Skoj på hoj

Ja, så här ståndmässigt åkte jag till logdansen på Baggböle igår! Det kändes hur kul som helst! Himla länge sedan jag sist åkte motorcykel.

Angående presenter så har det aviserats att uteleksaker är paxat. Och från det ena till det fjärde så är det min sista dag på jobbet imorgon! Jag ska bjuda min sköterska på gófika och ge henne en liten present som tack för allt. Vi har haft himla skoj!


Namnsdag

Denna morgon hoppade PappaD upp tidigare än tidigt och efter en stund kom han upp med detta. I love U! Mer än ord kan beskriva. <3


Önskningar

Då några har frågat vad Olivia kan tänkas vilja ha/behöva till födelsedagspresent kommer här lite tips.

En egen leksaksmobil! Så våra telefoner får vara ifred ibland.

Uteleksaker-hinkar, spadar och liknande

Lite roliga leksaker, till exempel:
Fisher Price flygplan http://www.br-leksaker.se/Märken/FISHER%20PRICE/FISHER-PRICE%20flygplan.aspx?id=870454
Eller skolbuss http://www.br-leksaker.se/Märken/FISHER%20PRICE/FISHER-PRICE%20skolbuss.aspx?id=609225
http://www.br-leksaker.se/Märken/FISHER%20PRICE/FISHER-PRICE%20Little%20People%20skolbuss.aspx?id=621242

Disneyfilmer på DVD.

Ja, kommer vi på fler saker så skriver vi dem här. Men nu har ni lite tips på grejer iaf. =)

Sista veckan på jobbet!

Jaha, då har den sista arbetsveckan sparkat igång. Helt galet vad fort tiden har gått!

Nyss satt jag ju och hade ågren för att jag snart skulle börja jobba och nu har jag jobbat mina 2 månader. Juli tar jag ju ut semester, så att vi får vara hemma tillsammans, hela familjen. Det ska bli så mysigt! Jag hoppas vi hinner göra en liten resa under semestern och träffa lite vänner söderöver. Vore himla skoj! Men först blir det 1-årskalas och mys med syster min och hennes familj, de stannar några dagar hos oss. Ska bli så roligt! Vi ser så mycket fram emot det!
Min gudson och lillhjärtat


Bakdag

Idag har det minst sagt varit omväxlande väder! Sol, regn, åska, sol, regn osv. Jag passade på att göra lite nödvändiga saker och bakade en hel del inför kalaset nästa helg. Perfekt göra då det regnar, slipper man ha ågren över att man är inne och donar. Så nu är det mesta bakat och klart. Känns galet skönt!

Fågelbad

Nu har det blivit klart! Fågelbadet!

Vi gjöt ju av ett rabarberblad förra helgen, som vi ska ha som fågelbad här hemma på gården. Det blev himla fint! Ådringen syns otroligt fint och det blev tillräckligt djupt för att fylla den med lite vatten för småpippisarna. Himla kul att vi lyckades på första försöket!


Tack alla!

Tack alla ni rara som var och firade midsommarafton med oss igår! Det var så mysigt!

Ja, vår knytisbuffé blev en succé och alla bokstavligen rullade efter maten. Och som grädden på moset hade JeMO gjort en dundergod efterrätt! Mums! Snackset och godiset glömde vi helt bort, de kom vi ihåg att ta fram då Gunnisborna var på g hemåt. Tur vi inte köpte kex och ostar också! Hade blivit lite overkill... Vi trotsade iaf vädret och grillade och satt ute och åt. Invigde även våra nya utemöbler.
Lite foton från igår: Grillmaestro, fotografnörd, goda maten. Och, ja, vinet passade utmärkt till grillat!









Besök

Idag hade vi besök av Sofia och Knut. Så kul att få träffa dem igen!

Det var verkligen inte igår som vi träffade dem senast. Eller, ja, Knut har jag ju faktiskt aldrig ens träffat. Men senast jag träffade Sofia var förra året på midsommarafton. Då jag var höggravid och svullen om fötterna, så stor så jag trodde att jag skulle sprängas. Och Sofia var lite smågravid. Nu idag var det annorlunda. Runt omkring oss fanns 2 nya liv. Ganska häftigt!
Lite roligt var att söte Knut idag, för allra första gången, visade intresse av ett annat barn. Kul att det råkade vara vår lilla Olivia han blev så nyfiken på! Ja, fattas väl bara annat då han fick träffa en sån chic!


Sommarsolstånd

Idag är dagen då solen står som högst på himmelen. Synd bara att den värmande solen lyst med sin frånvaro...
Och snart är det midsommar och vi ska grilla och umgås här hemma hos oss med en massa mysiga vänner. Ska bli så trevligt! Vi ska ha knytisbuffé. Åh, det kommer garanterat bli en massa gotti gott!
Och i veckan ska vi även träffa rara Sofia och söte Knut, som jag aldrig träffat förut. Ska bli otroligt roligt att få
se honom, ett nytt litet liv på denna jord.

I övrigt väntar jag på att vårt fågelbad ska härda. Daniel har ju letat efter ett fågelbad hela våren och sommaren. Han vill absolut ha en sådan. Nu beslutade vi oss för att göra en klassiker; ett fågelbad i betong, avgjutet från ett rabarberblad. Så vi har donat på och  gjutit i betong och skulle väldigt gärna vilja ha lite sol så att den torkar och blir klar. Jag ska testa på att göra lite krukor också.

Ha det fint i regnet!


En bild...

... Eller två, säger mer än tusen ord!








Barnkalas

Rara Clara hade 1-års kalas idag. Hon fick en utegunga och ett gungdjur av "gänget". Dvs av Olivia, Harry, Liam och Alvin. Hoppas hon kommer gilla sakerna! Ja, och snart är det vår lillpruppas tur att fylla 1 år. Helt otroligt vad tiden går!


