27 grader varmt!!

Snacka om högsommarvärme vi haft idag!

Det har ju varit riktigt sommarväder de senaste ca två veckorna. Sedan kosläppshelgen. Början av denna vecka bjöd på ca 20 grader och det har bara blivit varmare och varmare. Idag har vi haft hela 27 grader varmt! Helt galet! Sådan sommarvärme vi haft denna maj månad 2013. Det lär man minnas ett tag. Svalorna skriar i skyn, häggen står i full blom och hela naturen bokstavligen exploderade på ett par dagar. Idag fixade vi även i ordning tjoppans pool och lyckan var stor när hon fick bada efter dagis idag! Happy days! Får se hur länge värmen håller i sig. Det lär väl vända och bli si så där 14-15 grader till midsommar. Om vi har otur.
 

Bling

Jag har ju fått lite mer beställningar på smycken. För de som är nyfikna och intresserade lägger jag upp en bild. Så får ni se. Det är riktigt roligt att det sprider sig. Att fler vill bära och använda mina alster. =) Nu var det en dotter till en arbetskompis som ville ha nåt i vita pärlor. Sagt och gjort. Det blev örhängen och ett armband. Hoppas hon blir nöjd!
Idag är det logdanspremiär på Baggböle och Zlips spelar. Åh, så härligt med logdanser! Jag har dock varit lite trött i både rygg och knopp så måste väl bara inse att jag bör avstå. Önskar jag orkade gå!


Wow!

Äntligen ett hus som vi kände nånting mer för! Ja, idag var vi så på husvisning. Igen. Tittade på ett hus här på Böleäng. Och vi båda gillade det. Verkligen! Visst, sovrummet uppe var ju inte gigantiskt men det går ju att fixa om man vill det. Bra planlösning var det. Fräscht rent generellt. Men jisses! Inte det billigaste. Får se, får se...
För den nyfikne finns mer info på Boportens hemsida under länken  
 
http://boporten.capitex.se/beskrivning.aspx?GUID=456IJ59JPS4J1IF6&TYP=CMVilla
 

Mors dag

Denna mors dag hade jag lyckan att få ha pappaD hemma.

Andra mors dagar har han ju faktiskt varit i Stockholm, på Elitloppet. Men inte det här året. Kändes faktiskt ganska lyxigt! Vi fick en rejäl sovmorgon då tjoppan steg upp först kring halv nio! Underbart! Och vi skålade med Chapel Hill direkt på morgonen och åt tårta. En lite annorlunda frukost mao. Till present fick jag en fåtölj jag suktat efter ett tag nu och 3 keramiska knivar. Så glad jag blev! Superfina presenter! Tack älskling! Ja, och så blommor och lite choklad. 
 
I övrigt har dagarna bara rusat förbi. Nu har jag en och en halv vecka kvar på jobbet och det lär ju bara susa till så är lillfjongen här. Helt galet! Vi har nu börjat försöka planera var vi ska ha Olivia då det är dags. Dagis har sagt att det är ok att vi kommer dit med henne trots ev anmäld semester då. Min rara vän Ulsson kan tänka sig att dimpa in om det sätter igång under helgen. Får prata med några fler också, så det inte skiter sig då det väl är dags. Vi hoppas att det löser sig enkelt och bra. Vi håller tummarna!
 
Idag hade vi ÖnneKarls på besök. Det var skoj att träffa dem igen! Igår var jag och tjoppan med Ulsson och gjorde lite ärenden och sen på em var vi hos Cléns och busade så denna helg har varit mysig med besök och stoj.
 

VM-guld!

Så vann vi då äntligen VM-guld i ishockey igen!
 
Har kikat lite på hockey de senaste dagarna. Kul och spännande att det gick så bra för Tre Kronor. Det är 6 år sedan som Sverige senast vann VM i ishockey. Bra jobbat!
Idag har vi haft en mysdag. Fick besök av Holm/Häll idag och barnen hade tokskoj med studsmattan och i övrigt. Bus, spring och skratt i solskenet! Underbart! Vi grillade och åt gott, umgicks och hade en härlig dag. Tack för att ni kom. Alltid lika trevligt! =)
Slänger in en bild på gårdagens kosläpp och på den galna lilla vita kalven som toksprang överallt. Hoppas alla får en fin början på arbetsveckan!
 

Tjohoooo!

Idag var vi på kosläpp i Selet, hos den så kallade Glassbonden. Familjen Clén kom också dit. Supervarmt, kring 24 grader, soligt och vackert vädet hade vi. Och glassen var god! Det blev ett lite dramatiskt kosläpp. Kvigorna och kalvarna släpptes ut och en av kalvarna fick ett litet frispel! Den sprang genom staketet på ett par ställen och sen sprang den ner mot älven och plumsade i! Det var ju ganska strömt så den orkade ju inte simma emot strömmen. Men som tur var drogs kalven med strömmen mot andra sidan och där på strandkanten väntade ett gäng med karlar som drog upp stackars kalven. Undra om den kommer ge sig ut på sådana där äventyr fler gånger?!
I övrigt invigdes studsmattan idag och det var en hit! Tjoppan tyckte det var så roligt. Jag antar att ganska många timmar kommer att tillbringas på denna studsmatta i sommar.

