Ljuva sommar!

Idag var vi till Yttersjö och badade. Vi hade hela stranden för oss själva!

Det var en mysig liten sandstrand med sandbotten och vattnet var himla varmt! Köpte glass från kiosken, badade och hade en tokmysig dag! Lillpruppan tjuvade sig en smakbit av mammas glass!





Förrådsfixeri

Åh, så skönt det är att ha förrådet färdigt nu! Det blev verkligen superfint!

Ja, det tog sin lilla stund att få det klart, inte gjort på en dag precis. Och måleriet tog ju också sina dagar. Men nu är det färdigt och det blev så himla fint. Som nytt. =) Verkligen på tiden att vi bytte brädfodring på de 2 mest risiga väggarna... Såg ju bara för hemskt ut... Se själva.


Fotograferingen

Vi fick hämta ut lillpruppans 1-årsfoton idag! Och vi är så nöjda! Vi fotade henne på Sandro http://www.sandro.nu/


Möhippan

Ja, jag var ju iväg till Övik på möhippa i onsdags. Kunde dock inte skriva ut det på bloggen tidigare utifall att blivande bruden hade råkat läsa det från min blogg!

Det blev en massa trevligheter under dagen! =) Frukost på Statt, tipsrunda, hinderbana, femkamp, sumobrottning mm mm. Himla skoj hade vi! Hoppas även att rara Linda tyckte det samma. Ja, temat kanske man kan se vad det var? 80-talet så klart!


Förberedelser

Japp, nu är förberedelserna i full gång! Ska bli så skoj! =)




Dagens höjdpunkt

Jeeeiiij! Nu har vi Internet igen. Så skönt! =)

Olivias lite speciellt extralyckliga stund på dagen är då hon får gå ut till jordgubbs- och smultronlandet för att titta om det finns några mogna bär där som man kan få äta. Hon blir helt galen då hon ser att vi plockar ner bär och hon vill gärna ha alla. På en gång! Man får hejda henne lite för att hon inte ska mula in alla i munnen samtidigt. Hon verkligen älskar dessa söta bär! Tack rara JeMO för jordgubbsplantorna!


Vi lever!

Tyst har det varit om oss. Det finns en orsak. Internetmodemet pajade i förra veckan...

Nu då man är utan Internet förstår man hur beroende av nätet man är. Alla räkningar, mailkontakt, uppdatering bloggen etc etc. Och nej, jag är inte den som gillar att surfa med telefonen. Det är för liten display, man måste hålla på förstora och krångla. Inget för mej.

Annars har dagarna flutit på fint. Riktigt härlig sommarvärme har vi haft! Pruppan har fått bada i poolen och käka jordgubbar från egna landet och vi har njutit av de varma sommarkvällarna, suttit med varsin irish coffee i näven och tittat på den vackra solnedgången.
Och så har vi ju så klart jobbat. Massor. Brädfodringen är fixad på förrådet och allt är snart färdigmålat. Så skönt! Riktigt fint blev det! =) Sätter upp bilder snart. När vi fått vårt modem.

Och idag, söndag 24 juli, sitter jag på jouren och ska hjälpa de behövande. Lugnt än så länge. Bara åskan som dånar där utanför fönstret.
Ha en fin dag allihopa!


Recept på superenkel och otroligt mumsig rabarberkaka

Här kommer nu receptet. Om du vill bjuda på något gott och inte vill stå och baka halva dagen så är detta en himla god kaka/paj som går väldigt snabbt att göra. Blanda i vad du vill för bär eller annat, går att variera otroligt mycket efter tycke och smak.

Denna paj går även enkelt att göra glutenfri, bara att byta ut mjölet till glutenfri mjölmix. Jag tycker Lailas mjöl är väldigt bra!

* 150 gram smör eller margarin som smältes i kastrull
* 3 dl vetemjöl
* 3 dl socker
* 2 ägg
* 1-2 tsk vaniljsocker
* ca 200 gr rabarber-jag brukar ta 2 medelstora rabarber eller en stor
* chokladbitar eller hallon/blåbär/jordgubbar att blanda i (vad man nu tycker om).

Alla ingredienser blandas till en tjock smet, därefter läggs rabarber etc i. Häll i en paj/kakform, smord och bröad om man vill.
Grädda lågt nere i ugnen i 175 grader, 30-40 min beroende på ugn.

I kakan nedan hade jag i rabarber, hackad ljus och mörk choklad plus Dumlegodis. Riktigt gott blev det! Serverade den med gräddglass med kaksmulor.




Fotografering

Idag var vi iväg på 1-årsfotografering. Det gick faktiskt väldigt bra, med tanke på att vi var där ganska länge. Men på slutet blev lillhjärtat lite less och hungrig. Men vi fick till några riktigt fina bilder! =) Superkul med lite studiofoton med olika rekvisita och ljus. Jag skulle gärna ha en ministudio här hemma!
Sen var vi ute och åt med David innan han åkte tillbaka hemåt. Nu blir det nog en lugn kväll. Kram allihopa!

Gräsmyr logdans

Åååh, så mysigt det var att få komma iväg på logdans tillsammans igår! Magiskt, som hjärtat kallade det.

Det var ju i dansens tecken som jag och pappaD träffades och det är så härligt att få komma iväg tillsammans på sommardans. Logdans är verkligen så där extramysigt... Och vädret var så vackert på kvällen. Det sprack upp och blev soligt och dimman dansade på ängarna.
Blender var verkligen kalasbra på gårdagens dans i Gräsmyr! Vi hade en jätte bra kväll. Och lillhjärtat sov gott hela natten, så det var ju jätte skönt. Dvs barnvakten hade det ganska lugnt. =)

Idag pysslade FO och pappaD vidare med brädfodringen på förrådet och nu är det nästan färdigt. Jätte fint blev det! Tusen tack FO för din hjälp! Idag kom även pappaD´s vän David på besök, så vi har grillat och haft det trevligt över ett eller två glas rött. Han stannar till i morgon. Så kul för paps att ha en vän hemifrån på besök. 
Ha en fortsatt fin söndag allihopa! Det tänker vi ha.


