15 grader varmt!

Förvisso i solen, men ändå.

Idag var en helt galet vacker dag! Solen sken, det fanns nysnö överallt och det var ca 15 grader varmt i solen på framsidan. Jag behövde inte ens någon jacka på mig när jag var ute och skottade. Underbart! 
PappaD åkte till stora staden idag och jag har varit hemma med lillhjärtat. Hon har haft feber och har kvar av den elaka hostan. Som hållit henne vaken på natten. Så idag sov hon 2,5 h efter lunch. Tröttis.
Troligen hostan som många av barnen på förskolan verkade ha förra veckan... Då det en dag endast var 6 barn på hela avdelningen. Stackars hjärtat! Men ikväll har den varit lite bättre än igår, hoppas hon får sova bättre denna natt. Vi ska vara hemma imorgon också. Nu hör jag henne kraxa där uppe... Ska kila iväg och titta till henne. Tjingeling!


Åter i stán

efter en riktigt bra utbildningshelg på Medlefors Folkhögskola.

Ja, det är ju verkligen en klassiker man inte får missa. Stödpersonsutbildningen sista helgen i februari, på Medlefors Folkhögskola i Skellefteå. Vi har alltid så trevligt. Otroligt god mat och spännande föreläsare. Lite bastu och bad, mingel och skratt. 
I år var det bl.a en kille som föreläste om ADHD och Asperger, han har dessa funktionsnedsättningar själv. Egen erfarenhet så att säga.
En annan föreläsare var en tjej som föreläste om depression och självmordstankar. Även där av egen erfarenhet. Det var väldigt intressant! Hon pratade också om hur vanligt det är med dessa saker och man inser ju verkligen att det praktiskt taget är var och varannan som varit eller är deprimerad, mer eller mindre.
Det intressanta som hon berättade var hur det började, spiralen nedåt, hennes känsla av misslyckande och hur fler och fler saker började betyda mindre och mindre för henne. Hon hade fullt upp med att bara orka hantera sin egen vardag. Till slut blev hon så ledsen över att hon kände så lite empati för andra, då hon till och med inte orkade bry sig om sin käre bror. Som hon alltid tyckt så mycket om och varit så nära. Hon blev nästan lite rörd då hon berättade om det. Man kan verkligen förstå smärtan. Hur det måste kännas då man bara tappar allt runtomkring sig, sådant som varit viktigt och kärt, men inte känner nåt för det, knappt bryr sig. Och sedan står man där ganska ensam och tom, och inte ser så mycket mening med saker och ting. Usch!


Grattis!

Grattis till kungahuste för lilla prinsessan!

Ja, i morse fick man den glada nyheten att kronprinsessan Viktora och prins Daniel fick en liten prinsessa klockan 4:26. Lite rörd blev man då man såg och hörde den lycklige Daniel meddela detta till det svenska folket. Man kunde verkligen se lyckan stråla. Mysigt! Som han själv sa "Mina känslor är lite all over the place." Och man är ju så glad för deras skull nu då de får snusa liten, liten bäbis. De får vara i en liten härlig "bubbla" i några veckor. Det är en galet mysig tid! =)

Igår var jag och LeClén och hälsade på rara Elina. Hennes syster är också här i stán, så vi 4 åt middag tillsammans och jag och Le passsade på att uppvakta Elina med en present iom att Elina tagit sin juristexamen. Massa grattisar till henne! Vi hade en himla trevlig kväll! Nu på söndag flyttar hon och börjar jobba. Kommer verkligen sakna henne!

Och i morgon är det den 24:e februari och min gudson Kristian fyller år. Han blir hela 16 år!!! Redan! Jeeeessss.... Nåja, massa grattiskramar skickar vi till honom också.
En hel del grattis handlade detta inlägg om.
Redan torsdag och snart helg! Då blir det massa god mat på Medlefors Folkhögskola. Jag ska ju iväg på stödpersonsutbildning. Ska bli så roligt! =)

Hoppet Loppet

Idag hade barnen på förskolan värsta härliga friluftsdagen! =)

På fettisdagen brukar de ha "Hoppet Loppet" på förskolan. Det innebar att de hade en friluftsdag med 4 olika grenar som barnen tävlade i; sparkrace, kasta bollar i en hink etc. Alla barnen fick en supersöt medalj. =) Och så klart fick de äta semlor. Sedan på em var de ute på gården, i den lilla skogen, och grillade och åt. Myste och var ute i det underbart vackra vädret! Så roligt det var att hämta henne och se dem mysa där ute. Hon var på så härligt humör!
Jag och pappaD fick naturligtvis också semlor på våra jobb idag. Nu är vi lätt less på dessa godsaker. Har ju bakat 2 satser semlor och därav ätit ett antal... Lite för många kanske.

