Måndag, torsdag och söndag

Så känns det som att mina veckor ser ut!

Dvs så korta veckor känns det som att jag har. Det är måndag, lite småseg och trötter... Sedan vips!, så är det torsdag. Jippiii! Revenge på tv. Och så pang!, så är det söndag igen. Jag fattar inte att tiden bara rusar. Helt galet! Men som jag brukar säga "Jag ska inte bara jobba, sova, äta, dö". Nope! Så jag försöker hitta på saker emellanåt, bara för mig själv. Igår var vi ett tjejgäng hemma hos Matilda. Vi käkade, fikade, surrade och spelade sällskapsspel. Vi spelade Cluedo! Superkul! Har ni spelat det? Gör det! Jag tyckte det var himla skoj!

Förresten! Idag fick jag hoppa in på narkosen med Mike. Det var himla skoj! Nästa vecka ska jag vara med hela förmiddagen, idag var jag bara in en sväng och hjälpte till. Kul med lite varierat jobb! =)
Jag blev så glad på jobbet en dag. Jag hade en så rar patient, som varit akut hos mig. Hon sa att hon skulle köpa mig blommor. Får väl se om de dyker upp! ;)

Fynd!

Loppisar är ju bara för kanon! Blocket likaså!

Idag var jag och fyndade på loppis med Åsa. Och vilka fynd jag gjorde sen! Ett minibiljardbord för 30:- till pappaD!! Joo, det är sant, de hade inte tappat bort en nolla på prislappen. Och gissa om papi blev glad när jag kom hem med en sån till honom?!? Överlycklig! Han har ju alltid sagt att han vill ha ett biljardbord, och nu fick han ett. Inte orginalsize, men ändå. =)
Pruppan fick en Bob Car. Den fick jag för 100:-, också superbilligt. Sen köpte jag lite kläder, bl.a galonset (såg helt oanvänt ut!) till pruppan för 40:-, svarta Kavat lackskor för en tjuga, kulbana/kulleksak för en tjuga osv. Hittade inget till mig själv, men det gör inget. Jag är så nöjd med dagens fynd!

Sedan så har jag haft kontakt med en tjej som haft en annons på Blocket ang. barnkläder. Idag var jag förbi henne också. Hon hade en massa fina kläder! Bl.a Didrikssons overaller och jackor, byxor och tröjor i olika märken. Ja, allt möjligt. Vi köpte hur mycket som helst av henne! Och billigt! Det var ju bra kläder. Fräscha och rejäla. Oj, så nöjda vi är!
I övrigt var vi och fikade hos söta Soffan idag! Hon fyllde ju 31 tidigare i veckan. Härlig sockerkoma vi hade efter det! Och vips!, så var denna helg förbi igen. Måndag i morgon.


Middagsgäster

Middagsbjudning och full rulle har vi haft idag!

Fullt upp på ett väldigt positivt sätt. Rara Danni är ju uppe med barnen och hälsar på, så vi och familjen Clén träffade dem på Busplaneten idag. Barna fick leka av sig och det var tydligen jätte roligt där! =) Lillhjärtat sov 2,5 h efter det sen. På kvällen kom Cléns och Danni & pojkarna hit på middag. Det var himla trevligt! Åt, fikade, surrade, barnen lekte för fullt och vi hade en jätte trevlig kväll! Inte ofta vi träffar Danni längre då de ju flyttat söderöver. Så himla kul att de tog sig tid att komma upp för att träffa oss. =) Mao en fullspäckad och rolig dag!
Btw! Glöm inte klockorna i natt! En timma framåt ska de!

Långkok!

Jorå, ibland så händer det! Även hemma hos oss.

Jag köpte en köttbit i veckan och idag bestämde jag mig för att göra något riktigt gott utav det. Eller försöka iaf. Först så kokade jag köttbiten i hela 3 timmar! Hade i lite olika sorters pepparkorn, lite timjan, lök, vitlök och ingefära i spadet. Så fick det puttra på. Hällde på mer vatten då det hade dunstat för mycket. Sen gjorde jag köttgryta på det hela. Gissa om köttet bokstavligen bara ramlade sönder?! Det blev så galet mört och fint. Otroligt! Som pappaD sa"Det bara smälter i munnen". Ja, det var precis så det blev. Första gången jag gör något sådant här. Ett så kallat långkok, så kul att det blev lyckat.
Rara Danni med pojkarna är uppe in da town och hälsar på och i morgon ska vi ses med barna på Busplaneten. Vi har ju aldrig varit där med tjoppan förut. Ska bli skoj att se vad hon tycker om stället! Ha en mysig fredag! Tjing!

