Bus eller godis?!

Så var det den sista oktober.
 
Och jag har, som vanligt, inte hängt med riktigt. Kan som inte förstå att det redan är november månad i morgon...
Ikväll kom det ett par omgångar med dörrknackande, utklädda barn som utropade "Bus eller godis?!" då jag öppnade dörren. Tjoppan blev lite rädd för dem, stackarn. Försökte förklara för henne vad det hela handlade om. Hon tyckte iaf att det var bra att de skulle gå hem då de hade fått sitt godis. Tur man alltid har en massa göttä här hemma, då går det ju bra att rafsa ihop lite olika godsaker till sådana här lite halvt oväntade gäster.
 
Idag har lillhjärtat inte haft feber och hon har varit mycket piggare. =) Hon har sovit gansa mycket dessa dagar, 2-2,5 h efter lunchen. Det är länge. Bra att hon tagit igen sig! Jag var helt säker på att förkylning höll på att bryta ut då hon fick feber igen och började nysa & snörvla lite. Men det verkade gå över. Peppar, peppar!! Kanske för att hon fått vara hemma och vila. Men i morgon ska vi till jobb och dagis igen.
 
PappaD åkte till Sthlm igår och kommer hem nu ikväll och på fredag kommer pruppans mormor hit och hälsar på över helgen. Det ska bli himla skoj! Det är (håll i hatten!) ca 1 år sedan vi träffades senast. Jupp, lillhjärtats halva livslängd är det... Tyvärr.
Hon har pratat jätte mycket om mormor, som ska komma med bussen. Och så har hon sagt ganska ofta att hon vill att Fiora ska komma hem. Åh, det vill vi också! Goskatten! Och icke att förglömma... Så tjatar hon i princip dagligen om att vi ska flyga flygplan igen och åka och sola & bada. Sötunge! 
 
Häftigt det ser ut då rönnen står helt naken med tunga klasar av bär hängandes på grenarna.
 

Ena tappra ena

Vi har några björkar på området som står tappert och kämpar emot vinterns ankomst.
 
Det ser faktiskt lite roligt ut. Det är kala träd överallt men så plötsligt står där ett gäng med helt gröna björkar. De kämpar tappert emot köld och det faktum att det snart är vinter. Påminner oss om svunna sommardagar. En sommar som i princip aldrig ens kom.
 
Igår hade vi en kul dag. Var och handlade hela familjen, åt ute och hade det bara mysigt. Härligt att vara lediga alla 3. PappaD har jobbat en del lördagar innan. På kvällen kom det ett roligt äldre par från Övertorneå och köpte bort våra badrumsgrejer (Macro duschhörnan och FM Mattson duschsetet). Helt otroligt att de körde ca 45 mil enkel väg för att köpa dessa saker! Tydligen hade vi bra pris. De hade även stannat till i Skellefteå och köpt en toastol!
Vi bjöd på kaffe, de pratade om dittan och dattan. Karln berättade om sina operationer mm. Superroliga människor! Lite av orginal. Sen strax efter 21:30 drog de tillbaka norröver igen. Hoppas de kom helskinnade hem igen.
 
Idag har vi fikat hos Cléns och på kvällen har vi bara tagit det lugnt. Tjoppan fick feber igen... Lillsötis! Hon sa att vi skulle mäta febern på henne redan på förmiddagen, men då hade hon ingen temp. Men nu ikväll så hade hon ca 2 graders feber. Hon kände väl på sig att något var på gång. Så imorgon vabbar pappa.
Nu ska vi se på film. Snow White and the huntsman. Tjing!
 

Se det snöar!

Jaaa, äntligen får även vi några futtiga flingor! =)
 
Jag har ju hört att det kommit snö i Sundsvall och söderöver, men vi har inte fått nån snö alls. Förrän nu. Iofs så hade det ju kommit några flingor då vi var i Turkiet, men den snön fick ju inte vi se skymten av. Men ikväll så dinglar det ner några flingor från himlen. Inte så att det blir vitt ute, men ändå. Mysigt!
 
Lillhjärtat har varit så söt. Efter att vi var på söte Adams kalas och hon fick se en gravidmage så har hon pratat om att "Livia vill ha lillebror". Inte för att jag tror att hon ens vet vad det skulle innebära, men ändå. Det är lite gulligt! =) Och idag då hon satt på pottan så utbrister hon igen, från ingenstans: "Mamma, Livia vill ha lillebror!" Shit, vad jag skrattade! Sötunge!
Vi skålar på det med lite av årets glögg! Som är riktigt god! Ha en underbar helg.

