Receptet på tårtan

Efter önskemål kommer här receptet på sockerkaks- och marängtårtan;

(Obs! Gör dubbelsats!)

75 g margarin el smör
1 dl socker
4 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker

1 påse flagad mandel/mandelflarn (50g)

Fyllning:
2-3 dl vispgrädde
ca 1 tsk vaniljsocker
bär av valfri sort


Tårtan består av ett lager sockerkakssmet och ett lager marängsmet som gräddas samtidigt i en långpanna. Den stora botten delas sedan, läggs ihop med vispad grädde mellan och serveras med färska eller frysta/lätt tinade bär.
Sätt på ugnen, 150grader. Täck botten i en långpanna med bakplåtspapper.
Rör smör och socker, gärna med elvisp. Tillsätt en gula i taget och rör till en porös smet. Blanda sedan i mjölet blandat med bakpulvret och sist mjölken.
Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt att vispa ett par minuter.
Bred ut sockerkakssmeten i långpannan, bred marängen ovanpå. Strö över mandelflarn.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna, lossa den försiktigt från pappret, med tex en stekspade, och låt den sedan kallna utan att flytta den.
Dela den kalla kakan på mitten. Lägg vispad grädde blandat med bär av tycke och smak på första lagret och sätt den andra delen av kakan ovanpå. Klar!
Mycket smaskig! =)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0