Åsas täcke

Jag måste ju bara lägga upp en bild på det superfina täcket som rara Åsa sytt till vår lilleman. Olivia fick också ett täcke av Åsa då hon var bebis. I röda färger. De är så fina och unika.
Vår lilleman har ju faktiskt fått sig ett namn. Johan Oliver, varav Oliver blir tilltalsnamn. Så blev det Oliver trots allt. Nu är väl mormor och gammelmormor också nöjda ;)
 
 

Måla, måla

Våra senaste dagar har bestått av en massa målerijobb där ute. Brostolparna och räcket är målat på framsidan. Men även brofasaden blev målad då den inte hanns med förra året. Sedan så har terassen på baksidan slipats av pappaD, så pass att slipmaskinen gav upp! Men vi fick ju en ny på garantin, så det var ju lugnt. Och sedan laserades den. Åh, så fint allt blev!

I söndags var papis vän Honken förbi med sin tjej. Vi hann surra en stund och de fick träffa lillebror. Sedan åkte vi till Kroksjö och där blev vi bjudna på grillat och tösabitarna fick leka och umgås. En trevlig dag! Soligt och varmt var det också.
Igår donade vi på här hemma. Plockade undan saker och städade. Oj, oj, vad grejer man har! Vi har iaf sålt bort våra två skrivbord, vitrinskåpet och akvariet. Så skönt att få sålt en massa saker! Och så har jag även sålt bort mer av Olivias gamla kläder. Samlade även ihop en stor säck med gosedjur och kläder som jag gav till en tjej som ska till barnhem och fattiga familjer i Litauen. Kändes bra!!

Idag var papi och pruppan till Holmsund och badade med Cléns. Jag donade på här hemma. Passade även på att vila lite. Senare var Åsa på besök. Fick ett underbart fint hemmasytt täcke och body till lillebror och fin klänning till Olivia. Sedan kom familjen Cléns hit och vi alla åt indisk mat. Mums!

 
 

Mäklarbesök

Idag var mäklaren Ulrika på besök. Tittade runt hemma hos oss och satt sen och diskuterade med oss om vårt hus och försäljningen av det. Hon tror att det kommer att bli enkelt att sälja huset. Hon sa att det nog endast kommer att ta ett par veckor. Hon och vi var väldigt överens om utgångspriset. Det kommer att landa på 2,3 miljoner. Sedan är ju förhoppningen flera intressenter och budgivning. Oj, oj! Spännande tider!

Fullt upp

Vi har en aning mycket att göra just nu.
 
Det kallas att man har fullt upp. Nåja, man kan nästan säga att vi har för fullt upp.
I onsdags åkte ju mormor hem och på kvällen anlände familjen Kujala till oss. De var på väg söderöver för en liten tripp och passade på att stanna till hos oss. För att uppvakta Olivia och för att träffa nytillskottet i familjen. =) Det var skoj att träffa dem igen! Vi grillade, åt och hade det trevligt. De stannade och sov över också, så vi hann umgås lite. På torsdagen rullade de sedan vidare.
 
På torsdagen fick vi sedan besök av Fälle/Holm och de hade med sig presenter till både Olivia och lillebror. Himla fina presenter fick barnen! Tack för dem! Vi fikade, surrade och hade det trevligt. Efter middagen, kring 18-tiden, dök sedan Rosie och Peter upp med tjejerna. De var på väg hemåt och stannade till här hos oss. Fick träffa vår nykomling i familjen och oss andra också förstås. Av dem fick Olivia fina böcker. Stort tack! Massa presenter blev det! =)
Under helgen fick vi träffa familjen Cléns nye familjemedlem. En riktig söting med massa hår! =) I övrigt så har jag målat och donat där ute. Har målat de flagnade brostolparna (som äntligen idag blev färdiga!) och sedan brädfodringen runt lekrumsfönstrena. Det börjar ta sig, sakta men säkert.
 
Idag fyller min bror också år! Grattis!! En liten passus.
Mäklaren ringde idag. Vi pratade om vårt hus och försäljningen av det. Hon ska komma och kika i veckan och förhoppningen är att vi ska hinna röja och dona klart så att de kan fota huset i slutet av veckan. Oh, shit! Det börjar bli verkligt det här! Håll nu alla tummar och tår att vi får bra för huset sen då det väl gäller. Mäklaren sa iaf att det inte kommer att bli några som helst problem med att sälja vårt hus. Hon tippade på två veckor, att det skulle bli sålt så snabbt. Vi får väl se. Spännande!

