Helgens alster

Helgen svischade förbi, som vanligt.
 
PappaD har inte känt sig då där jätte piggelinus i helgen. Troligen på g att bli sjuk. Dock orkade han med gårdagens dop och dagens ettårskalas. Men så mycket mer än så har vi inte gjort. Eller ja... Det beror ju på hur man ser det. Jag har ju pysslat vidare med mina projekt. Gjorde en till julbock och sedan har jag gjort ljusstakar. Massa kul grejer inför kommande julpynt! =) Mysigt!




Första bocken

Är klaaaar! Se så söt den blev! =)


Julbockar

Jag har pysslat lite med julbockar de senaste dagarna.

Om någon undrar vad som kom i lådorna och vad det är som kliat mig i fingrarna så är det bland annat lite pyssel med bockar. Snart har jag några färdiga, lägger upp bilder sen. =)
Helgen bjuder på en helledig papi, dop och ettårskalas. Men däremellan har jag minsann tänkt få lite tid för pyssel!



Så kul med paket!

Det var inte bara jag som var nyfiken som tusan och ivrig som bara den då mina paket med de beställda hobbygrejerna kom! Fler ville vara med och rota igenom lådorna. Åh, så jag längtar att få tid över och få pyssla lite med mina projekt!

Första rejäla frosten

Ja, då var tiden kommen för frost och minusgrader.

Och det gick ju fort när det vände. Det brukar ju vara så. Ena stunden är det höst med en hel del plusgrader, sedan vips, minusgrader. Imorse var det ca -7 grader och massa frost i backen. Himla fint! Nu är det bara att börja invänta första snön.

 


Första beställningen

Spännande nu då första beställningen på en "Välkommen-skylt" damp in!

Ja, det känns faktiskt himla kul att få förfrågan att göra en Välkommen-skylt på beställning. Superkul att mina alster verkar vara uppskattade! =) Och några till grejer är efterfrågade. Lägger upp bilder sen på vad det är.
Nu ligger iaf skylten och torkar och förhoppningsvis kan jag skicka iväg den imorgon. Jag hoppas verkligen att "kunden" (oj, vad flashigt det låter!) blir nöjd. Kanske man ska starta upp en liten firma? ;)  Som rara JeMO snabbt döpte till Petras pyssel.

Monti Garbi

Jag har nog sagt det förut, men jag säger det igen; Monti Garbi är ett himla gott rött vin. Säger jag som aldrig förut gillat röda viner. Honeybun hade köpt mig en helt egen flaska. Supergullig flaska! Vinglaset var ju större än flarran. Skål!

Tips på bra hobbysidor

Ja, många timmar har det blivit på nätet de senaste dagarna...

Jag har kikat runt på ett flertal hobbysidor och fastnade för ett par företag, de har vettiga priser och ett bra utbud. Och ingen asdyr frakt heller! Jag ser att troligen Panduro också köper från dem, vissa produkter är onekligen väldigt lik varandra. Mina favoriter just nu är Creativ Company och Slöjddetaljer. Jag lägger upp länkar till deras hemidor, så kan den som är intresserad kika runt lite. Mitt nästa projekt är lite olika ljusstakar. Det är ju snart juletider! Bilder kommer sen! =)

http://www.slojd-detaljer.se/
http://www.cchobby.se/

Nyfikna vill se mer

Jag lägger ut lite fler bilder till er, så ni får se. =)

Ja, det har ju varit många som undrat vad mer det är jag pysslar med, hur nya tavlorna ser ut osv. Decoupaget lägger jag ut bilder på till helgen, ska göra lite fler alster först. Men här får ni se några andra tavlor jag gjort.


Ja, förkylt var det hos oss också

Kanske inte så konstigt då allt och alla är förkylda. Såååå skönt att pappaD är ledig imorgon. Då ska vi passa på att byta däck, montera i den "nya" bilbarnstolen, dona på gården etc etc. Och så ska jag pyssla lite. =) Jag har testat på decoupage! Jätte roligt! Enkelt sätt att dekorera saker på! Bilder kommer snart.
Info hittar ni exempelvis på Pandurohobbys hemsida:
http://www.pandurohobby.se/Inspirations/OldInspirations/2010_2/decoupagefilm

Ivrigt värre!

Mamsen lider av pysseliver och lillpruppan av "äta-själv-iver".

