Söndag sista juni

Dagen har bestått av en hel del fixeri.
 
Som vanligt, höll jag på att säga. Men lite så har det varit den senaste tiden. Fixa undan saker som måste göras. Idag har tjoppan och papi fixat gräset och jag har rensat lite ogräs. Sedan så insåg vi ju att vi även måste måla brädfodringen runt fönstrena som byttes i höstas. De är ju bara grundmålade. Sagt och gjort. Så nu är iaf köksfönstrena målade och klara. Skönt att kunna bocka av saker från "måste göras-listan"! Och imorgon kommer lillebror! Iaf om vi får önska. 
 
 

Min dag

Grattis Petra och Peter!

Ja, för det är ju vår dag idag! Och så ska vi inte glömma farfar Rolf! Han fyller hela 82 år idag. Massa grattiskramar från oss alla! Synd vi inte kan åka förbi och fika med honom. Lite svårt att åka iväg nånstans då bebis kommer när som helst. Det är ju en bit bort. Jag som hoppades att lillfjongen skulle komma på min och Rolfs dag. Det hade varit skoj! Iofs inte för sent än. Föga troligt dock...
 

L.E.S.S

Tur pappaD tog ledigt denna vecka!
 
Ja, för i måndags var det budgivning på huset och på tisdagen var vi och skrev kontrakt. I övrigt började vi fixa i ordning i tvättstugan i tisdags också, och det fortsatte papi med igår. Och så fint det blir! Vi har ju haft handfat, kran, bänkskiva etc färdigt till tvättstugan i ca 1,5 år. Men med allt renoverande som var för drygt 1 år sedan så blev vi lite less på allt. Orkade inte mer. Men nu då vi inser att vi troligen inte kommer att bo här i vårt fina radhus så länge till så vill vi ju fixa till det som vi har tänkt. Så kanske det också bidrar till att värdet ökar inför försäljningen. En av våra vänner hörde av sig idag också. Sa att de hade bekanta som var intresserade av vårt hus och att jag skulle meddela dem vad vi vill ha för huset. Smickrande! Vi ska ta hit ett par mäklare som ska värdera det. Men redan osett har de värderat det väldigt bra. Ska bli spännande! Men avvaktar lite tills vi själva besiktat huset. Så man inte gapar efter för mycket. Vill ju veta att det är helt ok och utan större anmärkningar innan man slänger iväg sitt befintliga hus till salu. Man kan bita sig i svansen så att säga.
 
Just det! Var till Yttersjö och skulle bada lite igår också. Synd var att molnen drog in och det började blåsa... Tjoppan var inte så sugen på att simma omkring. Inte jag heller. Papsingen doppade sig dock. Fast han tyckte inte det var särskilt varmt inte...
 
I övrigt har vi röjt och sålt iväg en hel del saker här hemifrån. Gamla skrivbordet, byrån, diskbänksplåten, tvättmaskinen och en hel del av tjoppans kläder. Känns så himla bra! Och i stället har vi köpt lite nya saker som vi ska inreda Olivias rum med. Och i det nya huset finns det ju rejält med plats också! Kommer nog att bli så fint så!
Så det har varit full rulle här hemma hos oss. Och jag är så tacksam för att pappaD varit ledig. Hade varken kunnat eller orkat vara ensam med allt här hemma. Otymplig och stor som ett hus. Hoppandes på kryckor. Bläää! Nu är denna mamsing less på att vara gravid!

Vi vann!

Vi vann budgivningen av huset i Ansmark!
 