Mormor

Vi har fått ha mormor på besök i ett par dagar nu och det har varit så roligt! Hon har fixat oss lite god rabarber- och morotssylt samt svartvinbärsgelé och igår bakade vi frallor. Både jag och min mamma gillar ju att baka. Trist att hon åker hem idag. Det kommer nog även Olivia att tycka.
Men idag kommer min syster med familj att göra ett stopp här på sin resa söderöver. Sover en natt hos oss. Det ska bli skoj! Och kul för dem att få träffa lillebror.

 

1 vecka

Nu är vår lille skatt en vecka. En ynka vecka. Allt går fint och storasyster är gó och rar med lillebror. Hon fick hålla i honom i dag och det var som att hon ville krama ihjäl honom. Så gosig ville hon vara med honom. Sötungen!
Igår kom mormor hit på besök och tjoppan var så glad. Även Ulsson var hit och tittade på underverket.
Idag har vi varit till Gunnis på kalas och det tyckte lillhjärtat var så skoj.

 

Besiktning

Idag besiktade vi huset och det blev bra ord från besiktningsmannen. Han tyckte att huset i princip är som nytt och att han förväntar sig att inga större fel ska finnas. Och mycket riktigt. Det var inga större grejer att peka på. Nån rötskadad bräda, enstaka takpanna som var sönder och klämring som saknades i golvbrunnen. Det var typ det. Skönt! Så nu är det vårt snart! Handpenningen ska betalas på måndag. Shit!! Overkligt! Kul! Vemodigt! Och allt däremellan. 

Att förstå

Trots att jag fött barn förut är det ändå en magisk och märklig sak att förstå. 

Att jag och min älskling skapat ett liv tillsammans,  som vuxit inuti min kropp och som jag fött fram. En livs levande ny liten individ till denna jord. Ganska häftigt!
Vår älsklingstjej fick sova och vara hos familjen Cléns då vi var på förlossningen och på bb. De hade haft en så rolig och spännande dag! Tusen, tusen tack till er! Underbart med vänner som kan ställa upp på ett sådant fantastiskt sätt!
Morbror med Carola och kusinerna var förbi på sjukhuset i söndags, så de fick träffa purfärska lillebror. De sov över hos oss och Olivia tyckte det var så roligt att ha dem här. De åkte dock vidare på sin trip på måndag morgon, så de var tyvärr inte kvar då vi kom hen från bb. Hoppas vi hinner träffa dem mer senare i sommar. På lördag kommer mormor hit. Som Olivia har väntat! Hoppas hon har ro att stanna några dagar och inte stressar hem i första taget.
Allt är annars bara fint här hemma. Alla mår bra och vi njuter av miraklet och vår nye guldklimp! Han var hela 53 cm lång och vägde 4240 gram då han föddes. 

Skönt att få komma hem

Helt underbart att få komma hem med lillebror idag!
 
Ja, vi bad ju om att få komma hem så tidigt som möjligt, dvs  gå på "tidig hemgång", om allt är bra med vår son. Då han hade bajsat rejält i fostervattnet ville de ju ha oss kvar iaf 24 h på bb. De tittade tempen på honom och kikade syresättning etc. Allt var bara fint. Inga konstigheter. Och idag då vi hade läkarkontrollen var allt fortsatt bara fint. Kulorna var nere, ögonen/pupiller ua, fin rak rygg, ljumskar/höfter ua, ingen gomspalt osv. Vad det nu är allt de kollar. Och jag blev så lättad att jag grät. Ja, jisses, dessa hormoner!! Skyller faktiskt en hel del på dem. Jag var så glad att allt är fint med vår gosse och att vi fick åka hem. Saknat hjärtat mitt och Olivia något så kopiöst!
Har inte kunnat sova så bra på bb heller då jag delade rum med en kvinna vars dotter kinkade en del, ffa då jag själv hade haft möjlighet att sova. Så skönt att få komma hem och få vila lite!
Så idag kom pappaD och Olivia till bb innan lunch, jag åt där, vi blev utskrivna och åkte hem vid 12:30. Då vi kom hem gick jag och Olivia och vilade tillsammans, papi gosade och var med lillebror. Bara så skönt att vara hemma med min underbara familj!! ♥
 

Söndag 7/7-13

Så var han äntligen här! Vår efterlängtade son och Olivias lillebror. Vaknade av värk vid halv ett och 4:44 föddes han. Välskapt och fin på alla sätt! Vi mår fint allihopa.

 

Kalasdag!