Hårresande

Njaee, eller kanske ändå inte. De som känner mig vet att jag mer än gärna pysslar med hår och smink då tid ges.

Och idag fanns tid för detta då lillhjärtat sov i 2,5 h! Så det var jätte roligt att hinna pula på lite med håret inför kvällens logdans. Japp, ikväll blir det dans och mys till Blender! =) Raraste Åsa ska vara barnvakt. Tack!! Att du är rar som ställer upp! Vi är så tacksamma.

På fotot nedan kan ni se några av knutarna som jag stuvat ihop genom tiderna. Dagens alster är fotot med prästkragen i håret.
Det är jätte enkelt att få till en sådan här knut! Minns ni de där looparna som var så inne i början av 90-talet? Det är en sådan jag använt vid samtliga knutar. Jag sätter fast håret i en svans och sedan tråcklar jag hårtesarna runt och under varandra mha loopen. Fäster med massa hårnålar och sprayar ordentligt. Enkelt och snabbt gjort!




Semestertider... Eller?

Ja, hur var det nu det här med semester...? Känns som att man jobbar mer än nånsin!

Vi har ju en hel del projekt som vi önskar bli klara med denna sommar. Det mesta målningsarbetet är ju gjort, förutom fasaden på gaveln. Den borde också bli fixad... Får se om vi hinner.
Nu har jag påbörjat projektet med att fräscha upp uterummet. Ska bli kul sen när det är färdigt! Hoppas det är mödan värt och att man kan se en förbättring. Lägger upp bilder sen.
Och imorgon ska brädfodringsprojektet starta. Vi ska byta ut brädor på förrådet och snällaste JeMO och FO kommer att hjälpa oss med det. Vad vore man utan sådana vänner? Går så mycket fortare med fler händer och armar.
Sen är det ju en hel del logdanser på Gräsmyr i veckan och vi hoppas att vi kanske kan ta oss dit nån kväll, tillsammans. Annars får vi gå var för sig. Det är dock inte alls lika roligt.

Sunshine in my life!

Ja, mina två hjärtan är verkligen värmande solstrålar i mitt liv! ♥

Idag skyndade vi oss iväg till stranden medans solen fortfarande sken och det var varmt ute. Prognosen för senare idag var ju regn, och den prognosen visade sig sedan stämma mycket bra.
Vi åkte ut till Sörmjöle och det var verkligen perfekt där! Långgrunt och varmt vatten och lillhjärtat tyckte det var såååå roligt att få bada. Det var första gången hon badade i annat än balja eller pool ute. =)


Dagarna som varit

Fotona får tala för sig själv. Mysigt har vi iaf haft! Imorgon blir det barnkalas hos söta HBoy! =)


När man får oväntat besök

Grannarna har sagt att det brukar vara en igelkott som stryker kring vår gård, men vi har aldrig sett den. Förräns idag. Supersöt var den! Jag ilade in och fixade lite kattonfisk och vatten till den. Ja, många tror ju att man ska ge mjölk till de söta liven, men det är helt fel. Igelkottar ska absolut inte ha mjölk! Det är ingen naturlig dryck för dem, de kan få kraftiga diarréer av det. Iband så allvarliga att de blir uttorkade... Så rent vatten är det de ska ha. Denna igelkott var både hungrig och törstig!


Det händer saker

Jaa, det gör det faktiskt! =) Måleriarbetet fortsätter.

Och nu har jag dessutom fått låna lite verktyg av rara JeMO, så nu ska/kan jag ta tag i förrådsdörren och fräscha upp den. Det hade jag tänkt ta som morgondagens projekt. I övrigt så är det väldigt tyst i huset nu då alla åkt hem. Trist. Vi saknar dem alla. Redan.







Lasyren jag använt är en strukturlasyr från Jotun DemiDekk och färgen heter säterbrun.
http://www.jotun.se/www/se/20030060.nsf?OpenDatabase&db=/www/se/20030062.nsf&v=10EE&e=no&m=91A&c=7AF57E01DCFF29B1C12575B4004801CB


Mys med syrran

Nu är ju syrran med familj här hos oss och hälsar på och det är så himla roligt att få ha dem hos oss lite fler dagar. Umgås, äta gott, surra och bara mysa. Och så hinner Olivia träffa moster och kusinerna lite mer.


Grattis lillhjärtat!

♥ Grattis lilla skatt på Din allra första födelsedag! ♥


Födelsedagskalas!

Ett stort tack till alla som var och firade vår lilla skatt idag! Och jättetack för alla fina presenter! Det blev en intensiv dag med massa gäster och en hel del fika. Lillhjärtat hade sovit superlite på dagen, så hon sov mesta delen av kalaset. Men hon hann höra "Ja, må hon leva" och mula i sig lite födelsedagstårta!
Imorgon är den riktiga födelsedagen och då ska vi plus min kära syster med familj fira henne lite stillsammare.
Lite bilder från dagen.


Kalasförberedelser

Imorgon är det så dags för lillhjärtats födelsedagskalas! Ett år! ♥ Ja, hon fyller ju eg år först på måndag, och då firar vi henne med familjen, men imorgon är alla kompisar bjudna. Ska bli så roligt att se hur hon reagerar på allt stohej! Nu är iaf allt bakat och fixat, nu håller vi bara tummarna att vädret blir bra!

RSS 2.0