Ja, inte är det lätt. Det är som värsta ivriga familjen. Olivia har blivit himla duktig på att äta själv, men fortfarande går det ju snabbare att äta med händerna. Och när jag dricker kaffe vill hon alltid ha min kaffemugg, för att få röra om med skeden och "dricka kaffe". Precis som mamma gör. Och jag har så mycket pysselidéer att jag nästan har svårt att sova. Suck!
Kan verkligen rekommendera dessa sidor. Men passa dig, man vill lätt beställa för ett par tusen!
http://www.pandurohobby.se
http://www.cchobby.se/
Och nu har lillpruppis så långt hår att jag kan fläta inbakad fläta i luggen på henne. Hon blir så söt med en fläta! =)
Nisse härjar vidare och han tycks gilla djurprogram! Btw, om någon vet nån som vill ha en otroligt fin kisse så hojta till. Men det måste vara ett bra hem!


Vems dotter?

Ja, men visst ser man väl vems dotter det här är? Sådan mor...

Helt otroligt så mycket de små liven ser och tar efter. Lillhjärtat vet precis vad man gör med en toaborste. Inte illa pinkat! Då det ju faktiskt finns många vuxna som inte vet när den ska användas. ;)
I allafall så borstade hon rent alla toalettstolar under vistelsen i Sundsvall. Góunge! ♥


Hemmaaa

Att det kan vara skönt att bara vara hemma.

Igår kom vi hem från Sundsvall, lillhjärtat orkade med hemresan så bra, sov strax över 2 h i bilen. Jeees, vad trött hon blir av allt resande! Fast det blev jag och pappaD också. Blev en tidig kväll igår. Och tidigt upp för papi idag, han åkte på kurs ner till Fjollträsk. Kommer hem i morgon. Jag och Olibäs har bara varit hemma, myst, lekt och busat. Känns inte som att man vill eller orkar pysa iväg nånstans då vi kom hem igår. Skönt att bara landa lite här hemma. För övrigt verkar mina tvalor vara uppskattade! =) De går åt.


Tripp

Japp, vi tog en tripp söderöver idag. Till pappaD´s familj.

Kändes bra att passa på att åka nu då papi är ledig en hel helg, synd bara att han jobbade så sent igår att vi inte hann åka iväg redan då. Men bättre det här än inget. Lillpruppan var glad i hågen hela bilresan, sov en stund gjorde hon också. Men ikväll var hon mer än trött efter bilåkandet och en massa besök. Iofs så var man ju det själv också, så inte så konstigt att lillan var det...
Imorgon ska vi förbi farfar och sen ska mamma få härja lös lite i en hobbybutik! =) Längtar! Har ju idéer så det nästan kokar i hjärnan på mig!
Ha en fin lördag allihopa! Kram

Mmmm soppa!

Hur ofta händer det att jag lagar soppa?! Låt mig tänka.... Hmmm, i princip aldrig.

Ja, jag är en sådan person som gillar soppa, men som av någon outgrundlig anledning INTE lagar det hemma. Jag vet inte varför-det är ju inte särskilt svårt. Men idag ville jag överraska mig själv och lagade Oktobersoppan som fanns med i reklambladet Plusset idag. Lite modifierat recept, så klart. Det brukar bli bäst då. Men iaf. Jag lagade alltså soppa till middag och JÄDRANS en sån god soppa det blev då! PappaD brukar ju inte gilla soppor, men behöver  jag nämna att he loved it? 
Och lille Nisse är verkligen en tiggare av rang, så han ville också vara med och äta...Fast jag försöker lära honom att INTE tigga. Och från det ena till det femtioelfte så har jag problem med bägge datorerna nu. Gillas inte! =( Någon som har lust att skänka mig en nätt summa på ca 3000 pix så att jag kan köpa en ny?!





Svartsjuka

Mmm, det är mycket av den varan här hemma hos oss just nu.

Det är mellan Saga och Nisse denna svartsjuka existerar. Nisse är ju så galet kelsjuk, vill bli buren, ligga bredvid eller i famnen, och det är ju Sagas plats. Min famn. Så Sagas ögon blir lite svarta då hon struttar fram till soffan, i tron att min famn är ledig, tvärnitar och inser... Nähä... Inte lätt att vara katt alla gånger.

Packa, packa

Idag har jag packat några tavlor, så strax ska jag och lillpruppan iväg och posta dem.

Väldigt spännande nu att se vad jag kommer att få för feed-back på tavlorna... Jag är faktiskt lite nervös. Men jag skulle ju aldrig sälja något som jag själv inte skulle kunna tänka mig att köpa och hänga på väggen här hemma-men ändå. Lite pirrigt är det.
Idag insåg jag också att det kanske är dags att slå på fjärrvärmen, det har ju varit ganska kalla nätter nu. Det är ju otroligt att vi klarat oss utan värme till mitten av oktober! Har väl aldrig hänt förr...

