Trevlig Valborg!

Vi vill bara passa på att önska alla en riktigt trevlig Valborgsmässoafton!
Vi ska ha grillkväll här hos oss med några superrara vänner. Äta gott, mysa
och bara ha det trevligt. 
Tjingeling! 

Separationsfas...?

Jag undrar om vår lillpruppa har hamnat i den berömda separationsfasen... Hon vill gärna vara mig i hasorna hela tiden och nattningsprocessen är en helt annan än den brukat vara. Har varit det i ett par kvällar iaf. Hon vill inte att man ska lämna rummet. Lillhjärtat somnar, hör att man är på väg ut, slänger upp ögonen och bara tokgråter då hon inte ser mig eller pappaD. Igår kväll tog det ca 1 timma för henne att somna inför natten, slocknade till slut i min famn. Brukar aldrig hända annars! Hon har varit så lätt att söva inför natten. Lite mys i form av en vaggvisa, pussar och kramar och sen god natt. That´s it! Men inte nu inte. Får se hur länge detta håller i sig. PappaD är lite orolig då han nu ska vara pappaledig och jag kommer att vara på jobbet. Men jag är säker på att det kommer att gå galant! Hon älskar ju pappa lika mycket!

Ja, visst gör det ont när knoppar brister!

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan 
bindas i det frusna bitterbleka?

Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer och det som stänger.

Ur diktsamlingen "För trädets skull" avKarin Boye.

Hela dikten finns här under http://www.karinboye.se/verk/dikter/dikter/ja-visst-gor-det-ont.shtml

Nu går det snabbt, snart är det härlig limegrön grönska ute!  Längtar!


"Ampa"

Idag satt vi och pratade vid frukostbordet, jag och lillhjärtat. Pratade om vardagliga saker, pekade på klockan, lampan och mikron. Hon tittar på mig, ser ut att fundera ordentligt och sen tittar hon mot taket och säger "ampa". Lite paff blev jag! Trodde det var en tillfällighet. Men hon sa det ett flertal gånger. Så jag antar väl att det räknas? Gissa om jag är något stolt?! Oooojaaa!

Foto från igår då hon fick testa på att gunga för allra första gången i sitt liv. Lillhjärtat ♥


Feber... =(

Vår lilla skatt fick feber igår och hade ganska hög feber under natten. Natten var ganska orolig pga detta. Men idag är det feberfritt och fullt ös igen! Undra vad det var för släng som kom bara så där?

Hustvätt!

Jag har nu en sådan oemotståndlig lust att måla och fräscha upp fasaden på huset. Började ju lite smått med det förra året, men hann inte så långt. För det första så hade man vääärldens största kagge i vägen och för det andra så orkade man inte så mycket i slutet av graviditeten. Och efter att lillpruppan fötts så fanns verkligen inte tankarna på att dona med huset.

I dag har jag fasadtvättat en hel del och det är ju bara så galet trist, men ack, så nödvändigt! När man har en vit fasad så ser man verkligen lätt att fasaden inte är så ren alla gånger. Det växer en hel del mushrooms etc på våra väggar! ;) Huga! Nåja, nu är det bara gaveln kvar. Någon som har en liten skylift att låna???!!

Det är verkligen otroligt så rent och fint det blir efter att man tvättat fasaden. Jag använde mig av Beckers alg- och mögeltvätt http://www.beckers.se/Utomhus/Vara-Produkter/Rengoring/Alg--Mogeltvatt/ och en rejäl rotborste. Skrubbade ordentligt och sköljde av fasaden med vatten sen.

Kanske ni kan se på bilden där jag tvättat och inte tvättat?




En solstråle i solen

Jag blir så glad och varm i själen av att det är så varmt och vackert ute. Det känns som att hela jag tinar fram och får nytt liv efter den långa vintern. Precis som naturen runt omkring oss. Det bara sjuder av liv, överallt. Sommarmänniska är vad jag är. =) Och lillhjärtat fick för första gången i sitt liv sitta ute på gräsmattan och leka & studera. Förra sommaren var hon ju så liten, en liten parvel som bara låg på sin filt. Vår lilla solstråle! ♥



Mmmm... Mums!

