Tjing

I tisdags var vi till Sandro och fotade familjen för att sätta bild i tidningen. Jisses, så trött lilleman var. Fotografen fick kämpa för att hålla han vaken nån minut, för att få öppna ögon på fotot.
Nu har handpenningen kommit och vi förbereder flytt. Vi kommer att flytta om tre veckor, den 20 september. De som köpt vårt hus tar över från 27:e, så vi kan flytta i lugn och ro under en veckas tid. Skönt!!

 

En vanlig tisdag

Igår var papi en sväng till Östersund på systemhandledarträff. Skönt att han iaf var hemma till kl 17 och åt middag med mig och tjoppan.
Olivia var på dagis igår, jag städade lite och strax efter 13 kom köparna av vårt hus hit, tätt följt av mäklaren och besiktningskillen. Det var besiktning av vårt hus. Det fanns inget fel eller nån brist att peka på eller saker för oss att måsta åtgärda innan köparnas inflyttning. Så skönt! Huset är ju ändå byggt 1978. Hade ju kunnat vara nåt, det vet man ju aldrig. Besiktningskillen gav endast allmänna tips och råd om olika saker. Saker att tänka på. Köparna var himla nöjda att besiktningen föll så väl ut! Vi med. Så imorgon kommer handpenningen och sen ska vi på banken och fixa resten. Både pengar för vårt eget husköp och försäljningen av Gooseberrylane. Måste jag ändra namn på bloggen nu då vi flyttar?!

Idag var papi ledig så vi var till Kärleksviken på Nydala och njöt av solen en stund. Tjoppan är ingen badkruka hon inte! Doppade sig trots att det kändes ganska kallt... Och så matade vi de två änderna lite.
Var även förbi vårt nya hus. Olivia har pratat om det och undrat när vi ska flytta. Var förbi, visade det för henne och förklarade att vi inte fått nycklarna än. Vi plockade ett par äpplen från äppelträdet, mumsade på dem och kikade runt på gården. De som hyrt huset har flyttat redan och ägaren hade vi meddelat om att vi åker förbi.
Lillhjärtat sa, då hon struttade upp för gången till huset, att hon "älskar det här huset". Sötungen!
Vårt hus nya ägare flyttar in här 27 september och vi tar över Ansmark 20:e. Så hinner vi flytta och dona på i lugn och ro. Det närmar sig!!

 
 

7 veckor

Veckorna de rusar fram. Vår lilleman blev 7 veckor idag. Han är så med nu. Tittar, följer oss med blicken, skrattar och ler & "pratar" med oss. Det är härligt!
Papsingen jobbade idag. Jag och barnen var ute i solen och sommarvärmen & lekte. Från kvart i fyra till kvart i fem var vi på Röbäcks 4H och det var tjoppans första gång på ridlekiset! Oj, så hon längtat! Och pratat om att hon ska rida på en brun häst. Lite ironiskt att det sen då blev så. Hon fick rida på en brun "Cilla". Tittade även runt på gården, på de andra djuren. Sötungen var inte det minsta rädd för hästarna och hoppade glatt upp på hästryggen. Hon hade velat rida mycket mer! Efter ridlekiset myste vi med pizza. Mums! Imorgon är det besiktning av vårt hus. Ska bli spännande att se vad de säger! Hoppas de inte upptäcker nåt skit.... Lite nervöst faktiskt! Borde ju inte vara nåt. Men man vet ju aldrig.

 

Vår 4-årsdag

Idag har jag och hjärtat varit tillsammans i hela 4 år.
 
Vi firade det lite smått redan igår. Firade samtidigt vår försäljning av vårt radhus. Det blev budgivning och det var ju bara såååå spännande!  =) Budgivningen startade nio i går morse och slutade kvart i elva. Första budgivaren höjde med 80 tusen direkt! Det var nio intressenter på morgonen men sedan var det 4 budgivare som var med i fajten. Vi fick nästan 250 tusen över begärt pris! Känner oss mer än nöjda!
 
