Minya...!

Var är du? 

Igår då vi kom från ridlekis så spurtade Minya ut genom dörren. Själaglad att få komma ut igen. Spana på små möss. Det var lite disigt och blött ute och senare på kvällen regnade det. Försökte ropa in henne till natten, men ingen Minya dök upp. Trodde hon skulle dundra in på morgonen, direkt då dörren öppnades. Men icke. =( Har ropat efter henne massor idag men hon har inte setts till. Hoppas och ber att inget hänt henne!!! Kom hem nu fina kisse! 
 
Annars då? Jodå, pappaD var i Stockholm torsdag och fredag. På lördag var vi på Joels dop och igår hade vi Odes på besök. Åt lite lunch tillsammans och visade dem huset. Vi fick en fin eldkorg av dem i inflyttningspresent! Sån tur att vi inte hade hunnit köpa någon själva. De är ju bara för mysiga! 
Sen var det ju ridlekis så klart. Och klockan var ju ställd en timma bakåt,  så hips, vips var det ju mörkt redan då vi hade ridningen. Strax efter 16. Nu kommer snart den trista månaden. November. Mörkt och blött. 
 
Annars har vi försökt få ordning här hemma. Plockat ur kartonger och fixat. Det tar sig! Känns härligt! Och så har jag fått tillbaka min bakiver! Har bakat en hel del till dopet som vi ska ha. Känns underbart att nu kunna stå vid diskbänken och baka och dona UTAN att ha en jättestor kagge i vägen. Jippiii! =)
 
 

Fotografering

Äntligen fick vi tid till att ta Olivers 3-månadersfoton!
 
Med Olivia blev fotona tagna exakt på dagen. Men nu blev det lite förskjutet med Oliver pga att papi varit och rest så mycket. På tremånadersdagen var ju pappaD i Hemavan. Lite svårt att fota själv... Men nu idag, äntligen!! Så skönt att ha det gjort. Och Lilleman var ju bara hur glad som helst. Tyckte det var så skoj! Fick riktigt fina bilder, så vi är ju hur nöjda som helst!
Igår vara rara SaBe och Alli här och hälsade på. De fick se vårt nya hus. Så himla roligt att ha dem på besök, det var ett tag sedan sist! Surrade och hade det mysigt. Fick en fin blomma och doftljus av dem också. Tusen tack!
Idag vankas ridlekis och imorgon är det måndag igen.
 
 
 
 
 
 

Home alone

Men idag, äntligen,  kom han hem.

I tisdags var vi till öppna förskolan på Teg och där var det fotografering. Fick superfint foto på lilleman och ett helt ok på syskonen tillsammans. Efter det kom Cléns hit och käkade lunch och umgicks. Det var väldans trevligt! Papi kom hem sent, kring 19, pga möte i Lycksele. 
Onsdag och torsdag var tjoppan en stund på dagis. Jag fick sova lite med lillebror. Skönt och mycket välbehövligt! Och så himla skoj att få vara bara med lillebror och ge honom tid och uppmärksamhet. Det behövs och känns viktigt för mig att kunna ge honom "egentid" med mamsingen. 
I torsdags, dvs igår, åkte pappaD till Stockholm och han 
kom hem nu vid sju. Som tur var behöver han inte jobba imorgon! Shit, vad han varit borta mycket nu. Gillas inte... Man är tröttare än trött. 
 
Idag var vi till Böleängs öppna förskola, kyrkans. Ida och pojkarna kom också dit. Det var lika trevligt som alltid! Sjöng, fikade och pysslade rävar av höstlöv. I övrigt har vi inte gjort så mycket annat idag. Tagit det lugnt och inväntat papi. Rörmokarn var här och fixade tvättställ och toastol i lilla toaletten. Fint det blev! 
Igår kom det lite snö. Snöade så pass att det syntes på marken. Men det försvann snabbt och sen sken solen. Idag har det bara varit ett par grader varmt och skulle inte förvåna om mer snö kommer snart. Som stannar på marken. Skumt känsla då det var 15 grader varmt förra veckan på lördag! 
 
 

10:e oktober

Idag är vår förlovningsdag. Vi förlovade oss ju 101010. Det firades med lite rosor och middag på Great Eastern. Gott var det!
Tidigare under dagen var rara Sus och Vik och hälsade på. Fick se vårt nya hus. Och de var ju så gulliga och gav oss en inflyttningspresent. Tusen tack! Nu
inväntar vi att Flygarna ska titta in. Kul med besökare! Imorgon blir det nog öppna förskolan igen. :)

 

Höst

Verkligen vackra färger ute nu. Hösten är här. Men otroligt vad varmt det varit de senaste dagarna. Idag ca 14 grader varmt! Och det är ju ändå oktober. Det gillas skarpt! :)
Idag åkte papi på jobbresa, han ska besöka några butiker i länet. Han ska ända upp till Hemavan. Sover över där och kommer hem sent imorgon. Så idag drog vi till Cléns så att tjejerna fick leka och så blev vi även bjudna på mat. Lyxigt! Och ffa trevligt då man är ensam hemma.
 
 

Oliver 3 månader

Ja, tiden går! Lilleman är redan tre månader. Skrattar så han kiknar, greppar efter saker och pratar för fullt. Det är verkligen galet så fort de små liven växer och utvecklas.
I lördags hade vi besök av ÖnneKarl och den kvällen satte jag och hjärtat oss ner. Såg på film och käkade en massa gott. Vi chillade! Det var länge sedan sist.
Hjärtat satte ihop sängen i helgen och Olivias garderob. Kul med nya möbler!
Igår var vi och sa hej till grannarna och sen donade vi på lite ute på gården. Och ridlekis var det ju också, så klart. Och gumman fick rida på Milton! Äntligen. Barbackaridning var det även igår.
 
 
 

Kanelbullens dag

Tänka sig! Att det finns en egen dag för kanelbullen! Helt galet egentligen. Men visst har vi ju mumsat bulle för att uppmärksamma denna dag. :)
I onsdags var jag med lilleman till bvc. Strax under sju kilo och över 63 cm lång. Den storleken hade tösabiten när hon var 5, 5 månader. Bara 2 cm längre. Oliver fick även sin allra första vaccination. Ett stick i vardera benet. Oh, så ledsen han blev! Men det gick snabbt över som tur var.

I onsdags var även grannbarnen och knackade på. Frågade Olivia om hon ville komma ut och leka med dem. Och det ville hon ju! Kul att hon inte är så blyg!
Idag var vi till öppna förskolan på Böleäng och Cléns kom också dit. Det var trevligt där som vanligt. Och gott fika! ;) Kom hem och sen sov vi som stockar hela högen. Skönt! Och lilleman sov nästan hela dagen. Har nu varit vaken en stund på kvällen. Hoppas han sover i natt! Han har ju sovit lite si och så iom snuvan han haft, så han behövde väl återhämta sig lite.

Våra grejer vi fick från IKEA i måndags har vi inte hunnit packa upp och montera ihop. Vår säng, byrån, Olivias garderob etc. Kliar i fingrarna! Det och lite besök blir vårt helgprojekt.
Skönt med fredag och helg! Njut nu allihopa!

RSS 2.0