På jobbet har jag nu blivit uppsatt på narkosbehandlingar! =) Ska jobba tillsammans med Mike ett par gånger innan jag ska stå själv. Ska bli så spännande!

Snö-ande

Jag undrar om det bor en snö-ande här i Ume?

Ja, det kan man ju faktiskt tro då det verkar som att detta eviga snöande inte har något slut. Det bara vräker ner! Nu har vi nästan lika mycket snö som förra året. Trodde jag aldrig skulle hända då vi hade så himla lite snö i december. Men ack, så fel jag hade.
Idag har pappaD till och med skottat taken, för det kom ju blask-snö idag. Så nu är snön riktigt tung! Känns bra att ha det gjort.
Lägger upp lite foton ang. snöandet. Första fotot är från 25:e december, de andra från helgens vackra vårväder och snöoväder. Det svänger fort i hockey, så att säga!
I övrigt så svischade helgen förbi, som vanligt. Och i morgon är det redan 3:e arbetsveckan som kickar igång för mig. Dagarna rullar på snabbt mao.





Full snurr!

Japp, dagarna de bara visslar förbi!

Jag är så otroligt förvånad hur snabbt dagarna går. Ena dagen är det måndag, nästa är det torsdag. Helt otroligt! Men det betyder för min del att det är skoj att vara tebax på jobbet. =) Kul med alla patienter, skoj att få tillfälle att vara med på narkosen och himla kul med nya kollegor uppe på 8:an. Alla är så trevliga mot mig. Än så länge iaf. =) Stämningen känns väldigt gemytlig här.
Och nu efter lunch och hela dagen imorgon får jag jobba med "min" sköterska, Ml! =) Inte för att jag kan äga nån, men she is miiiiineeeee! Ha, ha, haaaa!

Valentindagen

♥ Min älskling kan ju vara tokgullig han!! ♥

I morse då jag vaknade och gick ner möttes jag av en liten hög med paket och en superfin ros i kruka. =) Gissa om man blir glad?! Ojaaa!
Öppnade dock bara ett av paketen till frukost. Pussade mina älsklingar och åkte till jobbet. Då jag gick in i köket, och skulle lägga in maten i kylen, möttes jag av en underbar syn. En massa muffins dagen till ära! G har bakat något varje år inför denna dag, som vi på våningen får betala en slant för, om vi vill. Dessa slantar för gófikat skänker hon sedan till Hjärtebarnsfonden. Så fin grej! Så det är ju givet att man då mer än gärna ger en slant för fikat! =)
Hoppas ni alla haft en fin Alla Hjärtans dag! Kram!




Ena dagen si...

... Andra dagen så.

Livet är allt bra underligt ibland. Plötsligt kan det bara vända och inget är längre som förut. Tur att man inte vet vad som komma skall.
En av mina rara vänner är mitt uppe i nåt sådant här. Hennes mamma har blivit akut sjuk och har troligen inte så hemskt länge kvar. Ena dagen var allt bra, andra dagen var hon inte densamma mer. Allt förändrades från den ena dagen till den andra... Så ofattbart bara. De är en riktigt fin familj med härlig sammanhållning, de stöttar varandra och kämpar tillsammans. Så härligt att se! Ibland undrar jag hur våran splittrade familj skulle klara av något sådant där. Inte så bra troligen. Vi har inte direkt någon bra sammanhållning.

Så var då första jobbveckan avklarad. Allt har gått bra, men det har varit lite segt att lära känna min nya sköterska och få allt att flyta på på rummet. Men vilket flyt det var på torsdag em samt fredagen! Inga förseningar och så nice stämning bara! =) För då fick jag ju jobba med Ml, som jag jobbat med tidigare. Det kändes så roligt! Längtar till maj!
Jag har fått höra hela veckan att jag är så välkommen uppe på 8:an, att det är så roligt att ha mig och min positiva attityd där. "En glad, frisk fläkt" som de säger. Så härligt att få höra något sådant där! Och lite olika erbjudanden dimper in. Jag är så glad!

Lillhjärtats första förskolevecka började med sjukdom. Så klart. PappaD var ju ledig måndagen och var då hemma med henne. På kvällen fick hon feber och det höll i sig till torsdagen. Fredagen var paps också hemma med henne, vi ides inte forsla henne till förskolan för ynka 3 timmar. Hon fick vara hemma och piggna till sig ordentligt. Vi antar att hon har haft 3-dagarsfebern för hon fick de typiska utlslagen på kroppen. Nu är hon iaf pigg och glad igen! =) Skönt.

