Midsommarfirande

I torsdags var det sista dagen för tjoppan på förskolan och nu har hon ett jätte långt sommarlov framför sig. Hoppas hon inte klättrar efter väggarna efter några veckor... Hon frågar ju jämt om inte vi ska och hälsa på någon eller om inte någon ska komma och hälsa på oss. Men nu vankas det ju en del kalas framöver så det lär nog uppta hennes tankar ett tag. Och så får vi kanske besök också. Hoppas lite släktingar kommer! Olivia längtar så. Igår firade vi midsommar här hos oss. Vi var 5 familjer och 9 barn (Joel och Oliver inkluderat) så det var en hel del skoj och bus! Men ändå inte så att det blev hejvilt. =) Under dagen regnade det till och från, men sen på em och kvällen regnade det inte alls och solen var till och med framme också. Så himla skönt! Men det var ju inte särskilt varmt inte... Bara ca 12 grader som bäst-hurvens! Kallaste midsommaren som jag kommer ihåg. Det blev ett riktigt lyckat firande! Vi hade en form av knytis där alla tog med sig nåt och så hade vi buffé. Sååå mycket gott som vi fick äta! Och efterrätt. Frossades rejält av allt det goda! Alla var nog mer än mätta. Sen dansade vi lite runt flaggstången, men flaggan hissad, så klart. Det var skoj! Kring 19 for ett par familjer hem och vi andra satt och surrade, åt snacks och godis och hade en trevlig kväll. Barna var trötta och satt och såg på tecknat. Idag har vi varit lite slöa hela familjen. Tagit det lugnt här hemma.

Snart midsommar

Och man kan lugnt fråga sig vart denna vår tog vägen. Maj bara försvann! Och på fredag är det midsommarafton. Vi ska grilla med vänner här hemma hos oss. Ska bli så mysigt! Hoppas bara på bättre väder... Inte så kul med ca 10 grader och lite kall vind på det... Som det varit idag. Suck... Fattar inte. Nyss var det ju soligt och ca 22 grader varmt. Svänger fort.

Helgen susade förbi och vi var på kalas i dagarna två. I lördags var vi till Claras kalas och på söndag var vi till Ida och Paul och firade deras lille Nils som fyllt 1 år. Mysigt! Och Olivia fick åka till Tivolit en gång till i söndags. Hon och jag plus lillebror var där i fredags men hon ville ju gärna åka fler karuseller, som krävde målsmans sällskap, men jag kunde ju inte lämna lillebror och dra iväg och åka karusell med henne... Så då fick hon och Papi dra iväg en sväng tillsammans.

Annars så har vi börjat förbereda för kalasen i juli. Olivia är i en Tingeling period nu. Allt med Tingeling är grejtans! Hon har en film (Vingarnas hemlighet) och önskar sig fler filmer. Hon vill ha älvavingar och så har hon pratat lite om My Little pony också. Så kalaset blir nog i älvatema, vad annars? ;) Ska bli skoj!

Nu dags att ta itu med alla kvällsdon med kidsen. PappaD har redan börjat med lillebror. Kram på er alla!


Sköna dagar

Det var ju Nationaldag i fredags och den firade vi med besök och underbart väder. =) Daniel och Olivia var iväg på kosläpp i Röbäck vid lunch och de träffade halva Cléns där. Jag stannade hemma med lillfisen pga att det var mitt i hans lunch och vila. Sen då de kom hem kom SaBe och Alli förbi. Fikade tårta och umgicks, hade det mysigt. Jag hade ju bakat en tårta dagen till ära. Och vi flaggade ju så klart. Det är faktiskt lite roligt att ha flaggstång! =)
Sen då de åkte kom familjen Clén på besök. Grillade och åt mat. Och fikade lite till. Mådde som man förtjänade sen då...

Lördag var vi ute på gården och donade och sen kom Marie och Ernesto och hälsade på. Det var skoj! Och barna lekte så bra tillsammans. De åkte hem efter middagen. Det var kul att träffa dem, det är inte så ofta vi hinner ses.
Igår var det barnkalas, åkte till Kroksjö och firade Selma som fyllde 4 år den 4 juni. Massa tårta blev det även där. Oj, oj... Hela helgen har bestått av massa fika...Lagom less nu.
Igår var det ju så fint ute, hela helgen har ju varit så varm och solig, så på fm passade vi på att fota lite där ute. Och så var vi ute och cyklade. Härlig helg!!


Och vart tar tiden vägen?!

Jag som trodde att jag hade uppdaterat bloggen relativt nyligen. Men icket. Shit, vad veckorna har rusat!
Lilleman har blivit kvitt öroninflammationen. Odlingen visade på envisa pneumokocker som Kåvepeninet inte riktigt bet på. Så då fick han Spektramox istället och det gjorde susen. Underbart!
Annars så har pappaD och lilleman avverkat magsjuka. Usch... Papi var riktigt dålig och låg platt i 2 dygn innan han orkade göra så mycket mer än bara ligga. Men det är ju ett bra tag sedan nu så kanske man kan pusta ut och hoppas på att man själv slapp det. Peppar peppar... Men jag måste säga att jag sällan har magsjuka. Minns inte när det var senast. I Turkiet kräktes jag ju. Men det tror jag berodde på nåt jag fått i mig. Rosévinet till exempel. Den smakade skumt den...

Vi har donat på ute väldigt mycket senaste veckan. Klippt gräs, rensat massa ogräs och trimmat syrenen mm. I helgen var jag och sålde lite grejer med Åsa på travbanans loppis. Oj, oj, vad barnkläder och grejer vi har! Trots att vi blivit av med en massa redan. Galet! Det gick ganska bra, men vi hade inte bästa läget på vårt bord.... Lite i skymundan kan jag tycka. Men skoj var det iaf! Daniel och kidsen var också med och sen åt vi ute på stan tillsammans. Mysigt!
I helgen kom värmen tillbaka också. Måndag och igår var så härliga dagar! Sol från klarblå himmel och varmt. Lite dryga 20 grader. Idag har det varit molnigt men ändå hela 19 grader. Skönt!

Det är många som varit nyfikna på vad jag ska göra till hösten. Jag ska börja undervisa på halvtid. Ha studenter. Det ska bli sååå roligt!! Jag är ingen slit-och-släng-tandläkare som slarvar och gör halvdant jobb. Ingen löpande band princip som gäller för mig. För mig är jobbet ett hantverk som har med människor att göra. Dvs inget slarvgöra. Det ska jag förmedla vidare till studenterna. :)

Jo, gissa vad! Jag har fått en crosstrainer av Papi! Och den har stått som en väldigt fin dekoration där i gästrummet. Tills ganska nyligen. Då jag faktiskt hoppade upp på den och körde lite. Och så har jag kört lite till. Lite nu och då. Så skönt att komma igång att röra på sig igen! Vore ju bra om man fick till det där med joggning ibland också. Men det är ju så trist... Suck! Mer motivation krävs.

Logdanspremiär har jag också hunnit med! Det var så roligt! Underbart mysigt med logdans! Jag var på Gräsmyrs premiär och dansade till Blender och pappaD var i Baggböle och dansade till Expanders. Ljuvliga tider! Hoppas vi kan ta oss iväg tillsammans också. Vore underbart!

RSS 2.0