Skapandets glädje

Nu har jag gjort några dörrskyltar också! Och andra skyltar och grejer mognar inuti mitt huvud. =) Ha en fin helg allihopa! Kramar


Fler alster

Det är ju bara så roligt nu då man kommit igång med pysslandet!

Jag har massor med idéer och när man sedan gör verklighet av dem och ser att nämen, det blev ju ganska bra det här... Ja, då blir man riktigt glad och peppad!
Idag är en gråmulen och lite trist dag, men den piggas upp med lite egentid och fika med rara Elina! Det var länge sedan sist, ska bli så skoj att få träffa henne och surra lite!


Kisse e kvar

Ja, det ringde ju 2 stycken på annonsen jag haft om kissen Nisse. Men det var inte deras katt vi hittat.

Ja, nu får vi väl ta kontakt med djurskyddet och försöka hitta kissen Nisse ett nytt hem. För ingen verkar ju sakna honom. Tyvärr. En sån galet mysig katt, otroligt att ingen saknar honom. Han hoppar jämt upp i famnen, spinner och goar som en tok och chillar med oss i soffan om kvällarna. Myskatt!
För övrigt så har tavelprojektet gått lite framåt och jag har målat taklisterna och fjärrvärmerören i tvättstugan. Äntligen är det gjort! Underbart! Fast det finns en del rör kvar att måla... Urk...
Idag hade vi besök av sötaste Marie med gullpojken Ernesto. För länge sedan vi senast sågs! Det måste bli bättring på det. Nu på em ska vi gå iväg på playdate med lillhjärtat.


Ny vecka...

...och nya tag! Ska nog göra lite fler tavlor hade jag tänkt. =)

Helgen svischade förbi, som alltid. Söndagens loppisrunda resulterade i lite olika fynd. Bl.a PoP överdragsbyxor till lillhjärtat för 60:-, en röd barnstol 10:-, massa olika tyger 60:-, två tavlor 20:- och multiverktyg plus stor kruka för 30:- mm mm. Inte ska jag klaga på att det var dyrt iaf! Men det är ju så det ska vara på loppis.

För övrigt så är det sista dagen idag som jag har inne annonsen på kissen och IDAG hörde två av sig. En kvinna från Ersboda, men deras kisse var det inte, för han är 2 år och denna lille krabat som bosatt sig hos oss är ca 5-6 månader. Bara en timma senare ringde en tjej och sa att det med största sannolikhet är hennes kisse vi har hand om, så hennes pappa kommer och kikar om det är deras. Roligt att han får komma hem, men han är ju bara för gó! Så lite tomt kommer det ju att bli. Förhoppningsvis slutet gott allting gott.

Helg igen

Det är otroligt vad veckorna rullar på! Och nu är det helg, igen. Nu känns det verkligen också att hösten är här, på riktigt. Vemodigt. Men samtidigt mysigt med alla tända ljus.
Igår var jag och pappaD på dans, fick dansa till härliga Zlips! De var riktigt bra igår! Superkul att få komma iväg. Tack rara Sofia för att du ville vara barnvakt! =)

Idag var vi till söta SaBe och Alli och fikade, surrade och tjejerna fick leka lite och på em kom familjen Clén och hälsade på. Vi åt pizza, surrade och hade det allmänt trevligt! Och så fick flickorna busa av sig. PappaD har även kapat en massa brädor åt mig idag, så att jag kan göra lite fler tavlor! =) 
I morgon ska jag ta mig en sväng på loppis. Ska bli roligt! 

För övrigt måste jag ju bara säga att jag asgillar Vings reklam där Montazami får fälla sina galna kommentarer! Så kul!


Första tavlorna är färdiga!

Jag är äntligen färdig med mina första testtavlor! Så kul att se färdigt resultat! =)

Och om man får säga det själv, vilket man ju inte får i jantelags-Sverige (men det skiter jag i!), så tycker jag att jag lyckats ganska bra med dem. Nu finns en massa andra idéer på text etc. Och kanske kan jag sedan sälja dessa så smått. Någon borde väl tycka att en brädtavla med text kan vara fint att ha hemma...? En julklapp kanske?
I övrigt så är vi med själ och hjärta med våra underbara vänner som kanske i höst blir gravida! =) All lycka till Er! ♥


Lyxiga skurna vaniljbullar

Och lyxiga var de verkligen! Supergoda!