Vi har njutit av det galet fina vädret idag! Lär nog gå ut fler gånger. Vårkänslorna spirar!! =)

Trötter

Jepp, det är bara förnamnet!

Vet inte varför det känns så tungt att gå upp på morgonen nuförtiden. Jag var ju iofs trött efter danshelgen, så pass att jag lade mig halv tio på söndag kväll! Aaaaahhh, så skönt det var att få sova en låååång natt! Men borde jag inte bli piggare snart? Jag hoppas på det iaf.

Lilltjoppan har haft feber, så papi har vabbat idag och ska vabba även i morgon. Och jag har börjat jobba! Andra dagen idag. =) Igår var en riktig mjukstart med bl.a genomgång av datan, rummet och möte med sköterska och arbetsledare både från 8 tr och 3 tr. Men idag hade jag patienter som vanligt. Känns jätte konstigt! Jag känner mig lite ringrostig... Men samtidigt är det himla roligt med patientkontakten igen, skoj att träffa lite kollegor och få lite "vuxenkontakt". Men det känns också himla skönt att få komma hem och mysa med lillhjärtat i tid. Vi hinner få många vakna timmar tillsammans då jag ju slutar 14:30. Det är helt jäkla perfekt att jobba 8-14:30!
Jo, och så blev jag tillfrågad, redan första dagen, om jag vill jobba lite på narkosen också! =) Känns superspännande!!

Hemmets vrå

Är den bästa! ♥

Nu är min skojiga tjejhelg över för den här gången! Inte kan man ju påstå att man är utvilad efter en marahelg, då vi i princip dansat 19-03 fredag och lördag. Kommit hem på morgonkvisten och vaknat kring 10-11. Trött är bara förnamnet med andra ord... Men vi har haft det himla skoj! Umgåtts, ätit gott och dansat i massor. Lördagen var överlägset bäst! Det var superbra danser! Och bra låtar! =) Shake, Expanders och Stage spelade på fredagen och Voyage, Dreams och Blender på lördagen.
Men nu är jag tillbaka hemma igen, hos mina kärlekar. Som jag saknat dem! ♥ Och i morgon börjar jag jobba igen! SHIIIIIT! Back to reality...

 


Finlir

Jag gillar ju pyssel av olika slag, det vet ju alla redan vid det här laget.

Men om jag inte pysslar med att sy, med mina olika träalster eller betong så gillar jag att pyssla med hår och smink samt naglar. Till exempel så gjorde jag en håruppsättning till söta Sofia till hennes vigsel. =) Och gjorde min systers naglar fina till hennes vigsel. Igår fick jag ett il och ville fixa mina egna naglar inför helgens dansresa. Gjorde fransk manikyr och klistrade på nageldekorationer i form av blommor.  Man känner sig så fin då naglarna är fixade och fina! Konstigt det där...

Idag var för övrigt en mysig morgon. Vackert ute. Solen sken och det var smällkallt. Alla var hemma, vi åt frukost ihop, borstade tänderna, myste och skjutsade papi till jobbet innan det var dags för pruppis att lämnas till sista inskolningsdagen på förskolan. Det gick ganaks bra vid lämnandet idag, mindre ledsen. Skönt! Så nu är jag hemma och packar inför avresan mot Övik på eftermiddagen. Kommer sakna mina älsklingar! ♥ Men ändock njuta av egen tid. Löööve till alla!


Vila

Idag vilade lillhjärtat för första gången på förskolan. ♥

Hon fick vara på förskolan till efter melliset idag och allt hade gått superbra. =) Lite ledsen då jag gick, men det tog ca 5 sekunder så var det över. Jag hann inte ens ut från avdelningen så hörde jag henne inte mer. Idag var första gången hon skulle sova lunch på förskolan. Lite spänd var jag allt! Hon lade sig för att vila efter lunchen, helt lugnt och stilla, inga problem. Men hon sov inte mer än ca 25 minuter. Vaknade av ljud från lekande barn och hade sedan svårt att komma till ro igen. För mycket nya ljud helt enkelt. Lillhjärtat. När jag kom för att hämta henne var hon en liten solstråle. Så underbart! Det känns tryggt nu, nu kan jag börja jobba på måndag utan världens ångest!

Imorgon åker jag med några tjejkompisar till Öviksmaran. Utan my honey. Han ska var hemma med lillhjärtat. ♥ Jag kommer att stanna i Övik hela helgen, vi sover på vandrarhem, och dansar fredagen och lördagen. Ska bli så himla skoj! Hoppas bara att det blir bra kvällar. Update sker efter trippen! Ha en fin stundande helg allihopa!

RSS 2.0