För övrigt så har jag nu mailat Djurskyddet www.djurskyddet.umea.com ang. Nisse. En kvinna från Djurskyddet ringde ju mig i förra veckan för att hon hade sett min annons om honom. Hon undrade hur det hade gått osv. Otroligt kul att de hörde av sig! Vi kom överens om att Nisse bor hos oss tills vi hittar ett bra hem till honom. Jag har gjort polisanmälan så om några dagar tillfaller han mig om ingen ägare hör av sig. Lite vemodigt kommer det ändå att bli den dagen Nisse får ett nytt hem, han är ju bara för galet mysig! Vi skrattar åt hans tokigheter dagligen! Han busar och studsar och är bara för rolig.

Danshelg

Igår åkte jag med ett gäng tjejer till Härnösandsmaran och vi hade verkligen en kanonkväll!

Fredag kväll gick i mysandets tecken. Vin, tv, tända ljus och gos med katterna. Det var sååå skönt att göra ingenting! Och mina tavelauktioner på Tradera gick ut under kvällen, så det var riktigt spännande att se om mina alster verkade vara intressanta. Och det var de tydligen! Över 100 besökande på sidorna och en tavla gick för 105 pix! Så glad jag blev! =) Så otroligt roligt.

Lördag fm jobbade jag på jouren och det var ganska lugnt, men jag fick iaf hjälpa några behövande patienter. Allt gick bara fint! Kul att vara in lite nu och då så man håller sig lite ajour med jobbet och datan.
Sedan var jag hemma och myste med la familia innan jag begav mig ut på en roadtrip med ett gäng tjejer. Vi åkte till Härnösandsmaran och det blev verkligen en otroligt lyckad danskväll! Vi alla var sååå nöjda och vissa var rentav lyriska! =) Denna mara var mycket bättre än Öviksmaran för min del iaf. Blender och Melissas nya band spelade. Blender var helt klart bäst under kvällen. Sen åkte vi hem på natten och jag lade mig för att sova kl 5 imorse. Underbaraste pappaD hade Olivia på fm så att jag fick sova. Jag steg upp först strax efter 12. Så härligt!

Lillpruppan fortsätter utforska världen stapplandes lite försiktigt. Och skiner som en sol. Men än går det ju mycket snabbare att krypa.
Ha en fin söndag!

Jag kan, jag kan, jag kaaan!

Jag kan gååå! Alldeles själv! =)

Lyckan i ögonen på vår lilla skatt går inte att beskriva... Men det är ju bara för härligt att se hur galet lycklig hon blir när hon inser att hon minsann kan gå, alldeles själv. Underbara lilla tös! ♥



Äntligen här!

Nu har jag äntligen fått mina söta namnlappar!

Och jag kan inte vara annat än nöjd. Jag tycker de blev himla söta! Nu kan jag pryda mina syprojekt med min egen lilla logga. Så kul! =)


Redan oktober

Ja, det är verkligen helt otroligt vad fort tiden går! Nyss var det ju sommar, sol, värme & bad!

Jag minns att det var så kyligt i oktober både förra året och året innan det. Och första snön kom ju faktiskt i oktober. Nu känns det ju väldigt avlägset då vi varit så bortskämda med en så varm och fin höst. Men det är ju inte för sent än! Det hinner ju vända från en dag till en annan. Men snön får gärna vänta ett bra tag till, så vintern inte blir så låååång om i fjol.
Nu verkar iaf flera gäng med gäss ha lämnat våra breddgrader, men än ser vi några flyga över vårt hustak. Hösten är här.


Söndagsmys

Jag passar på att mysa alldeles själv en stund! =)

Ja, det kan vara så galet skönt att få någon minut alldeles för sig själv också. PappaD snarkar högt och ljudligt där uppe, han somnade när han skulle lägga lillpruppan. Konstigt att hon kan sova i det där oljudet... Jag har tänt ljus, ser på tv och har kissen Nisse som sover på rygg bredvid mig. Mys!
I övrigt har vi fått gjort ganska mycket i helgen, det känns så skönt. Vi har städat på gården, skjutsat iväg en massa saker till återvinningen, jag har tvättat fönster, hunnit vara på salsa och idag var vi till Häljegård och tittade på alla djuren, såg fårklippning och vallhundsuppvisning. Lillhjärtat var som ett tänt ljus hela tiden! Hon tyckte det var såååå spännande med alla djur. Vi passade även på att köpa hem lite kött från gården. Lokalproducerat ch bra.

RSS 2.0