Mango!

Jag fick en present av en rar dam idag. Hon har gått hos mig på behandling och var så nöjd och glad, så hon hade köpt mig ett 2-pack ätmogen mango. Otippat att få mango, men då jag älskar mango tycker jag att det var en perfekt present att få. Jag blev himla glad!

Nu är den efterlängtade semestern här! Idag var sista jobbdagen och nu är jag på g till Sundsvall och ikväll tar vi tåget ner till Kalmar. Jees, jag har varit som ett barn inför julafton! Nervös, pirrig, upprymd och så klart lite sorgsen över det faktum att vi inte kommer att träffa lillhjärtat på några dagar. Men sen då vi kommer hem igen ska vi mysa, gosa och fira 2-årsdag! Kommer bli så härligt! Men först ska vi njuta av dans och mys på Öland!

Nervös!

Japp, jag erkänner! Jag är lite nervös för vår Ölandsemester och behöva lämna lillhjärtat några dagar för allra, allra första gången. Så klart. Vem skulle inte vara det?! PappaD är också nervös. Det känns i våra hjärtan. Hur kommer hon reagera?

Vårt hjärtebarn är ju ett rutinbarn, kan man då lugnt säga. På inskolningen till dagis sa de också direkt att de kunde se att hon är ett barn där rutiner är oerhört viktiga. Hon var lite bekymrad och förvirrad till en början innan hon insåg och lärde sig rutinerna på dagis. Men sen då hon fick kläm på deras rutiner så har det ju bara gått galant! =)
Och sådan är hon. Hon mår bäst, är som mest harmonisk då rutiner följs. Ja, inte behöver det vara precis på minuten, men att dagarna följer ungefär samma mönster, det ser man att hon trivs bäst med. Och så har vi försökt ha det. För allas bästa. Minsta motståndets lag.

Så nu då jag och pappaD imorgon natt åker till Öland så är vi ju så klart lite nervösa på hennes reaktion då hon kommer att vara utan oss ett par dagar. Dagarna kanske kommer se lite annorlunda ut, så klart. Vi är ju inte där. Men hålls rutinerna, de som hon är så vana vid, så tror jag att det kommer att gå bra. Annars kan det nog komma ett rejält bakslag... Tror vi. Nåja, det återstår att se hur saker går. Vi tror och hoppas iaf att det kommer gå galant. Håll tummarna!!

I morgon är min sista arbetsdag och sedan tar vi nattåget till Kalmar. Lillhjärtat och pappaD åker ner till Sundsval redan idag. Tjingeling!

Rensning

Japp, vi har varit effektiva och rensat ur lillhjärtats garderob idag. Och det behövdes verkligen! Otroligt vad hon vuxit på senare tid. Som tur är har vi förnyat med större kläder lite pö om pö, annars hade det kunnat bli en riktigt dyr historia nu. Så nu är det storlek 86/92 som gäller. 86 går nu denna sommar och till hösten får vi satsa mer på 92 tror jag.

I övrigt har jag tagit tag i mina betonggjutningsprojekt igen. Känns jätte kul! Och nu kan jag ju hålla på med det utomhus. Tänkte göra lite ljusstakar, blomfat/krukor och en visare för de 4 väderstrecken. Ska bli spännande att se hur den ser ut då den är klar! Står och härdar i detta nu... =)

Sommaren är här!

Ja, nu är den verkligen här! Solen skiner från en klarblå himmel och det har äntligen blivit värme i luften. Så underbart! Sommar!

Igår träffade vi familjen Odes och Clén, vi åt lite mat tilsammans och hade det mysigt. En mini-midsommar.

På kvällen bet vi tag i det sura äpplet, jag och pappaD. Och gjorde vad? Jo, fasadtvättade gaveln på huset! Blää, vilket skitgöra! Men ett ont måste. Det växer det ena med det andra på huset, mushrooms så att säga. Hi, hi, hii! Jo, då man tvättar huset ser man verkligen hur mycket skit som samlas på några år. Urk! Men en skylift behöver vi nog allt till den högsta biten. Så förhoppningsvis hinner vi måla i sommar. =) Jihoooo!

