Kindergarden

Njaee, kanske inte riktigt ändå, men lite hjälp med barnpassning har det blivit i dagarna.

Igår var JeMO på arbetsintervju och HBoy var hos oss under tiden, även LeC och rara C var här då. Så barnen lekte och stoijade på och vi vuxna surrade, åt lunch och hade det trevligt. Det som är så intressant att titta på är hur barnen hela tiden vill ha det den andra har. Leksak, napp, nappflaska, skor etc etc. Det blir genast så himla intressant när någon annan har just DEN saken!

Idag kommer söta Sandra över hit till oss, vi ska hämta henne från förskolan. Hon har tydligen sett väldigt mycket fram emot att Olivia ska komma och hämta henne! =) Så nu ska vi strax traska iväg och hämta henne.

Oväntat samtal

Idag ringde en gammal lärare till mig från skolan och undrade om jag ville komma och jobba för dem, på sal med studenter. De vet ju att jag jobbat extra som hjälplärare under min utbildningstid och vet att jag tyckte det var himla skoj att ha elever! =) Nåja, de undrade om jag kunde komma och jobba 2 halvdagar i veckan, hade även varit och pratat med min chef om det här. Faktiskt lite smickrande att de tänker på mig! De vet att jag är föräldraledig just nu, men ville ändå kolla möjligheten. Jaa, det vore onekligen roligt! =) Frågan är ju om det är praktiskt möjligt pga pappaD´s jobb.

Annars så har vi varit och lekt hos LeC och C idag, så pappa fick fixa fodring och listning på fönstrena i lugn och ro. Bilder kommer på hur fint det blir!


Lite alster

Tänkte visa för de nyfikna några av korten jag gjort. Det är ju bara för roligt att pyssla med sånt! Jag har fått ett riktigt pysselil! Brudparet som fick kortet igår blev väldigt glada över det och tyckte det var otroligt fint. Så roligt att få höra. Om inte annat så är de ju unika, finns inte att köpa hur och var som helst. Det är ju alltid kul.

För övrigt så har vi lyxen att få födelsedagsfika hemlevererat idag! =) Söte Vik har en papi som är rejält förkyld så kalaset idag blev inställt. Men istället så kommer rara Sus hit med Vik och tar med sig fikat. Så vi får födelsedagsfika i allafall! Lyxigt va?!


Pyssel

Jag tycker det är så himla roligt att göra egna kort, så det har blivit min nya "nattsyssla"!

När lillpruppan sover och pappaD snarkar som en... Ja, jag vet inte vad... Ja, då sitter jag uppe och knåpar ihop egna kort som jag kan ge bort. Om jag får säga själv så tycker jag att de blir ganska fina. Unika iaf. Med enkla medel får man ihop ett personligt kort som känns väldigt roligt att ge bort. Sätter upp bilder sen när de är klara.
Idag dök LeC och Cl upp. Skönt att barnen fick leka av sig. =) Och JeMO och HBoy var också in en sväng på lite "nappinhandling"! Kul att kunna bistå med lite nappar då man glömt sina hemma! =) Nu ska jag ta mig i kragen och bege mig in till stán med lillhjärtat... Måste ta mig iväg, har massor som måste fixas till helgens bröllop och barnkalas.
Btw så är jag lite nervös... Ska fixa hår och smink på en söt vän som ska gifta sig i helgen! Måtte det bli bra!

Danskväll

Japp, idag är det logdans på Baggböle igen! Så kul!

Zlips spelar idag och nu är det min tur att åka, pappaD var ju iväg förra gången. Det är lite synd att man inte kan åka tillsammans alla gånger, men inte skulle vi ju byta bort lillhjärtat för den skull! ;) Dessutom känner sig papi lite krasslig, så han är inte så sugen på dans. Men jag är desto mer taggad! Ska bli roligt att få dansa lite!

Fotot nedan på oss är från just Baggböle då Zlips spelade förra året 25 augusti. Då var lillpruppan verkligen jätte liten!


Plocka, plocka

Idag var vi hela familjen och plockade lite hallon. Det var mysigt!

