Valborg!

Vi önskar er alla en riktigt fin valborgsmässoafton!

Idag har varit en underbar dag! Soligt och ca 13 grader varmt. PappaD har jobbat idag så det var skoj att finaste SaBe och Alli kom och hälsade på. Tjejerna fick leka och busa med varandra, och sedan var vi ute och njöt av vädret. Trist nog har vi ett tjockt stråk av snö kvar på bakgården... Som lillhjärtat idogt försökt skyffla bort med sina små spadar. Gounge!

Igår kom vi hem från vår Sundsvallstrip. Vi var helt slut hela gänget.... Tjoppan slocknade direkt då hon satte sig i bilen, efter att vi varit till farmor en sväng, och hon vaknade inte förrän vi hade kommit fram hem till Umeå! =) Så med andra ord var bilresan smärtfri. Ingen liten otålig tösabit i baksätet. Jag sov också en stund i bilen. Skönt att komma hem i perfekt tid till middagen, bara äta och ta det lugnt resten av kvällen. Vi hade dock lite sopning att göra pga att våra garageområden och gångvägar ska sopas av "sopbilen" snart. Så det hann vi med igår kväll plus att deklarera. Men sen crashade vi i säng.

Det var ju första gången vi lämnade lillhjärtat med barnvakt i vaket tillstånd i lördags. Faster Ann fick ta kvällsgröt och läggning och det hade bara gått så fint så! Inget gråt eller annat. Vi vinkade ju av henne då vi skulle till pappaD´s kompisars 30-årsfester. Sa att vi skulle åka iväg, puss & kram och vinkade. Hon grät inte ens då vi sade hej då. Det kändes härligt! Tjoppan hade varit på strålande humör hela kvällen och somnade utan problem. Och vi alla fick sovmorgon på söndag! Steg upp efter 8:30. Underbart!


Sköna helg

Fredag och långhelg framför oss. Härligt!

Idag åker vår lilla familj ner till Sundsvall. PappaD´s 2 kompisar anordnar dubbel 30-årsfest. Ska bli skoj! Och spännande då vi ska lämna pruppan med barnvakt för första gången. Ja, första gången nån annan ska ta kvällsgröt och läggning. Vi är ju inte så bortskämda med sådant här... Hade mer än gärna lämnat fler gånger, men det är ju lite svårt då man inte har familj eller släkt på orten. Hade gärna lämnat till svägerskan till exempel, men de bor ju 26 mil bort... Bläää! Hon har ju bara blivit lämnad då vi varit på dans, och då har hon ju sovit. Inte ens vetat om att vi varit borta. Nåja, ska bli kul att se hur det går. Ffa nu då hon börjat bli så himla blyg! Ja, ja. Vi är ju iaf på orten, bara att åka hem om det inte funkar.
Ha en fin fredag! Tjingeling!

Finskt Valborgsfika

Hade vi idag på förskolan!

Det var mysigt värre! =) Alla föräldrar tog med sig något, naturligtvis sådant som är typiskt finskt, och så hade några barn gjort "vappuviuhkoja"= majvippor. Det var olika sorters munkar, muffins och annat gott. Jag saknade dock "tippaleipiä" (finska struvor). Jag hade gärna bakat lite struvor om jag bara hade haft tid. Kanske ska göra det under Valborg, jag är ju långledig. Och så drack vi ju självklart sima (en form av mjöd) och kaffe till allt det goda. Oj, så gott det var! Jag mindes tillbaka, tänkte på mammas struvor och sima, som alltid var så underbart gott!


Mysonsdag

Med lite buffé med tjejerna på NorrlandsOperan! =)

Ser fram emot att få komma ut och äta lite. Jag har ju bara 1/2 timmas lunch på jobbet, så man hinner ju aldrig iväg ut någonstans och äta. Men det tar jag gärna då det innebär att jag ju får kortare arbetsdag istället. Så får man istället passa på att gå ut och äta på kvällarna. Och det är ju inte helt fy skam det heller! =) Jag köpte ju restauranghäftet med massa erbjudanden och idag tänkte vi, några chics från jobbet, dra iväg till NorrlandsOperan och äta deras spansk-norrländska buffé. Spännande! Kurrar redan i magen på mig! =)
Ha en fin onsdag allihopa. Kram!

