Blått i skogen

Jag har varit och plockat blåbär idag, massor fanns det!
 
Jodå, det är helt sant mamma. Jag har varit ute i blåbärsskogen idag. Det trodde du inte va?! ;) Lilltjoppan älskar ju bär och det lilla jag hade hunnit plocka kände jag inte skulle räcka så länge. Så idag var jag ute med Åsa och Åke & plockade mer blåbär. Det fanns jätte mycket kvar i skogen! Stora och fina. Dessutom var de riktigt lätta att hitta och plocka då mycket av löven i blåbärsrisen hade trillat av. Och jag hittade även en massa trattkantareller! Å & Å plockade också bär, men gav allt de plockade till oss. De hade redan tillräckligt hemma. Så galet snällt av dem! Så de fick ta alla kantareller. Give and take.
 
Igår hade vi Cléns här på besök. Vi åt lite middag och planerade lite inför Turkiet. Tjejerna lekte och hade myslördag med glass och pop-corn. Sötisarna! Vi spelade lite Wii och hade himla skoj!
Idag på em var vi på söte Adams kalas. Mumsigt fika blev vi bjudna på! Och tjoppan fick äntligen träffa Adam och resten av familjen. Som hon pratat om dem.
Imorgon är det måndag igen. Ny vecka och nya äventyr. Tjing!
 
 
 
 

Anns dag

Det är många som fyller år nu! =)
 
Igår fyllde min rara vän Annelie år. Jag hade så galet fullt upp hela dagen, så jag hann inte ens ringa och gratta henne...    =( Direkt efter jobbet åkte jag och LiF till Café Göteborg och åt västerbottensostpaj och krossad kladdkaka till efterrätt. Sååå gott! Satt och surrade och hade det himla mysigt. Rullade i princip ut från cafét... Fortsatte sedan surret hemma hos oss och efter det var det bara bums i säng. Btw så fyller ju hennes man P år idag.
 
Igår fyllde även pruppans faster Ann år. Grattis i efterskott! Hoppas hon hade en underbar dag.  =) Vår present kom idag, lite sent. Men bättre sent än aldrig.
Och på söndag är det söte Adams kalas. Ska bli kul att träffa dem igen. Så det är många som fyller år nu i slutet av september. Massa grattisar till alla!
 
 

2 veckor kvar

Yes! Nu är det bara 2 veckor kvar tills vi får uppleva lite sol och värme.
 
Kan inte fatta att tiden rusat så! Att det snart är dags för oss att åka iväg till Turkiet. Det känns som att vi nyss beställde resan och kände "oj, det är över 2 månader kvar...". Men vips, så var hösten här och det är snart oktober! Helt galet! I måndags då jag körde bil med tjoppan slogs jag av att det ju verkligen är höst nu. Kalla morgnar och gult i träden. Och jag blev som nästan lite ställd över det faktum att det ju snart är oktober. Jag har inte riktigt hängt med känner jag.
Nu håller vi tummarna. Hårt! Håller dem hårt och hoppas att vi får fina, soliga och varma dagar på vår resa. =)

Mys

Jag och lillhjärtat hade riktigt lördagsmys ikväll!
 
PappaD åkte iväg kring middagstid på lite fix och galej med jobbet inför morgondagens stormöte. Han kommer att sova över på hotell i stán och få äta grym hotellfrukost i morgon. Jojjomen! Det var han ju tvungen att påpeka. He, he, hee, liksom. ;) Så jag och lillhjärtat hade en mysig lördagkväll tillsammans. Åt middag och kröp sedan upp i soffan, myste och käkade pop-corn tillsammans. "Mysa" som lilljänta själv sa. ♥
 
Tidigare idag var vi iväg och gjorde lite ärenden. Kollade upp det sista inför köksrenoveringen. Valde handtag osv. Ska bli spännande att se slutresultatet! Längtar! Vore ju bra om de fixade käket medans vi är borta i Turkiet. Skulle inte vara helt fel att slippa vara mitt i det kaoset också. =) Håller tummarna!
Kikade in på Pingstkyrkans second hand också. Där hittade jag en liknande taklampa som jag funderat på att köpa för flera år sedan. För ynka 95:-! Snacka om att jag blev glad! =)
 
Igår var jag och pappaD till Ersboda och dansade till Zlips! Åh, så skoj det var att få komma iväg tillsammans! Vår underbara granne L satt här och tittade på tv. Vi mindes tillbaka till vår första dans på Jättendal då kärlekens blixtar slog till.
Nu ska jag fortsätta se på Avatar och det vackra stället Pandora med na´vi-folket. Jag och hjärtat såg den på bio då för några år sedan, då vi ganska nyligen hade träffats. I 3-D. Nostalgitripp! ♥
 
 
 

Solig helg

Äntligen fredag! Och en stundande helg. Igår var ju vår uppsatta deadline, dvs då vi krävde att måleriarbetet skulle vara färdigt. Japp, måndag-onsdag var de här och jobbade och det är nu klart. Men ja, vi kommer att behöva justera lite saker själva. Vi bad dem lämna spackel och färg & det gjorde de. He, he, hee! Ja, vissa lister täcker inte slarvigt gjorda områden. Men vi känner nu att vi skiter i det. Vi påtalar det till nötterna, men fixar till det själva. Vill inte ha dem i vårt hus mer.

