Gräddhyllan

Fick veta igår att vi bor på Gräddhyllan! En tjej som vuxit upp i området berättade det. Och att vi bor i "Det" huset. Som så många pratar om och tycker är så fint. Ganska kul ändå!
Idag for papi tebax till jobbet. Så skönt det var att ha honom hemma hela förra veckan! Skulle behöva ha han hemma en vecka till. Massor att göra. Och idag kom ju till och med vår ikea - leverans. Sängen, garderoben, byrån mm mm. Vuxenlegot!

Tjoppan och jag var ute i skogen idag, alltså skogen utanför huset. Sa till henne att vi kunde gå och kika om vi kunde hitta lite svamp. Och det gjorde vi ju! Kantareller! Tjoppan var mest nöjd över alla blåbär. Men iaf så stekte vi kantareller till kvällsmackan ikväll. Mumsigt värre!
Jo, ena grannen var in och sa hej idag också. Trevlig
tjej!
 
 

Ume Not So Fresh

Jag kommer nog inte att anlita UmeFresh iaf!

Det var företaget som de hade anlitat för att flyttstäda vårt nya hus. Vid första anblicken såg det ok ut. Men sen då man började granska städningen lite närmare så insåg man att de endast städat på ytan. 
Jag vill ju alltid torka av skåp osv i köket innan jag ställer in mina saker där. Och det var ju bra att vi gjorde det. För vattnet blev så där härligt ljusbrunt. Toastolen var inte ordentligt skrubbad. Ni vet, så där under kanterna osv. Det är bara exempel. Vissa ställen var iaf inte alls fräscha. Urk! Men nu så blir det rent! Då jag själv får göra det.
Det slarviga städet gjorde så att jag beslutade att städa Krusbärsvägen själv. Och banne vad rent och fint allt blev!
Igår, fredag 27 september, var jag på banken med Krusbärsvägens nya ägare Veronica och Stefan. Lämnade över alla nycklar och fick betalt resten av huset. Handpenningen fick jag ju tidigare. Kändes lite vemodigt faktiskt. Men ändå är vi ju så himla glada för det nya huset! Tudelade känslor. 
 
 

Första flingorna!

Döm om vår förvåning nu då vi tittade ut och såg några vita flingor dala ner från himlen! Jisses, så snabbt det vände! Förra veckan fortfarande nästan 15 grader varmt. Igår och förrgår ca 8 grader och nu på fm bara tre grader! Spikrakt neråt på temperaturmätarn mao. Hösten är här!

Det var länge sedan sist!

Ja, det var verkligen länge sen jag senast skrev ett inlägg.

Det har mao varit ganska mycket den senaste tiden. Vi packade för fullt veckan innan flytten och på lördag, 21 september, gick så vårt flyttlass till Ansmark.
Vi hade totalt 8 personer som var med och hjälpte oss. Och det är ju verkligen tack vare dem som det gick smidigt och bra! Tusen tusen tack till er alla!
Killarna bar och kånkade möbler så svetten lackade och ett par rara tjejer stod i köket i nya huset och packade upp. Vi hade en liten lastbil och täckt släp och det blev väl tre rundor totalt. Trodde aldrig grejerna skulle ta slut!!!
Bjöd på pizza och sen fick alla choklad och vin med sig hem. Förutom Fre Ode som hann åka hem. Men han ska få sitt tack i efterskott. Vi är så galet tacksamma för att vi har sådana här vänner, som ställer upp på sådant tråkgöra som flytt!! 
 
Jag har städat ur på Krusbärsvägen. Det är en hel del tid som går åt till kyl och frys och alla skåp. Resten går ju smidigt och bra. Nu har jag bara trappan kvar och tvättstuga plus lilltoa. Sen är jag klar. Igår åt vi lite middag där på köksgolvet. Det var lite charmigt måste jag säga! Ska och städa ur det sista sen efter lunch någon gång. 
 
 

Packa, packa

Vi lever! Har bara haft lite tidsbrist att uppdatera bloggen. Vår helg flöt på i packandets tecken och så var det ju även ridlekis. Vi käkade pizza pch hade lite familjemys.
Lådorna blir fler och fler. Och skåpen töms mer och mer. Jag som tjatat på DaddyDJ att han borde rensa förrådet och göra sig av med grejer han inte behöver... Har sagt det sedan i somras. Men fick bara till svar att det inte fanns så mkt av hans saker att rensa bort. Men idag kom det. "Jag hade fel." NU säger han att det skulle ta ett par dagar för honom att rensa och få iordning. Plus att han har en hel del han skulle vilja bli av med. Nähä?! Känns ju lite onödigt att släpa det till Ansmark. Men så får det väl bli. Har ju inte direkt tid med en flera dagars rensning i nuläget. Flyttlasset går ju på lördag. Om fyra dagar. Jisses! Spännande!

Handen!

Jag har iakttagit lilleman i några dagar nu. Tycker att det sett ut som att han hittat handen sin. Och idag fick jag det bekräftat. Han har helt klart hittat den. Han granskar den verkligen! Och ser så fundersam ut. Vad är det där? Liksom. Han biter och suger ganska rejält på den också. Och dreglar. Så han kommer nog att göra tänder tidigt. Precis som storasyster, som bara var 4 månader då hon hade två små riskorn till tänder i underkäken. Våra små hjärtan! ♥
 
 

Varma dagar

Helt otroligt vad varma och fina dagar vi har haft! Igår var det hela 22 grader! Man tror knappt att det är september. Sommaren har verkligen varit fantastisk. Varmt och fint från och med maj och det har fortsatt så i princip hela sommaren. Så här borde det alltid vara. Älskar sommaren!

Vi har börjat packa och det har blivit några flyttkartonger. De samlas på hög ganska snabbt. Galet så mycket saker man har i enbart köket! Oj, oj...
Idag var det ridlekisdag igen. Förra söndagen var papi och tjoppan där tillsammans. Jag stannade hemma pga att det regnade och jag var så förkyld. Det var ett smart drag för regnet verkligen öste ner då de var och red! Men idag var en härlig dag och vi for iväg hela familjen.
Barna fick lära sig hästens delar, men även tränsets och sadelns delar. Och så fick de ju rida också! =) Tjoppan fick rida på Geisha och hon var så glad! De fick prova på att trava och det gick galant. Olivia lutade sig bakåt, klämde om med benen och trillade inte av. Så stolta vi var! Av en sån skitsak... Men ändå!

 

Igår

Igår var jag till bvc med "Lilleman".
 
Ja, för så himla liten är han ju faktiskt inte! Han har hela tiden legat 1,5 kurva över medellinjen på alla kurvorna. Dvs på längd, vikt och huvudmått. Helt otroligt! Och han fortsätter följa dessa kurvor.
Igår vägde Oliver 6185 gram (nästan 1 kg ökning sedan senaste besöket) och var 61,2 cm lång. Och han är inte ens 2 månader. Olivia vägde 6,3 kg då hon var 4 månader och 11 dagar! Och var ca 64,1 cm lång. Helt otroligt att de är så olika fast de kommer från samma föräldrar! Häftigt!

RSS 2.0