 
 
 

Hopp-projekt

Vi har gjort som varje annan Svensson gjort senaste dagarna.

Vi har fixat oss en studsmatta. Eller rättare sagt en trampolin. För det är precis vad det är. Det är tydligen skillnad på dessa grejer. Det blev en Sport Supplys heavy duty trampolin. Svindyr som ny. Men vi köpte faktiskt den begagnad. Himla fint skick, med ny duk, nät, skyddsplast etc. Allt lull lull. Hade aldrig haft råd, eller lust, att lägga ner så mycket pengar som den faktiskt kostar som ny. Men nu blev det ju möjligt att köpa en sådan då man fick den till bra pris. Det har poppat upp studsmattor på nästan varenda gård här i områdena kring oss. Och nu ställer vi oss i samma skara. Vi har också en studsmatta!!
 

Lövens tid!

Ja, nu går det verkligen fort! Löven börjar slå ut nu.
 
Det är verkligen en magisk tid. Det börjar grönska på gräsmattorna och här och där har löven slått ut. Så även på vår gård. Men det har inte kommit i gång så där "på riktigt" än, det är inte så där underbart limegrönt ute i träd och buskar. Men det lär väl bli det till helgen kanske, för de har ju lovat ca 18 grader varmt i några dagar framöver. Så underbart!
Idag var rara Åsa och hälsade på en stund. Kul med lite sällskap. Och tjoppan var så busig och rolig, så vi fick skratta massor åt henne. Sötungen!
Sent i kväll kommer mitt hjärta hem. Vi har saknat dig pappaD! ♥
 
 

Veckorna går

Nu är det inte många veckor kvar på jobbet. 3 för att vara exakt.
 
Känns faktiskt ganska konstigt. Tiden har gått så fort. Det var ju inte länge sedan jag kom tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten med Olivia. Och snart är det dags att vara föräldraledig sväng nummer två. Samtidigt har det varit en hel del turbulens på jobbet och det känns lite skönt att få komma bort från det faktiskt. En stund iaf.
Igår åkte papi iväg på jobbresa och han kommer hem först sent i morgon. Så jag och lillhjärtat är tillsammans på tu man hand i några dagar. Hon är så förnuftig och omtänksam. Säger att hon ska vara försiktig och inte hoppa i min famn. Och frågar om jag har ont i ryggen. Så himla gulligt! ♥

Spadag

Då var vi hemma igen.
 
Vi åkte ju till min bror i torsdags. I fredags, den 10 maj, fyllde min rara brorsdotter The hela 11 år. Vi firade henne och så var vi på en blixtsnabb shoppingtur till Happis/Torneå med båda flickorna. Det var Thi som ville till Torneå och Halpa Halli, och inte kunde jag ju säga nej. Kul att göra nåt tillsammans med flickorna! De tycker ju det är så himla roligt med vår tjoppa. De leker med henne, ser efter henne och är så omtänksamma. Supergulligt! Svischade i några affärer och dundrade sedan tillbaka till Luleå. Tjejerna skulle till sin mor och så skulle de ju ha kalas på em och kvällen, så vi hade en ganska snäv tidsram att passa in i. Snabba ryck var det.
Umgicks och hade det mysigt hos bror och C, åt gott och såg film. Sen på lördag packade vi ihop våra grejer och åkte hemåt igen. PappaD´s vän David med tjej var förbi och fikade hos oss då vi kommit hem. Sen varvade vi ner, tjoppan somnade som en stock och vi jäste på soffan. Lovely!
 
Idag var jag och kärleken till Iksu Spa och bubblade & njöt lite. Vi hade ju presentkort dit och de skulle gått ut på torsdag, så det var bara att försöka se till att vi hinner utnyttja dem i tid. Och nu föll det ju sig så bra att familjen Cléns var hemma, pigga och krya, så lillhjärtat kunde vara där och leka medans vi relaxade på spa. Underbart skönt var det! Och vi är ju så galet tacksamma över att vi har vänner som kan ställa upp för oss så här. Nu har vi börjat oroa oss lite smått hur vi ska göra med tösabiten då vi kommer att behöva åka in till förlossningen... Hoppas det är under en veckodag, så kanske vi kan ha henne på dagis! Det lär nog lösa sig, men det är klart att man tänker på det här då det börjar närma sig. Och då vi ju inte har någon släkt på orten.
 