Helt otroligt! Det hade vi inte räknat med. Men i morse då Ulrika (mäklaren) ringde och sa att vi nu på sluttampen och inför budgivningen idag endast var 2 st budgivare på huset så insåg vi att det kanske kan bli vårt. Utan att behöva nå den alltid så skyhöga prisnivån. Helt plötsligt blev det verkligt. Inte bara ett fint hus som vi varit och tittat på och drömt om. Utan ett hus vi kanske kunde ha råd att köpa. Vi blev både nervösa och exalterade! Ska vi verkligen flytta från vårt älskade Böleäng? Hur mycket är de andra villiga att slåss för huset, hur mycket har de satt som sitt maxtak? Massa frågor snurrade i huvudet.
Men så i ca 1 timma höll vi på med budgivningen, som startade strax innan 10-tiden. Vi var båda förvirrade samtidigt som vi skulle försöka vara fokuserade. Inte speeda på för hårt med priset osv. Det startade på 2 675 000, där redan ett bud lagts (utgångspris var 2 650 000, som ett annat par lagt och inte ville gå högre). Vi lade våra bud och Ulrika ringde mellan oss budgivare och meddelade hur det stod till, och priset steg sakta men säkert. Jag sa till Daniel att jag trodde att de andra hade 2,8 miljoner som tak. Och det var nära! De slutade buda på 2 825 000 och så ringde Ulrika äntligen och sa "Jaa, nu har ni det högsta budet, de andra stannade där". Och vi fick huset! Shit! Vilken overklighetskänsla som infann sig! Jisses! Vi blev både glada och ställda. Firade med alkoholfritt bubbel! Skålade med lilltjoppan och förklarade för henne att vi ska köpa huset vi tittade på senast. Och hon hämtade husvisningskatalogen och pekade på huset. Sa att vi ska bo där och utropade "jaaa!". Sötungen! Så nu inväntar vi kontraktsskrivning och besiktning. Hoppas besiktningen inte påvisar allvarliga fel och brister....
 
 
 
 

Mums!

Förra natten hade jag en massa förvärkar. Trodde helt klart att något kanske är på gång. Somnade om efter en massa rännande på toa och sen på fm och dagen har allt varit lugnt igen. Kanske gårdagens ståhej och fix också bidrog lite till alla känningar. Who knows. Nåja, vi är iaf mer än redo nu. Och mama i huset är mer än less på att vara höggravid och klumpig kryckhoppare nu!

Idag har vi tagit det lugnt. Vilat, ätit goda rester från igår och myst med lite popcorn och lördagsgodis. Och så hade vi ju kvar en hel del jordgubbar från igår. Så glass, gubbar och salta flakes fick det också bli! Massa gott mao. Och de där salta flakesen är ju bara för galet goda! Till och med lilltjoppan gillar dem!

 
 

Midsommar

Sådant mysigt midsommarfirande vi haft idag! 

Vi bjöd hit familjen ÖnneKarl och Backlund med sina kids för lite grillning och mys. Jag donade på lite väl mycket inför att de skulle komma. Dammsög och höll på, så jag var ganska trött i ryggen. Så pappaD fick springa fram och tillbaka med dukning och grillning sen. Gästerna hjälpte ju självklart också till. Supertack för all hjälp! Vi åt massa gott, ungarna lekte och donade ute i det härliga vädret och vi hade en riktigt trevlig dag! Så nu är vi redo lillebror! Bara att du kommer ut nu. Pronto!
 

Fixerad

Var till mvc idag. Allt fortsatt fint!
 
Blodtrycket, pissemisset, blodvärdet och allt var fortsatt bara fint. Skönt! Och bebis hade starka och fina hjärtslag. Barnmorskan klämde och kände lite på magen, som hon ju brukar göra. Och sa att huvudet är fixerat. Jupp, det har känts som så att han ligger väldigt lågt nere nu. Hans hicka känns långt nere i snipan och rumpan nästan! Ha, ha, haa! Ja, ursäkta frispråkigheten, den som nu kan tänkas vara känslig!
Idag var jag till min kollega Azhar och hälsade på. Och det bjöds på fika och middag. Man ska inte tro att man bara kan fara en snabbis och hälsa på hos sådana här "utomländare". Utan man får nog ta till vana att boka in både fika och middag. Men inte mig emot! Supergott var det! Snart midsommar. Blir nog en lugn sådan för vår del. Vem vet ifall nåt sätter igång snart.

Husvisning. IGEN!

Så var det dags för husvisning idag igen.
 