Skönare väder

Då var det så åter söndag. Och äntligen har vädret vänt och det har blivit varmare igen!

Helgen har inneburit en massa mys och umgänge. Igår blev vi bjudna på middag och stoj & det kändes så lyxigt att få komma hem till någon annan och äta.  Äta någon annans mat och inte alltid den egna maten. Som man kan vara så galet less på! Sen när vi kom hem och lillhjärtat somnat såg vi på film och tog det bara lugnt. Mysigt!

Idag var det åter dags för loppis. Åkte iväg med rara Åsa och Lena och vi var till både Nolias och Kronoparkens loppis. Fyndade lite leksaker till pruppan och så köpte jag mig själv något den här gången. Tänka sig! Hittade en stickad klänning från Turnover för ynka 70:-! Den har garanterat kostat över 1000 spänn ordinarie pris. Helt otroligt fin kvalitet! Och knappt använd. Tjejen som sålde massa kläder verkade helt klart vara en shoppare, med lite för mycket pengar att spendera. ;) Hi, hi, hii! Nåja, inte mig emot. Kul att få köpa kvalitetskläder av henne, dessutom superbilligt! Nu ska vi svulla framför tv:n. Tjing!

Minnen

Det är otroligt vad tiden rusar!

Tittade på gamla foton och filmsnuttar på lillhjärtat och kan inte annat än le. Och samtidigt tycker jag ju det är lite vemodigt, att tiden rusat så fort. Hon är ju verkligen inte någon liten bäbis längre. En liten tjej är vad hon är! Tänk en sådan tur vi har som har digitalkameror, videokameror etc etc som man kan föreviga massor av saker med, på ett så enkelt sätt. Tänkte bara lägga upp en film på henne som är inspelad i mars 2011, dvs då hon var 8 månader. En sådan toksöt unge! Titta och le! 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/deG9S3Z13_A?rel=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Neeej! Inte meeeer!

Jag vill verkligen inte ha mer snö! Men så här såg det ut i morse... Snacka om aprilväder...



Usch, nu är jag verkligen less det här snöandet! No more. Snälla! Igår hann jag tänka att det kändes så underbart att all snö praktiskt taget var borta från framsidan. Och jag bytte till sommardäck i måndags. Men tydligen var det för tidigt att ropa hej...

Idag är jag en trötter. Hade en lång dag på narkosen med M. Ung kille med ett bett där inte en endaste tand var hel. Karies, dvs hål, överallt, frakturer etc etc. Så oerhört trist att se. Hoppas han vänder den här dåliga trenden nu och börjar ta hand om sina tänder, ffa då han får se hur fint vi gjort det i munnen på honom. Hoppas, hoppas! Inte för sent än.

Igår var jag och fikade med rara Mat på Café Göteborg. Det är ett jäkla trevligt ställe det där! Jag har köpt restauranghäftet och Göteborg är ju med där. =) Dvs man får välja vissa menyer till 2 för 1 pris. Mycket bra! Jag och Mat åt en fetaostmacka med bulgur och massa götta. Mums!


Vila i frid sötaste farfar

Min farfar, med de chokladbruna ögonen och sång i rösten, somnade in idag.

Jag har inte träffat honom på väldigt länge, tyvärr. Han har länge haft svårt med minnet och så, men nu i vår blev han bara sämre och sämre. Opererades för en blödning och kunde sedan inte åka tillbaka till hemmet han bodde på. Min faster har varit snäll och hållt mig underrättad under hela den här tiden. Och det har faktiskt känts lite trist att bo så långt ifrån... Annars hade jag velat åka och träffa honom en sista gång. Även fast han inte hade haft en aning om vilka vi är. Nåja, sånt är livet.
I dag, måndagen den 16 april 2012, kring 15:50, somnade han in i en ålder av 87 år. Må han vila i frid! ♥


Oliviadagen

Grattis lillhjärtat på din namnsdag! Din alldeles egna dag. =)

I helgen har vi varit på kattutställning och det är ju bara för galet hur mycket vackra katter det finns! Tur man inte har för mycket pengar eller/och för stort hus. Då skulle det nog troligen finnas alldeles för många katter i det här hemmet. Och lilla raringen Fiaiola fick jag träffa igen. Jeees, vad mitt hjärta klappar för denna lilla burmadam!