Lyckan är total!

Ja, den var då verkligen total idag för poolen togs fram!
 
Lillhjärtat kunde knappt vänta då vi höll på att pumpa upp poolen! "Bada, bada, bada, bada" var det enda vi hörde. Vi antar hon hann säga det ca 100 gånger innan vi var färdiga med pumpandet. Men den som väntar på nåt gott...! Oj, så glad hon var då hon fick hoppa i och bada! Hon sprattlade omkring i nästan 40 minuter innan vi sen gick in och började äta lunch. Efter det sov hon gott. På em var vi till Elliot och grattade honom på födelsedagen. Fikade och lekte ute i solskenet. Underbart varmt var det! Känns så otroligt härligt att sommarvärmen är här! Vi njuter!
 
 

Underbara tid

Så himla underbar dag och kväll vi haft idag! En riktigt mysig midsommarafton med sovmorgon och mys, blomsterplockning, egen midsommarstång, kransbindning, goda vänner, underbart god mat och så härligt väder! Bilderna talar nog sitt eget, väldigt tydliga språk. Och lillhjärtat som ville ha sin krans i håret trots solhatt! Glassen var dessutom viktigare än dans kring stången. Sötnöt!

Glad midsommar

Vi vill bara önska er alla en underbar midsommar!
 
Vi ska få lite vänner hit på besök, vi ska grilla och mysa tillsammans. Lillhjärtat gav oss en rejäl sovmorgon i morse, vi steg först upp vid 9:30! Så nu orkar vi fira midsommar hela natten lång! Och ett sådant underbart väder vi fick. =) Vi kunde inte vara lyckligare!
 
 
 
 
 

Så blev det

Att Nancy flyttade till sitt nya hem idag.

Maj, som ju tanten hette, och hennes man kom kring halv fem idag och kikade på Nancy. Deras honkatt hade gått bort för drygt en månad sen av en stor tumör i urinblåsan, inte pga njurarna som jag fattade det. Usch! Ledsamt. 

Nästan direkt då de klev in genom dörren utropade de "oj,vilken fin katt!", om Nancy. De blev ju naturligtvis överförtjusta av denna underbara kisse! =) De tyckte hon var så gosig, så lugn och trygg men ändå lite busig. De tyckte hon var så vacker också. Jaa, vi kan inte annat än hålla med. Det är Nancy det.

Det känns tomt nu. Det var som att hon visste att hon skulle till ett nytt hem. För i morse kom hon till sovrummet och kröp upp på mig och gosade med mig en stund i sängen. Det brukar hon ju inte göra. För Saga släpper ju inte in henne, hon blir skitsur och vill ha mig för sig själv. Nåja, vi gosade iaf en del i morse och hann även mysa lite innan de kom för att titta på henne.
Nancy var nyfiken och kröp sedan in i transportburen och de åkte iväg. Hon fick med sig sina favvoleksaker; vippan med fjädrar och en mus som hon skinnat. Goskatt! Hoppas du får det galet underbart hos paret, deras andra katt plus hund i Botsmark! ♥


Nancy pancy

Idag ska en tant komma och titta på vår lillbusa Nancy.

Det känns vemodigt värre. Faktiskt. Tant Maj-Lis ringde igår och berättade att deras honkatt gick bort i våras pga fel på njurarna och deras hankatt saknar sin kompis. Så de har bestämt sig för att köpa en ny katt från Djurskyddet. De såg annonsen på Nancy och blev intresserade, så idag kommer hon och tittar. Och hon tar i så fall med sig henne direkt om tycke uppstår. Och vem kan låta bli att tycka om Nancy?! Ingen! Så vi har förberett oss på att hon åker idag. PappaD steg upp tidigt och satt bara och gosade med henne i soffan i morse. Mysigt! ♥

Kalashelg

Det har varit en riktigt mysig kalashelg denna helg!

