns jätte roligt! Och det är ju Zlips som spelar! Lycka! Hoppas bara lillhjärtat är bättre tills dess. Annars vill jag inte åka.

Ha det underbart i värmen!

Pyssel

Det är bara att inse. Helgerna är för korta! =( Det är så mycket man skulle vilja hinna med. Men i morgon ska jag försöka hinna måla lite då lillhjärtat sover. Fasaden och staketet behöver lite ny färg. Kommer bli så fint sen! Lägger upp lite före- och efter-bilder då det är klart. Ha en fortsatt fin helg allihopa!

Änd(lös) kärlek!

Imorse då jag gick på sjukhusområdet, på väg till jobbet, så ser jag först ett par bekantas bil utanför förlossningen. Kändes så häftigt! Nyss var ju vi där. Grattis Per och Maria till er son!

På gräset utanför den nya sjukhusbyggnaden ligger det ett andpar och sover bredvid varandra i solen. Tätt ihop. De tittar lite på mig då jag stannar till, går närmare och fotar dem, men sen myser de in sina huvuden in under vingarna igen och fortsätter sitt sovande. Så söta!




Trist...

... Väder!
Huga, vad kallt det känns nu när det inte är sol och 15 grader!
Igår kom det ju dessutom några små snöflingor. Inge kul! Nu vill vi ha
sommar och sol!

Tjing!

Första dagen

Jaaaa, då var första dagen på jobbet avklarad! =) Brukar ju vara den värsta. Måste ju bara bli lättare med tiden. Eller?
Dagen gick bra och alla verkade så glada över att ha mig tillbaka igen. Trots att det bara är för en liten stund, ett par månader. Och hemma hade allt gått galant! Så underbart!
Men jeeeees, vad jag längtade hem när arbetsdagen började nå sitt slut! Galet! Jag sprang till bilen på parkeringen, hade gasen i botten hela vägen hem och hade inte ens tid att köra in bilen i garaget. Jag bara rusade in! Och pussade och kramade mina älsklingar. Åh, så härligt det var att få komma hem! ♥

Jag förstår inte hur småbarnsföräldrar orkar och "kan" jobba heltid, och har barnet på förskolan heeeela långa dagen (dvs föräldrar till väldigt små barn). Visst, ibland måste man ju, pga ekonomin etc. Men hur orkar man? Jag lyfter hatten för dem som orkar! Det blir långa dagar och man hinner inte se sin skatt så många timmar i vaket tillstånd. Jag insåg direkt att jag inte kommer att vilja arbeta heltid sen när jag ska börja jobba igen efter mammaledigheten i höst. Men jag respekterar dem som gör det, ingen värdering i det. Men det passar inte mig. Jag trivs nog för bra hemma! ;)

Nu lite läsa och sen hopp i säng!
Kram!

"Mamma"

Igår firades Valborg med massa god mat, härliga människor och skratt. Tack Josefine, Thomas, Camilla, Sanna, Ken och Aliya för en mysig kväll! Igår lärde sig även vår skatt att säga "mamma". Och hon sa det i princip hela Kånga dagen. Idag har hon dessutom ropat "mamma" då jag inte varit inom synhåll. Jätte härligt!! ♥ "Pappa" har hon ju redan sagt sedan tidigare. Och lampa. Så det är nu det börjar? Ord, prat, i sinom tid även fraser etc. Det som man längtat efter! Ska bli så roligt att se hur hennes språk utvecklas!

Igår drack vi ett väldigt gott vin till maten, passade utmärkt till grillat. Det hette Millefiori, ett rött vin. Beskrivningen av vinet är: "Mycket fruktig, kryddig smak med inslag av fat, mörka körsbär, katrinplommon, choklad och salvia." Mer info finns här http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?artikelId=509382&varuNr=2769&referringUrl=%2fglobalsok Jag kan verkligen rekommendera det!

   
                 

 




 


RSS 2.0