Vi var till Ansmark och kikade på ett hus. O, jisses, vad mycket hus man får för pengarna, bara man tittar 10 min bort från stadskärnan! Riktigt fint! Massa fördelar. Bergvärme, byggt 1991, flera rum, öppna ytor, varmbonat uterum, dubbelgarage, flera uteplatser mm mm. Ett riktigt trevligt hus! =) Bild lånad från Mäklarhuset.se.
Mer info hittar den nyfikne finns under länken http://www.maklarhuset.se/till-salu/villa/umea-ansmark-ansmark_113-540374
I övrigt drog vi till Hissjö och köpte en ny tvättmaskin idag. Bara så där. Hips, vips! Och i helgen var vi och firade lilla Clara som fyllde 3 år, och fick träffa gänget från Gunnismark också. Det var skoj! Det var ett tag sedan sist.
Nu håller vi tummarna att lillebror kommer snart. Börjar bli riktigt tungt att bära. LESS, är bara förnamnet. Imorgon har jag till på mvc, ska bli intressant att höra vad hon säger.
 
 

Sommarfest!

Idag var det sommarfest på förskolan.
 
Och sådan sommarfest det var sedan! Så himla bra anordnat, och tur med vädret att det inte regnade. Det fanns en karusell, fikaställen med korv, bullar, popcorn och en spöktunnel samt ansiktsmålning. Och en liten experimenthörna.Så mycket roligt för barnen! Och himla skoj för oss föräldrar också, så klart. Sådan här sommarfest anordnas vartannat år. Så nu får vi vänta ett par år tills nästa gång. Lillhjärtat fick åka karusell för första gången i sitt liv och hon tyckte det var himla skoj! Om och om igen ville hon åka. Sötungen! Sen då vi skulle hem var hon så himla trött. Så mycket intryck, så mycket roligt. Mamsingen var också trött, i ryggen ffa. Det var verkligen en toppen kväll!!
 
 
 
 

Ridlekis!

Så glad jag är!! Tjoppan fick plats på ridlekiset till hösten! Det ska bli så roligt att se vad hon tycker om det. Jag var nästan säker på att det inte skulle finnas plats, att det blir fullbokat på tre röda. Men vi chansade. Och fick en plats. =) Verkar finnas några lediga platser kvar om jag läser på deras hemsida. Det är inte det billigaste att pyssla med, men det får det vara värt. Hoppas jag iaf! Hon är ju liten än, men troligen borde hon få ut en massa skoj av det.

Mer info om Röbäcks 4H verksamhet, för den nyfikne, finns under länken:
http://robacks4h.se/

Igår var vi och tittade på ett hus i Skravelsjö. Det var fint, låg jätte härligt vid ängar och med full sol hela långa dagen. Men det var en del som skulle behöva göras. Det mesta var från 1985. Visst helt ok, fräscht i sig. Men, men, inte riktigt vår stil om man säger så då.

Mer info och bilder finns under länken:
http://www.hemnet.se/bostad/villa-4rum-umea-umea-kommun-skravelsjo-213-5077334

Nybäddat

Igår städade vi rejält här hemma. Hann som vanligt inte klart allting. Vi ville ju göra annat också än bara städa en solig och härlig söndag. Så vi var iväg och tittade på Evas underbara små burmakissar. Oj, jisses,så Olivia fick busa med dem. Tokskrattade åt de små vilda liven! Kom hem, grillade lite och sen bäddade vi rent i alla sängar. Och lade även i ordning lillebrors säng. Så gulligt litet allt är! Sängen, täcket, kudden. Ja, allt. Så nu väntar vi bara på att han ska behaga anlända till denna värld. Har haft lite småont i magen. Inget allvarligt. Men känner att det är lite förberedelse på gång och att han ligger långt ner. Trycker mot symfysen. Hoppas han är här inom 2 veckor!! Längtar!


Nationaldagen

Firades med sol och tårta! =)
 
Igår var jag till jobbet och röjde undan en massa administration som blev kvar från tidigare i veckan pga att jag ju blev sjukskriven. Kändes skönt att inte lämna kvar massa lösa trådar till henne som kommer och ska vikariera mig. Men lite grejer fick  hon ju så klart ta över. Jag hann inte bli klar med allt. Så blir det ju alltid.
Idag har vi varit och hälsat på i Täfteå en snabbis. Åkte hem sen och jag bakade en kaka så att vi kunde fira nationaldagen lite "extra". Det var gott! Sen har det varit en massa lek och bus i solen. Ja, jaa... Kanske inte av mig då, men av tjoppan och hjärtat. Och poolen har blivit flitigt använd de senaste dagarna. Lilltösa bara älskar att ta sig ett dopp lite nu och då!
 