Idag hade vi tjoppans kalas. Fyra familjer var det som meddelade att du inte kunde komma, men det var ändå 7 kompisar samt deras mindre syskon här. Så alldeles lagom mao. Vädret var underbart och det blev en massa lek och bus samt poolbad. Oj, så skoj de hade! Och Olivia fick massa fina presenter! Tack för allt! Ska lägga upp bilder sen då jag orkar. Nu ska jag lägga allt krut på att slippa den här kaggen!!

Grattis älsklingstjejen!

Idag har vi firat vår älsklingstjej som fyllde 3 år!
 
Helt otroligt vad tiden går! Olivia är redan 3 år. Samtidigt känns det som att hon nästan alltid har funnits. Konstigt det där...
I morse blev det tårta och ett stooooort paket! Lillhjärtat har tjatat att hon vill ha en lila cykel. Och gissa vad?! I det stora paketet var det ju en lila cykel! O, jisses, så glad hon blev! PappaD fick knappt tid till att sätta ihop cykeln ifred, hon skulle vara där och slita och rycka i den. Det roliga är ju att jag faktiskt köpte cykeln redan förra hösten, då de reade ut massa cyklar. Så som tur var köpte jag "rätt" cykel redan då, en lila cykel.
Idag har vi haft lite besök av Le och Cl och senare även av Ulsson.  Fikat massa tårta med andra ord! Och hållit alla tummar och tår att inte lillebror kommer idag! Första gången på en månad som jag faktiskt hoppats på att han INTE kommer. Annars har jag bara velat ha uuuuut honom.
Resten av besökarna (kompisarna) kommer på kalas på lördag och sedan efter helgen får vi träffa lite släktingar. Men massa presenter fick vår lilltjoppa idag! Faster Ann, farmor och kusin Isabel skickade ett paket med massa fina saker. Farfar (dvs pappa) hade köpt roliga bilar och uteleksaker, Ulsson en superfin klänning och sedan fick vi ett  fint paket (armband) på posten från moster med familj. Tack allihopa! Verkligen jätte fina saker!! Så snälla ni är!
Grattishälsningen i tidningen kan ni se under länken http://www.vk.se/familje
 
                                                
Grattiskramar från mamma, pappa och kissarna till vår älsklingstjej Olivia Johansson på Böleäng som blir 3 år den 4:e juli! Hipp,hipp, hurraaa!        
 
Tjoppan med sin nya cykel!
 
 
 

Sista besöket

Idag var vi på sista besöket på mvc.

Och allt verkar bara vara fint. Lillebror ligger låååångt nere och mår bara fint där inne. Barnmorskan sa att han kommer vilken dag som helst nu. Jo, tack. Så känns det. Har ju känts så ett antal dagar redan.
Rutinultrats bf datum har passerat. De ville ju även flytta fram Olivia då 2010. Men hon kom ju på pricken på dagen då hon var beräknad från början. Dvs 4 juli. Nu är ju ironin ganska rejäl,  i och med att även lillebror fick bf 4 juli. Men vi har ju bara hoppats på att det blir en diff på några dagar i hans fall. Helst framåt. Men det får man ju tyvärr inte välja själv. Den som lever får se.  Tjoppan lekte iaf på mvc/öppna förskolan, klädde ut sig och hade himla skoj! Sötungen! Som blir hela 3 år i morgon.
 
 
 

Saknad

Jag saknar min kropp extremt mycket nu!
 
Jag vill ha min kropp i fred nu! Ha den alldeles för mig själv, kunna röra mig obehindrat igen. Ja, jisses, jag är tydligen inte gjord för att vara gravid. Ffa inte den sista månaden. Jag tycker verkligen inte att det är nåt roligt. Jupp, så är det och jag står för det. Magen är stor som en pilatesboll känns det som. Jag kan inte sova skönt, jag kan inte röra mig som jag vill. Har till råga på det kryckor också. Det spjärnar, trycker, är obehagligt, otympligt och oerhört tungt! Vad mer? Det räcker nog. Visst kan jag förstå dem som har små smidiga magar att det inte är en match att vara gravid. Och det är ju enormt skoj för dem! Lyckligt lottade äro dem med smidiga små kulmagar! Jag tillhör dock inte den kategorin.
Nu börjar vårt datum för bf närma sig. Ironiskt nog så är ju datumet samma som för Olivia, dvs 4:e juli. Men vi hoppas stenhårt att det inte blir den fjärde juli. Så att lillebror har ett eget datum iaf. Jag hade en känsla av 2:a juli, men den verkar inte stämma. Håll nu tummarna allihopa! Och tack alla som peppar och stöttar mig denna riktigt tunga och jobbiga sista tid! ♥

RSS 2.0