Tjoppan fick fika lite gófika på sin namnsdag och så fick hon en glass efter maten. Oj, så lycklig hon var! Och familjen Odes var förbi så barna fick leka lite. Kul att träffa dem också! Det var inte igår. HBoy fick en bamsekram innan han skulle gå. Mys!
Jag köpte Lipsmackers läppcerat idag. Fanta och Coca-Cola. Helt sjukt! De smakar och luktar verkligen fanta och cola! Testa! Götta!


Fredagen den 13:e

Hoppas ni inte har en otursdag!

Det har inte vi iaf, inte än. Man ska väl kanske inte ropa hej förrän man är över ån.... Proppmätt efter underbart fredagsfika och jobb som flyter på mer än fint med "min" Ml. Kan inte vara en bättre fredag! Och så blir det lite dans idag. Underbara Soffan ringde och sa att hon skulle komma och barnvakta hos oss. Vi blev helt paff! Jaså, ska du det? Jorå, ska ni inte fara och dansa eller nåt?, undrade hon. Jooo, visst kan vi väl göra det. Du är ju bara för härlig vännen! Det behövs att få lite tid tillsammans också, få fara iväg och dansa och bara vara på 2. Så underbart att du tänker på oss! Du är som den syster jag velat ha!! =) Tusen tack till dig! Löve U! ♥

Kronan på verket!

Eller kronan på tanden.

Det var länge sedan jag syntes på bloggen, så jag tänkte kasta in ett litet "jobbfoto" på mig. In action, så att säga. Lämnade ut en porslinskrona idag och den var ju bara så snygg! Patienten blev himla nöjd. =) Jag med. Kul!

I övrigt måste vi ju bara nämna att tjoppan börjat prata av bara tusan nu. Hon försöker härma nästan allt vi säger! Och hon sa "kala, pipi och poppu (loppu)" här en dag så att jag blev helt paff över hur mycket finska ord som sprutar ut nu! Otroligt roligt!

Idag är det torsdag=Revenge! Jipppiii! I morgon mysigt fredagsfika på jobbet och sen helg! Underbart!


Underbara unge!

Ja, ibland är hon ju bara för härlig!

Jag har varit hemma med tjoppan igår och idag pga att hon haft lite lätt feber. Ingen feber idag dock, så i morogn blir det dagisdag. Det tror jag hon kommer tycka är skoj, har nog saknat sina kompisar och allt roligt som händer på avdelningen. Mams är inte lika påhittig alla gånger... Men det var iaf skoj att hälsa på Irma i söndags. =)

Igår kväll vaknade vårt hjärtegryn och ropade efter oss; "mamma,pappa". Jag gick upp och där ser jag henne stå i spjälsängen, alldeles yrvaken. Hon ser mig komma och utbrister ett "Heeeej!". Lät så lycklig! Jag sade hej tillbaka, strök över håret och gav henne vatten. Hon klunkade på rejält, sade "tack, tack" och lade sig sedan ner för att fortsätta sova. Ha, ha, haa! Gissa om jag hade svårt att hålla mig för skratt?! Hon lät så lillgammal på något vis, så himla hövlig. Gullunge! =)

Imorgon är det redan torsdag och det är alltså back to work. Det blev en riktigt kort vecka det här! Och imorgon kommer mitt favoritprogram Revenge. Får inte missas!


Tillbaka till verkligheten

Så var denna påskledighet över för denna gång.

Det har varit en galet mysig påsk i år! Ingen stress, bara mys och umgänge. Me like! Igår då vi kommit hem hade vi playdate med familjen Clén, käkade pizza och hade det trevligt och idag var vi ute hela förmiddagen och sen efter lunchvilat åkte vi till Täfteå så att pruppan fick leka med Irma. Och vi blev bjudna på våfflor! Inte illa!
Imorgon är det då dags att återvända till verkligheten och jobbet. Tjoppan har en riktigt kort dag på dagis då pappaD börjar sent. Skönt med mjukstart. Nu blire filmtajm! Tjing!