Men innan det, tidigare idag på dagen, var jag och lillpruppan till LeC och C, JeMO och HBoy kom också. Så barna fick leka av sig lite. Dock sov ju lillhjärtat ca 1 timma av tiden vi var där. Iofs skönt att jag fick dricka kaffet i lugn och ro. =)
Sedan när pappaD kom hem var vi iväg och plockade hallon, så nu ikväll har vi rensat och fryst ner både hallon och jordgubbar. Så härligt att kunna njuta av dessa bär mitt i den mörkaste vintern!

22 augusti

Det är vår dag. Dagen då det small till mellan oss och vi blev ett par! ♥

Vi är båda så där barnsligt romantiska av oss ibland. Idag var inget undantag. Jag gjorde ett eget vykort till mitt hjärta och köpte han ett rejält och himla snyggt regnställ i present. Det har han klagat övet att han inte har. Jag fick flera presenter! =) Ett jätte fint halsband, foton och grejer från The Body Shop.
2 år... Ynka två år har vi varit tillsammans. Ändå känns det som att det är han jag levat med i alla tider. Det är det här som kallas KÄRLEK! ♥



Loppisfreak!

Me verkligen löööövs att ränna på loppisar! Underbart då man fyndar!

Jag, lillpruppan, raraste SaBe och Alli åkte iväg på en liten loppisrunda idag. PappaD fick dona på med listningen av fönstrena medans vi var borta. Först var vi på kvartersloppis på Teg och där fyndade SaBe mjukisdjur till Alli och jag köpte mig ett Craft regnställ för 100 pix! Himla fint var det! Sen åkte vi vidare till Stöcke och kikade in på olika loppisar där. På ett ställe hittade jag en supersöt kaffeservis med 10 koppar och en sockerskål för 50:-! Inte illa pinkat! Bavarias Schwartzenhammer. Han som sålde grejerna sa att kopparna hade hans frus mormors mor haft. Inte så nya mao...


Dukat bord

Vad lyxigt det är att få komma till ett dukat bord ibland! =)

Idag träffade vi familjen C och M och åt lunch tillsammans. Rara LC hade gjort supergod paj, rödbetor och fetaost och grönsallad. Till efterrätt blev det marängsviss. Mumsigt värre! Vi gav DM en liten present för att hon tagit examen, fått ett jobb och ska flytta från Umeå. Trist att de flyttar, men så roligt för henne och familjen att jobb damp ner! =) Efter allt mys med dem så for vi vidare till lillSandras 4-årskalas. Och Maria hade ju bullat upp med det ena och det andra! Galet mycket fika blev det idag!


Så fina!

Eller hur?! Nu förstår ni mitt shoppingbegär! =) De är ju galet fina, Marimekkos Ainu-nappar och nappflaskor.



Home sweet home

Borta bra men hemma bäst♥

Idag kom jag och lillpruppan hem igen. =) Så skönt att vara hemma! Bilresan gick galant, även denna resa. Jag är så imponerad av lillhjärtat att hon orkar resa sådana här sträckor utan att bli galet less. Hon sover mest i bilen.

Vi har verkligen haft underbara dagar uppe i norr, fått träffa och umgås med familj och vänner. Så himla mysigt! Vi hade tänkt åka förbi min bror och hans familj och stanna till i morgon, men det kom små kryp i vägen, så den resan får vi ta en annan gång. Synd.

PappaD hade vi i allafall lurat rejält! Jag sa till honom att vi kommer hem på lördag, så ni kan ju ana hur han såg ut i ansiktet när han såg oss dimpa in!! =) Han stod som förstenad och bara glodde i ett par minuter innan han fattade att han INTE hallucinerade! Oj, så glad han blev över att få se oss igen!! ♥ Och vi blev så lyckliga över att få träffa honom. Lillpruppan bara skrattade och stoijade hela tiden, hon var helt lyrisk och otroligt glad över att vara hemma och träffa pappa igen.

Nu ska vi bara vara, mysa ikväll. Kram allihopa och tack kära systeryster för tiden hos er! ♥

Mysdagar

Dagarna går fort och det är ju tur då vi saknar pappaD ganska rejält!