Ha en fin helg! Kramar!

Fortsättning

Ingen meddelar oss något. Ingen från målerifirman ringer och hör med oss hur allt känns, hur vi tycker allt ser ut nu. Helt plötsligt dyker nån upp, som gubben ur lådan, och ska fortsätta fixa och dona. Ren tur att man råkar vara hemma. För de har lämnat tillbaka nyckeln. Ingen talar om när de har tänkt vara färdiga. Noll kommunikation. Bläää!

Varning!

Vi vill varna alla för Larssons Måleri i Umeå!
 
Det är nämligen företaget vi anlitade för spackling/målning hemma hos oss. De anlitade i sin tur Umeå Måleri och Marco Wolff för arbetet pga att de själva hade så mycket att göra. Vi fick dock inget veta förrän Marco helt plötsligt dök upp hos oss och visade sitt visitkort. Han har haft 2 unga killar här och jobbat. Amatörer, slarviga som sjutton! Inte gjort något rätt. Arbetet som skulle ta 3-4 dagar är fortfarande inte färdigt efter alla justeringar och påtalanden om fel och brister. Idag är det den 13:e dagen.
 
Jag har även varit i kontakt med konsumentvägledaren inom kommunen och hon gav mig massa bra tips. Bl.a att ge Larssons Måleri ett slutdatum då vi kräver att arbetet ska vara färdigt, annars hävs avtalet. Det har man rätt till. Jag mailade över bilder till Larssons, bilder på hur det ser ut idag trots alla besiktningar och justeringar. Skrev ett långt mail och nämnde allt vi varit med om plus ev hävning av avtal om de inte är färdiga till på torsdag. Får se hur de reagerar.
 
Några bilder på skitgörat... Blyertsstreck ses på väggarna, lister täcker inte ospacklat/omålat område, gråa fläckar som lyser igenom. Gaaaah! Vi ger upp!
 

Besiktning

Idag var en av de högre hönsen här och besiktade målerijobbet. Och nej, det gick inte igenom. Föga förvånande. Chefen sa att det var ett enda cirkus det här. Ojaaa, det kan vi då hålla med om. Nu är vi less detta.

I helgen kommer rare M hit och slipar och lackar våra golv. Tur att han kan göra det då vi inte är hemma! Och kissarna tar snällaste SaBe hand om. =) Vore ju inte så skoj om man fick en massa tassmärken fastetsade i golvlacken...

Ja, imorgon åker vi ju iväg till Stockholm. LillEric ska döpas och jag ska ju bli gudmor. =) Och som Olivia har pratat om att flyga flygplan! Hoppas att det blir en rolig upplevelse för henne, att resan går bra.
Nu ska vi rensa rum och riva lister, så det är färdigt då M kommer och fixar golven. Aptrött! Tjing!

11:e september

Tänka sig. 2001 skedde attackerna mot WTC och Pentagon i USA. 11 år sedan. Jisses, vad tiden går!
Och för 2 år sedan döptes Olivia.=) Två så skilda händelser i minnet.

Nu börjar måleriarbetet vara färdigt. Ja, färdigt och färdigt... Vi är inte så nöjda med det utförda jobbet. Så nu ska de vi fick offerten av ursprungligen komma och besikta och se till att vi blir nöjda. Vi har klagat ganska rejält. Och de blev ganska förvånade över att det var 2 killar som varit här. Sa lite förundrat "Men NN ska väl inte ha några anställda, han jobbar ju själv?", "Det här var ny info för oss, han har inte berättat åt oss att det är några andra som varit hos er och jobbat". Nåja, skit det samma. Idag var nog sista svängen de var här. Tror kanske att det var NN som var här och "fixade upp" saker och ting. Men det företaget kommer då inte jag att rekommendera! Never.

10 september

Jippiiieee! Nu är det bara en månad kvar tills vi åker på vår utlandsresa! Åh, himmel, så skönt det ska bli! =)

Kaoset fortsätter råda i vårt hus. Idag ska kökets väggar slipas och målas första varvet. Huga! Efter jobb och dagis ska jag och lillhjärtat till Vik och fira honom i efterskott. Och vi blir lägligt nog bjudna på lite mat också! Snacka om tajming!

