Varma nyårskramar till er alla!

♥ Hoppas 2012 blir ett finfint år!! Önskar vi i vår lilla familj. ♥
Det är bara att konstatera att tiden går fort. Men ändå inte. Nyss var det ju nyårsafton, men för ett år sedan.
Idag ska vi äta gott med familjen Clén, Odes kunde inte komma. Det blir toast skagen till förrätt, oxfilé med potatismos i smördegsrulle till huvudrätt och chokladfondue till efterrätt. Hoppas allt blir lyckat och gott!

                                            Olivia på lite nyårsåk med pulkan. Så kul det var!


Då var man 35 år

Om några minuter.

Jag vill bara säga att jag är sååå otroligt tacksam för alla gratulationer, besök och fina presenter jag fått idag! Alla ni som kom ihåg mig idag. =) Tusen, tusen tack alla fina! Så glad jag är i själen. Och jag inser verkligen att mitt liv är här, i Umeå. Bland er alla. Massa kramar! ♥


God fortsättning!

Vill vi önska er alla! Nu är julen förbi, igen.

Julen går alltid så fort. Kanske för att man myser och har det bra. Denna julen var lite annorlunda. Vi var inte samlade med någon av våra familjer, som vi brukar vara. Det var bara vi 3. ♥ Men det gjorde inget, vi hade en otroligt fin och fridfull jul. Och massa julisar blev det, trots vår minijulafton tidigare i veckan.
Nu blir det att baka lite för om 2 dagar fyller jag år. Halvvägs till 70! =( Jeeees, vad tiden går...

Granen står så grön och grann i stugan!

Åh, så underbart mysigt det var att få klä julgranen ikväll!

Vår julgran är så perfekt! Varken för stor eller för liten. Passar så fint i vårt inte alltför stora vardagsrum. Papi var ju och fixade den åt oss igår. Love ju pappaD! Vi klädde granen tillsammans till tonerna av en massa vackra julsånger från julkonserten som sändes på tv. Vi bara njööööt hela familjen. ♥ 




En riktigt God Jul till er alla

Önskar vi på Gooseberrylane!


Mörkrets dag torsdag 22/12

Idag är det vintersolstånd, årets mörkaste dag.

Och nu vänder det och blir bara ljusare och ljusare! Det känns så underbart att veta! Och JeMO fyller år. Grattis! =)

Minijulafton

Igår hade vi en minijulafton med Gun, Ann, Isabelle och alla djuren.

Lagade massa god julmat, sjöng, åt så att vi höll på att storkna och hade till och med en ren (hunden Freja) och en tomte (Ann) som delade ut klappar åt oss. Lillpruppan var otroligt ivrig och var så duktig på att öppna paketen själv! Tack alla för de fina julisarna! =) ♥ Sedan varvade vi ner lite och åt en smarrig efterrätt; hallonmoussegodingen som jag hade gjort. Mums! Det var en mysig dag och kväll!
Idag åkte gästerna hem. PappaD´s mamma var så ledsen och undrade om vi VERKLIGEN hade tänkt vara hemma själva på julafton. Hon tyckte inte vi skulle vara det. Men jo, det har vi tänkt vara. Detta är första gången på 7 år som jag inte behöver resa 40 mil för att fira jul. Och det känns skönt. Julefriden har infunnit sig. =) Dessutom så har inte D ledigt mellandagarna.


Besök

Det fick vi idag av pappaD´s mamma, syster samt systerdotter och hennes fina hund.

Kul att få lite familjemedlemmar på besök så här i juletider! För julen är ju en familjehögtid, tycker jag. Och så kul för pappaD att hans familj kommer upp och firar lite jul med oss. De stannar inte över själva julafton, men ändå. Så imorgon blir det julmat! Mums!
Och idag fick vi även besök av en upphittad katt från Sörfors. Vi ska vara jourhem till henne över julen. Otroligt kelsjuk dam!

Betongpyssel

Ni som följer bloggen vet ju att jag gjutit i betong ganska nyligen.