Det har varit alldeles galet vackert väder denna påsk, och varmt. Det har ju känts som försommar. Underbart! Familjen E har åkt hem och jag och pappaD plus lillhjärtat grillade för allra första gången denna säsong. Jag stuvade ihop en marinad till kycklingen och gjorde en egen potatissallad. Till det hade vi även lite grönsallad och några goda röror. Icke att förglömma den underbara mangodressingen som passar heavenly till kyckling!
Mmm, det var ju bara sååå gott! Satt ute i "kuvösen" och åt och bara njööööt.








Vad kikar fram?

Igår var vi på promenad med familjen E i det otroligt vackra vädret! Gick runt åkrarna och vi såg en massa djur kila här och där. Fjärilar, hästar, bisamråttor och troligen en sork. Eller vad är det väl annars som kikar fram vid
tuvan på åkern?




Receptet på tårtan

Efter önskemål kommer här receptet på sockerkaks- och marängtårtan;

(Obs! Gör dubbelsats!)

75 g margarin el smör
1 dl socker
4 äggulor
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 msk mjölk

Maräng:
4 äggvitor
2 dl socker

1 påse flagad mandel/mandelflarn (50g)

Fyllning:
2-3 dl vispgrädde
ca 1 tsk vaniljsocker
bär av valfri sort


Tårtan består av ett lager sockerkakssmet och ett lager marängsmet som gräddas samtidigt i en långpanna. Den stora botten delas sedan, läggs ihop med vispad grädde mellan och serveras med färska eller frysta/lätt tinade bär.
Sätt på ugnen, 150grader. Täck botten i en långpanna med bakplåtspapper.
Rör smör och socker, gärna med elvisp. Tillsätt en gula i taget och rör till en porös smet. Blanda sedan i mjölet blandat med bakpulvret och sist mjölken.
Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt sockret, lite i taget, och fortsätt att vispa ett par minuter.
Bred ut sockerkakssmeten i långpannan, bred marängen ovanpå. Strö över mandelflarn.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kakan svalna, lossa den försiktigt från pappret, med tex en stekspade, och låt den sedan kallna utan att flytta den.
Dela den kalla kakan på mitten. Lägg vispad grädde blandat med bär av tycke och smak på första lagret och sätt den andra delen av kakan ovanpå. Klar!
Mycket smaskig! =)




Det händer saker!

Jag har ju ett litet "såprojekt" på gång och nu börjar det hända saker! Riktigt roligt att se! Det var länge sedan jag sådde något senast, så jag hade nästan glömt bort tjusningen och spänningen med det hela. =)
Jag har sått 2 olika sorters tomater, lite vaniljbasilika, apelsintimjan, lite blommor i form av tagetes, malva, porslinsanemon m.m. Ska även testa så upp gojibärsbuskar. Får se hur det går! Håll tummarna!


 


Påskbesök

Igår kväll kom Nils och Anna med barnen Astrid och Viking hit till oss. Nils är barndomsvän med PappaD och det är första gången de är på besök hos oss. Vi åt lite god påskmat, umgicks och surrade och sedan stupade alla i säng. Och sov som stockar hela natten.

Glad Påsk


Tack!

Vill bara tacka JeMO så himla mycket för att hon hjälpt mig med bloggens layout!
Tack så himla mycket! ♥ Vad skulle jag göra utan dig?

Kram

Fääääärdiiiig!

Jippiiieee! Nu är badrummet där hemma färdigt! Underbart att få det klart till påsk. Nu kan vi duscha hemma under vår egen lilla stjärnhimmel, hur härligt är inte det?!
I morgon bär det av hemåt igen. Hoppas hemresan går lika galant som resan upp gick.

Här får ni se en liten glimt av hur det såg ut i vårt badrum innan dusch, toa etc var inkopplat. Fler bilder kommer en annan dag.