Idag har vi donat på med en massa saker. Jag har gjort några fler tavlor, vi var förbi rara Sofia en sväng så hon fick vara med Olivia en stund, värma upp inför barnvaktandet på fredag. ;) Jupp, vi ska ju på dans tillsammans! =) Lycka!
Sen har jag bakat. Lyxiga skurna vaniljbullar. Har spanat in receptet hur länge som helst och ÄNTLIGEN bakade jag dem. De blev sååååå goda! Gissa om vi har fått ett bullmonster till dotter?! Hon skulle minsann också ha, gärna en hel bulle för sig själv. Tokunge.


Kisse på besök

Igår fick vi oväntat besök av en liten kattpojke. Han är fortfarande hos oss.

Det har svansat en liten svart/vit pojkkatt här i vårt område. Han har följt efter mig och jamat som en tok och igår var han in en sväng, fick gosa med oss och äta sig mätt. Tydligen sov han i kattbädden på bron, som vi la ut för honom. Han låg iaf i den i morse. Han har fått vara in och äta och gosa idag också. Han är så otroligt fin och himla kelsjuk! Någons kisse är det ju. Men vems? Jag har lagt in en annons på nätet och i tidningen, hoppas han kan få komma hem snart. Hoppas det är ett kärleksfullt hem han har, så tillgiven och go som han är. Inatt ska han få sova inne, har inte hjärta att låta honom sova ute...
I övrigt har jag nu fått gjort ett par tavlor och de blev över förväntan! De är inte helt färdiga, inte dekorerade än. Men snart. Och min första beställning på en taggie har jag också fått! Så galet roligt!!! =)





Kreativitet

Kreativiteten, eller viljan i allafall, bara sjuder!

Jag tycker det är lite "mindfulness" att pyssla med saker. Det låter tankarna vila och händerna jobba. Nu har jag två olika projekt på gång, tavlor och små "taggies"-dvs små bäbisleksaker med massa flikar på. Kanske ska stoppa in en liten bjällra också så den låter lite roligt? Jag tycker ju alltid att barnleksakerna är så dyra, att man minsann kan göra det billigare själv! Sagt och gjort. Så nu har jag gjort en prototyp på en taggie. Jag vet inte hur länge jag har tänkt göra det här... Men alla renoveringar etc har tagit all tid, kraft och inspiration. Prototypen blev ganska så söt ändå! Har köpt massa olika tyger och en rejäl hög med stoppning så jag kanske kunde sälja iväg några...? Undra om folk skulle vara intresserade av mina alster...? Home made with a lot of love.
Här kommer en bild på prototypen iaf.



Finska klubben

Idag var jag och lillpruppan iväg till finska klubben på Nydala med rara SaBe och Alli. =) Vi pysslade med lite pappersblommor och sedan fick vi riktigt gottefika! Hur mysigt som helst! Vi har ju tänkt åka dit flera gånger förut, men idag blev det äntligen av. Så bra för lillhjärtat också att få höra det finska språket lite mer...

Voihan nenä!

Igår sa vår lillälskling sitt allra första finska ord!

Jag tror hon försökt säga äiti (mamma) förut, men jag är inte helt säker. Men igår fanns inga oklarheter! Hon har börjat titta, peka och känna mycket på ansiktet. På örat, ögat, munnen, näsan etc. Hon pekar och känner och jag säger på både finska och svenska vad det är hon pekar och känner på. Plötsligt pekar hon på min näsa och så säger hon nenä! Nenä=näsa. Snacka om att man blir stolt och glad! =) Här undersöker hon mitt öra.


Hårbollarna

Insåg ju att våra små hårbollar inte fått vara med på bloggen. Än. Så här kommer en liten bild på dem.