I fredags var pappaD och dansade och sen på lördag jobbade han. Jag och tjoppan var ute i solen och lekte hela lördag förmiddag och sen på em for vi till söta Cla för att fira hennes 2-årsdag. Massa tårta och gófika blev det! Mums!
Efter att pappaD slutat jobbet så var vi bara hem och vände & sen åkte vi till Flygarna för att äta middag. Riktigt lyxigt med grillad rostbiff och potatisklyftor som toppades med Argento (rött vin)! Götttttaaa!! Och så blev det ju så klart tårta till efterrätt. Oj, oj.... SÅ runda om magen vi var då vi skulle hem. Supertrevlig kväll hade vi hos dessa rara vänner!

Idag var det Irmas 2-årskalas som stod på schemat. Så dit åkte vi efter att lillhjärtat vilat lunch. Tårtan ratades men fruktsalladen slank ner. Konstigt det där... Hon åt inte tårta hos Cla igår heller... Ville inte ha. Men hos Flygarna åt hon lite. Nåja, massa lek och skoj blev det iaf idag också. Sötnöten ville ju så klart inte hem då det var dags att åka.
Med andra ord så har vi haft en riktig gottehelg!






Underbara tid!

Det är ju bara så otroligt vackert ute nu! Blir alldeles lycklig i själen och njuter av varje minut!



Fina omgivningar

Det här blir ett litet dagisrelaterat inlägg.

Jag har tänkt på det flera gånger, att lillhjärtat har så fina omgivningar på förskolan. Det är en sån mysig gård. Det finns lite skog, ett grönsaksland, lekstugor, gungor, sandlådor och klätterställningar, grillplats och koja etc. Himla kul gård att vara ute på, finns mycket barnen kan hitta på att göra! Så jag tänkte att det kanske vore kul för er andra att få se hurdan mysig utemiljö de har på hennes förskola. Huset går i en vinkel och innesluter gården med alla dessa mysigheter. Känns roligt att vår lillälskling får ha dessa vyer varje dag då hon är på dagis. =) Och innemiljön är också himla mysig, se bara bilderna på toaletterna!























Lilljänta!

Verkar börja bli stor nu! ♥

Hade en typ av utvecklings/inskolningssamtal på förskolan idag. För att prata igenom hur inskolningen gick och hur lillhjärtat verkar trivas på förskolan osv. Det kändes så himla underbart att höra K säga att vår lilljänta jämt är så snäll, gosig, glad och rolig. Endast positiva ord! Att hon ibland är en riktig pajas och verkligen har humor och är så rolig! Inga problem med henne mao. Känns så skönt. Det, om något, visar ju på att hon trivs där hon är. Och det är så lovely för mammahjärtat att veta.

Och så tog även K upp det som vi också märkt av på senare tid. Att pruppan ofta är torr i blöjan och att hon jämt kissar eller bajsar på pottan. De vill börja testa på dagis att ha henne utan blöja. =) Fatta! Att hon snart är så stor att hon kanske slutar med blöja! Helt galet! Så vi ska väl prova lite smått. Får inhandla massa trosor nu då. Ska bli spännande att se hur det går. Tiden rusar... Liten blir stor.

Målartagen

Då var det dags att kicka igång målerisäsongen!

Som att det inte blev mer än nog av den varan förra sommaren... Men nu är det det sista som är kvar och som bör göras denna sommar. Och det är att måla staketet samt gaveln på huset. Staketet är snart färdigmålat, har donat på med det under kvällen. Hjärtat mitt har kittat om kuvösens fönster idag. Såg ju för j...ligt ut innan! Men vår gavel måste först fasadtvättas innan den ska målas. Det är ju ganska högt på gavelsidan, jag är ganska feg och lär nog inte våga stå på stege och måla, som hjärtat mitt tycker går bra. Huga! Det är högt och rangligt. Så en ställning måste vi troligen hyra.