Seeking Justice

Var en film vi såg i går.

Se den! Den var faktiskt bra! Med bl.a Nicholas Cage, en riktig actionrulle. Det var det mesta i actionväg för oss denna påsk. Vi har bara slappat, ätit gott, frossat godis och legat framför tv:n. Härligt påskhäng!
Igår var vi en sväng till Happis. Var på IKEA, handlade grejer i Torneå och sedan så var vi och hämtade upp sängen som vi köpt av min gamla klasskompis. Efter det åkte vi tebax till Luleå igen.
Lilltjoppan har blivit lite snorig och hes, lite hosta har hon också. Och har blivit blyg! Det har hon ju inte varit förut, men nu borrar hon in ansiktet i bröstet på en och vill bara gömma sig. Sötnöt! 

Idag ska vi åka hem till Umeå igen. Ska käka lunch och åka sedan. Grannen har sett efter katterna. Härligt med grannar som kan hjälpa med sådant! Så att man kan åka iväg nånstans ibland. =) Tack för det!

In da town

Called Luleå.

Japp, nu har vi landat hemma hos min bror och hans sambo i Luleå. Vi ska äta middag ochmysa, ta det lugnt och bara umgås. Himla trevligt!
Resan gick himla bra! Tjoppan och pappaD Sov ända till Piteå. =)
Tjingeling!

Chill!

En bild säger mer än tusen ord!

Och bilden på Nancy visar verkligen mitt sinnes- och kroppsläge! =) Ha, ha, haaa! Härligt med lite långledigt!


Glad Påsk!

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig påsk!

Denna påsk ska vi faktiskt åka iväg på en liten resa, förra påsken hade vi ju besök av familjen Eriksson. Vi ska åka iväg norröver och fira lite påsk med min bror och hans fästmö, schvägerskan som hon kallas ;). Ska bli himla skoj att träffa dem igen! Dessutom ska min rara brorsdotter få en försenad födelsedagspresent. En sen present pga att det vi skulle köpa åt henne inte var det lättaste att få tag i... Nåja, bättre sent än aldrig! Sedan ska vi även åka och hämta pruppans nya säng från en av mina gamla kompisar i Haparanda.
Senare idag ska pappaD åka iväg och dansa med några av våra trevliga dansvänner. =) Hoppas han kan hämta vagnen, trehjulingen och cykelstolen samtidigt! =) Jag är ju så nyfiken på att se hur de ser ut! Vill ha hem grejerna. NU!
Jag ska bara ta det lugnt med pruppan denna skärtorsdag. Då pruppis somnat och papi åkt iväg ska jag bänka mig på soffan, käka godis och popcorn. Om jag orkar ska jag packa lite inför morgondagen. Softa inför påsk! Härligt!

Välkomna!

Ja, varmt välkomna tebax alla gäss och svanar!

Trots att det nu verkar som att vintern tagit omtag, ja för det damp ju ner ca 2 decimeter snö under gårdagen!! =(, så har våra härliga vänner gässen och svanarna kommit åter. Påminner oss om att det visst är vår på gång. Vi såg och hörde de första i onsdags och nu ser man fler och fler för varje dag. Underbart!

I övrigt smider vi massa sommarplaner! Verkar som att denna sommar kan bli riktigt galet underbar! =) Jeeeiij!

1:a april och snöfall

Japp, idag snöar det á la novemberstyle.

Grått och trist ute. Inte så kul med tanke på det varma och härliga vädret som varit. Soligt och 8-10 grader varmt. Nåja, aprilväder är just vad det här är... Omväxlande.
Jag och Åsa ska strax iväg på loppis. Idag är det ute på travbanan. Ska blir kul att se om det finns något att fynda där idag! =) I övrigt fyndade vi en cykelkärra idag till pruppan. Så hon kan sitta och åka där bak när vi är ute och cyklar. 200 pix! Jajemän! Inget aprilskämt!

RSS 2.0