En liten blå katt

Det är vad lilla Fiora är.
 
Eller kanske inte direkt blå, men hon har en sjukdom (ungefär som baby blue syndrome) vilket innebär ett hål i hjärtat. Det ger henne ett blåsljud men också en lite störd blodcirkulation. Hon kan leva med det, och få ett långt liv. Men som om det inte vore tillräckligt så har hon även en förträngning i lungartären. Stackars lilla sötklump! Det är ju så klart en försämrande faktor.
Vi har märkt att Fiora blivit andfådd ganska lätt och förra måndagen åkte uppfödaren Eva iväg till veterinären för att kolla upp exakt hur det står till. De hade nämligen en hjärtspecialist på plats. Så ett ultraljud togs på henne och det konstaterades det här. Tyvärr så var det av den värre sorten... Veterinären hade inte sett ett lika allvarligt fall på länge. Usch! Vi var inte så muntra den dagen. En liten klump satte sig i mellangärdet...
 
Vi här hemma har diskuterat fram och tillbaka, vi har pratat med Eva och funderat vad som kan tänkas vara bäst för goseklumpen. Lugn tillvaro, inte så mycket stress? Eller är det bra hos oss? Hur mår hon här? Är det påfrestande för henne pga sjukdomen? Ingen kan ju veta säkert. Men vi har ju en liten lilljänta som mer än gärna går efter Fiora, vill leka, lyfta henne osv. Och så har vi andra katter som hon busar med. Hon verkar verkligen trivas hos oss, men vi beslutade tillsammans med Eva att Fiora kanske mår bättre av en lugnare tillvaro. Som ensamkatt, i ett hem utan barn. Vet inte om det är rätt. Kanske. Men vi vill verkligen göra det allra, allra bästa för denna kisse. Även om det innebär att vi inte kommer att ha henne kvar hos oss. Och det är med stor sorg som vi kommer att överlämna henne till en annan. Busfröken kommer att bli mer än saknad!! Men i ett sådant här läge känner vi att vi inte kan vara egoister. Fioras välmående kommer först.
 
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Sitter här och blir tårögd. Lilla fina Fiora! Vad tråkigt med hennes sjukdom och besvär. Och att ni inte kommer att ha henne kvar. Men ni är så väldigt omtänksamma och vill henne det bästa. Kram!

/Sussi

2012-08-15 @ 22:17:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0