Vardag

Då var man tillbaka i vardagslunket igen. Jobb, dagis, hem, laga mat, äta och sova. Känns väl si så där. Jag håller med lilltjoppan, som varje dag säger att hon vill åka flygplan och åka iväg och sola & bada. Jupps, det vill vi också! Lugnt konstaterande.
Idag fick vi iaf ett trevligt avbrott i vardagen då våra fina vänner SuPeVik kom och hälsade på. Barnen fick leka lite, vi fikade, satt och surrade resor och tittade på lite foton. De har sin utlandsresa att se fram emot, de åker nästa vecka lördag. Så underbart härligt för dem!

Vab

Vår lilltjoppa fick feber igår kväll, så idag är vi hemma och tar det lugnt. Idag har hon endast haft lätt förhöjd temp, än så länge. Hoppas inte febern kommer tillbaka!

Kökets förvandling

Nu är köket så gott som färdigt!
 
Det känns bara sååå härligt! Och vi är riktigt, riktigt nöjda med resultatet. Det blev riktigt ljust och fint, trots svart bänkskiva och kakel. Så fräscht med helt nytt! Och vitt. =) Voilà!
 

Hemmaaaa

Japp, vi har kommit hem nu.
 
Det har bara varit lite fullt upp, så jag har inte hunnit uppdatera här riktigt. Vi hade verkligen en härlig semester! Trots min lilla må-illa-session i söndags... Lillhjärtat har tjatat hela dagen om att vi ska åka flygplan igen, åka till Turkiet och sola & bada. Sötungen! Jodå, inte skulle jag heller ha något emot lite mer sol och värme. I morse var det ju rejäl frost här hemma!  
Vi hade ju en sådan tur med vädret. Sol från klarblå himmel i 7 dagar och ca 27 grader varmt. Vad mer kan man begära? Hotellet var himla barnvänligt med lekpark och barnpooler, minidisco och Lollo & Bernieshower. Tjejerna har haft sååå roligt! Och det har även vi. Måste bara säga att all inclusive verkligen var så himla smidigt, ffa när man reser med små barn. Man slipper tänka på dryck eller mat. Beställa hit och dit. Allt finns tillgängligt hela tiden. Lyxigt.
 
 
 
 

The sun is shining

The weather is sweet, yeah!

Varje morgon då vi drar bort gardinerna ser vi en klarblå himmel och sol som skiner där ute. Och vi njuter!
Vi solar och badar, äter och mår gott. Ja, mår gott och mår gott.. En sanning med modifikation. Jag hade oturen att få i mig nåt som inte var bra för mig. Så ut skulle det! Blää! Hade glömt hur fruktansvärt äckligt och hemskt det är att kräkas... Det är väl bland det värsta som finns!

Ha, ha, haa! Nu säger tjoppan här bredvid mig "sola och bada!", så det är väl dags att gå och käka frukost och sen ska vi gå och sola och bada. Ska njuta fullt ut av denna sista hela dag i Side. Tjing!
 

Sola och bada

Oj, så härligt att vara här! Flygresan gick jätte, jätte bra. Tjoppan var så förväntansfull att hon hade svårt att somna på planet. Och när vi sen väckte henne inför landning var det första hon sade "sovit färdigt, sola och bada"! Vi höll på att skratta ihjäl oss! Hon satt som ett ljus i bussen, mitt i natten och ville bara bada. Fick förklara ganska många gånger att det var natt och att vi skulle sova lite först. Goungen! Vi slocknade hela högen vid 3 på natten, dvs i morse. Sov som stockar till ca 9 och sen väckte jag mina hjärtan för det var frukostdax, frullebuffén stängde halv 10 (halv 11 lokal tid). Iofs ingen panik då snacksbuffén kickade igång efter det. Men vi ville ha frukost att äta. Solen har gassat från en klarblå himmel hela dagen ovh vi har haft ca 25 grader varmt tror jag. Så nu har vi fått sola och bada! Lillhjärtat har varit överlycklig och hon och vännen Clara har så skoj ihop! Riktigt kul att se. I övrigt har vi ätit så vi håller på att spricka! Lyx med all inclusive! Och det har varit god mat, hittills. Fortsättning följer. Ha det bra där hemma! Och Isa, bra kämpat av dig! Plugg och liten att ta hand om. Otroligt duktigt att hinna och orka med allt det.