Igår överraskade hjärtat mitt mig ganska rejält! Han skulle jobba till halv åtta men vid halv sex knackade det
på dörren och in kommer papi och min vän Ulson! I handen hade papi en flaska alkoholfritt vin som vi
skålade i. För lyckad försäljning och för att vi varit fyra år tillsammans. Och så fick jag veta att vi skulle åka
och dansa till Blender på Baggböle. Det som jag så
gärna önskade att vi kunde göra! Sen undrade jag ju så klart över lillhjärtat Olivia. Men det var fixat. Plötsligt ringer det på dörren och in kommer raraste Sofia med en blomkvast i handen. Blommor från mitt hjärta. Hon kom för att vara hos oss och barnvakta Olivia. Oliver tog vi med oss i och med amning osv. Ulson kom med oss till dansen och hon var ute med vagnen. Han vaknade inte en endaste gång under vår vistelse på Baggböle!! Dansade och hade en himla mysig kväll! Tack våra underbara vänner för en härlig kväll!
 
Idag är vår fyraårsdag. Tänka sig! Fyra år sedan vi träffades. Otroligt vad tiden går! Inte för att det är så länge i sig, ffa med tanke på allt vi hunnit på dessa år. Idag firades dagen med kontraktsskrivning hos mäklaren och vi fick träffa köparna. Ett trevligt par födda -68. Satt och surrade ett tag med dem också. Sen gick vi hela familjen till Bishop Arms och käkade. Åh, så gott det var! Love U honey!
 
 

Sista rycket!!

Igår hade vi en extra husvisning. Det var några intresserade som var bortresta förra veckan då visningen var. De hade kontaktat mäklaren och önskat få komma en annan dag. Och det är ju klart att presumtiva köpare måste få komma och kika!
Så tjoppan var på förskolan och hade det skoj med kompisar, papi var på jobbet och jag plockade undan och städade så svetten lackade!! Lillfisen fick hänga med i Babybjörnen. Städade som en tok och tiden rusade så pass att jag kom 15 min sent till förskolan för att hämta lillhjärtat. Men det var helt ok. Jag tyckte det var lite pinsamt.

Så från 15-15:45 igår var det tre helt nya sällskap och tittade på vårt hus plus ett par där karln inte kunde komma ifrån jobbet i torsdags. Hon var och kikade på huset då, och igår kom de så båda och tittade.
Idag ringde mäklaren och sa att det nu är totalt nio intresserade som vill bli uppringda inför morgondagens budgivning!! Alltså alla de fyra som var igår plus fem från i torsdags!! Det är helt galet många!! Sen hur många som ger sig in i budgivningen är ju svårt att veta. Några backar nog pga det höga antalet intresserade/budgivare. Är rädda för att priset trissas för högt. Oj, OJ, OJ!!! Spännande är det i allafall! I morgon vet vi hur det hela slutade. My, oh, my!

Skoj på fyra hjul!

Idag jobbade papi och direkt efter hans jobb slutat åkte vi till Gunnis. Vi och familjen Clén hade blivit ditbjudna på lite mat och umgänge. Så skoj att bli bortbjuden! Lyx att få äta annans mat. =) Och så fick barna leka. 
Och så var det ju så spännande för de har ju en fyrhjuling för barn! Olivia tyckte det var jätte roligt att få åka med den så hon ville ut och åka om och om igen. Sötungen! 
Annars så är vi lite smått nervösa här hemma. Nervösa för nästa veckas ev budgivning. Tänk om alla backar, ingen som är intresserad när det väl gäller? Nä, sån otur kan vi ju bara inte ha! 
 
 

Visningsdag

Idag var det visning av vårt hus.

Så vi har haft fulla dagar med plockande och städande inför dagens visning. Daniel har ju jobbat också så fixeriet har vi gjort på kvällarna. I tisdags var Ida och killarna och hälsade på. Kul med besök och lite lek för Olivia, som praktiskt taget klättrar på väggarna ibland! Hon behöver nog få komma till förskolan. Vi var och hälsade på där igår och hon tyckte det var så skoj! Kramade en fröken och lekte omkring på gården. Jag tror det kommer göra gott för våran sociala lilltjoppa att få komma iväg och leka lite med kompisarna.
 
Igår röjde vi hela dagen då papi kom hem från jobbet. Eller ja, inte riktigt. Vi hann ha besök av rara SaBe och Alli också. Och i tisdags kväll var ju Flygarna och hälsade på. Och fick träffa lillebror. Han fick så fina fårskinnstofflor av dem! 
Så visst har vi hunnit göra annat än städa och dona. Idag var pappaD ledig och det var ju tur! Hade inte klarat allt ensam. Vi plockade undan, möblerade om lite och städade hela huset. Fint blev det! =) Om det kunde hålla sig så här ett tag! Så mellan 16-18 var det öppen visning. Det kom ca 15 spekulanter. 11 skrev upp sig på intresselistan. På måndag kommer ett par som är bortresta. Så mäklaren var mycket nöjd! Tyckte det var många som var intresserade.  Härligt! Under visningen satt vi och käkade kinamat på restaurang. Det var mysigt! Och nu då det är över så känns det hela så skönt, så skönt! All anspänning rann av oss och jag har nästan känt mig bakfull. Underbart att det "värsta" är över! Håll nu tummarna att det är många som vill vara med i budgivningen!
 
