Smyckesdagar

Jag har haft några trevliga smyckesdagar. Fått stansa lite. Det är så himla roligt och så får jag lite tid för mig själv! =)
Jag lottade ju ut ett smycke på alla hjärtans dag och turen föll på T, en tjej i Luleå. Hon har fått sitt halsband och hennes vänner har sett det. En tjej hörde av sig, kompis till T alltså, och undrade om jag gör halsband på beställning. Och det gör jag ju. =) Och så var det en annan tjej som hade sett ett halsband jag hade gjort på en pysselsida på fb. Hon ville också ha halsband till både sig själv och sin karl. Så roligt! Så nu har jag stansat en del.
Och så har jag gett bort några presenter, bl.a nyckelringar med stansade namn. De har blivit himla uppskattade faktiskt. Vilket glädjer mig jätte mycket!


24:e februari

Och min fina gudson Kristian fyller hela 18 år idag! What happened?! Gaaaaleeeet! Nyss var han en liten fis på 16 månader, som jag barnvaktade, som sprang naken och pinkade på köksgolvet. Och nu 18 år. Jisses! Måtte inte tiden fortsätta gå så här snabbt. Stort grattis till dig Kristian!
Idag fyller även min rara vän Ulsson år. Massa grattiskramar till dig med!

I fredags var jag och kidsen med Marielouise och deras söta lillfis till jobbet (dvs 8 tr) en sväng. Fikade fredagsfika med gänget, gav rara Mat en liten present och surrade. Det var riktigt trevligt! Och så kul att de verkar sakna oss. Och vill så gärna ha tillbaka oss dit. Värmer gott i hjärtat.

Skottning stod på agendan på lördag fm då det ju vräkte ner ca 2 dm blötsnö på fredagen och under natten! Pust! I lördags var vi på loppis och det var så kul att vi hittade lite saker! For dit med tanken att inte köpa nåt alls. Bara kika runt. Och vi blev glatt överraskade när vi faktiskt hittade grejer. Tjoppan fick en mikrofon med stativ och diskokula bl.a. Oj, så poppis det var! Hon sjunger vackra låtar åt oss om "Du är min älskling" osv. Sötungen!
Efter det var vi och fikade hos fina Sus. Hon fyllde år i fredags. Sen var det hem och lördagsmys för hela slanten.

Igår fick jag sovmorgon som hette duga! Såååå skönt! Och megavälbehövligt! Tjoppan och papi var ute och byggde snöslott. Sen kom grannen m tösen hit efter lunch och då gick vi flickor ut. Granntösa stannade här och lekte och tjejerna hade så roligt tillsammans! Så vi hade en lugn söndag och var bara på hemmaplan. Skönt! Bastade och myste.

Idag var det dans igen för Olivia och hon hade så roligt idag igen! Så kul att se! Jag åkte själv med henne, vill göra saker med henne på tu man hand också. Och inte alltid ha lillebror med. Jag tror det är viktigt. Både för henne och mig. Vår älsklingstjej!

Vila i frid Birger

För ca en vecka sedan åkte pappaD´s så kallade plastpappa in på sjukhuset pga stroke. Han flyttades sen till sitt vårdhem men blev så åter dålig igen. Och i morse, kring 3-tiden, somnade han in. Vila i frid Birger!
Jag frågade pappaD igår kväll ifall han ville åka ner idag för att vara där och hinna ta farväl, men det blev inte så att vi åkte. Vi hade vi iofs inte hunnit fram ens en gång. Nu gick det ju så pass fort. Livet är underligt. Verkligen. Man föds, lever och dör. Vad händer sen?

Solen går upp och ner

Och regnet det öser ner! Helknasigt väder.... Aprilväder för hela slanten. Jag är ju himla glad att det kommit snö nu, att man kan åka pulka osv. Men det behöver ju inte vara 3 grader varmt och superslaskigt. Varvat med regn också då så klart. För det första är det så galet tungt att skotta snö och för det andra så är det så himla blött ute...

I fredags var det alla hjärtans dag. Vi var hos Cléns och lekte, var och åt lunch med papi och sen på kvällen var det myspys. För hela slanten. Lite presenter och superfina rosor blev det också. <3
Igår var vi mest bara hemma och donade på. Sen skjutsade vi in papi till Curlinghallen för de hade lite skoj och middag på agendan med jobbet. Jag och tösa fixade pizza hemma och sen åt jag och kidsen middag och myste med lördagsgodis mm. Då barna somnat bänkade jag mig på sofflocket och glodde på Melodifestivalen. Föga imponerad... Lite skumma bidrag tyckte jag. Hoppas på lite intressantare bidrag nästa vecka. Sen kom pappaD hem.
Idag har vi skottat megatung blötsnö, bastat och varit och handlat. Lyxade till med att äta på Big Boy också-Mums! En liten resumé av helgen som gått.