Gudsonens konfirmation är avklarad, jag och lillpruppan har besökt ett par av mina gamla, goda vänner och så har jag även hunnit med galet mycket shopping. Så pass att kontot nästan ekar tomt! Men jag har fyndat ganska rejält också. Det är alltid kul! =)
Imorgon ska jag serva bilen på min favvoverkstad. Men inget frissabesök blev det denna gång, totalt fullbokat...  =( Hade verkligen behövt kapa iaf 10 cm av riset!

Lite bilder från dagarna som varit. På kusinerna, oss syskon och lillhjärtat så klart. Hon är ju så mysig när hon vill goa och pussas! ♥
Snart kommer vi hem!


Dagens fynd

Idag har vi varit och hälsat på mamis gamla vänner och fyndat en massa härliga Marimekkosaker!

Det har varit helt underbart väder idag, igen! Solen har gassat från klarblå himmel och det har varit ca 22 grader varmt. Vi har njutit! Och varit och hälsat på Nina och hennes familj. Passade på att fota lite vid vattnet. Efter det var vi och handlade lite i finska affärer och hittade en massa härliga Marimekkonappar etc. Så kul att hitta lite sånt som man inte kan hitta i affärerna hemma! Shoppade riktigt rejält!







Konfirmation

Idag konfirmerades min gudson, min äldsta systerson Kristian.

Vi har haft underbart väder! Solen har värmt oss hela dagen, allt gick superbra i kyrkan och vi fick massor med riktigt fina foton! =) En lyckad dag mao.


Uppåt landet

Bär det av imorgon. Min gudson konfirmerar sig i helgen.

Jag och lillpruppan åker norrut medans pappaD åker söderut. Hans mamma fyller år. Så typiskt att allt händer under en och samma helg! Brukar det inte alltid vara så?
Nåja, ska bli skoj att få träffa lite släktingar igen, ffa för lillpruppans skull. Hon vet ju knappt vem mormor är ens. Hoppas vi hinner träffa gammelmormor också!

Fenestrae

Ja, nu är fönsterbytet i vardagsrummet i full gång! Känns härligt!

Det är fönsterbytet som är det så kallade projekt nummer 79. För det känns faktiskt som att det är 79 projekt vi hunnit med i sommar. Men nu sinar pengarna, så vi kommer få ligga lågt med alla projekt ett tag. Ganska skönt ändå!
Jag måste säga att jag tänder på när karln är händig. Det är en mycket attraktiv egenskap! ♥


Inväntar leverans...

Ja, snart kör projekt nummer 79 igång! Ska bli så skoj! Lär ju bli hur fint som helst! =)

Äntligen...

...har jag hittat ett gardintyg till lillhjärtats blivande rum! Som jag har sökt...

Ja, det gäller att se möjligheterna till gardintyg, "se outside the box" så att säga. Och inte bara ta det första bästa. Igår hittade jag äntligen ett tyg som jag tror kommer passa überfint. =) Det är tyget från ett bäddset jag tänkt använda. Örngottet tror jag att jag ska göra en tavla av. Tror det kommer bli jätte, jätte fint! Med den häftiga väggen sen...

Bäddsetet är från La Redoute, på rea dessutom. Kunde inte bli bättre! Länk till setet har du här http://www.laredoute.se/DetailPages/DetailPage.aspx?categoryid=53170&productId=251505&SellingFlag=SearchText&SearchBackLink=


Kul med Dobermann

Vem har sagt att alla Dobermann ogillar barn och är aggressiva? Det beror ju faktiskt väldigt mycket på deras uppfostran hur de blir. "Lille" Dunc var då så gullig och försiktig med barnen idag.

Idag var vi till Gunnis och hade lite skoj. Barna lekte och åt lite mellis med en nyfiken Dunc vid sidan av. Tänk om något skulle trilla ur deras små händer, så man kunde få äta upp det! =) Jorå, lite föll det minsann till marken så han också kunde få sig en liten smakbit.
Dunc var så rolig. Höll sig i bakgrunden först, kom närmare och närmare och sen helt plötsligt stod han tätt intill Olivia och hon matade honom med majsbågar! Och han tog dem försiktigt och fint ur hennes hand. Olivia tyckte det var jätte roligt! 
Sedan gjorde vi lite hand- och fotavtryck i gips, som kan vara kul att ha som minne från när de var 1 år. De blev himla fina!