Loppishelg

Idag var verkligen en rejäl loppisdag. I tidningen fanns säkert 10 olika annonser om loppisar runtom stán. Flyttloppis, gårdsloppis, kvartersloppis, travbaneloppis mm mm. Jag var och strosade på några olika loppisar, men bara de i närområdet. Röbäck, Stöcksjö och travet och det tog flera timmar bara det. Sjukt roligt att få åka iväg och fynda lite! =) Me like!! Köpte mest kläder till tjoppeloppan. Riktigt fina.

Kaos i huset

Bilderna talar nog sitt tydliga språk. Spackling & målning pågår.
 


Det svänger fort!

Ibland gör det verkligen det, som tur är.
 
Vi har ju godkänt en offert från en målerifirma ang spackling och målning av sovrummen och köket. Tanken var att de skulle påbörja arbetet efter 20 augusti, kanske kring 27:e. Vi väntade, men inget hördes. Så vi ringde upp dem och insåg att de hade överfullt just nu. Dvs mer jobb än de kunde hantera. Kul för dem iofs! Så då tänkte vi att vi kommer att måsta vänta på arbetet, vänta ett par veckor till innan de sätter igång. Men nope. Inte det. Igår kväll ringde en karl från Umeå Måleri och senare kom han förbi och tittade vad som behövde göras. Och imorse ringde han och skickade hit ett par killar för att påbörja arbetet. Så hips, vips, var arbetet igång! Känns fakitskt himla kul! Att äntligen få det gjort. Få bort den vidriga vävtapeten. Off it goes! Kommer garnaterat inte att bli saknad! 

Katjing!

Det bara visslade till på Media Markt idag!
 
Vi bestämde oss nämligen, lite i sista stund, att trots allt ha inbyggnadsugn med induktionshäll i det kommande nya köket. Lika bra att passa på då det ju blir svårare att byta sen. Ny bänksiva måste i så fall beställas, saker monteras om etc.
Så idag skulle vi ju bara iväg och titta. Ja, se vad som finns. Tjoppan har varit feberfri och pigg, så vi hämtade daddy dj efter jobbet och åkte iväg till Media Markt. Där stötte vi på en trevlig säljare vid namn Gabriel och han tyckte vi skulle välja Gorenje. Jaha? Gorenje? Jag kan inte så mycket om märket, så säljaren drog lite kort och vi insåg ganska snabbt att det är det som tydligen gäller. Kvalitet och lite inne med det märket. Ok. Demoex fick vi rabatt på också. Så på både induktionshäll och inbyggnadsspis fick vi 40% rabatt på. Det slutade i att vi köpte häll och ugn. Och fick hela paketet för 10 000, det hade normalt sett kostat ca 18 tusen. Så det var en ganska bra deal tycker jag! Det tyckte papi också. Ibland ska man ha tur. Katjing!

Det växer

Så det knakar!
 
Vi som suckat så under sommaren, suckat över de kapade buskarna på framsidan. Det var bara pinnar som stod upp, gården blev så naken och kall. Men oj, så buskisarna gillade att bli kapade! De har ju vuxit jätte mycket redan! =) Ser lovande ut för nästa sommar.
 
Blogguppdateringen har varit trög de senaste dagarna pga min förkylning och ork. Jag var ju hemma halva tisdagen och hela onsdagen. Sen var jag lite illa piskad till att gå och jobba på torsdagen pga tandvårdskongressen och det faktum att jag och Ml skulle jobba på jouren den dagen. 8-12. Nåja, med nässpray och lite extra vilja så gick det bra. Sen satt vi på kongressen resten av dagen. Jag var även på middagen på Åpplet. Det var riktigt trevligt! Inte blev min förkylning direkt bättre av allt det, och nu får jag snyta mig stup i kvarten.
Lillhjärtat har också varit risig. Snuvan har inte gett med sig riktigt och så har hon haft feber i helgen. Stackarn! Som en liten kamin, som bara vill goa i famnen. Mysigt det sistnämnda iaf! =) Så imorgon ska vi kurera oss hemma, jag och tjoppan.
 
Nu till veckan borde målarnissarna göra sitt intåg och påbörja projekt spackling av vävtapet. Jeeeiiij! Vi slipper göra det själv! =) Stackars dem... Huga, vilket jobb.
 
Nu börjar gässen samlas här kring våra knutar. Stora flockar på ängarna. De tränar sina årskullar att flyga i V-formation och ibland då de kommer flaxandes över huvudet på oss ser vi hur de krockar och flyger in i varandra. Och så hör vi sedan hur de kväker åt varandra. Undra vad de säger? Tur de iaf tränar hårt inför kommande låååångresa.
 

RSS 2.0