Tänkte lägga upp lite bilder på ljusstaken jag gjorde. Kommer nog att göra fler för de blev ju lyckade! =) Så himla roligt och lätt det är!
Till denna ljusstake använde jag en tom Brämhults juicebehållare (men nästan vad som helst går ju att använda som form), fyllde den till ca hälften med betong och i mitten lade jag en ljushållare i glas, som jag hade oljat in med vanlig matolja så att den inte fastnar i betongen. Lät sedan denna vara i ca 3 dagar, målade lite slarvigt med vit färg och dekorerade med servettdecoupage. Dvs rev ut blommor från servetter och lackade fast dessa med decoupagelack. Voilá!








Fjärde advent i matens tecken

Men först blev det lite jobb.

Jag jobbade ju på jouren på fm idag och det gick bara fint! Fick "slita" ;) ut en tand, laga lite etc och det var kul att göra en liten avstickare till jobbet. Kul att se att jobbet fortfarande sitter i fingrarna. Dataprogrammet var ju ändrat en aning igen, så jag blev lite konfunderad då jag först såg skärmen. Men sen gick det bara fint då jag såg att det ju ändå inte var så farligt mycket som var annorlunda jmf med förut.

Sen vid middagstid åkte jag med rara Sofia till en kollega som fyllde år. Och joru, där blev det att svulla kan jag lova! Det var det ena med det tredje och vi åt, åt, åt, vilade och pratade lite. Fikade sen och svullade tårta. Vilken lyx att få kunna äta i lugn och ro, lillpruppan var nämligen hemma och hade kvalitetstid med pappaD.

Nu blire slapp på soffan med hjärtat! ♥


Julkortsstuga

Här hemma har det varit mer kaos än vanligt då vi pysslat med att göra julkort!

Tro det eller ej, men jag fick pappaD med på tåget att göra egna julkort. Och gissa vad? Han tyckte det var himla skoj! =) Köksbordet var belamrat med grejer och vi satt en kväll och klippte och klistrade. Supermysigt! Och alltid lite kul att skicka iväg personliga kort. Som man gjort själv. Och i år skickades det ett även till lillpruppans morfar.
Sedan har det blivit av lite julisfixande och paketinslagning. Och snällaste svägerskan underlättade så mycket för mig då det kom till julisarna till flickorna! Tack!
I övrigt har vi varit på barnkalas idag, raraste guddottern Aliya fyller 3 år då de är in da US and A. Vi åt en mumsisch tårta! Supergod!
Imorgon är det fjärde advent och jag ska jobba lite på jouren. Sedan på kvällen är det middag hos en kollega som väntar. Med andra ord; en mysig helg med massa skoj! ♥


Nu minns jag!

Ja, nu minns jag varför man inte tar sig an att rengöra glasrutorna i ugnen alltför ofta.

Det är ju ett trixande att böka tillbaka rutorna på rätt sätt, så att spärren kommer rätt etc. Det är inte svårt och tar inte så värst länge, men ett bökande är det dock. Idag insåg jag iaf att det var dax att ta sig an denna uppgift. Det hade lagt sig en brunaktig, inte så fräsch, hinna på hela glasrutan, så nu var det verkligen på tiden att rengöra skiten! Och fint blev det! Nu ser man ju in i ugnen igen! ;)

Tack för all positiv feed-back!

Och grattis Daniela på din födelsedag!

Rättigheter

Är rättigheter, men... Är de verkligen det?

Detta inlägg kommer att vara lite annorlunda. Den som har svårt för personliga texter eller tankar kan sluta läsa nu. För att sortera tankar ordentligt brukar jag skriva av mig saker. Och gör det här och nu.
Jag har funderat mycket det senaste året då jag varit med om än det ena, än det andra. Både själv och genom andra. Jag är så fundersam över vad man som person verkligen har rätt till. Och då menar jag så simpla saker som att tycka, tänka och känna det man gör.