Och nämnas bör ju att Saga (den vita alltså) helt plötsligt börjat sova i fotänden av spjälsängen på dagarna-tydligen mysigt att få vila med lillpruppan. =)


Söndag 11 september 2011

Idag är det 10 år sedan terrorattentaten mot USA och 1 år sedan vår lillälskling döptes.

Två så skilda händelser delar samma datum. Känns ändå lite roligt att ha något att glädjas åt denna dag, precis så uttryckte sig även prästen då han döpte vår lilla dotra.
Annars så har dagen tillägnats åt att plocka undan lite sommargrejer och man får sakteligen börja inse att det faktiskt är höst. Varför är det alltid så vemodigt när sommaren är slut...? Alltid samma lite tomma känsla. Trist.
Nu ska jag "mänkkä" skrovmål! Lite tröst! ;)


Stillhet

Japp, lite stiltje har det varit på bloggen ett par dagar nu. Lite bättring utlovas.

I veckan har det varit en hel del att göra och snällaste Sim har varit här och hjälpt med datorn som krånglat. Får se om det behövs köpas en ny hårddisk eller ej...
Annars så har det blivit dans i helgen! =) Raraste Åsa var barnvakt så pappaD och jag kunde åka till Öviks dansmara igår. Det var ju bara hur roligt som helst! Blender, Shake och Voyage spelade. De kör även idag, men 2 dagar i sträck blir lite tufft då man ska orka hoppa upp nästa morgon med en shiny happy Olibäs!
Nu ska vi strax fixa oss i ordning och kila över på lite 40-årsbaluns.

Bröllop

Kastar in lite bilder från bröllopet vi var på förra helgen.

Håret hade jag flätat på ena sidan, samlade ihop det till en svans och sedan gjorde jag en knut. Fäste en blomma som matchade klänningen. Det blev ganska fint ändå. Jag och pappaD matchade varandra med färgen på kläderna och vår lillpruppa hade en supersöt lila volangklänning. Himla skoj med bröllop! Alltför sällan man blir bjuden på sådana mysigheter. Och brud & brudgum var sååå vackra! Tack för att vi fick vara med på Er dag.




Mumsig smoothie!

Och allmänt helgen i korthet.

Ja, det blev en hel del softa framför tv:n i helgen, kändes välbehövligt! Sen hade jag ju lite väl svårt att motstå att åka på loppis, så det blev Nolia och Travbanan idag. Oj, så jag fyndade! En hel big-packlåda med kritor för 10:-, galonset 20:-, BabyBjörn-babysitter 200:- (de kostar kring 1000-lappen nya!), lampskärm 10:-, lite böcker och leksaker 5:- styck, kjol till mig 20:-, stor utekruka 20:-, tavellist i ek 20:- etc. Nöjdare än nöjd!
Idag var vi även till familjen MatMlin och fikade plus tog farväl. Familjen flyttar söderut nästa helg. Hoppas de får det riktigt bra där borta! Lycka till!

PappaD har listat runt fönstrena i helgen och det blir ju så otroligt fint! =) Han är så duktig! ♥


Sen gjorde jag en jätte god smoothie i helgen! Här kommer receptet om ni vil ha:
* 1 dl kvarg
* 1 dl Mildas mas och visp (som jag vispade upp), smaksatt med ca 1 msk vaniljsocker
* ca 0,5 dl svarta vinbär
* 1 banan
* 1 nektarin
hallon och mango.

Njut!




Äntligen fredag!

Så skönt att det är helg igen. Förra helgen var ju otroligt skoj med bröllop och allt, men det var en aning hektiskt och vi hann inte vara hemma så mycket. Nu har pappaD jobbat ganska långa dagar i veckan, så det ska bli skönt att få lite tid tillsammans, hela familjen. Det blir kanske en sväng på lite loppis och kalas plus fika i helgen, men annars är förhoppningen att det blir lugna soffslapparkvällar ett par kvällar framöver. För övrigt så ska underbart snälla Åsa vara barnvakt nästa vecka på fredag så att vi kan ta oss iväg på Öviksmaran tillsammans! Lycka! =)
Ha en riktigt fin helg allihopa!

RSS 2.0