I övrigt har dagen bestått av loppis på travbanan med raraste Åsa och det var galet vad folk det var! Det var ju nåt trav där samtidigt, så jag var ganska lycklig att jag cyklade dit och inte tog bilen... Fyndade en hel del saker, ffa sommargrejer till lillhjärtat. Och billigt var det! Det är loppis det!
Sen på em åkte vi och hälsade på Ida, Robert och Adam. Fick se deras hus och hur fint de renoverat! Superfint var det! En riktigt handy-man den där Robert! =) Fikade rabarberpaj och surrade.
I morgon är det åter måndag. PappaD är ledig så han och pruppis får tillbringa en mysig hemmadag tillsammans.

Trädgård

I helgen har det varit lite "projekt trädgård"!

Så himla kul det är att påta runt i trädgården! Vi har ju dessutom en så där lagomt stor trädgård, så den känns inte för övermäktig att jobba med så att säga. Men det är mysigt att få göra i ordning lite grann iaf. Jag och Olivia har sått morötter idag och insåg att ruccolan vi sådde förra året även växer i år! Vi som var helt säkra på att det var en ettårig grej. Men tydligen inte. Och så har vi fått mynta av min rara sköterska Ml, som vi också planterade ner i bänken. De supergoda jordgubbarna vi fick av JeMO förra året har börjat göra sig färdiga för att blomma. =) Underbart! Björnbär och Goiji ska också planteras ut snart. Måste bara bestämma oss om var de ska stå. Och sedan så har vi gjort lite fint kring fågelbadet. Planterat ut lågt växande växter och klätt jorden med lite sten. Det var pappaD som fixade det, med sina gröna fingrar! Och fint blev det!
Idag hade vi lekbesök av Clara och Lena & de stannade även på middag. Himla skoj! Nu ska vi glo på tv, käka gotti gott och bara mysa. Ha en fin helg!


Heja Sverige!

Eller vad man nu ska säga! =)

Men iaf, grattis Sverige på nationaldagen onsdagen den 6 juni 2012! Det firade vi med att vara och titta på kosläpp ute i Röbäck med våra rara vänner Ped, Sus & lille Vik och sen avslutades dagen med grillning och tårta för att fira dagen lite extra. En helt underbar dag mao! =) Rara Linda hade vi ju inte träffat på en halv evighet, så det var ju superkul att även hon joinade oss under middagen. Maken hennes kunde dock inte vara med idag. Men det tar vi igen snart! Han slipper oss inte så lätt. ;) Underbart att se hur fint vårt lillhjärta och söte Vik lekte tillsammans. Kramades och höll handen under middagen. Så galet söta! ♥ Och så rundades kvällen av med ett samtal med min underbara barndomsvän Joppe. Kärlek hela dagen! =)








Konflikträdd

Konflikträdd? Nope, det kan man inte kalla mig iaf.

Jag har ofta fått höra att det är så bra att jag kan stå för vad jag tycker och tänker, att jag på ett enkelt sätt kan förklara och förmedla min känsla och vad jag har på mitt hjärta. Jag anser inte alltid själv att jag tycker att jag är så särskilt bra på det. Men till och med min chef har sagt att det är så bra, han vet att jag är ärlig och vet var han har mig. Vet att jag inte är personen som brusar upp och slänger ur mig nåt, utan kan diskutera saker. Och jaa, jag måste väl börja inse att jag nog är mer ärlig och rättfram än kanske man är rent allmänt. Eller vad vet jag! Men jag vet iaf att jag är en person som har väldigt svårt för oärlighet, smusslande bakom ryggen och skitsnack. Det visar på svaghet från den som gör så, visst, det vet jag. Och som alla säger "det är de som äger problemen". Visst. Men ändå.  Jag tycker det är bland det ofinaste på en människa, att ha sådana drag. Vi har bl a ett par sådana månniskor på jobbet. Som bara snackar och smusslar bakom andras ryggar. Och som verkligen inte kan ta det då de blir konfronterade! Tragiskt.