10:e oktober

Idag är det vår förlovningsdag! ♥
 
Massa grattisar till oss! =) 101010 klockan 10:10:10 slog vi till. Lite kul faktiskt!
Och snart åker vi iväg till Turkiet, flyget lyfter strax efter 20. Hoppas resan går bra sen bara. Att tjoppeloppan inte blir överspeedad och inte kan sova nåt. Vi vill nog också sova på planet. 
 
Eva var och hämtade underbaraste Fiora idag. Hon ska nu få bo hos Evas mamma. Vi tror och hoppas att det är bättre för henne och hennes sjukdom. Att få ha det lite stillsammare runtomkring sig. Men det var tungt. Fick kämpa emot tårarna då hon baxades in i transportburen. Och Fiora ville inte åka. Hon spjärnade emot och morrade. Vår lillplutt!
 
Imorgon kommer karlarna från Köksluckan hit och börjar med att riva ner köket. Tur att vi inte behöver vara hemma i det kaoset! Hoppas bara att det blir såååå fiiiint sen då de är färdiga!
Och våra finaste grannar Lena och Thomas tar hand om vårt hus och katterna. Så himla snällt av dem!! Vi är otroligt tacksamma! Ha det bra allihopa! Kram från oss.

Dán före dán

Ja, det känns nästan som dagen innan julafton! Man är så där lagomt spänd och förväntansfull!
Så bär det då av till Turkiet i morgon. Vi ska försöka uppdatera bloggen lite därifrån, men jag lovar inget. Men vi ska försöka. Under tiden vi är borta kommer vårt kök att förändras en aning. Bilder kommer sen. =)
Ha det fint här hemma! Ses och hörs snart igen.

Nackspärr

Ja, får väl se om jag får nackspärr efter gårdagens arbete. Jag målade nämligen taket i köket! Och taklisterna också för den delen. Inga mer jäklarns målarklåpare i vårt hus. Ska det bli bra får man banne mej göra det själv! Och fint belv det!
Inte har vi hunnit packa än heller... Och vi åker i övermorgon. Får nog bli kvällsgörat för denna dag. =) Man kan ju ha värre saker för sig.

Öööööh....

Que? Vad är nu detta?
 
Jag och tjoppan var och handlade och gjorde massa ärenden idag. Mysigt regnovädersgöra. =) Slinker in på Rusta och vad ser vi väl där?! Jo, en massa julprylar! Japp, de höll på att packa upp en massa julsaker idag. Hyllorna är snart fulla med julgrejer. Känns helt galet! 5:e oktober liksom.
 

Kvällssken

Jag och lillhjärtat fick beskåda något oerhört vackert ikväll!
 
Ikväll blev jag så förundrad över ljuset där ute då jag och lillhjärtat satt och såg på barnprogram. Hela vardagsrummet fick helt plötsligt ett gyllene sken. Varmt och mysigt. Så jag gick ut och tittade på himlen. Och möttes av denna otroligt vackra syn! Whaoooo! Hela himlen stod i brand!
 

1 vecka kvar

Tjohooo! Nu har vi bara en vecka kvar! =) Sol, värme och bad, snart kommer viiiii! =)

Shanghai

Vi hade lite tisdagslyx idag och åkte efter jobbet med lillhjärtat till kinarestaurangen Shanghai och åt middagsbuffé. Och jisses! Sicken god buffé det var då! Rekommenderar starkt att gå och äta där. Vilka härliga smaker och massa göttä att välja och vraka bland. Friterat, massa olika kinarätter, pizza och sushi etc. Och friterad banan med glass får man till efterrätt. Förut har Great Eastern varit en av våra favvoställen. Men nu har vi ändrat oss. Mums säger jag bara!

Oktober

Första oktober idag. Inte många dagar kvar nu. =)
 
Jag kan inte fatta. Att det redan är oktober. Nästa vecka åker vi ju till Turkiet! Måste börja ta fram sommarkläder och packa lite smått. Nästa vecka... Åh, längtar!
Det är vackert ute nu med alla färger. Härligt då man slås av hur fint det kan vara med alla dessa årstider som vi faktiskt får uppleva. Naturen är inte den samma hela tiden.
 
 

RSS 2.0