 

Då var huset ute!

Ute till försäljning.
 
Idag lades den ut på Hemnet. Nästa vecka blir det Bil och Bostad och sen visning. Oj, oj! Nu gäller det för er alla att hålla alla tummar och tår att försäljningen går finfint!
 
http://www.maklarhuset.se/till-salu/villa/umea-boleang-krusbarsvagen_20a-542067
 
 

Olivers första läkarbesök

Idag var vi till bvc med lilleman. Det var första läkarbesöket. Och barnläkaren sa att han är ett perfekt barn och att han ger honom mvg på alla punkter. Ganska härligt att höra!
Läkaren tyckte tillväxten var så fin och att han redan är social och kontaktsökande. Ger tydliga svarsleenden. Vilket de kollar att bebisen gör vid två månaders ålder.
Lilleman är redan 57 cm lång och 5,3 kg tung. Han växer galet fort!

1 månad

Tiden rusar! Idag är vår lilleman redan 1 månad. Otroligt! I söndags då han var 4 veckor fick vi inse att det var dags att ta fram större kläder. Redan! Så nu är det storlek 62 som gäller. Och 62/68 som är för 2-4 månaders bebisar... Vår lilla sumo!

 

Det närmar sig

Igår utfördes energibesiktningen och den föll ut väl. Inga konstigheter. Vi har ju så låg energiförbrukning att det inte riktigt lönar sig att tilläggsisolera eller annat liknande. Fönstren är ju bytta redan.
På fredag kommer vårt hus ut på Hemnet och nästa vecka onsdag i Bil och Bostad. En allmän visning sedan på torsdag 15 augusti. Shit!! Spännande! Håll nu alla tummar och tår att försäljningen går superbra!

Loppisproffs

Ja, det är jag det!
 
Åsa brukar alltid kalla mig för det. Och banne mig! Hon har nog rätt. Idag åkte vi till "Ladan" i Ansmark, det var loppis där. De som hyr vårt nya hus, Pernilla och Björn, var också där och sålde en massa saker. Surrade med dem och de presenterade oss för lite människor. Och så passade vi på att köpa lite grejer av dem. Vi köpte en Sverigeflagga, för det måste vi ju ha nu då vi kommer att ha en flaggstång i vårt nya hus. =) Och så köpte vi lite barngrejer. Av en tjej köpte vi Playstation 2 med mikrofoner och tre olika spel för 150:-, snacka om billigt! Åt våfflor där och åkte hem sen.
 
Vi har en duktig tösabit här hemma, som är så gó och snäll med lillebror. Hon hjälpte till att bada honom idag igen. Så försiktigt och fint. Vi är så glada att det mysiga och fina sättet gentemot lillebror fortsätter! Men hon fortsätter testa oss, har sin treårstrots. Huga, måtte det gå över snart...
Vår älsklingstjej har nu slutat med nappen. Hon snubblade här hemma i torsdags, naturligtvis med tutten i munnen, och slog tänderna. Både 51 och 61 fick sig en törn. De blev lite lätt rörliga och en liten blodsöm sågs i tandköttet. Men det gick ganska bra ändå. Hon har inte klagat på att de gör ont, det har gått bra att borsta tänderna osv. Men vi tar det försiktigt en vecka. Inte hugga tänderna i äpplen och knäckebröd mao. Men i och med detta diskuterade vi med henne att det kanske var dags att sluta med tutten osv. För att inte skada tänderna mer. He, heee! Klart jag tog tillfället i akt och hakade på den händelsen. Och hon tjafsade inte emot. Vi åkte till Maxi och hon fick välja en sak för att hon var så duktig ang sluta med nappen. Hon valde sig en liten hundleksak som går att styra. Den går och skäller. Hon sade igår kväll och idag att hon skulle lämna tillbaka hunden till affären, att hon ville ha sin tutte tillbaka. Men inget jätte tjafs om saken. Sen har hon somnat. Sötungen! ♥

Foto

Idag kommer de och fotograferar vårt hus. Så nu är det sista rycket som gäller.  Håll tummarna att det blir fina bilder!  =)

RSS 2.0