Lite shopping

Idag har vi varit och kikat lite i affärer. Mormor var snäll och köpte vår lilla skatt en ReimaTec vinteroverall till nästa säsong. Himla fin var den! Tack mormor! MamaP fyndade supersöta skor och moster och hennes man köpte lite Marimekko-nappar etc. Tack för alla fina saker! ♥
Här kan man läsa mer om nappkollektionerna, om man är intresserad av det:
http://www.mambaby.com/mam/about_mam-mam_design-mam_collections,11044,RefStoryID__11044.html

Så kul att kunna shoppa lite i Finland, få se ett annat utbud mellan varven.



Ha en fortsatt bra dag allihopa! Kram                    

Saknad...

Det är underbart roligt att få vara uppe och träffa sin familj igen, det var länge sedan sist. Ffa så himla roligt för Olivias skull. Men vi saknar PapaD väldigt mycket! Vi älskar dig! <3



Grattis syster yster!

Idag fyller min storasyster år och det har varit en del gäster här och fikat, och fler kommer. Min syster ogillar skarpt att baka, till skillnad från mig, så jag brukar alltid hjälpa henne med sånt. Sötbak brukar vara min grej! =) Och tårtan blev verkligen god! En smärre hit!

Om nån tycker den ser god ut skriver jag mer än gärna upp receptet här på bloggen. Dessutom är tårtan glutenfri.


Många mil

Nu är jag och lillhjärtat framme hos min familj uppe i norr. Bilresan gick superbra! Lillpruppan sov nästan hela vägen upp. Var på strålande humör då hon var vaken. Käraste barnet!

3 veckor utan dusch

Idag är det exakt 3 veckor sedan rörmokaren var här och stängde av vattnet inför badrumsrenoveringen. Det har ändå gått ganska bra att vara utan dusch. Vi har varit på badhus, fått duscha hos vänner och sedan stått ute i inglasade uterummet på baksidan och tvättat av oss. Det var faktiskt skönt! Lite svalt ute och varmt vatten som man skopade över sig. Helt ärligt! Testa det hemma ni som kan! =)

Denna vecka har hantverkarna kaklat och klinkrat klart, fogat kaklet, fixat smygen runt fönstret, spikat upp lister plus satt upp duschväggen och badrumsskåpet. Elektrikern har fått upp takspottar samt stjärnhimlen/fiberoptiken ovanför duschen och ventilationsnissen har varit och fixat nya ventilationsrör etc.

Det blir sååå fint!
De vi anlitat för renoveringen är J.O Kakel och Bygg AB och ni hittar dem här
http://www.jokakel.se/system/visa.asp?HID=692&FID=697&HSID=11399

Jag kommer lägga upp lite före och efter-bilder, så alla nyfikna får se. Parallellt med detta har jag själv även repat, eller fräschat upp, i tvättstugan. Mer om det en annan gång.

Jag och lillhjärtat åker norröver till min familj i morgon, min kära syster fyller år på söndag. PappaD stannar hemma pga jobb.
Ha en underbar helg allihopa!
Kram

Grattis på allra första namnsdagen lillhjärtat! <3


Se, nu blommar det!


Kärlek på ålderns vår

Jag såg ett så rart äldre par då jag var ute på promenad med lillhjärtat en dag. De gick hand i hand, släppte inte varann under hela tiden. Såg så gulliga ut! Det är väl det som kallas kärlek som aldrig rostar?! Vackert!



Så var det äntligen gjort!

Jag har funderat på en blogg ganska länge nu. Detta för att våra nära och kära bor en bit ifrån och inte kan följa vårt dagliga liv och leverne på samma sätt som man kan göra då man bor i samma stad. Så nu kan ni, om ni vill, läsa mer om hur vi har det, hur lillhjärtat växer och frodas och hur våra renoveringsprojekt fortskrider etc. Hoppas alla tycker detta känns skoj! =)

Och på tal om inget... Äntligen är våren här med varma och soliga dagar! Det trodde man inte då det var över 1 meter snö utanför fönstret....




Ha det fint i solen allihopa! =)

Välkommen till min nya blogg!

Trevlig läsning! ;)


RSS 2.0