Härligt

Ja, det är ju så otroligt härligt nu då snön smälter i rasande fart!

Och så underbart att se lite vårblommor titta fram. =)
Lillhjärtat gillar verkligen nu då hon får plaska i pölarna på förskolan! Otroligt roligt verkar det vara att sitta där med hinken & spaden och ösa vatten. Har lite problem att få hem henne från förskolan då de hunnit ta sig ut på eftermiddagen... SÅ kul har hon där! Känns iofs skönt för oss att veta och inse att hon har det himla bra under dagarna då vi är på jobbet. Vår skatt. ♥
Lilla Nancy är fortfarande kvar hos oss och hon är ju en helt galet charmig katt! Verkligen. Vi skrattar åt hennes hyss mest hela tiden! Hon är bara för rolig!






Vårdagjämning

Var det igår! =)

Så nu är ljuset på dagarna längre än mörkret på kvällarna och nätterna. Så galet härligt det är att veta om det! Ljusets tid är här! Det "firades" igår med lite middag med rara Mat från jobbet. Vi satt och åt och surrade timma ut och timma in. Tiden bara rusade! Så himla trevligt det var. Nästa vecka ska vi försöka boka in en dejt med några fler från jobbet. Ska bli så skoj! I övrigt är det nu helt klart att Ml och jag ska jobba ihop från maj. Lycka!

Tjoppan är så söt  nu vid lämning på dagis. Hon pussar, kramar, hoppar ner från famnen, vinkar och är så glad och trygg. Det är underbart att se. Och idag frågade hon efter Seidi redan i bilen på parkeringen till dagis. Och visst var det Seidi som mötte oss på morgonen! Och sedan ropade lillhjärtat efter henne då hon gick en sväng till köket. Mao verkar hon gilla Seidi! Sötnöt!

Våren är på väg

Sakta men säkert. Hellre det än inte alls!

Det är så härligt nu på morgonen. Redan kring 7-tiden står solen ganska högt uppe på himmelen och det börjar bli mörkt först kring 18:30. Det är verkligen himla ljuvliga tider! Dagarna blir bara längre och längre och jag blir bara piggare och piggare. Och gladare. =)
Och igår då jag satt ute på bron och solade lite då tjoppan sov så såg jag årets första nässelfjäril. Jajemän! Det är helt sant. Den satt på repet till markisen, solade sina vingar och såg ut att njuta den med. 

I veckan har vi gjort en massa fynd på Blocket! Vi har ju kikat efter en sittvagn, som är enkel och lätt att ta med sig på bussen och i bilen, då man ska till dagis eller till stán en sväng. Jag har letat i flera veckor, haft några på kroken och nu blev det till slut en Avanti moving light sulky i grått med lite rosa inslag. Bild på vagnen kan ni se om ni klickar på länken (och det var även denna färgkombination vi först tänkte köpa, då vi funderare på en helt ny vagn)  http://www.kopbarnvagn.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=visa_artikel&artnr=4704r
Men det blev till slut en begagnad vagn vi köpte från en familj i Sundsvall. Vi fick vagnen och en supersöt trehjuling för 400:-!! Fatta vilket fynd! Och från en annan säljare köpte vi en cykelstol, med snabbfäste och som man kan tippa lite om barnet somnar. De brukar gå på ca 1000 spänn. Men vi köpte den för 450 pix. Och den var himla fräsch, knappt använd. Vi är så nöjda! Och så galet tacksamma vi är att faster A och rara Isa ville hjälpa oss att titta på och köpa dessa saker åt oss. Guld värt! Massa tack till er! =)


Så fel det kan bli!

Ibland får man sig ett gott skratt! =)

Och det behövs inte mycket för det alla gånger. Jag förundras väldigt mycket över alla felskrivningar och särskrivningar som jag ser överallt, hela tiden.
Man kan se någon skriva; mörkhårig, solstol, postpaket som; mörk hårig (alltså någon som är mörk och hårig), sol stol och post paket. Det var bara några exempel. Men jag stör mig så på det! Kanske har min tid på Tullverket bidragit till det hela, då jag hjälpte till en del med korrekturläsning. Nåja, lite kul kan det ju bli ibland! Som till exempel den fina felskrivningen jag och tjopps såg på Coop idag! Ha, ha, haaa! =)



Jag undrar hur det ser ut då frigående ägg struttar omkring i hönseriet!!!


Fredag!