Kristi Himmelfärd

Skönt med lite långledigt igen. PappaD tog ledigt fredag och lördag så att vi kunde göra något tillsammans, hela familjen, denna helg. Min brorsdotter Thelma fyller ju hela 11 år i morgon, så jag kände att det vore så skoj om vi kunde närvara på kalaset. För en gångs skull. Så sagt och gjort. Papi tog ledigt och nu sitter vi i bilen på väg norröver. Ska bli så skoj att få träffa dem igen!
Ha en fin Kristi Himmelfärds dag allihopa!

17!

Idag var vi haft hela sjutton grader varmt! Det har varit helt ljuvligt! Nu känner man verkligen att vi är på väg mot sommar och mer värme. Inte för att det här lär hålla i sig, men ändå.
Idag var jag till mvc igen. Allt fint fortfarande. Men det kändes konstigt att hon pratade om v33 nu och att vi ska ses v 36 igen. Ja, visst, tyckte jag. Innan jag insåg att det ju är jätte snart! Tiden har bara rusat! Inte länge kvar nu. Spännande!!

Njahaaa

Visst var huset ok och ganska mysigt. Men så klart med en massa njaaa och hmmm. Så som det alltid är. Vi dämpade besvikelsen med en repa förbi Max och papi & tjoppan passade på att kalasa på en lyxshake efter maten. Mumma!


Hus

I morgon ska vi gå på husvisning! =)
 
Känns himla roligt och spännande! Och lite nervöst faktiskt. Jag hoppas att objektet är sämre än vi tänkt oss. Så det inte känns "för bra" vid titten. Vi har inte några jätte stora planer på att flytta i nuläget utan ser oss runt lite. Av ren nyfikenhet. Det har vi ju gjort i ett par års tid nu. Kikat runt. Men absolut inte hittat nåt som vi känner är värt att satsa på. Vi bor ju så bra som vi bor nu. Så ingen brådska. Nu kikade vi återigen runt på Hemnet och såg ett hus här på Böle som är till salu. Och mycket med det huset kände vi bara "wow" för! Men, men. Det brukar ju kunna se bra ut på bilderna. Sen när man ser huset på riktigt så brukar det kännas mer "näää, det här vill vi inte ha".
I morgon stannar papi hemma med tjoppan. Hennes hosta har inte blivit bättre och hon hostade ganska mycket förra natten. Inte ska stackarn till dagis och hosta ner alla andra.

Kalasande

Idag hade vi tänkt gå på spa, jag och hjärtat mitt. Så hade tjoppan fått leka lite med C under tiden. Men det blev inte så. Hon har haft hosta så vi ville inte lämna henne till någon då. Och det kanske var tur då Cléns också verkade ha lite sjukstuga idag. 
Rara Sofia var och hälsade på idag. Satt ute i solen och surrade & fikade. Kul att träffa henne också! Det var ett tag sedan sist. På em var vi sen på lille Emils kalas. Tjoppan blev famnig och jag anade att nåt var på g. Så vi gick hem och så kikade vi tempen direkt. Jupp, feber igen. Omtag. Suck... Förskolan har ju förvarnat att det är mkt sjukdom just nu. Många barn som varit hemma. Men ändå. Trist. 

Concord

Vi känner oss väldans nöjda med den nya bilbarnstolen! Än så länge. Kanske svårt att ge ett rättvist utlåtande så här efter en dag. Det blev en Concord Transformer X-Bag.
Den känns iaf riktigt rejäl och verkar bra att sitta i. Man kan höja och sänka ryggstödet och bredda stolen på bredden allteftersom barnet växer. Går att ha upp till 12 år. Tjoppan var då skitnöjd då vi åkte en provtur med den till Ulsson på lite fika.
Idag har lillhjärtat varit pigg & glad och helt feberfri. Dock har hon lite hosta. Men hostar, som tur är, inte på nätterna. Så imorgon blire dagis och jobb igen!


Första maj

Äntligen är maj månad här! Börjar bli varmare ute och snart börjar det grönska där ute. En underbar tid vi har framför oss!
Snön har verkligen försvunnit helt plötsligt. Det gick så fort och så var drivorna bara borta. Så härligt! Nu är även baksidan, dvs skuggsidan, också i princip snöfri. Dags att ta fram krattan. 
 
Åttonde graviditetsmånaden har påbörjats. Allt har gått fint. Men nu börjar jag känna mig otymplig, har svårt att böja mig ner, sover inte skönt och han sparkar och spjärnar som en liten tok. Så nu vill jag bara att tiden ska gå lagom fort. Jag kan stundtals sakna min egen kropp så otroligt mycket, känslan att få kunna röra mig obehindrat. Trots det är det ju även så mysigt att känna lillfjongen sparka runt i magen, känna en rumpa och en fot sticka ut på sidan. Kluvet det där.
Nu ska vi montera in nya Concorden i Avensisen! 
 

RSS 2.0