Torsdagsmys

Nu trivs vi mycket bättre i vår kuvös då vi fått det lite mer ombonat där inne! =)

Ja, det märks verkligen. En kväll satt vi där till mitt i natten och smakade på lite somriga drinkar med ett par vänner och idag ville hjärtat sitta där och äta det vi grillat, trots att det inte var soligt och jätte varmt längre. Vi tände en massa ljus, åt gott, drack lite vin och hörde regnet smattra mot plasttaket. Och det var ju bara så mysigt!

Vi tänkte passa på att grilla och äta ute innan det nu blir så där aptrist väder med kyligare dagar och regn. De har ju lovat det redan till imorgon. Känns härligt att passa på!
Vinet vi drack till maten var ett rödvin från Sydafrika (Robertson Winery), en Shirazdruva. Himla gott vin till grillat! Mitt hjärta är inte rödvinsansvarig utan orsak på jobbet! ♥ Lite kul är det ju det faktum att jag faktiskt varit till vindistriktet Shiraz i Iran. Ja, för druvan kommer därifrån! Iran exporterar enorma mängder druvor från Shiraz till andra länder, regimen i Iran är ju inga direkta förespråkare för vin och sprit så att säga...
Mer info om vinet hottar du här http://www.systembolaget.se/Sok-dryck/Dryck/?searchquery=shiraz+mourv%c3%a9dre+viognier&artikelId=364276&varuNr=2062&referringUrl=%2fTemplates%2fPublic%2fPages%2fGlobalSearchPage.aspx%3fsearchquery%3dshiraz%2bmourv%25c3%25a9dre%2bviognier%26id%3d1594%26epslanguage%3dsv
Ja, och Herrljunga har en jubileumsutgåva av cider! Päroncider med viol! Den var supergod! Köp den! =)



Skördetid

Hösten närmar sig sakta men säkert. Men än tänker jag njuta av sommaren!

Jag är ju en sommarmänniska ut i fingerspetsarna. Jag njuter till fullo av dessa soliga och varma dagar! Men trots det tycker jag väldigt mycket om alla årstider vi faktiskt har. Vintern är väl lite väl lång, men, men. Hösten har sin charm. Lite mörkare ute, en massa tända ljus inne och bär och annat gott ute i naturen. Jaa, ingen säger väl till exempel nej till färska hallon?!




Uterummets förvandling

Ja, projekten är, som ni ser, inte slut än! Och ett till litet projekt är på g i dagarna...

Jag har ju stört mig på uterummets bajsbruna fönsterkarmar ett par år nu. I Olivias alla dopfoton ses de fula fönstrena i bakgrunden och det är ju bara sååå trist. Men förra sommaren kom ju lillhjärtat, så då fick det mesta vara. Men i år, då jädrans tog jag tag i det! Och hjärtat frågade lite försiktigt om det verkligen var nödvändigt. Oooo jaaa, och det tyckte han också då han såg resultatet. Så nu har jag fått det ungefär som jag vill. Lyktan köpte jag ju redan för 2 år sedan till uterummet och äntligen kunde den hängas i fönstert! =)

Som söta SaBe sa när hon var här och fick se uppfräschade "kuvösen": "Ja, jag undrade om ni hade satt fönster i uterummet, det ser ju så himla ljust ut nu. Men jag inser ju att ni alltid har haft fönster här."
Ett ganska gott betyg! =) Nya trädgårdsmöbler köpte vi kring midsommar och laserade altangolvet gjorde jag ju för ett tag sedan.


Samling

Det är med vemod man ser de ståtliga Canadagässen flyga över vårt hus. Vemodigt att de redan snart är på väg hemåt igen.

Ja, de kommer ju relativt tidigt på våren och flyger tillbaka ganska tidigt, de väntar inte med flygresan till sena hösten. Det är verkligen lite vemodigt nu när de börjar samlas på slätterna här runtomkring. Känns som att sommaren snart är slut... =( Hoppas att de haft en bra sommar här hos oss!





RSS 2.0