Jag, och antagligen de flesta av oss, tror vi äger våra tankar och känslor samt har rätt till att tycka och känna si eller så, men gör vi verkligen det? För är det inte nog så ofta så att någon försöker omvända dig från att tänka eller känna si eller så? Ifrågasätter dig och dina känslor. Varför? Jag har svårt att förstå varför man gör så mot någon annan.
Jag kan ta ett exempel. Om pappaD till exempel kommer och säger åt mig "Du, jag känner....(bla bla), för att...." Kontrar jag då med "Men hur tänker du?! Hur kan du känna och säga så?" Försöker jag ge honom skuldkänslor för det HAN känner? Känslor han känner av en orsak, som han inte rår eller styr över. Svaret är NEJ, jag ifrågasätter inte hans känsla. Det är som att ifrågasätta det faktum att någon känner sig skitnödig! Lika dumt och onödigt. Känner man nåt så känner man nåt och man har all rätt att utrycka det. Eller? Man ska inte behöva skämmas eller få pålagt skuld för saker man känner eller tycker. Man ska inte behöva be om ursäkt för sin existens!

Tyvärr verkar dessa saker inte alltid vara så självklara för andra. Under det gångna året har det varit flera händelser som jag, eller några andra, varit med om, där man fått känslan av att man är konstig eller knäpp för att man tänker eller känner på ett visst sätt. Det bästa vore tydligen att man drog på sig sitt fejkansikte, låtsades som att allt är som det ska och snackar bakom ryggen i stället. Som så många gör. För DÅ är ju allt som det ska. Eller...? För vissa verkar ju tycka att det är så man ska leva och vara. Och ja, de som tycker det får tycka det. Jag bryr mig inte. Men jag vill inte vara sån. Jag talar hellre om ifall jag tar illa vid mig av något. Och jag gör det inte så att jag bara spyr galla över den personen, grälar eller förbannar. Talar utifrån MIN känsla som JAG äger. Som jag hoppas jag har rätt till. Man kan tycka olika men jag anser inte att man har rätt att klanka ner på en annans känslor!

111213

Ha en underbar luciadag allihopa!


Luciavaka

Nä, det blir det nog troligtvis ändå inte. Har pysslat med julkort och diverse saker, men nu börjar John Blund att kalla på mig. Jag är såååå nyfiken på årets Luciabilaga i VK, kul att få se vår lillpruppa i tidningen igen. Vi var ju iväg på VK´s luciafotografering juh!

Tredje advent

Trodde jag tagit fel idag, att det var andra advent och inte tredje.

Men så var det ju inte. Det enda jag kan konstatera med det är att tiden går fort, att jag inte riktigt hänger med. Måste börja fixa med lite julisar också. Men det blir nog inte så mycket av den varan i år. Vi brukar ju bara köpa åt barnen.
Idag var vi och fikade hos familjen Clén och det var trevligt att träffas och surra! Och så fick barnen leka lite. I övrigt håller jag på att gjuta lite ljusstakar i betong. Hoppas de blir bra!
Hoppas ni alla haft en fin tredje advent!


Tomten är här!

Det var tydligen både spännande och skrämmande då lillpruppan såg jultomten på Strömpilen idag.

Först tittade hon intresserat, sedan tittade hon ner lite blygt och efter det kom ett försiktigt "mamma". Sedan mamma, mamma, mamma, mamma... Vi förklarade för henne att det var jultomten, att han ville bjuda på något gott osv. Hon granskade filuren från topp till tå och till slut tog hon till och med en pepparkaka av honom! Sötnöt!


Snöstorm

Ja, inte är det måttligt vad det blåser och snöar idag!

En smärre snöstorm är vad man kan kalla vädret idag. Och Ulrika som åker hem med sin bror idag... Hoppas de kör försiktigt!
I helgen är pappaD ledig både lördag och söndag, ska bli så skönt att få vara lediga tillsammans en heeeel helg! Lyx! Det blir massa mys bland tända ljus, Idol, sikromstoast och lite glögg. 
Just ja! De ringde från tvåspråkiga förskolan idag!!! Olivia får börja där! Jipppiiieeee!! =) Lycka! Ha en fin helg allihopa.

Cupcakebak!

Ulsson är här och vi har käkat så vi håller på att spricka....

Utifall nån är intresserad av att veta något sådant. Men iaf. Vi var till Margots Tuttar idag och åt på Thaiköket. Ja, de måste ju göra den bästa thaimaten i stán! Mums, galet gott!
Sen har vi bakat lite pepparkaksmuffins med lite glasyr på. De ska vi äta till kvällens glöggprovning. Kul att baka något nytt!