Så skönt det är med helg! Igen.

Jag vet inte hur det är möjligt att dagarna svischar förbi så här fort. Fredag igen.
Idag då jag hämtade pruppis från dagis hade hon inte det minsta bråttom att följa med mig hem. Det tog 20 minuter innan jag fick henne med mig för att sätta på kläderna. Det är ett gott betyg, det betyder väl att hon trivs. Och sen då vi skulle åka var hon ju tvungen att gå och pussa eller krama alla som blev kvar där. Same procedure every day. Sötnöt! En av dagistanterna sa "Åh, du är ju bara för härlig, lilla tösen". =) Mitt mammahjärta blev glatt!

Hoppas helgens väder blir så varmt och vackert som det varit de senaste dagarna. Då ska vi njuta! =)
Och förresten! Operationen blev av redan idag och jag var med på den. S var verkligen skicklig! Hon fick ut hela förändringen och tanden superfint, trots det pyttelilla arbetsområdet och krångligt med insyn osv. Det var himla roligt att få vara med. Men jag var lite nervös. Faktiskt. Det är en speciell känsla att vara nere på narkosen och se dem operera ett lite större område.
Nu blire slapp och mys framför tv:n! Jag är ganska lagomt fredagstrött.

Operation

Om jag har tur får jag vara med på käkoperationen! =)

Det blir troligen redan i helgen. Men det gör inget, jag är mer än gärna med på det på min fritid. Spännande!

Ibland så!

Ja, ibland så känner man sig så jäkla bra!

Jag hade en patient som kom till mig med lite diffusa besvär i överkäken på höger sida. Jag tog en röntgenbild och såg en konstigt placerad visdomstand i käkbenet. Ok. Vidare remiss för grundligare röntgenundersökning på röntgenavdelningen. Svar: En stor cysta med tumörliknande utseende i höger käkhåla. I storleksordningen av ett hönsägg. Hoppsan! "Ja, det var tur att du skickade en remiss" sa röntgenologen. Ja, onekligen. Nu blir det remiss till käkkirurgen. Man känner sig så glad när man hittar en sån här grej!

Söndagsgötta

Det blev det med fläskfilégryta och potatisgratäng!

Morgonen var så härlig, solen sken från en klarblå himmel och vi steg upp och åt en brakfrukost hela familjen. En sån där långdragen och mumsig frukost. Så att man håller på att spricka efteråt. Sedan gick vi ut med pulkan och njöt av de värmande strålarna. Lillhjärtat och pappaD sov sedan som stockar och jag donade på med mitt i lugn och ro.
Sedan fick vi besök av Cléns och barna lekte och hade jätte roligt! Jag fixade lite söndagsmat och de stannade och åt med oss. Vi åt fläskfilégryta och potatisgratäng & det var himla gott! Kul med middagsgäster! =) Sim var ju så snäll och kikade lite på pappaD´s dator, som krånglat lite den senaste tiden. Nu blir det kvällsmys framför tv:n. Och så var även denna helg förbi.

Euphooooriiiiaaa!

Jag kan inget annat säga än att den låten ger mig rysningar!

Så bra är den! Loreen är verkligen en värdig vinnare av Melodifestivalen 2012. Men jag måste erkänna att jag gillade tokcharmige Danny också. Snopet för honom att bli tvåa i år igen!

Tidigare ikväll var vi och åt middag plus fikade hos rara Sus, Ped och Vic. Så härligt gäng det där! Mysiga människor, som alltid är så trevliga att umgås med. Tack för allt idag! Och barna trivdes så bra ihop! Kramades och lekte. Sötisar. ♥


Love is in the air!

Vårkänslorna verkar spira på förskolan!

Skämt och sido. Men jag skrattade iaf gott idag då jag hämtade tjoppan på förskolan. Fick höra av personalen att lillhjärtat umgåtts väldigt mycket med Leandro idag. Han hade lekt och "tagit hand om" henne och hon hade pussat honom i massor. Leandro hade sagt till personalen att han minsann fick minst 7 pussar! =) Ha, ha, haa!! Ja, jag tycker ju det var asgulligt. Men det är ju en ganska stor ålderskillnad. ;) Han är 5 och lillhjärtat ska fylla 2. Oj, oj, hur ska det här sluta?!

Söta mormor

♥ Med de chokladbruna ögonen...