Ny vecka i antågande. Hoppas på lite trevligheter och annat skoj. Och en liten önskan... Jag tycker ni ska hålla tummarna för mig nu den närmsta tiden. Riktigt hårt!

Grådassigt

Ja, det är väl det minsta man kan säga om vädret. Att det är grådassigt. Det har ömsom regnat och ömsom kommit snöblandat regn. Verkligen supertrist väder. Februari brukar ju kallas vabruari och det ska bli intressant att se hur detta år ser ut för oss vab-mässigt. Förra året gick det ju bara finfint! Vi klarade oss från sjukorna som härjade. Hoppas, hoppas det går lika bra detta år... Februari är också en fylla-år-månad. Min brorsdotter fyller 10 och systerson 18. Galet! Båda är jag fadder till. Synd att avståndet är som det är. Det är tungt att resa 40 mil enkel väg för de små. För en helg. Och pappaD´s ena syster har fyllt 50 år. De åkte iväg på en utlandsresa med henne, hon var totalt ovetandes om hela resan. Först på Arlanda fick hon veta att det inte bara var en shoppingresa till Stockholm. Så kul! Synd att pappaD inte hade råd att följa. Ja, han hade då inte kunnat åka utan Olivia. Hon skulle aldrig förlåtit honom om han hade åkt iväg utomlands. UTAN henne! Som hon tjatat på att vi ska åka till sol och bad. Och det var ju inte direkt nån "barnresa". Hoppas vi kan åka hela familjen istället. Någon gång. Massa grattisar till februarifyllarna!

Vår underbart söta sessa!

Idag var det dansdag igen. Och ledig dag för pappaD. Så härligt! Tjoppan och han donade på med veden och åkte lite pulka ner för slänten. Galningar! Massa träd som står där juh!
Så underbart roligt att se tösen hoppa omkring på dansen. Och se så viktig hon ser ut med sin lilla matlåda med frukt och så vattenflaskan. Hon hoppade runt så glatt idag! Och hon sa att hon hade haft det så roligt. Vår underbara älsklingstjej!


Kulturhuvudstad

I måndags var vi till dansen med tösa och det gick mycket bättre än förra gången. Hon skuttade glatt omkring och så hade hon ju med frukt och vatten. Så som vissa andra tjejer hade förra gången. Hon såg så söt och viktig ut då hon tog sina physalis och vattenflaskan vid en liten paus. Sötungen! PappaD har på sistone haft några såna pass att han kunnat hämta tösabiten från dagis. Känns så roligt att han också får möjlighet att göra det ibland. Och skoj för Olivia också, så klart. Får visa papsen vad hon pysslar med och vilka hon leker med. Torsdagar sitter vi nu klistrade framför tv:n. För Revenge har ju äntligen börjat igen! Serien sändes ju inte alls under hösten. Så nu kör de dubbla avsnitt varje torsdag! Jeeeiiij! I fredags var jag med barnen till öppna förskolan. Tösa gjorde sig en fin drottningkrona. Kul att pyssla med henne! Hon mindes namnet på en pojke som brukar vara där. Vi har ju inte varit på öppna på länge, det var i början av december senast. Och när hon såg honom utropade hon till mig "Mamma, V är här!" Sen lekte hon massor med honom och tyckte att han borde komma och hälsa på hos oss osv. Hon såg så galet söt ut! Månne om det är den första förtjusningen?! Igår skottade jag. För nu har det ju kommit en del snö! Skönt att vara ute i friska luften och jobba lite! =) Sen fick vi besök av rara Åsa, vi smaskade lite semlor och surrade. Efter middagen åkte vi in och tittade på invigningen av Kulturhuvudstadsåret här i Umeå. Även Riga blev vald som Kulturhuvudstad 2014. Invigningen hade som tema samernas 8 årstider. Det var lite sång och jojk och olika färger/eldar ute på älvsisen. Det hela avslutades med att prinsessan Viktoria pratade lite och sen var det fyrverkerier. Fint, men inte så mycket action, enligt mig. Vi var ju iofs ganska långt ifrån och stod på "baksidan" av scenen. Så vi såg kanske inte allt som var värt att ses. Avslutade dagen med bastu och massa godis. Idag har vi skottat lite mer och plötsligt blev det ju plusgrader ute! Nästan 2 grader varmt. Lite småblött i luften. Riktigt trist väder! Sen åkte vi till stan och var och käkade på kinarestaurang. Olivias val. Det var mysigt! Nu väller vi i soffan och glor på mina auktioner som håller på att gå ut på Tradera. Tjing!