Inväntar besök

Av raraste Ulson i kväll! =)

Hips vips hörde min gamla käftiskompis av sig och frågade om jag har tid för besök. Om jag har?! Självklart! Hur kul som helst att få umgås med någon under dagarna nu när pappaD är ute och flänger i de olika butikerna. Vi sågs ju i Stockholm senast, men det ska ändå bli himla skoj att få ha henne här också på besök. Nu blire massa god mat, glöggande och mys på schemat de närmsta dagarna framöver! =)

Hej, mitt vinterland!

Nu är det äntligen vitt på marken! =)

I morse när vi vaknade hade ett vitt snötäcke landat på ängarna. =) Åh, så mycket ljusare det blev på en gång! Ljuvligt! Hoppas detta håller i sig nu, att det inte smälter bort. Idag var det perfekt väder ute, bara någon enstaka minusgrader, sol och vackert vitt. Lillpruppan fick för första gången bekanta sig med snön. Känna och smaka lite, krypa omkring och se på nära håll vad det var för konstigt. Hon blev lite fundersam först då hon kom ut, men sen var det bara skoj!
Vi var och träffade rara Ida och söte Adam idag. Nu springer han också omkring. Så stora våra små plötsligt verkar! Man inser att tiden den bara rusar.



Bus, bus!

Och lite mera pyssel! =)

Tokfia är bara så rolig då hon sätter igång att busa! Vi skrattar gott åt hennes tokigheter. Plötsligt kan hon börja göra "titt-ut" i matbordet eller busa med skålarna. Gissa om hon blev glad en dag då hon fick mula in en ballerinakaka?! Bilden säger nog allt. ;)
Jag lägger även upp några bilder på ljusstakarna jag gjort den senaste tiden pga av visat intresse. =) Alltid roligt!
Helgen rasslade förbi, som vanligt, och nu inväntar vi lite adventsfikagäster av rara M, V och gokillen E. Mysigt!




Julmums!

Jag blev så sugen på julmat att jag gjorde en jultallrik á la Gooseberrylane!

Pengar är något jag just nu drömmer om, så planerna på att gå ut och käka julbord någonstans fick helt enkelt läggas åt sidan. Alltför mycket utgifter den senaste tiden...
Men så tänkte jag idag att jag kanske kunde handla hem lite grejer och göra ett "minijulbord" här hemma idag. Sagt och gjort. Så pappaD fick en rejäl, men tydligen trevlig, överraskning då han kom hem från jobbet. Vi mumsade prinskorv, köttbullar, romsill (som blev lillpruppans överlägsna favorit!), kallrökt lax, skinka, precis nybakt julvört och annat gott. Och Zeunerts julmust hade vi ju så klart också! Icke att förglömma! Godaste musten there is. Det var riktigt mysigt! Och vi slapp den där galna paltkoman man annars får då man går och käkar julbord. Man kan ju inte låta bli att smaka på än det ena, än det andra. Och så är matkarusellen i full snurr.



Julkänsla, hallåååå! Var är du?

Ja, julkänslan lyser verkligen med sin frånvaro. Det kan jag lugnt konstatera.

Regnet öser ner och det blåser utav bara tusan! Som riktiga höstrusket. Men det är ju bara det att det är torsdag den 1:a december. Så vinterrusk kanske man får kalla det istället. Skillnaden är ju enorm jmf med förra året. Dock tyckte jag att förra vintern blev lite väääl lång eftersom snön kom så tidigt. Men nog är det ju mysigt med snö i december iaf. Förhoppningsvis lär den hinna komma till jul!

Vi fick brev från kommunen igår. Lillpruppan fick inte plats på något av de 3 förskolorna vi ansökte om att få plats på. Föga förvånande. De erbjuder en plats på ett "akutdagis" som det inte går några bussar till ens. Hur tänkte de? Tror de att alla hushåll har 2 bilar...? Så nu hoppas vi på tvåspråkiga förskolan. Håll tummarna!

RSS 2.0