Vi var ju med på en budgivning i tisdags. För två dagar sedan. Vi budade på det där huset på Björnbärsvägen. Men jisses, inte klokt vad dyrt det är med hus här i Ume!! Det slutade på 3.450 000. Nästan 3,5 mille! För ett hus byggt kring 1980. Visst var det ju fint renoverat och så. Bra planlösning och fina materialval etc. Föll oss på läppen väldigt mycket, förutom priset. Vi backade och lade oss vid 3,4 mille. Det kändes mer än nog. Det var kanske meningen. Vårt drömhus är ett annat hus. Hoppas vi!
 

Doktorn ordinerar

Vila.
 
I morse då jag skulle stiga upp kände jag bara att det inte skulle bli så hemskt enkelt att pallra sig upp. Tog mig upp, men att stödja sig på vänster ben var inte att lita på. Då högg det till i ryggslutet på vänster sida. Aj! Mindre roligt. Allt tog extra lång tid att utföra. Haltade/halvhoppade runt här hemma, fixade mig och tjoppan i ordning och undrade lite smått hur jag skulle ta mig till bilen. Har ju inga väggar att stödja mg emot ute. Men så kom jag ju på att vår granne gjorde illa sitt knä i våras och hade kryckor. Ringde honom och han kilade över med dem omedelbums. Såååå tacksam jag var! Tack vare dem kunde jag  skjutsa lillhjärtat till dagis och själv ta mig till jobbet & röja undan massa pappersarbete innan jag går på ledighet. Och så fick jag en läkartid också. Han ordinerade vila. Inga tunga lyft, inte tungt hemmaarbete. Och att använda kryckorna så klart. Ev ländrygg/bäcken så pass rörligt nu att något hamnat lite snett och ger mig dessa besvär på vänster sida. Ja, jaa. Inget att göra åt. Konstaterar iaf att tjoppan ska få vara på dagis under denna tid då jag halvt om halvt är oförmögen till än det ena och än det andra. Kan ju inte leka med henne, springa efter om nåt skulle hända eller lyfta osv. Och jag behöver vilan, då jag knappt kan sova pga att det gör ont att vända och röra sig i sängen.
På kvällen idag var vi från sjukhustandvården och käkade på Bishop Arms. Riktigt gott var det och supertrevligt! =) Vi är ett bra gäng. Jag tycker om dem allihopa jätte mycket. ♥

Aj, aj!

I helgen har vi varit i rensartagen! =)
 
Och det är ju en ganska härligt befriande sak att göra! Rensa ur förrådet på sådant som bara ligger där. Sim var förbi en sväng igår och han tog med sig ett litet skåp, eller ja skåpstomme heter det väl. Och så har vi rensat ur Olivias kläder och skor m.m som blivit alldeles för smått, sålt iväg på fb på en loppissida. Så härligt då kartong efter kartong töms och försvinner.
Idag har vi även hunnit vara till Kroksjö på Selmas 3-års kalas. Så kul att bli bjuden! Vi känner ju inte föräldrarna alls, men tjejerna leker mycket tillsammans på dagis, så det var ju superkul att vi blev bjudna. Himla trevligt hade vi! Riktigt trevliga människor. =)
 
I övrigt så har jag fått jätte ont i ryggen... Bara så där! Har ju varit så lycklig över att fogarna varit så bra denna graviditet, och så får jag nu superont i ryggen. Känns nästan som att något är i kläm. Det är ont bara på vänster sida dessutom. Hugger och gör ont då jag går. Jag tror det började i fredags kväll, eller var det igår morse.... Minns inte. Har ju känt mig ganska trött i ryggslutet på jobbet den senaste veckan. Men har inte haft så jätte ont. Tror jag ändå ska trippa (läs "halta") förbi vårdcentralen och prata med en läkare eller nåt. För det är verkligen ont! Aj, aj!
 

RSS 2.0