Jag och hjärtat brukar diskutera konflikträddhet och sådana saker, intressanta saker. =) Och vi är ganska olika där. Jag tycker inte att konflikter ens behöver uppstå, då man i tid tar tag i saker och berättar hur man känner. Men det är ju faktiskt inte alltid så enkelt. Man måste ju trots allt ha en mottagare som tar din känsla på rätt sätt. Som kan se och förstå. Inse att en annan KAN känna på det ena eller det andra sättet. För gör mottagaren inte det... Ja, då uppstår ju en konflikt ändå. Som dessutom kanske inte går att lösa, då man vägrar att se det från den andras sida. Och då har man kanske själv gjort allt i sin makt för att förhindra en konflikt! Och så uppstår den ändå! Knäppt va? Det här var saker vi diskuterade mycket på UGL-Utbildning av Grupp och Ledarskap. Hur viktig det är att ha en mottagare. Annars är det ju nästan samma som att bara stå och banka skallen i väggen. En vägg är där, en mur. Inget går fram ändå liksom.

Jag är inte konflikträdd, jag kan säga var skon klämmer, medans hjärtat mitt är lite mer av den typen som kan gnissla tänder och bita ihop, trots att han känner sig orättvist behandlad. Vad är rätt, vad är fel? Inget så klart. Vi är ju alla olika. Men att kunna prata, kunna ge och ta feed-back. Se varandra, lyssna, ta till sig och förstå. Det är ju det viktigaste! Då löser man allt! Det präntades in i skallen på UGL i 3 dagar!

Sommarkyla

Ja, sommarvärmen lyser ju fortfarande med sin frånvaro.

Det känns så himla tråkigt att det fortfarande är så kylslaget ute. Bara ungefär 12 grader. Men idag har vi fått se solen. Underbart det iaf! Man får vara glad för det lilla. Men skulle jag inte veta att det är vår så skulle jag helt klart kunna tro att det är slutet av september. Höst. Men jag är glad att det inte är höst utan faktiskt stundande sommar. Nu intalar jag mig att värmen kommer. För det borde den ju göra, eller? Jag kan nästan tycka lite synd om dem som har tidig semster i år. Burr!

Tack alla ni som gett mig så fina kommentarer angående "vänner-inlägget"!! =) ♥ Känns verkligen himla roligt att få sådan positiv feed-back! Ja, jag skriver ju bara om sådant som finns i mitt huvud och som känns bra att få ut. Tankar och funderingar om livet. Skönt att få höra att fler tänker som jag.

I övrigt börjar lilla Fiora känna sig mer och mer som hemma här hos oss. Hon är en riktigt pratglad och famnkär kisse! Superfin! Och Saga verkar acceptera henne. Ska följa det ett par dagar till. Tanken med Fiora är att ställa ut henne lite grann. Hon är ju en riktigt lovande Burmadam! =)

Helgen rusade i snabb takt, som den alltid gör. Jag fick iaf rensat jordgubbslandet igår och sen kom pappaD´s kompis Honken och hälsade på. Han är här i Umeå för att han ska genomgå en hjärtoperation på måndag. Kan förstå nervositeten! Lite perspektiv man får på saker...
Jag var även och fikade med rara Soffan igår och sen åt vi middag med Honken, såg på TV och bara umgicks. Mysig kväll! Och idag har jag hunnit jobba ett par timmar på jouren och sen har vi varit och inhandlat massa blommor med la familia. Så nu ska vi plantera! Ha en fortsatt fin söndag alla!

RSS 2.0