Hon har blivit dålig. Riktigt dålig. Benen bar inte igår, hon fick åka in till sjukhus (trots protester så klart, min envisa mummu) och nu får hon intensivvård. Det visar sig att hon har en rejäl infektion i kroppen och lunginflammation.
Min söta mormor. Jag sa till min mamma och till D, då vi var och hälsade på henne i höstas, att det nog var sista gången vi träffade henne hemma i det skicket. Hon hade en sådan grym hosta redan då. Och jag minns att jag sa till min mamma att det där inte lät alls bra, det var ingen vanlig hosta, och att mormor borde åka till sjukhuset och kolla upp det. Men det gjorde hon inte. Hon är lite av den där "äsch-typen". Nu får vi bara vänta och se. Se om hennes kropp orkar det här. Vi tänker på dig sötaste mormor! ♥


Nöjda föräldrar

Är vad vi är!

Idag när jag hade slutat jobbet och hämtat lillhjärtat från förskolan kände jag oss så lyckligt lottade för att ha henne på den avdelning vi valde. Pruppan trivs så himla bra, verkar det som iaf. Varje dag då vi ska gå därifrån vill hon pussa och krama alla, ta farväl. Så galet gulligt! 
På avdelningen värnar de mycket om miljön och pratar om hållbar utveckling, de pysslar mycket med saker de återvinner, de matar och tar hand om fåglarna vid fågelbordet och fiskarna i akvariet. De har en egen köksa som lagar maten, är ute himla mycket med barnen och hittar på roliga saker. Äter mellis ute vid skogsdungen, vid deras grillplats. M.m m.m. Jag tycker det känns som att vi valde HELT RÄTT för vår lillälskling! =) Vi känner oss så nöjda.

Min käre bror har hjälpt mig med lite dataråd, tack för det! Det är ju en djungel man ofta känner sig ganska lost i... Så lite tips från broder är alltid uppskattat!
Nu ska vi slappa lite framför tv:n, Minya har redan kurat ihop sig bredvid mig. Imorgon har pappaD en kort dag så han ska faktiskt hämta pruppis och sedan ska vi ha en mysig familjedag med bl.a hämtmat. Längtar!

Ingen vilodag direkt

Det var inte denna söndag för oss.

Men den har varit en himla bra dag iaf, vi har fått så mycket gjort! =) Eller egentligen har vi fått massor gjort under hela helgen. Igår på fm, redan vid 9!!, åkte jag och pruppis iväg och storhandlade, pappaD jobbade. Hon tycker ju det är så sjukt skoj att få åka i shoppingvagnen. När paps slutade hämtade vi gott att äta och sen hade vi en myskväll hela lilla högen. Idag var pappaD och lillhjärtat ute och lekte i det fina vädret och jag storstädade här hemma. Det är så underbart att få städa så där rejält! Det doftar så gott från skurmedlet, man ser inte högar med katthår överallt, saker ligger i ordning och det bara känns så härligt. Vi njuter! Så länge nu denna renhet varar... ;) 

Och i helgen fick jag äntligen färga min utväxt lite. Man kan ju lugnt säga att det var på tiden... Och det är också en så sjukt skön känsla! När man får fräscha till sig lite. Och jag måste erkänna att jag trivs bäst i den här blonda färgen. Visst trivdes jag superbra i den orange/röda färgen också, men den krävde ju så mycket underhåll för att hålla sig fräsch och för att bibehålla den fina lystern. Så nej, jag håller mig till den färg jag har nu. Allra enklast så. Varför rucka på ett fungerande koncept?

Det var lite om vår helg. Helgen som bara tokrusade förbi. Och så var det då måndag i morgon igen. Ny vecka, nya utmaningar. Bara helt crazy att jag nu har jobbat en hel månad redan!

Äntligen!

Är pappaD hemma och det är snart helg igen!

Så otroligt skönt det är att ha honeybun hemma igen. Och så härligt att lillhjärtat blivit frisk. =) Hon hostar knappt nånting alls, har även fått sova utan att behöva hosta en massa. Idag var hon på förskolan också. Det hade bara gått superfint och inga hostattacker där heller. Våran góunge. We love U!
Och ÄNTLIGEN är det torsdag och ett till avsnitt av Revenge!! Jeeeeiiiijj! Vi är ju så pass "gammeldags" att vi väntar snällt till nästa vecka på nästa avsnitt, laddar mao inte ner allt och tittar i ett kör.
Nu sitter vi och inväntar Revenge, dricker Zeunerts påskmust och smaskar i oss Olw´s ugnsbakade chips med sourcream & italian cheese. Så sjukt goda!! Köp! Köp! (Nej, jag får ingen provision av OLW ;)) Life is good!

RSS 2.0