Att det blir fint!

När man målat och fått fasaden uppfräschad. Det blir som nytt!

Ett foto från i vår då fasaden var tvättad och ett från idag när den blev färdigmålad. Liten skillnad blev det allt!
Man kan se på brädorna ovan fönstret på andra fotot vad det var för grådassig färg förut. Hann inte måla där innan det blev för sent och kallt.




Fredagsmys

Så här mysigt kan man ha det en fredag! Vi åkte till Mariedal och matade lite änder, gäss och ankor. Det tyckte lillhjärtat vad spännande!


Ibland undrar man

Ja, ibland undrar man verkligen vad det är för årstid. Man blir lite lätt förvirrad! Just nu känns det som att vi varit utomlands förra veckan och kommit hem till ett lätt höstruskigt Umeå igen. Men så är ju inte fallet. Galet hur vädret kan växla! Att det kan skilja 20 grader från en dag till en annan.

Nyfikna själar

Klart jag ska stilla nyfikenheten! =)

Jag har  köpt mig en ny kamera, en digital systemkamera. Det var den som kom igår, och är alltså paketet jag pratat om. Jag har funderat på att köpa mig en systemkamera i några år iom att jag fotar så otroligt mycket. Nu äntligen slog jag till! Och gjorde ett riktigt fynd! Köpte den från Kaplans Auktioner (www.kaplans.se). Därifrån har jag fyndat en hel del. Mitt armband, mitt kors och mina örhängen, bland annat. Älskar deras auktioner! Jag varnar dock... Går ni in och kikar så är ni fast! ;)





Värmebölja

Hoppas ni alla har haft det underbart i värmen och solen! Idag är det hela 30 grader ute, så vi har mest hållit oss inomhus, så att man inte behöver oroa sig för lilltösen och värmeslag etc. Men vi har iaf varit ute och fotat lite. Med min nya kamera! =)


Vackert

så det förslår! Naturen är fenomenalt fin just nu.

Nu är det verkligen som vackrast. Syrenerna står i blom, det doftar underbart ute av alla blommor och vädret är soligt och varmt. Jag bara njuter! Jag skulle verkligen vilja att sommaren pausade nu, att tiden stod stilla ett slag. Så att man verkligen hinner njuta av alla blommor och vackra ting runtomkring en. Så paus. Nu. 10 juni. Och i si så där 4 veckor.
Från det ena till det andra... Jag blir mer och mer förtjust i körsbärsträden. De är så otroligt fina då de står i blom! Har nog blivit en ny favorit.
Och just ja! Paketet kom idag! =) Jippppiiii!





Paket!

Jag längtar tills mitt paket kommer! Oh, så kul det ska bli! =)

Nationaldag

Hoppas alla haft en fin nationaldag! Det har vi. Underbart väder, soligt och varmt! Och jag har fått målat hela fasaden på baksidan. Yes! Men för det fick jag offra lite, var tvungen att tacka nej till thaimat i Gunnis! =( Icke roligt... Hoppas på fler gånger dock. Jag älskar ju thai. Var lite jobbigt att inse att dagens timmar inte räcker till till hur mycket som helst och att målningen måste prioriteras framför thaimat. Och fikat har vi också gjort idag, mycket storstilat, i svenska flaggans färger.





11 månader!

Grattis lillhjärtat! Idag blir hon hela 11 månader. Helt otroligt att hon snart ska ha sitt allra första födelsedagskalas. Det ska bli så roligt!

Idag har vi haft besök av rara Ida och söte Adam. Kul att se hur han växer så det knakar och att surra en massa med Ida. Det var ett tag sedan sist. Jag gav en tomatplanta till I så att jag blir av med lite fler. Jag har ju så många! Och de har ju blivit så stora, tar så mycket plats...

Igår var vi till barnkliniken för uppföljning och svar på blodproven. Allt såg bara fint ut, de hittade inget konstigt. Skönt! Troligen var det uratkristaller lillpruppan haft. Helt ofarligt mao.
Igår fick jag faktiskt en del saker gjorda. Jag var och tränade för första gången på ca 1 år och 3 månader (!) och jaa, jag har världens träningsvärk idag. Kan knappt gå! Skönt! Hade glömt hur det kan kännas.
Sedan så målade jag lite där ute. Oj, gissa om man ser skillnad?! Det blir så fint! Och jag kan bara säga att det verkligen är värt alla kronor och ören att lägga ut för en lite dyrare pensel! Helt underbart att måla då! Färgen flyter ut så härligt, det lossnar inte en massa strån etc. Målningen går mycket fortare. Så om någon ska måla fasad eller något annat så är min rekommendation att INTE snåla med penslarna. Ta en dyrare, de är bättre.



Lillhjärtat

Idag har vi varit till akuten med vår lilla skatt. Sjukvårdsrådgivningen rekommenderade oss att åka in. Vi misstänkte urinvägsinfektion, men urinprovet visade inte tecken på det. De tog lite blodprov också så imorgon ska vi till barnkliniken för uppföljning och få resultatet av proverna. Hoppas bara de inte hittar nåt hemskt! Måste då säga att vi blivit väldigt väl bemötta och omhändertagna idag!

Vardagskärlek

Idag när jag värmde min matlåda på jobbet och plockade fram rödbetorna möttes jag av denna syn. Behöver jag säga att det var min älskling som fixat det? Galet underbart! ♥
     


Och denna syn mötte mig då jag kom hem. Yummie! Är han inte den bäste?! ♥ Love U. Ha en riktigt fin helg allihopa!



RSS 2.0